Dodaj do ulubionych

Fotki ze stoku:):)

16.01.06, 14:19
www.przemysl.pl/serwis/index.php?url=galeria&galeria=galeria/zjazdy_na_przemyskim_stoku_styczen_2005/
Obserwuj wątek
    • Gość: dark kapela góralska na otwarciu ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 20:45
      Przeglądałem dopiero dziś zdjęcia z otwarcia stoku, i zaskoczyła mnie obecność
      kapeli góralskiej.
      Czy w całym Przemyskiem nie można znaleźć kapeli grającej naszą muzykę, żeby
      trzeba było sprowadzać górali ?
      Coś tu chyba nie jest w porządku ?!
      • Gość: /root Re: kapela góralska na otwarciu ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 20:48
        Boshe - I znowu się zaczyna szukanie dziury.
        Tak 'dark' ta kapela to rodzina prezydenta miasta. Dostali za tą fuchę sporo
        kasy z budżetu.
        • Gość: dark nie chodzi mi o kasę, choć i ona jest ważna ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 21:10
          Chodzi mi o promocję Ziemi Przemyskiej. Jeżeli miasto łoży na domy kultury, to
          ma prawo oczekiwać jakiegoś rewanżu.
          Poza tym po co kopiować obce (podhalańskie) wzorce, trzeba stawiać na folklor
          rodzimy.
          Turyści, którzy chcą posłuchać kapel góralskich, jeżdżą na Podhale :(((
      • opserwvtor Re: kapela góralska na otwarciu ??? 22.01.06, 22:29
        Może to była ta niespodzianka.
        • Gość: styczen Re: kapela góralska na otwarciu ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:10
          Moze dobrze ze byla to kapela goralska - a nie Ta Joj czy Fidelis - tego juz bym
          niewytrzymal - pozdrawiam
          • Gość: Imac Re: kapela góralska na otwarciu ??? IP: *.chello.pl 23.01.06, 23:27
            Tak jakoś dziwnie bym się czuł, słysząc podczas jazdy na nartach "tyyylko we Lwowi"

To chyba zrozumiałe, że narty kojarzą się w Polsce z folklorem podhalańskim, a
            nie "folklorem ziemi przemyskiej" bo czym jest dziś folklor ziemi przemyskiej,
            poza kilkoma kapelami?
            Poza tym goralskie zespoły przygrywają też w Karkonoszach, np w Karpaczu.
            Poza tym był tam zespół "Czeremosz" który prezentuje folklor Karpat Wschodnich,
            więc całkiem adekwatny do miejsca, na granicy karpat wschodnich i zachodnich :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka