Dodaj do ulubionych

Recepta prezesa "Energetyka"

31.01.07, 22:51
DO PREZESÓW SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWYCH!
Chcesz pozbyć sie długów w swojej Spółdzielni - posłuchaj prezesa ENERGETYKA
tj.podnieś maksymalnie czynsze, a zeby skruszyć lokatorów to zamknij im
ciepłą wodę i wyłącz ciepło w środku zimy.
I co Wy na to internauci?
Obserwuj wątek
    • jobrave Re: Recepta prezesa "Energetyka" 01.02.07, 01:52
      To jest żywcem wzięte z czasów rodzącego się kapitalizmu (początek XIX), w
      cywilizowanych krajach juz tego się nie praktykuje przynajmniej od 60 lat a w
      Polsce i owszem.
    • Gość: Blady Bronek Re: Recepta prezesa "Energetyka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:10
      No tak, najgorzej jak ktoś pisze kompletne głupoty. Na początek, ciepło nie
      zamknęła spółdzielnia tylko MPEC, bo spółdzielnia nie płaciła za nie, a
      przecież ani MPEC ani PWiK nie może sponsorować nieudolnych spółdzielni. Po
      drugie, jak rzeczywiste koszty eksploatacji budynku wynoszą dajmy na to 10000
      zł miesięcznie, to oczywiście można ustalić czynsze na tym budynku tak, aby
      zebrać 8 tyś. ale to nie zmienia faktu, że te dwa patyki będzie po prostu
      brakowało. Pewnie P. Lupa niedługo utrzyma się na stołku prezia, ale choćby nie
      wiem kto przyszedł po nim, to nie ma wyjścia i będzie musiał zrobić to samo co
      teraz proponuje prezes. Poza tym poczytajcie sobie porozumienie spółdzielni z
      mpecem, które wisi na klatkach schodowych na Reymonta. Jak spółdzielnia nie
      będzie go realizowała, to w każdej chwili mieszkańcy bloków energetyka mogą
      znów mieć przymrozki w domach.
      • Gość: chlodnym okiem Re: Recepta prezesa "Energetyka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:22
        pamietam, jak 2 lata albo rok temu ZP pisalo, ze za swoj lokal mieszkalny na
        os.Rycerskim nie placi nawet sam vice-prezydent, pan Ryszard - wlasciciel tego
        amerykanskiego krazownika szos.
        Co oczywiscie okazalo sie prawda, bo pan Ryszard zalegal na jakies 2 czy 3
        tysiace, oczywiscie cala wine zrzucil na zone, ze niby zapomniala czy cus.
        Nie wiem jak to sie skonczylo, ale regula jest ze cwani mieszkancy roznych
        spoldzielni nie placa, mimo ze jakos nie zbieraja jedzenia po smietnikach ...
        a MPEC nie jest instytucja charytatywna ...
        • Gość: Limburger Re: Recepta prezesa "Energetyka" IP: 80.50.247.* 02.02.07, 21:32
          Właściciel niejakiego - Eagle Vision :D
          • Gość: ANDRZEJ Re: Recepta prezesa "Energetyka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 09:29
            Pan Rysio zmienił sobie autko na MERCEDESA ML taka pseudo terenówka ,kolor
            srebrny
            • Gość: SM Re: Recepta prezesa "Energetyka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 11:49
              Jak myślicie. Czy tacy którzy mają Mesia też nas mogą czytać? Jak myślicie?
              • Gość: Jach Re: Recepta prezesa "Energetyka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 15:08
                I kosztowną kampanię wyborczą za sobą oraz aktualnie rowadzony remont sklepu
                Sandra.Ma się tę kasę, nie???????
                • slon251 Re: Recepta prezesa "Energetyka" 06.02.07, 17:21
                  Prezio Energetyka buńczucznie rzadzi i dzieli, a skutecznie pomaga mu i zatwier-
                  dza jego beznadziejne i niekompetentne decyzje nieudolna rada nadzorcza. Jej
                  przewodniczacy i członkowie zapomnieli, że przyjdzie czas rozliczeń, który
                  nieuchronnie nadchodzi.Proponuje tym wszystkim nieudacznikom, którzy są aktual-
                  nie "u steru" aby nie powielali dalej głupich pomysłów tylko zastanowili się
                  nad własnym losem (nie wspomnę o losie spłódzielni, której grozi upadłość). Mam
                  nadzieję,że i odpowiednie organy , w tym ścigania , w pewnym momencie właczą
                  sie, aby pomóc członkom tej spółdzielni.
                  • Gość: ter Re: Recepta prezesa "Energetyka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:06
                    podobno Pan Prezes płacił za działki po 12000 za ar
                    Byłby to rekord cenowy w Przemyślu
    • rychu_z_przemysla Re: Recepta prezesa "Energetyka" 06.02.07, 19:38
      temid napisała:

> DO PREZESÓW SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWYCH!
      > Chcesz pozbyć sie długów w swojej Spółdzielni - posłuchaj prezesa ENERGETYKA
      > tj.podnieś maksymalnie czynsze, a zeby skruszyć lokatorów to zamknij im
      > ciepłą wodę i wyłącz ciepło w środku zimy.
      > I co Wy na to internauci?

Co ja na to? Ja mam ciepło w domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka