gofa 28.05.02, 16:30 no coz...taki watek musial powstac, prawda wook? ;) jadlam dzis truskawki...mniam mniam...i nawet nie wiedzialam ile taka truskawka moze czlowiekowi sprawic radosci...:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wook Re: truskawki :))) 28.05.02, 19:34 znowu truskawki, kurcze takie dobre, ale nie wiedziałem że truskawki tak potrafia czyścić portfel??? wiedzieliscie o tym a może Wy tego nie zauważyliście? pocieszam się tylko że będzie ich coraz więcej, a tym samym będą... no jakie? ...tańsze, i wtedy na śniadanie, drugie śniadanie, obiad (może i deser), podwieczorek i kolację musowo truskawki - smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 28.05.02, 19:42 oj...potrafia czysci portfel...szczegolnie takim truskawkożercom jak ja...no ale już sa po pięć złotych...i ceny powinny spadać :) co mnie BARDZO cieszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 28.05.02, 19:58 serio? hmmm...ja tylko napadłam na warzywniak pod blokiem...może gdzieś sa tańsze...jutro poszukam :) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 28.05.02, 20:02 ale za daleko się nie oddalaj, żebys się nie zgubiła :) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 28.05.02, 20:06 hahaha...ok..ale jakby co...to zwabicie mnie truskawkami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Docent Re: truskawki :))) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 20:22 gofa napisał(a): > serio? hmmm...ja tylko napadłam na warzywniak pod blokiem...może gdzieś sa > tańsze...jutro poszukam :) A ja widzialem (i jadlem) w Kazimierzu za jedyne 2 zlocisze! Ale spoko, nie przejmujcie sie, w W-wie sa po 4 pln, teraz pewnie podrozeja, bo pada i sa wolne dni, wiec trzeba to sobie odbic. A z przepisow polecam wrzucenie do miksera, dodanie cukru i smietany (moze byc kefir), wlaczenie urzadzenia i... wystarczy. Potem tylko przelac koktail do wysokich szkalnic i przeboj spotkania towarzyskiego murowany. Wiem, bo sprawdzilem. Przy okazji, pozdrowienia dla gofy... juz wychodze z sieci, bo mnie zona goni, ze nabijam rachunek tesciowi. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: truskawki :))) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 20:59 A truskaweczki z zasmażką. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 28.05.02, 23:30 eee...chyba nie ;) jak truskaweczki to same albo ze smietanka i cukrem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: truskawki :))) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 00:03 gofa napisał(a): > eee...chyba nie ;) jak truskaweczki to same albo ze smietanka i cukrem :))) I z zasmażką Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 29.05.02, 00:09 hahaha chyba jesteś fanem - fanką zasmażki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: truskawki :))) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 10:25 Polane syropem wiśniowym i oczywiście zasmażka.No nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 29.05.02, 11:20 no a na to jeszcze polewa czekoladowa i znowu zasmażka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 29.05.02, 13:45 zasmażka to rozumiem, ale syrop wiśniowy czy polewa czekoladowa to już przesada:) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 29.05.02, 14:01 buuuu...jak tak dalej będzie lać to mi się truskawki utopią.....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 29.05.02, 15:54 To pogniją ... hihihi! Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.y.s.i.a Re: truskawki :))) 29.05.02, 20:00 HA HA HA , a mnie truskawki po kieszeni nie trzepią bo ja mam je w ogrodzie. A jakie dobre!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 30.05.02, 00:26 taaak...ja też niby mam...w ogrodzie...ale w przemyślu...i nigdy jakoś nie mogę na nie trafić...cóż...wiec musze kupowac u tych panow co pod blokiem handluja truskawkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: truskawki :))) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 10:17 Podobno kradzione są najsmaczniejsze.Marysiu wygadałaś się.Wskaż ogród i czekaj na odwiedziny.Oczywiście przyniosę zasmażkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 30.05.02, 20:15 pocieszające jest to że z dnia na dzień cena truskaweczek spada, ale usłyszałem też, że te trochę wilgoci juz powoduje gnicie naszych ulubionych owoców, pozatym trzeba jeść już teraz, bo prognozy są takie że w tym roku truskawki będą na rynku krótko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 31.05.02, 00:26 serio mają być krótko ? kurcze...to ja z samego rana lece do warzywniaka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 01.06.02, 20:01 kurcze, złakomiłem się na cenę po 2.50, jedna czwarta truskawek podgnita;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 02.06.02, 10:20 Nie kupuj kota w worku.. tzn. nie kupuj pognitych truskawek.. e źle powiedziałem powinienem powiedzieć kupuj tyle ile możesz zjeść na raz :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 02.06.02, 11:24 nieee...tyle ile moge zjesc za jednym razem...ojojoj....to bym z wielkimi torbami truskawek wracala z zakupow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 02.06.02, 12:54 haha Muminku na raz to ja mogę zjeść tyle że hoho!!! gofa! hihi... ty wiesz ile! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 02.06.02, 13:04 No to nie wiem jak mogły Ci pognić... może kupiłeś tonę .. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 02.06.02, 13:16 oj Muminkuto nie tak, po prostu jest już na truskawki trochę za mokro i one zaczynają podgniwać na krzaczku, a kupując chyba nie bierzesz każdego owocu do łapki? Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 02.06.02, 13:17 zaczynają podgniwać na krzaczku, czyba nie bierzesz przy kupowaniu każdego owocu do łapki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 02.06.02, 13:21 Kupuj na sztuki.. hihihi! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 02.06.02, 15:03 ja juz wiem...Muminek nie lubi truskawek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 02.06.02, 15:47 Ależ Gofciu lubie... ale najlepiej świeże i najlepiej z krzaczka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 02.06.02, 16:22 a jak ktoś nie ma krzaczka pod ręką, to musi sobie radzić inaczej, nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 02.06.02, 17:48 no tak...to co? mam sie na czas zbiorow truskawek przeprowadzic na jakas dzialke??? co??? p.s. wlasnie sie pocieszam ( bo w domu nie ma ani pol truskawki ;) i sciagam sobie z netu 'strawberry fields forever' w kilku roznych wykonaniach...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 18:10 No tak te truskawki napewno nie pogniją :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.y.s.i.a Re: truskawki :))) 02.06.02, 19:53 No tak , pochwaliłam się i co ??? Zimno, mokro ,truskawki gniją. Nie warto się chwalić, oj nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 20:34 Ale nie powiedziałaś Wookowi gdzie masz ta działkę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.y.s.i.a Re: truskawki :))) 03.06.02, 19:54 Gość portalu: Muminek napisał(a): > Ale nie powiedziałaś Wookowi gdzie masz ta działkę :))) Moja działka znajduje się w Jaśle.Rozciąga się z niej przepiękny widok na panoramę miasta i okoliczne wzgórza ale nie będę się przechwalać bo chwalenie się jest beeeeeeee!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 02.06.02, 23:19 m.a.r.y.s.i.a napisał(a): > No tak , pochwaliłam się i co ??? Zimno, mokro ,truskawki gniją. Nie warto się > chwalić, oj nie. Marysiu...pociesz sie ze nie tylko Twoje truskawki gnija...ale chwalic sie nie warto, ot co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 03.06.02, 12:35 e tam chwalenie i gnicie nie ma nic ze sobą wspólnego, jak bym miał truskawki też bym się chwalił, może wtedy bym znalazł pomocników (czytaj pomocnice) do zbierania:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 03.06.02, 19:20 A ja jak bym miał truskawki i pomocnice to też bym je lubił... hihihi! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 03.06.02, 20:58 Muminku, a co bardziej byś lubił truskawki czy pomocnice??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 22:32 Chyba mało jedzace truskawki pomocnice, które te truskawki podawały by mi z urzekajacym uśmiechem w rytm... hm... moze kankana :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 04.06.02, 07:52 Muminku pozwolisz że tak z głupia frant zapytam: znasz jakiś inny taniec? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 04.06.02, 15:49 przestalo padac, hura, jest szansa ze truskawki nabiora slodyczy bo slonce swieci...wlasnie kupiłam ponad kilogram, bedzie uczta :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 04.06.02, 17:05 Pewnie ze znam, jezeli uważnie czytasz posty do wymieniłem oprócz kankana jeszcze trzy narazie. A gofcia to pewnie tak się obje truskawkami że nie bedzie miała siły stukac w klawisze :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 04.06.02, 19:25 ale sie objadłam...pycha...ale kurcze...tym zachwalaniem pogody wywolalam burze...przez chwile wygladalo tak jak przez kilka ostatnih dni...a teraz znowu jest cudnie i swiat pieknie pachnie ...truskawkami i skoszona trawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 04.06.02, 19:32 ludzie, jak przez chwilę lało w Przemyślu około 15.00, ulicą Okrzei od strony Lipowicy płynęła rzeka, Lelewela była nie przejezdna, jedno wielkie jezioro, troszkę mniejszy potok płynął koło cmentarza na Zasaniu, woda naciągnęła na drogę kamienie i żwir. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 04.06.02, 20:10 ojeju...to i truskawki pewnie ucierpialy... jak nic ceny pojda w gore...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 20:39 Jak nic będą spadać , bo po takich ulewach truskawki będą gniły :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 05.06.02, 08:21 truskawek jest multum, ale widać że załamanie pogody wpłynęło na wysyp, zdarza się w koszykach sporo takich na wpół dojrzałych, ale sprzedający mówią, że trzeba zrywać bo inaczej gniją, może będzie jeszcze pogoda i zaczną normalnie dojrzewać, przecież jeszcze trzeba zrobić dżem z truskawek:) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 05.06.02, 09:39 duzo duzo tych truskawek...a psuja sie w tempie straszliwym...wczorajsze niedobitki ktore sie juz do brzucha nie zmiescily dzisiaj wygladaly baaardzo marnie...w niczym nie przypominaly tych czerwoniutkich i wielkich truskawek co je wczoraj kupilam :) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 05.06.02, 11:47 byłem, widziałem, znikają ze straganów mimo że cena taka sama od trzech dni, mnie się jeszczze nie znudziły, dalej czyszczą mi portfel:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 16:22 Te marne do miksera i ze śmietanką, ...PYCHOTA... miam miam.. i nie widać że marne.. hihihi! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 05.06.02, 20:29 To że marne ta bajka, ale gorzej jak zgnilaczki się napatoczą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 21:50 Na zgnilaczki to i mikser nie pomoże :)))) niestety:) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 06.06.02, 10:06 wczoraj myslalam ze skoro slonce to truskawkom bedzie lepiej...ale dzisiejszy deszcz i chmury...chyba nici ze slodkich truskawek...a poza tym nie ma juz tylu sprzedajacych na ulicach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 08.06.02, 07:27 Biedna Gofcia :((( trzeba bedzie niestety powiedzieć PAPA truskaweczkom :((( Co dobre szybko się kończy, niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 08.06.02, 08:20 tfu! na psa urok... truskawki górą, nie dajcie się, co tam deszcze, co tam pleśnie my i tak was chcemy jeszcze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 08.06.02, 08:48 Truskaweczki! czy wy wiecie, Opóścicie Gofcię w lecie. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 08.06.02, 12:05 hahaha...no to trzeba bedzie sie przekwalifikowac na wisnie brzoskwinie i melony :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 09.06.02, 07:27 Jabłka i gruszki, I nać z pietruszki. ...hihihi! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 09.06.02, 09:15 zastanawiam się dlaczego jeszcze w tym roku nikt u mnie na osiedlu nie był z truskawkami, jest wprawdzie zieleniak, ale te z samochodu zawsze są świeższe, czeka mnie dzisisaj wyprawa po truskawki:) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 09.06.02, 12:11 faktycznie...u mnie w ubieglym roku stali pod blokiem przesympatyczni panowie z truskawkami swiezutkimi...a teraz ich nie ma...szkoda, bo zawsze mozna bylo w papciach nawet wyskoczyc ....czy to znaczy ze truskawki juz sie koncza??? Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 09.06.02, 19:42 to chyba znaczy że w tym roku jest mniejszy urodzaj i producenci nie muszą sami wywozić bo sprzedają na pniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 11.06.02, 01:06 wszystko przez ten deszcz....ciekawe jak bedzie w tym roku z innymi owocami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 11.06.02, 06:57 To samo, zostaną zjedzone.. hihihi! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: truskawki :))) 16.06.02, 10:20 Znalezione: Pogromcy truskawek - do Olecka! W Olecku w województwie warmińsko-mazurskim rozpoczynają się w niedzielę Pierwsze Truskawkowe Mistrzostwa Świata. Plantatorzy mogą się zmierzyć w konkursie na największą truskawkę. Decydować będzie waga pięciu owoców, zapakowanych w torebki z nazwiskiem plantatora. Smakosze będą natomiast rywalizować w jedzeniu truskawek. Prawdziwi wielbiciele tych owoców potrafią ich zjeść dziennie nawet kilka kilogramów! Nagrodą dla zwycięzcy, oprócz pucharu i dyplomu, będzie... wiaderko truskawek. (ck) - może nie będą zgnite:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 16.06.02, 11:50 Obstawiamy Gofcię!!!! Przyjmuje zakłady... hihihi Ale czy pojedzie? oto jest pytanie, Gofcia na nie odpowie niech no tylko wstanie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: truskawki :))) 16.06.02, 17:40 kurcze...za pozno sie dowiedzialam...taka okazja na frikowe truskawki w duzych ilosciach rzadko sie zdarza ;) ciekawe jaki padl rekord... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 16.06.02, 19:19 Eeee, Gofciu ale to chyba w następną niedzielę, przeciez Wook wie że dzisiaj jest niedzila i smaku by Ci pewnie nie robił :)))) Odpowiedz Link Zgłoś