gofa 11.07.02, 10:44 przeczytajcie: www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?Site=NW&Date=20020711&Category=GLOSY&ArtNo=207100015&Ref=AR&SectionCat=CALYREGI ON mam tylko nadzieje ze nikt nie wypali z tekstami pelnymi nienawisci w stosunku do rzeszowa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris1_gazeta Re: województwo 11.07.02, 11:12 Gofa, nadzieję już możesz zacząć tracić jak i ja, Moje apele do jednego gostka o opamiętanie się spezły na niczym. Zaraz pojawią się opluwacze, niedługo... Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: województwo 11.07.02, 11:16 chris...wiem....zawsze sie tacy znajda...ale mozemy ich po prostu ignorowac, albo dodac do wrogow (!)...mozemy tez wytlumaczyc ze mieszkancy Rzeszowa nie maja z tym nic wspolnego...ale - nie martwmy sie na zapas :) Odpowiedz Link Zgłoś
ups3 Re: województwo 11.07.02, 13:28 nie ma sensu komentowanie takiego artykulu ( wakacyjnego ) - wakacje wiadomo , malo sie dzieje a artykuly trzeba pisac - lepsze albo gorsze - w artykule nie ma zadnych konkretnych danych , przykladow... ...czy krakow jest lepszy czy rzeszow kwestia gustu , szkoda tyklo ze krakow nie jest blizej przemysla, bo napewno jego historia i kultura jest na wyzszym poziomie, jest to z wielu wzgledow atrakcyjne miasto. ...a to ze firmy przenosza sie z rzeszowa.. caly region jest biedny, malo oferuje inwestorom wiec lepiej byb blizej stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1_gazeta Re: województwo 11.07.02, 17:13 Akurat jestem w takiej firmie której siedzibę przeniesiono do Warszawy, wieć wszystkie zyski i podatki z nich idą do kasy warszawskiej. W ślad za nią podążają inne firmy. Jak tak dalej pójdzie, naprawdę będzie źle, bo dk kasy lokalnej będa wpływały podatki od zwykłych ludzi i od małej przedsiębiorczości. A te pieniądze nie będą w stanie utrzymać nas bez względu na to gdzie będzie stolica województwa. Nikt nie będzie własnych pieniędzy przenosił w biedniejsze rejony. Z pozycji mieszkańca Warszawy mieszkańcy Podkarpacia czy Lubelszczyzny nie muszą mieć takich dochodów jak Warszawscy pracownicy. Osobiście taki pogląd słyszałem, jak twierdziła moja rozmówczyni w Warszawie ludzie muszą mieć wyższe wynagrodzenie bo potrzebują więcej ubrań na zmianę niż mieszkańcy Rzeszowa (bo akurat dotyczyło się mnie), ponieważ nie chodzą tak często na spotkania biznesowe. Zatkało mnie wtedy na dłuższą chwilę i nic nie byłem w stanie wypowiedzieć sensownego. W sumie, jeżeli przeznaczono nam po dwie kufajki na zmianę, to nie potrzeba nam centrali firm. Centralizacja władzy politycznej i gospodarczej bardzo źle mi się kojarzy, a miała władza zejść do samego dołu struktury administracyjnej kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś
ups3 Re: województwo 11.07.02, 13:31 Gofa - przyslij prosze ciekawszy artykul - ten jest ... i nikogo nie zainteresuje Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: województwo 11.07.02, 13:59 no coz...podsylam to co jest, nie moja wina ze nie ma ciekawych, ale nic nie stoi na przeszkodzie abys Ty ups3 znalazl(a) cos :) podejrzewam ze to tez bedzie nieciekawe, ale co tam...jeszcze sie taki nie urodzil... ;) www.zycie.pl/informacje/info2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: województwo IP: *.*.*.* 11.07.02, 16:56 Uważam, że oba artykuły są bardzo ciekawe i o dziwo wcale nie tylko takie lokalne w swojej wymowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ups3 Re: województwo 12.07.02, 14:42 oba artykuly sa malo ciekawe - mam nadzieje ze lagodna krytyka nie zaszkodzi przemyskiemu forum gofa tak trzymaj ;) moze nastepny artykul bedzie ciekawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva21 Re: województwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.02, 16:47 Ten galimatias powstał, bo powojenne granice odcięły Przemyśl od naturalnego, wielkiego sąsiada-Lwowa. Nie jestem rewizjonistą, ale żal. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: województwo 12.07.02, 17:47 ale grymasicie to ciekawe, tamto nie ciekawe, a może to Was zaciekawi: www.zycie.pl/informacje/info11.htm Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: województwo 13.07.02, 16:48 a ja znikam - wakacje - ...i zostawiam pole do popisu ups3 :) Odpowiedz Link Zgłoś