Dodaj do ulubionych

truskawki :)))

28.05.02, 16:30
no coz...taki watek musial powstac, prawda wook? ;) jadlam dzis
truskawki...mniam mniam...i nawet nie wiedzialam ile taka truskawka moze
czlowiekowi sprawic radosci...:)))
Obserwuj wątek
    • wook Re: truskawki :))) 28.05.02, 19:34
      znowu truskawki, kurcze takie dobre, ale nie wiedziałem że truskawki tak
      potrafia czyścić portfel??? wiedzieliscie o tym a może Wy tego nie
      zauważyliście? pocieszam się tylko że będzie ich coraz więcej, a tym samym
      będą... no jakie? ...tańsze, i wtedy na śniadanie, drugie śniadanie, obiad
      (może i deser), podwieczorek i kolację musowo truskawki - smacznego!
      • gofa Re: truskawki :))) 28.05.02, 19:42
        oj...potrafia czysci portfel...szczegolnie takim truskawkożercom jak ja...no
        ale już sa po pięć złotych...i ceny powinny spadać :) co mnie BARDZO cieszy :)
        • wook Re: truskawki :))) 28.05.02, 19:52
          dzisiaj u nas widziałem po 4złocisze:)
          • gofa Re: truskawki :))) 28.05.02, 19:58
            serio? hmmm...ja tylko napadłam na warzywniak pod blokiem...może gdzieś sa
            tańsze...jutro poszukam :)
            • wook Re: truskawki :))) 28.05.02, 20:02
              ale za daleko się nie oddalaj, żebys się nie zgubiła :)
              • gofa Re: truskawki :))) 28.05.02, 20:06
                hahaha...ok..ale jakby co...to zwabicie mnie truskawkami ;)
            • Gość: Docent Re: truskawki :))) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 20:22
              gofa napisał(a):

> serio? hmmm...ja tylko napadłam na warzywniak pod blokiem...może gdzieś sa
              > tańsze...jutro poszukam :)

A ja widzialem (i jadlem) w Kazimierzu za jedyne 2 zlocisze! Ale spoko, nie
              przejmujcie sie, w W-wie sa po 4 pln, teraz pewnie podrozeja, bo pada i sa wolne
              dni, wiec trzeba to sobie odbic.
              A z przepisow polecam wrzucenie do miksera, dodanie cukru i smietany (moze byc
              kefir), wlaczenie urzadzenia i... wystarczy. Potem tylko przelac koktail do
              wysokich szkalnic i przeboj spotkania towarzyskiego murowany. Wiem, bo
              sprawdzilem. Przy okazji, pozdrowienia dla gofy... juz wychodze z sieci, bo mnie
              zona goni, ze nabijam rachunek tesciowi. Pa!

• Gość: Ika Re: truskawki :))) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 20:59
      A truskaweczki z zasmażką.
      • gofa Re: truskawki :))) 28.05.02, 23:30
        eee...chyba nie ;) jak truskaweczki to same albo ze smietanka i cukrem :)))
        • Gość: Ika Re: truskawki :))) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 00:03
          gofa napisał(a):

> eee...chyba nie ;) jak truskaweczki to same albo ze smietanka i cukrem :)))
          I z zasmażką

• gofa Re: truskawki :))) 29.05.02, 00:09
            hahaha chyba jesteś fanem - fanką zasmażki ;)
            • Gość: Ika Re: truskawki :))) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 10:25
              Polane syropem wiśniowym i oczywiście zasmażka.No nie.
              • gofa Re: truskawki :))) 29.05.02, 11:20
                no a na to jeszcze polewa czekoladowa i znowu zasmażka ;)
                • wook Re: truskawki :))) 29.05.02, 13:45
                  zasmażka to rozumiem, ale syrop wiśniowy czy polewa czekoladowa to już
                  przesada:)
                  • gofa Re: truskawki :))) 29.05.02, 14:01
                    buuuu...jak tak dalej będzie lać to mi się truskawki utopią.....;)
                    • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 29.05.02, 15:54
                      To pogniją ... hihihi!
    • m.a.r.y.s.i.a Re: truskawki :))) 29.05.02, 20:00
      HA HA HA , a mnie truskawki po kieszeni nie trzepią bo ja mam je w ogrodzie.
      A jakie dobre!!!!!!
      • gofa Re: truskawki :))) 30.05.02, 00:26
        taaak...ja też niby mam...w ogrodzie...ale w przemyślu...i nigdy jakoś nie
        mogę na nie trafić...cóż...wiec musze kupowac u tych panow co pod blokiem
        handluja truskawkami :)
    • Gość: Ika Re: truskawki :))) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 10:17
      Podobno kradzione są najsmaczniejsze.Marysiu wygadałaś się.Wskaż ogród i czekaj
      na odwiedziny.Oczywiście przyniosę zasmażkę.
      • wook Re: truskawki :))) 30.05.02, 20:15
        pocieszające jest to że z dnia na dzień cena truskaweczek spada, ale
        usłyszałem też, że te trochę wilgoci juz powoduje gnicie naszych ulubionych
        owoców, pozatym trzeba jeść już teraz, bo prognozy są takie że w tym roku
        truskawki będą na rynku krótko ;)
        • gofa Re: truskawki :))) 31.05.02, 00:26
          serio mają być krótko ? kurcze...to ja z samego rana lece do warzywniaka ;)
          • wook Re: truskawki :))) 01.06.02, 20:01
            kurcze, złakomiłem się na cenę po 2.50, jedna czwarta truskawek podgnita;)
            • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 02.06.02, 10:20
              Nie kupuj kota w worku.. tzn. nie kupuj pognitych truskawek.. e źle
              powiedziałem powinienem powiedzieć kupuj tyle ile możesz zjeść na raz :))))
              • gofa Re: truskawki :))) 02.06.02, 11:24
                nieee...tyle ile moge zjesc za jednym razem...ojojoj....to bym z wielkimi
                torbami truskawek wracala z zakupow ;)
                • wook Re: truskawki :))) 02.06.02, 12:54
                  haha Muminku na raz to ja mogę zjeść tyle że hoho!!!
                  gofa! hihi... ty wiesz ile!
                  • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 02.06.02, 13:04
                    No to nie wiem jak mogły Ci pognić... może kupiłeś tonę .. hehehe
                    • wook Re: truskawki :))) 02.06.02, 13:16
                      oj Muminkuto nie tak, po prostu jest już na truskawki trochę za mokro i one
                      zaczynają podgniwać na krzaczku, a kupując chyba nie bierzesz każdego owocu do
                      łapki?
                      • wook Re: truskawki :))) 02.06.02, 13:17
                        zaczynają podgniwać na krzaczku, czyba nie bierzesz przy kupowaniu każdego
                        owocu do łapki?
                        • wook Re: truskawki :))) 02.06.02, 13:20
                          oo! replay :)
                        • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 02.06.02, 13:21
                          Kupuj na sztuki.. hihihi!
                          • gofa Re: truskawki :))) 02.06.02, 15:03
                            ja juz wiem...Muminek nie lubi truskawek...
                            • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 02.06.02, 15:47
                              Ależ Gofciu lubie... ale najlepiej świeże i najlepiej z krzaczka :)))
                              • wook Re: truskawki :))) 02.06.02, 16:22
                                a jak ktoś nie ma krzaczka pod ręką, to musi sobie radzić inaczej, nie???
                                • gofa Re: truskawki :))) 02.06.02, 17:48
                                  no tak...to co? mam sie na czas zbiorow truskawek przeprowadzic na jakas
                                  dzialke??? co???
                                  p.s. wlasnie sie pocieszam ( bo w domu nie ma ani pol truskawki ;) i sciagam
                                  sobie z netu 'strawberry fields forever' w kilku roznych wykonaniach...:)))
                                  • Gość: m Re: truskawki :))) IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 18:08
                                    • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 18:10
                                      No tak te truskawki napewno nie pogniją :)))))
    • m.a.r.y.s.i.a Re: truskawki :))) 02.06.02, 19:53
      No tak , pochwaliłam się i co ??? Zimno, mokro ,truskawki gniją. Nie warto się
      chwalić, oj nie.
      • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 20:34
        Ale nie powiedziałaś Wookowi gdzie masz ta działkę :)))
        • m.a.r.y.s.i.a Re: truskawki :))) 03.06.02, 19:54
          Gość portalu: Muminek napisał(a):

> Ale nie powiedziałaś Wookowi gdzie masz ta działkę :)))

Moja działka znajduje się w Jaśle.Rozciąga się z niej przepiękny widok na
          panoramę miasta i okoliczne wzgórza ale nie będę się przechwalać bo chwalenie się
          jest beeeeeeee!!!!!!

• gofa Re: truskawki :))) 02.06.02, 23:19
        m.a.r.y.s.i.a napisał(a):

> No tak , pochwaliłam się i co ??? Zimno, mokro ,truskawki gniją. Nie warto się
        > chwalić, oj nie.

Marysiu...pociesz sie ze nie tylko Twoje truskawki gnija...ale chwalic sie nie
        warto, ot co ;)
        • wook Re: truskawki :))) 03.06.02, 12:35
          e tam chwalenie i gnicie nie ma nic ze sobą wspólnego, jak bym miał truskawki
          też bym się chwalił, może wtedy bym znalazł pomocników (czytaj pomocnice) do
          zbierania:)))
          • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 03.06.02, 19:20
            A ja jak bym miał truskawki i pomocnice to też bym je lubił... hihihi!
            • wook Re: truskawki :))) 03.06.02, 20:58
              Muminku, a co bardziej byś lubił truskawki czy pomocnice???
              • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 22:32
                Chyba mało jedzace truskawki pomocnice, które te truskawki podawały by mi z
                urzekajacym uśmiechem w rytm... hm... moze kankana :)))))
                • wook Re: truskawki :))) 04.06.02, 07:52
                  Muminku pozwolisz że tak z głupia frant zapytam: znasz jakiś inny taniec? :)))
                  • gofa Re: truskawki :))) 04.06.02, 15:49
                    przestalo padac, hura, jest szansa ze truskawki nabiora slodyczy bo slonce
                    swieci...wlasnie kupiłam ponad kilogram, bedzie uczta :)))
                    • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 04.06.02, 17:05
                      Pewnie ze znam, jezeli uważnie czytasz posty do wymieniłem oprócz kankana
                      jeszcze trzy narazie. A gofcia to pewnie tak się obje truskawkami że nie bedzie
                      miała siły stukac w klawisze :))))))
                      • gofa Re: truskawki :))) 04.06.02, 19:25
                        ale sie objadłam...pycha...ale kurcze...tym zachwalaniem pogody wywolalam
                        burze...przez chwile wygladalo tak jak przez kilka ostatnih dni...a teraz
                        znowu jest cudnie i swiat pieknie pachnie ...truskawkami i skoszona trawa :)
                        • wook Re: truskawki :))) 04.06.02, 19:32
                          ludzie, jak przez chwilę lało w Przemyślu około 15.00, ulicą Okrzei od strony
                          Lipowicy płynęła rzeka, Lelewela była nie przejezdna, jedno wielkie jezioro,
                          troszkę mniejszy potok płynął koło cmentarza na Zasaniu, woda naciągnęła na
                          drogę kamienie i żwir.
                          • gofa Re: truskawki :))) 04.06.02, 20:10
                            ojeju...to i truskawki pewnie ucierpialy... jak nic ceny pojda w gore...:(
                            • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 20:39
                              Jak nic będą spadać , bo po takich ulewach truskawki będą gniły :)))
                              • wook Re: truskawki :))) 05.06.02, 08:21
                                truskawek jest multum, ale widać że załamanie pogody wpłynęło na wysyp, zdarza
                                się w koszykach sporo takich na wpół dojrzałych, ale sprzedający mówią, że
                                trzeba zrywać bo inaczej gniją, może będzie jeszcze pogoda i zaczną normalnie
                                dojrzewać, przecież jeszcze trzeba zrobić dżem z truskawek:)
                                • gofa Re: truskawki :))) 05.06.02, 09:39
                                  duzo duzo tych truskawek...a psuja sie w tempie straszliwym...wczorajsze
                                  niedobitki ktore sie juz do brzucha nie zmiescily dzisiaj wygladaly baaardzo
                                  marnie...w niczym nie przypominaly tych czerwoniutkich i wielkich truskawek co
                                  je wczoraj kupilam :)
                                  • wook Re: truskawki :))) 05.06.02, 11:47
                                    byłem, widziałem, znikają ze straganów mimo że cena taka sama od trzech dni,
                                    mnie się jeszczze nie znudziły, dalej czyszczą mi portfel:)
                                    • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 16:22
                                      Te marne do miksera i ze śmietanką, ...PYCHOTA... miam miam.. i nie widać że
                                      marne.. hihihi!
                                      • wook Re: truskawki :))) 05.06.02, 20:29
                                        To że marne ta bajka, ale gorzej jak zgnilaczki się napatoczą :)
                                        • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 21:50
                                          Na zgnilaczki to i mikser nie pomoże :)))) niestety:)
                                          • gofa Re: truskawki :))) 06.06.02, 10:06
                                            wczoraj myslalam ze skoro slonce to truskawkom bedzie lepiej...ale dzisiejszy
                                            deszcz i chmury...chyba nici ze slodkich truskawek...a poza tym nie ma juz
                                            tylu sprzedajacych na ulicach...
                                            • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 08.06.02, 07:27
                                              Biedna Gofcia :((( trzeba bedzie niestety powiedzieć PAPA truskaweczkom :(((
                                              Co dobre szybko się kończy, niestety :(
                                              • wook Re: truskawki :))) 08.06.02, 08:20
                                                tfu! na psa urok... truskawki górą, nie dajcie się, co tam deszcze, co tam
                                                pleśnie my i tak was chcemy jeszcze:)))
                                                • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 08.06.02, 08:48
                                                  Truskaweczki! czy wy wiecie,
                                                  Opóścicie Gofcię w lecie. :))))
                                                  • gofa Re: truskawki :))) 08.06.02, 12:05
                                                    hahaha...no to trzeba bedzie sie przekwalifikowac na wisnie brzoskwinie i
                                                    melony :)))
                                                  • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 09.06.02, 07:27
                                                    Jabłka i gruszki,
                                                    I nać z pietruszki. ...hihihi!
                                                  • wook Re: truskawki :))) 09.06.02, 09:15
                                                    zastanawiam się dlaczego jeszcze w tym roku nikt u mnie na osiedlu nie był z
                                                    truskawkami, jest wprawdzie zieleniak, ale te z samochodu zawsze są świeższe,
                                                    czeka mnie dzisisaj wyprawa po truskawki:)
                                                  • gofa Re: truskawki :))) 09.06.02, 12:11
                                                    faktycznie...u mnie w ubieglym roku stali pod blokiem przesympatyczni panowie
                                                    z truskawkami swiezutkimi...a teraz ich nie ma...szkoda, bo zawsze mozna bylo
                                                    w papciach nawet wyskoczyc ....czy to znaczy ze truskawki juz sie koncza???
                                                  • wook Re: truskawki :))) 09.06.02, 19:42
                                                    to chyba znaczy że w tym roku jest mniejszy urodzaj i producenci nie muszą
                                                    sami wywozić bo sprzedają na pniu.
                                                  • gofa Re: truskawki :))) 11.06.02, 01:06
                                                    wszystko przez ten deszcz....ciekawe jak bedzie w tym roku z innymi owocami...
                                                  • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 11.06.02, 06:57
                                                    To samo, zostaną zjedzone.. hihihi!
                                                  • wook Re: truskawki :))) 16.06.02, 10:20
                                                    Znalezione:

Pogromcy truskawek - do Olecka!

W Olecku w województwie warmińsko-mazurskim rozpoczynają się w niedzielę
                                                    Pierwsze Truskawkowe Mistrzostwa Świata.

Plantatorzy mogą się zmierzyć w konkursie na największą truskawkę. Decydować
                                                    będzie waga pięciu owoców, zapakowanych w torebki z nazwiskiem plantatora.
                                                    Smakosze będą natomiast rywalizować w jedzeniu truskawek. Prawdziwi
                                                    wielbiciele tych owoców potrafią ich zjeść dziennie nawet kilka kilogramów!

Nagrodą dla zwycięzcy, oprócz pucharu i dyplomu, będzie... wiaderko truskawek.
                                                    (ck)

- może nie będą zgnite:)))
                                                  • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 16.06.02, 11:50
                                                    Obstawiamy Gofcię!!!!
                                                    Przyjmuje zakłady... hihihi
                                                    Ale czy pojedzie? oto jest pytanie,
                                                    Gofcia na nie odpowie niech no tylko wstanie:))))
                                                  • gofa Re: truskawki :))) 16.06.02, 17:40
                                                    kurcze...za pozno sie dowiedzialam...taka okazja na frikowe truskawki w duzych
                                                    ilosciach rzadko sie zdarza ;) ciekawe jaki padl rekord...
                                                  • Gość: Muminek Re: truskawki :))) IP: *.polpak-karton.pl 16.06.02, 19:19
                                                    Eeee, Gofciu ale to chyba w następną niedzielę, przeciez Wook wie że dzisiaj
                                                    jest niedzila i smaku by Ci pewnie nie robił :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka