Dodaj do ulubionych

Niedoszły "lider" przemyskiej PO!

29.04.07, 23:55
Zawsze twierdziłem, że w polskich partiach politycznych siedzą „oszołomy” i
się nie myliłem. „Oszołomy” z górnej półki i z dolnej, nieważne jaka opcja
ważne, że mamy „oszołoma” w składzie, który zamiast się leczyć w domu bez
klamek, używa sobie życia wśród normalnych ludzi i dogryza innym normalnym osobom.

Przykładem „oszołoma” jest pewien członek przemyskiej Platformy Obywatelskiej,
z którym nie mogą sobie poradzić lokalne władze partii PO. Sam przewodniczący
Marek Rząsa pokątnie i w ciszy swego gabinetu twierdzi, że są z takim i takim
osobnikiem problemy.

Osobnik ten zasłynął już niejeden raz i jeszcze wiele razy zasłynie. Swego
czasu kilka lat temu napisał sztukę teatralną ociekającą „spermą” i dał do
poczytania swojemu koledze, z prośba aby on ja przeczytał i stwierdził, że to
kapitalne dzieło na miarę Aleksandra Fredry. Wtedy ów osobnik nie był jeszcze
w PO, bo nic nie zapowiadało, że coś tak wybitnego i światłego jak PO powstanie.

Osobnik ten wyjechał do USA. Pobył tam kilka lat i powrócił na przemyskie
podwórko. Od tamtej pory, narzuca swojej mowie ten „jankeski” akcent. Nie
wiadomo po co i dla kogo? Pewnie dlatego, aby zaspokoić swoją próżność, pychę
a zarazem głupotę, która gdyby mogła latać to by pofrunęła na księżyc i
zesrałaby się w pierwszy lepszy księżycowy krater. Ten styl mówienia jest tak
denerwujący, że nie można wytrzymać.

Poza tym facet jest sfiksowany politycznie. Zapisał się do PO i kandydował na
radnego. Biegał w czarnym długim płaszczu (skórzanym) , czarnym golfie i
garniturze po mieście i głosił herezje na tematy polityczne. Facet ma obsesje
na punkcie polityki, na punkcie władzy i dostania się do koryta, które
nawiasem mówiąc nigdy nie będzie mu dane. I oby tak się stało.

Opowiada jaka to polityka jest wspaniała, jaki to Jarosław Kaczyński jest do
kitu, a sam mądrością od niego nie odbiega ani na milimetr. Kaczor różni się
ode niego tylko tym, że doszedł do władzy, tego zaś typa nawet nie wybrano na
radnego Rady Miasta.

W wolnych chwilach przesiaduję na forum gazeta.pl i pisze głupoty krytykując
ludzi, których osobiście zna, do których nie ma śmiałości teraz podejść lub
napisać maila i powiedzieć po prostu, że jesteś taki siaki i owaki i nie chce
cię znać.

Ten typ to zwykły tchórz żyjący w swoim wyimaginowanym świecie; świecie pychy,
próżności, skrajnego debilizmu oraz niespełnionych nadziei i ambicji. Chore
ambicje zawsze prowadziły i prowadzą ludzi do stanu upodlenia i skrajnej
frustracji, która u każdego objawia się w inny, ale zarazem w dramatyczny
sposób. Żal mi tego człowieka.

Zamiast robić coś dobrego dla miasta, facet chciał i nadal chce walczyć z
Kaczyńskim i każdym człowiekiem, który nie lubi polityki i chce żyć z dala od
niej. Pozostało mu pisanie statutów, których nikomu nie pokarze i nikt ich nie
przeczyta; pozostało mu życie w iluzji i obscenicznej mani wielkiego polityka,
romantycznego zbawcę narodu i całego państwa, jakim nigdy nie był i jakim nie
będzie.

Dlatego niech nasz przemyski pseudo-amerykanin, biegający w czerni, mówiący
angielską polszczyzną, piszący brednie na forum gazeta.pl pod różnymi nickami,
atakujący wszystko i wszystkich da sobie spokój i niech przestanie obrażać
innych. Pamiętaj jaką miarą mierzyć, i tobie odmierzą.

PO to nie raj na ziemi PO to taka sama partia cwaniaków i tego typu pokroju
ludzi co nasz przemyski ziomek, fruwający i piszący pierdoły ociekające
głupotą, chamstwem i cynizmem. Jego ostatni Nick na forum gazeta.pl to nick „JA”.

Ilu takich "JA" tu pisze jeszcze?...Chyba że ktoś zwany PO i inne gady z tego
zoo! Zoo które miało być inne od tego "przymusowego" stworzonego przez PiS.
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.ptvk.pl 30.04.07, 11:28
      Słuchaj Demon, podaj jakieś konkrety i skończ wreszcie pierdo..lić, bo robisz to od dawna. Pamietam, że inni też prosili Cie wcześniej na tym forum, że jak już coś piszesz to podaj jakiś fakt, cytat lub cokolwiek co potwierdzi twoje racje.
    • Gość: Andrzej Żuromski Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 15:45
      Po pierwsze, nigdy nie używałem nika "JA". O mnie piszesz przemiły demonie,
      więc odpisuję, chyba tylko dlatego, żeby nie dać ci satysfakcji, że w
      najmniejszym nawet stopniu mnie zdenerwowałeś. Wręcz przeciwnie, bawi mnie
      twoja zacieklość i brak taktu.
      Nigdy nie pretensowałem do bycia liderem PO, i skąd te twoje sugestie jakoby
      wladze PO nie mogły sobie ze mną poradzic. Nigdy nie widziałem cię na
      zebraniach zarządu powiatu ani koła.
      Nic mi nie wiadomo aby Marek Rząsa "pokąnie" coś na moj temat twierdził.
      Napisałem sztukę teatralną, ale nie ma w niej ani grama spermy. A Fredro nie
      jest akurat dla mnie przykładem geniusza dramaturgicznego. Otrzymałem natomiast
      I nagrodę na wiośnie poetyckiej i opublikowalem kilka opowiadan, ktore miały
      dobre recenzje nieazleznych krytykow w kraju.

20 lat w Ameryce to nie kilka lat. Skończyłem tam studia i na codzień
      posługiwalem się angielskim, co powoduje, że czasem trącę lekkim akcentem. Ty
      mowisz z przemyskim i mnie to nie razi.

Nie ladnie jest nazywać ludzi debilami, chamami i głupcami jeśli się ich nie
      zna. A statut napisałem, czytałeś go ale do ciebie nie wyslałem bo już twoj
      list pokazuje, że nie jesteś godny tego abym coś do ciebie wysyłał.

Tyle. wnioski pozoastawiam tobie. Często farsę rzeczywistości może oddać jedyn
      ie tragedia. Ty wydajesz się tragicznym przykładem miejscowej farsy.

• Gość: Tik - Tak Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.mcon.pl 30.04.07, 15:57
        Faktycznie Demon napisz otwartym tekstem o kim i o czym Twoja dżdżownicowa
        odwaga sie objawia.Po jaki damski ch..j kombinowac kiedy mozna ławę na
        kawę.Odwagi brak, czy serca?Obrażam czasem niepotrzebnie - przepraszam!Ale
        Ciebie?Za co?Impertynencje dobre przy łowieniu raków, bo to wku..ajace
        skorupiaki, ale w tym przypadu?Krzew gorejacy - wysiadka!
    • Gość: PO Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 16:32
      Cytat z autobiografii demona1903:
      "Zawsze twierdziłem, że na forach internetowych siedzą „oszołomy” i
      się nie myliłem. „Oszołomy” z górnej półki i z dolnej, nieważne jaka opcja
      ważne, że mamy „oszołoma” w składzie, który zamiast się leczyć w domu bez
      klamek, używa sobie życia wśród normalnych ludzi i dogryza innym normalnym
      osobom".
      • Gość: Warek Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.mcon.pl 30.04.07, 20:36
        Jak strasznie trzeba nie mieć jaj, żeby bezimiennie bluzgać po człowieku za
        odmienne poglądy. Nie wiem kim jesteś Demonie, ale przeraziłeś mnie na dobre.
        Jak można doprowadzić się do takiej choroby? Szok. Mam nadzieję, że obluzgany
        Cię zna i jakoś wyrazi wdzięczność osobiście.
    • Gość: Naku..acz Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.uninet.com.pl 30.04.07, 22:21
      Oj dedmonku nieładnie tak kogos publicznie obsmarowywac, ciekawe jak ty bys sie
      czuł jakby ktos całe twoje zycie wypisał na forum i zwyzywał od chamów i tym
      podobnych epitetów, jestem tez pełen podziwu dla adresata tego tekstu, ze
      jeszcze Ci nie wjechał na jame i nie zrobił z twarzy bigosu.
      • Gość: OiuUK Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.05.07, 00:47
        W takim razie proponuje Wam pojedynek, bron macie do wyboru, walczycie do
        pierwszej krwi. Mysle ze idealnym miejscem bedzie Zamek. Mysle ze szable lub
        rewolwery beda najlepsza opcja. Wiec dzentelmeni prosze wpisac szczegoly!!!!!
        Pozdrawiam.

A tak powaznie Demon to powiedz to Panu prosto w twarz a nie na forum, zawsze
        to wieksza uciecha i cisnienie odrazu Ci zejdzie. NIe oceniajac nikogo.
        Pozdrawiam!!!!!!
        • Gość: darek Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.ptvk.pl 01.05.07, 01:22
          Nic z tego, Demon jest miły dla swoich wrogów.
    • Gość: or Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: 83.19.248.* 02.05.07, 00:50
      oj, Demon... trafiłeś kulą w płot :] Żal mi ciebie...

Znam pana Andrzeja i cenię, i wątpię by ktokolwiek z PO źle się o nim wyrażał.
      Zresztą sama jego odpowiedź na Twój post świadczy o tym, kto pokazuje klasę...
      • jobrave Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 02.05.07, 01:35
        Jezu, Demon, kto Cię tak na Andrzeja wypuścił? Znasz go przeceiż i chyba sam nie
        wierzysz w to , co napisałeś. Takich ludzi jak Andrzej Żuromski potrzeba nam jak
        najwięcej.
        • Gość: Kelf Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 18:04
          oj demon, pudlo, znam P Andrzeja oasobiscie i conie go sobie zarowno jako
          polityka jak i czlowieka, powiem krotko ma facet leb na karku, ciezko tez
          znalesc lepszego angliste i tlumacza, wiec tych kilka lat o ktorych wspominasz
          nie byly takie calkiem bezowocne, a tak by the way to popieram przemyslenia
          moich poprzednikow ze jak juz jedziesz po kims to miej odwage sie ujawnic :)
          trzymaj sie cieplo i paps, Piotrek
          • Gość: Ingres Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.mcon.pl 03.05.07, 00:12
            Panowie dajcie sobie spokój. W tekscie Demona 1903 nie padło nazwisko p.
            Andrzeja, zatem nie ma co się przejmować.

Nie wiem co kierowało Demonem, ale jedno jest pewne, nie zrobił tego złośliwie,
            widocznie miał ku temu powody. Jakie? Wie o nich pewnie tylko on sam.

Większość z Was twierdzi, że zna p. Andrzeja, ale prawie nikt z Was, oprócz
            Jobrave, nie zna Demona, dlatego skończcie ten temat.

• Gość: Imac Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.chello.pl 03.05.07, 00:29
              > Panowie dajcie sobie spokój. W tekscie Demona 1903 nie padło nazwisko p.
              > Andrzeja, zatem nie ma co się przejmować.

Nie padło nazwisko, ale padła jednoznaczna charakterystyka.

> Nie wiem co kierowało Demonem, ale jedno jest pewne, nie zrobił tego złośliwie,
              > widocznie miał ku temu powody. Jakie? Wie o nich pewnie tylko on sam.

Szczyt naiwności - ktoś kogoś obsmarowuje anonimowo, ale na pewno ma jakieś
              powody, o których nic nie wiemy.
              Cudowne usprawiedliwienie :)

> Większość z Was twierdzi, że zna p. Andrzeja, ale prawie nikt z Was, oprócz
              > Jobrave, nie zna Demona, dlatego skończcie ten temat.

Co ma piernik do wiatraka?

Fakt anonimowego obsmarowywania kogoś jest naganny i nie ma żadnego znaczenia
              kto kogo zna, a kto kogo nie zna. Mam nie krytykować czyjegoś zachowania, bo nie
              znam Demona? To dlaczego pewna grupa najeżdżała na Rycha, a przecież nikt z Was
              go nie zna, dlaczego wtedy nie padł taki argument?
              To jest tak naiwne rozumowanie, że aż budzące politowanie.

A najlepsze w tym wszystkim jest zachowanie samego Demona - wyprodukował
              paszkwil i zniknął.

P.S. nie mam pojęcia kim jest pan A. Żuromski, ani kim jest Demon. Tylko, że to
              niczego nie zmienia. Oceniam zachowanie na forum, nie oceniam człowieka.
    • Gość: wapgo1909 Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: 86.42.4.* 03.05.07, 01:51
      Oj demonik demonik strzeliłeś sobie samobója, znam Pana Andrzeja od kilku
      dobrych lat i takich osób w tym mieście brakuje, a powiem szczerze że można je
      policzyć na palcu jednej ręki. Również dużo osób na tym forum zna go osobiście i
      wiedzą że twoje wypociny są na poziomie przemyskiego dodatku do bajek
      podchmielonych jegomości którzy okupują namiętnie dworzec pkp

P.S.
      Z pomocą Pana Andrzeja napisałem swoje pierwsze CV
      a teraz już pracuje w kolejnym kraju w europie (i na zmywaku rzecz jasna)
      • jobrave Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 03.05.07, 13:02
        Demon, przeproś po prostu.
        • Gość: aaa Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.brnt.cable.ntl.com 03.05.07, 13:52
          Demonowi po prostu odbija czasem. A teraz pewnie szczegolnie ma problemy, kiedy
          ze szpitalem w Zurawicy takie problemy.
          • Gość: darek Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.ptvk.pl 03.05.07, 20:25
            Pójdzie do Maksymiliana, a Maksymilian da mu pigułeczki.
            • Gość: Ja Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 00:18
              Demon1903 widzi układ. Rozszyfrował układ. Nie ma układ przed nim tajemnic.
              Afobam zażywany codziennie powoduje, że skutki układu dla niego są mniejsze.
              Kocha jednak układ. Onanizuje się codziennie myślą o układach. Mówi o nim stale.
              Demon1903 to element układu.... Palacz CO na etacie w UM.
              • Gość: Jeden taki... Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 13:40
                Bzdury!
                Teraz poprostu się wstydzi.
                • Gość: darek Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.ptvk.pl 04.05.07, 15:59
                  Demon ma takie małe demoniki, które czasami nie pozwalają mu być uroczy dla swoich wrogów.
          • Gość: Tik - Tak Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.mcon.pl 04.05.07, 19:55
            Za przeproszeniem, że pan Marek Rząsa jest zbyt pewny siebie i arogancki to ja
            wiem.Manifestowanie udziału w jakiejś uroczystości w dzinsach to jednak
            przesada.Informuje pana, panie Rzasa, że sa inni i lepsi.Pokory wiecej.
            • Gość: Jeden taki... Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 20:20
              Dobrze,że wszyscy wiemy o co chodzi!
              Ale,tak naprawdę,to o co chodzi?
              • Gość: Ja Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 20:32
                O to że Demon1903 to demon inteligencji :)
            • Gość: Jack Re: dźinsy a ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:44
              Co ma pewność siebie i arogancja do noszenia dżinsów??? Telewizje codziennie
              pokazują kilkudziesięciu nie mających pokory chamów i prostaków w jedwabnych
              garniturach. I jaki niby z tego ma wypływać wniosek??? I w jakiej uroczystości
              manifestowanie swojego udziału w dżinsach jest przesadą?
        • demon1903 Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 04.05.07, 22:37
          jobrave napisał:

> Demon, przeproś po prostu.

"Jobrave" Demon1903 Przeprasza A. Żuromskiego ale... Czy macie pewność że ja to
          napisałem mimo podpisu? Czy tak trudno wejść na konto czyjeś i napisać jakiś
          paszkwil? Mnie znającemu tajniki wiedzy komputerowej nie sprawiło by to
          kłopotu...
          Powiem tylko jedno i skieruję to do Andrzeja jak i Jobrave! Skąd ja np. mogłem
          wiedzieć latach pobytu A. w USA jak i o jakiejś sztuce "ociekającej spermą"!!!
          Dziwne prawda i już poinformowałem osobiście samego zainteresowanego o tym
          fakcie łącznie z podaniem ręki jak i przeprosinami za to, co zostało uczynione w
          moim imieniu. Uważam większość "tubulców" z tego forum za wichrzycieli a to że
          nadużywają ksywę Demona 1903 za chamstwo. Są tacy co ich to kręci jak skłucą
          kogoś, szczególnie ci, z urzędu.

P.S

Dodam jedno! I jest to ważne! Tutaj "wojna" toczy się nie o Andrzeja lub Jobrave
          lub Demona1903! To jest wojna "góry" i oni nas wykorzystują montując "podpuchy"
          o smaku politycznym byśmy sobie sami gardła popodgryzali!
          Takich "JA" "PO" "GOśCI" jest wielu i my im jesteśmy obojętni! Ważne są ich cele
          i ich porąbane partie!
          Rozkład PiS następuje powoli, ale z postępem. PO w Przemyślu praktycznie nie
          istnieje bo zaprzedała duszę za stołki i nie ma nic do gadania! I co na zostało?
          Pomyślcie sami? CO? Krytykować ile wlezie ale czy to coś da?
          • Gość: Ingres Demon ma racje IP: *.mcon.pl 04.05.07, 22:45
            Demon ma rację w tym co napisał. W pełni go popieram. Komuś bardzo zależy na
            tym, aby poróżnić pewne osoby na forum. Polityka przemyska jest taka jak jest,
            mamy mały przemyski kociołek, w kórym co rusz wrze, a odzwierciedleniem tego
            stanu rzeczy jest to forum, właśnie. Ale co zrobić; powiem tak Demon1903 to
            spoko gość i warto mu podać rękę.

• Gość: darek Re: Demon ma racje IP: *.ptvk.pl 05.05.07, 01:22
              A teraz obracamy kota ogonem i zaczniemy demonowi lizać dupę. Albo ktoś Ci podpie....ił hasło albo sam to piszesz
              • Gość: Imac Re: Demon ma racje IP: *.chello.pl 05.05.07, 14:57
                Darek: dokładnie :-)

Albo ktoś mu wykradł hasło (co się nieczęsto zdarza, poza tym post ma wyczuwalny
                "demonowy" styl), albo po prostu wstydzi się tego co napisał w uniesieniu
                (alkoholowym?)
                :-)
                Czytuję to forum już kilka lat i nie pamiętam przypadku by ktoś się podszył pod
                zarejestrowany nick.
                • Gość: Ja Re: Demon ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 15:01
                  Jeśli to nie Demon napisał powinien czym prędzej zgłosić się do prokuratury.
                  Ta wszczęłaby śledztwo, wystąpiła do gazeta.pl z wnioskiem o logi i tym samym
                  byłoby wszystko jasne - oczyściłby się z zarzutów.

Demon1903 tego nie zrobi. Wie dobrze co jest grane.
          • Gość: Ja Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 14:59
            Demon1903 twoje tłumaczenie o tym że ktoś włamał się na Twoje konto
            jest poniżej krytyki. Trzeba mieć jaja by pisać na forach.
            Chlapnąłeś coś a teraz ściemniasz, że niby co? Człowieku - nie masz za grosz
            honoru i tyle.

Gdybym był tym kolesiem co go szkalujesz poszedłbym do prokuratury.
            Zmiękłaby ci dupa jakby się okazało, że Cię namierzą i będziesz musiał
            oficjalnie przepraszać na łamach gazet. Pal licho z Twoim wątpliwym imieniem i
            nazwiskiem ale niestety taki szpas sporo kosztuje :).

No ale z drugiej strony koleś jak ty tak zaznajomiony z kompami z pewnością
            schował się odpowiednio :D.
            • Gość: Syku Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.uninet.com.pl 05.05.07, 15:24
              Dobra zmyła demon :D , długo nad tym myślałeś ??? chyba długo bo troche czasu
              mineło zanim odpisałes po tym wpisie :D i na dodatek ktos sie za Ciebie wpisal
              na twoim loginie na którego żeby wejśc trzeba znać haslo :D

Myślałeś ze ktoś to łyknie ?? :D za mało jest pelikanów na tym forum

• jobrave Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 05.05.07, 17:44
                Andrzej był dzisiaj u mnie i z tego co wiem Demon go przeprosił, i to jest
                najistotniejsze. Z hasłami różnie bywa, ja używam prostych, bo jestem
                sklerotykiem i raz zadrzyła mi się sytuacja, że ktoś dobrał się do mojej poczty,
                czyli teoretycznie jest to możliwe. Nie, żebym usparwiedliwiał Demona...
                • Gość: Ja Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:15
                  jobrave napisał:

> Andrzej był dzisiaj u mnie i z tego co wiem Demon go przeprosił, i to jest
                  > najistotniejsze.

Czyli co? Nie napisał i przeprasza?
                  Co za kraj. Co za naród. Demon1903 przeproś jeszcze za koklusz i rzeżączkę.
                  • Gość: Syku Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.uninet.com.pl 05.05.07, 20:26
                    Nie no, nie napisał, ale na wszelki wypadek przeprosił.
                    • jobrave Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 05.05.07, 21:13
                      Przeprosił go za to, że tego nie napisał. Proste... chyba.
                      • demon1903 Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 05.05.07, 22:40
                        Andrzeja znam od niedawna o nigdy nie znałem jego "historii życia" a tym
                        bardziej napisanych sztuk czy tez powieśći. To że z "poślizgiem " złożyłem
                        przeprosiny na tym forum podyktowane było tylko i wyłącznie brakiem dostępu do
                        netu.
                        Złożyło się tak akurat, że będąc w "długi" weekend w Przemyślu spotkałem
                        Andrzeja i z nieprzymuszonej woli złożyłem na jego ręce przeprosiny, gdyż jakby
                        na to nie patrzeć, ów temat został moją "ksywa" podpisany. O czym gadaliśmy!
                        Tylko my obaj wiemy...
                        Cieszcie sie bo macie okazję moi wrogowie ale wasz czas nadchodzi i to tak
                        szybko, że odechce sie wam "konstruować" powiedzonka "krośnieńsko-przemyskie".
                        To że szanuję Jobrave i Go znam nie upoważnia was do chamstwa i godnych Judasza
                        postów w naszym kierunku. Po prostu macie NASZ KOMPLEKS!
                        • Gość: Syku Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.uninet.com.pl 05.05.07, 22:45
                          Żenada
                          • Gość: aaa Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.brnt.cable.ntl.com 05.05.07, 23:33
                            Demon a nie prosciej sie jednak przyznac do chwili slabosci, niz kombinowac jak
                            kon pod gore? Zdarzylo Ci sie juz na tym forum popelnic pare nieciekawych
                            tekstow pod adresem roznych osob i to nie takich, ktore Ci wymyslaly czy Cie
                            obrazaly. Styl tego pierwszego postu o Andrzeju, jest- jak juz kilka osob
                            rowniez zauwazylo- "demonowaty". Chyba, ze masz zamiar przyjac strategie jednego
                            z braci mniejszych: brak dowodow jest dowodem.
                            • demon1903 Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 05.05.07, 23:48
                              Wisi mi to co myślisz Ty i jakie masz zdanie. tak samo jak ci myślący podobnie.
                              Olewam to a zarazem mam satysfakcję, że macie na kim strzępić języki. Ty i tobie
                              podobni nie tak mnie obrażali na tym forum, szczególnie ci z urzędów. Teraz ja
                              was panowie olewam i to do kwadratu a to co o was i waszych partiach myślę wstyd
                              mi było by napisać. Jestem po prostu sobą a nie waszym kolesiem! I to jest ważne!.
                              NIEZALEŻNOŚĆ W KAŻDYM CALU!
                              • Gość: Imac Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.chello.pl 05.05.07, 23:53
                                ... niestety w naszym kraju bardzo wiele osób myli niezależność z brakiem
                                dobrych manier
                                • Gość: aaa Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.brnt.cable.ntl.com 06.05.07, 00:18
                                  No widzisz Demon. W tym jest caly problem, ze Tobie wisi. Najpierw obluzgasz
                                  jednego z normalniejszych aktualnych mieszkancow Przemysla a pozniej udajesz
                                  pierwszego naiwnego. Drugi problem to wrzucanie wszystkich do jednego wora.
                                  Wskaz mi chociaz jednego posta, w ktorym cie obrazilem. Choc nie mam sygnaturki
                                  o byciu uroczym, to przynajmniej staram sie nie obrazac ludzi( z pokoras
                                  przyznaje, ze czasem mi sie to nie udaje). Moja partia (niestety, jestem tylko
                                  jej sympatykiem) to Brytyjska Partia Nacjonalistyczna, ale ona- wierz mi- nawet
                                  nie ma pojecia o Twoim istnieniu i jest jej rownie daleko do Ciebie, jak mnie do
                                  jakiejkolwiek partii w Polsce. Ciesze sie, ze nie jestes moim kolesiem. I mam
                                  nadzieje, ze nigdy nim nie bedziesz.
                              • Gość: Ja Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 14:05
                                Naplułeś gościowi w pysk, a teraz tłumaczysz, że to deszcz padał.
                                Jesteś z nim na Ty? Czy teraz dla potrzeb swojej retoryki mającej na celu obronę
                                swojego dupska wycierasz sobie gębę znowu jego imieniem?

Cytując słowa jednego z polityków: Pan jest zerem Panie Demon1903.
                                MNIEJ NIŻ ZEREM.
                                Jesteś Pan frustratem, chorym psychicznie mitomanem.

Niezależność w Pańskim wydaniu to PRL lat 60, esbeckie metody niejednokrotnie
                                prezentowane w Pańskich wypowiedziach świadczą o tym ze czerpiesz Pan wzory z
                                czasów gdy człowiek był przedmiotem.
                                Przypiąłeś się Pan do PO jak kleszcz i zagłębiasz się w jej arteriach ssąc z
                                nich do syta.
                                Twój serwis internetowy można przyrównać raczej do papieru toaletowego niż do
                                opiniotwórczego medium. KONIEC :)
                                • Gość: darek Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.ptvk.pl 06.05.07, 15:13
                                  Demonie, nawet "entera" przed swoim cytatem wstawiłeś 3-krotnie
                                  • demon1903 Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 06.05.07, 15:33
                                    Jak to napisał niejaki "Ja", cytat: "Niezależność w Pańskim wydaniu to PRL lat
                                    60, esbeckie metody niejednokrotnie prezentowane w Pańskich wypowiedziach
                                    świadczą o tym ze czerpiesz Pan wzory z czasów gdy człowiek był przedmiotem.
                                    Przypiąłeś się Pan do PO jak kleszcz i zagłębiasz się w jej arteriach ssąc z
                                    nich do syta."...Koniec cytatu.

Olewam PO jak i inne nacje polityczne a moja niezależność jest widoczna aż do
                                    bólu po przez posty tych, którym to nie w smak.
                                    Nie ukrywam też tęsknoty za latami 60-tymi. Byłem wówczas gó..arzem...
                                    • Gość: Ja Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:38
                                      Ty zamiast polityką zajmij się skopaniem ogródka.
                                      Nie wiesz o czym mówisz erudyto. Widać, że czasy szczenięce
                                      przepędziłeś raczej poza szkołą.

nacja (łc. natio ‘pokolenie; naród, plemię, szczep’) społ., polit. naród, grupa
                                      narodowościowa, etniczna; narodowość.

• baba998 Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 13.06.07, 15:23
                                      ..coż DEmon.. ma racje, Pan Andrzej to dziwny człek, dla każdego normalnie
                                      patrzacego na świat człowieka może wydać sie podejrzany. Widząc go jak z
                                      zawziętościa wali obcasami przechadzając sie po naszym pieknym rynku można
                                      pomyśleć ze dopiero wpadł do wiadra z amfetamina ... raz bylem świadkiem jak w
                                      jednym z przemyskich barów najpierw zaczepił mojego kolegę nawiązują miła
                                      rozmowę, zaś chwilke pozniej obraził go chca sprowokować. Znam kumpla przeszło
                                      15 lat i wiem ze to okaz spokoju, a ze przypadkiem cwiczy kulturystyke to go
                                      szybciutko odciagnalem , aby nie zatłukł czasem "lidera" i konflikt jakos sie
                                      rozładował.... taka to historia :0
    • Gość: Kizior Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:37
      demonie, czytałem, Twój czy nie Twój post. W jednym się zgadzam Andrju, to
      niezły artysta :) najlepiej zapytać jak z magdą P. robił interesy wyciągając
      kredyty z banków, które potem przepił w Krakowie. Rozumiem faceta bo tez piją,
      ale tylko za swoje i tu moje rozumienie sie kończy. Oszust i bajerant, który
      posiada zdolność do bajerowania stąd jego pseudo kariera polityczna. O jego
      umiejętnościach jako tłumacza też miałem okazje usłyszeć. Przeciętny uczen
      kolegium językowego może faceta rozłożyć. Co nie zmienia faktu, że wielką
      radościa napawa mnie fakt, że taki gość kręcił przemyską PO i wciąż ma ambicje.
      Cudownie
      • Gość: Ja Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:28
        A podpiszesz się pod tym imieniem i nazwiskiem?

NIE? To milcz bałwanie i ciesz się z tego, że temu kolesiowi co o nim piszesz
        pewnie nie będzie się chciało dobrać Ci się do dupska.
      • Gość: Jack Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:01
        Nie martw się o PO przydupasie PiSS-owski. Lepszy jeden Żuromski w PO niż 10
        Golców, Bukowskich, Wiśniewskich, Wojnarowiczów czy innych intelektualnych
        geniuszy w tzw. prawie i sprawiedliwości. Przeproście i spie..jcie.
      • Gość: Andrzej Żuromski Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 07:09
        Właśnie wróciłem z dalekiej podróży i przeczytałem twoj post na moj temat.
        Jakkolwiek odgrzewanie starych kotletów nie jest moją specjalnością to w tym
        przypadku trudno mi nie zareagować. Bądź tak uprzejmy i przedstaw się z imienia
        i nazwiska, żebym mogł złożyć doniesienie do prokuratury na twoje
        wykorzystywanie publicznych mediow do nazywania mnie oszustem i jak ty to
        nazywasz "bajerantem". Ponadto sugerowanie, że coś komuś ukradłem albo od kogoś
        coś wyłudziłem jest już powaznym oskarżeniem ściganym z urzędu. Obiecuję ci, że
        dowiem się kim jesteś i za swoje pomowienia odpowiesz przed sądem.
        • Gość: Andrzej Żuromski Re: do kiziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 07:35
          Oczywiście poprzedni moj wpis adresowany jest do ciebie panie Kizior,
          kimkolwiek jesteś.
          • Gość: gigaczek Re: do kiziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 09:57
            Andrju i tylko na tyle cie stac????
            Styl jakby radiomaryjny:)
            • Gość: Giga 2 Re: do kiziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 10:04
              Stawiam dolary przeciwko orzechom ze sprawa nie wyjdzie poza forum, a entuzjazm
              do scigania wystarczy na 2-3 dni i jak zwykle padnie. Ponadto przypominam ze za
              "bajeranta" jeszcze w tym kraju nikogo nie skazano
              • Gość: Andrzej Żuromski Re: do kiziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 10:16
                I cudzy analfabetyzm utrudnia pisanie
                • Gość: aa Re: do kiziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 11:55
                  a własny??
                  zadaj sobie zasadnicze pytanie jakim jesteś człowiekiem ?? (jesli masz odwage)
                  • Gość: Andrzej Żuromski Re: do kiziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 12:55
                    A własny przede wszystkim, na co wskazuje spojnik "i" na początku mojego
                    poprzedniego zdania - Własny i cudzy... panie przemadrzały.
                    • Gość: Ja Re: do kiziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 08:10
                      Panie Żuromski - DO BOJU!

Pańskie dobre imię interesuje mnie jak zeszłoroczny śnieg ale będę Panu gorąco
                      kibicował choćby dlatego że trzeba niektórym uświadomić że internet to nie
                      szambo do którego mogą oddawać swoje fekalia.

Podpowiem, że trzeba złożyć zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu
                      popełnienia przestępstwa. Ta zbada wstępnie sprawę i jeśli zgodzi się z tym
                      rozpocznie śledztwo :)
                      3/4 baranów tutaj nadaje z lokalnych łączy których namierzenie nie będzie
                      większym problemem.
                      • Gość: Ja Re: do kiziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 08:12
                        Dodam jedynie, że kolega Kizior nadawał z internetdsl.tpnet.pl
                        I wszystko jasne :D

Hu hu hu szykuje się proces jakiś.
                        • Gość: Andrzej Żuromski Re: do kiziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 08:27
                          Dziekuję, Panie "Ja". Imię mam przeciętne , ale nazwisko dobre i proszę mi
                          wierzyć, że zdobędę się na "Krytykę prostego rozumu". Jeszcze raz dzięki za
                          poradę prawną.

A panu Kiziorowi chciałbym tylko powiedzieć, że trud życia polega na tym, że
                          głupstwo trzeba najpierw "zrobić" a głos wołajacego na puszczy brzmi najlepiej
                          w łazience.
                          • jobrave Re: do kiziora 25.05.07, 16:33
                            Ciągłe odpuszcanie grzechów rozzuchwala tych, którym się je odpuszcza. W
                            cywilizowanych krajach pomiawianie, naruszanie dóbr osobistych jest bezwględnie
                            karane, dlatego też -nie tylko z wrodzonej kultury ale i ze strachu przed utratą
                            dość poważnych kwot zasądzonych na poczet odkszodowania - ludzioe sie tam rzadko
                            nawzajem obrażają. W Polsce jeszcze można ale juz coraz rzadziej, bo sądy nie
                            lekceważą tego zjawiksa i orzekają z całą surowością. W przypadku Andrzeja
                            Żuromskiego (ale nie tylko), mamy do czynienia z ewidentnym naruszeniem dóbr
                            osobistych, to dla sądu sprawa rutynowa i niech nikogo nie zwodzi, to iż
                            wystarczy pisac pod pseudonimem, by stać się całkowicie anonimowym i sr..
                            bezkarnie ludziom po głowach. Jak słusznie zuważył "Ja", nie ma żadnego problemu
                            z namierzeniem kogolwiek jeśli przy nicku wyświetlone jest IP, można to
                            ustalic nieoficjalnie za butelkę dobrej wódki, a można przez prokuraturę, która
                            zleci to policji( cały czas zakładamy, że są podstawy ku temu).
                            Kpiny, złośliwostki, mocniejsze słowa to wszystko jest dopuszczalne w ferworze
                            dyskusji, jednak zdecydowanie inaczej przedstawie się sprawa, kiedy formowane są
                            fałszywe oskarżenia, informacje dotyczące prywatności itp , które mogą
                            dyskredytować dana osoba w oczach innych a nawet przysporzyc strat nie tylko
                            moralnych lecz materialnych (co mozna wykazać w odrębnym postępowaniu ale tu juz
                            potrzebne są mocne dowody: przyczyna -skutek, pomówiony np. musi udowodnić, że
                            na skutek ropowszechniania na jego temat fałszywych informacji stracił mozliwość
                            podpisania lukratywnego kontraktu itp.).
                            Takich procesów było już w Polsce kilkanaście, więc kolejny nie byłby żadnym
                            precedensem w polskim orzecznictwie, plotki bowem przestały już być
                            nieszkodliwym pieprzeniem l mają obecnie inną nazwę: naruszenie dóbr osobistych,
                            io -na nieszczęście dla potencjalnych pozwanych- jest to kategoria bardzo
                            pojemna. Andrzej postąpi, jak uważa, jest on co prawda w jakimś sensie osobą
                            publiczną, choć może nie świetle, nb. bardzo nieprecyzyjnej ale jeśli już, i po
                            nazwisku, to oskarżenia nie mogą być fałszywe. Namawiam jednak do jakiejś
                            samokontroli pod kątem ograniczenia chamstwa, chociażby.
    • Gość: Gość Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 17:23
      Nie rozumiem o co Wam chodzi? Czy to zagrywki polityczne?
      • Gość: Andrzej Żuromski Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 18:16
        To już odpowiadam. Nie chodzi o zadne rozgrywki polityczne, tylko o zwyczajne
        łamanie prawa przez publiczne szkalowanie i obrażanie ludzi, w tym wypadku
        mnie. Ja po prostu nie życzę sobie aby mnie oczerniano. Jeśli ktoś posiada
        wobec mnie jakieś zarzuty to od tego jest prokuratura i sądy, aby do nich takie
        sprawy kierować, a nie rozpowszechniać plotek. I jak słusznie zauważył Jo Brave
        moja obecna pozycja, jak i to co robię, a właśnie wróciłem z zagranicy, gdzie
        prowadziłem powazne rozmowy z poważnym kontrahentem dużej polskiej firmy więc
        tego typu pomówienia szkodzą nie tylko mnie osobiście, ale także miastu, w
        ktorym jest potencjalna mozliwość stworzenia dużego przedsiębiorstwa
        zatrudniajacego mnostwo ludzi.

Jezeli prze zwykłą nienawiść i niczym nie powstrzymaną podłość nasze wysiłki
        zsostaną zniweczone to nigdy nie będziemy w stanie czegokolwiek tu zbudować.

Moje polityczne zaangażowanie uwazam za swoj obowiązek obywatelski. Politykę
        rozumiem nie jako manipulację pesrsonalną a raczej jako zaangazowanie każdego
        obywtela w życie społeczności, w ktorej mieszka. Musimy po prostu stać się
        krytyczni wobec poczynań tych, których do władzy wybieramy i pamiętać o rożnicy
        miedzy ustawodawstwem a prawodawstwem. W naszym kraju różnica miedzy tymi dwoma
        pojeciami nie w pełni jest rozumiana.

Osobiście miałem okazję przygladać sie tworzeniu takich państw. Mieszkałem
        przez prawie rok w Paragwaju z rządów prezydenta Stroesnera. Amerykanie tego
        typu politykowanie nazywają "Low intensity conflict", polega to na zapuszczaniu
        drobnego bakcyla społecznego, np. aborcja, czy czegoś tam innego, a wiec
        kwestii społecznych po to aby ludzi skłócać i odwracać uwagę obywateli od
        istotnych zagadnień, które dotyczą nich samych. PiS robi to skutecznie przy
        pomocy swoich amerykańskich doradców. Odpolitycznia życie społeczne, aby
        odebrać nam głos w dyskusji. Tym samym ciało ustawodawcze jakim jest Sejm
        wydaje się być, a w moim przekonaniu nawet jest już tylko przyklepywaczem prawa
        stanowionego prze wladzę wykonawczą jaką jest rząd. My natomiast pukamy się w
        czoło, oglądając TV i nie rozumiemy dlaczego mamy jeździć na światłach przez
        cały rok. Chodzi o to aby przyzwyczaić nas do nakazów i zakazów. Cały okres
        rządów PiS to nic wiecej jak zakazy i nakazy. Jestem członkiem PO bo mam
        nadzieję, że w tej partii jest szansa na skonkretyzowanie programu akcesji do
        Unii Europejskiej, bo tak naprawdę jesteśmy jej członkiem tylko na papierze.
        Dlatego też miliony Polakow ucieka stad i to nie tylko z powodow ekonomicznych.
        Tutaj jest już coraz trudniej o co w tym wszystkim chodzi. A chodzi o
        stworzenie dworu, w postaci pałacu prezydenckiego, w ktorym to dworzanie jak
        falmingi stoją w płytkiej wodzie czekajac aż pan prezydent pozwoli im usiąść.
        On tego jednak nigdy nie zrobi. PiS jeszcze jako PC uczył się konserwatyzmu od
        Anglikow ze środowiska Margaret Thatcher i jej głównego doradcy Rogera
        Scrutona, profesora filozofii z London School of Economics ane Peter House,
        dwoch prestiżowych uczelni w UK. Skąd to wiem? Bo znam Scrutona i sam pisywałem
        teksty o etyce konserwtywnej oraz Srutona tłumaczyłem na polski. Prze kilka
        pierwszych lat w Polsce po rzyjeździe w 1997 napissałem wiele tekstów, łudząc
        się, że konserwatyzm jest odpowiedzią na dylemat przkształcenia ustrojowego.
        Myliłem się.

Polityka fascynowała mnie całe życie od strony teoretycznej. Nie chciałem
        niszczyć teorii praktyką. Do PO, pierwszej w życiu partii wpisałem się w 2003 a
        liderem tej partii jest Marek Rząsa, człowiek rozsądny, zrównowazony i mimo
        naszych wcześniejszych spięć dobry moj przyjaciel.

Pozdrawiam tych co mnie pozdrawiają. Pozdrawiam rownież kiziora
        • Gość: darek Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.ptvk.pl 25.05.07, 18:48
          Nie zamierzam wdawać się w spory kto coś robi i dlaczego, natomiast dzięki Andrzeju za tekst o "Low intensity conflict" - niestety ale bardzo mało ludzi zdaje sobie z tego sprawę. Dziwna jest również ich reakcja gdy słyszy podobne rzeczy o manipulacji - z reguły pukają sie w głowę. A tymczasem mistrzowie od socjotechniki zacieraja ręce> Pozdrawiam
    • Gość: KIbic z dala... Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.tpnet.pl 25.05.07, 17:28
      A czy żle było by gdyby A.Ż był szefem przemyskiej PO? No powiedzcie sami? Chyba
      byłby lepszy w tej sytuacji, w jakiej znajduje się przemyska PO, która aktualnie
      nic nie znaczy na naszym "podwórku" jako opozycja. Po prostu nie istnieje...
      • Gość: OP Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:20
        Opozycją w stosunku do kogo lub do czego??? Do PiS-u, Samoobrony, LPR-u,
        SLD??? A są takie partie w naszym mieście??? Kim są ich szefowie??? Wymień ich
        nazwiska??? Czy te partie mają jakieś struktury, członków??? Spotykają się na
        konwencjach, zjazdach, posiedzeniach??? Zabierają głos w ważnych sprawach dla
        miasta lub regionu???? O Platformie Obywatelskiej w Przemyślu można mówić
        dobrze, można mówić źle, ale przynajmniej powyższe pytania jeśli dotyczyły by
        PO to odpowiedź jest twierdząca.
        Opozycja w samorządzie miejskim, czyli jak to nazwałeś "na naszu podwórku",
        oznacza sprzeciw w stosunku do działań szkodzących miastu, jego mieszkańcom,
        ale również poparcie dla rzeczy słusznych idących w kierunku rozwoju miasta.
        Przepraszam, a co w tym złego?
        Takie stanowisko zajmuje PO i to konsekwentnie. Np. w przypadku likwidacji
        szkół radni PO oprócz jednego głosowali przeciw, głośno protestując przeciw
        zastosowanej formie i metodzie zmian oświatowych. Poparli rezolucję w sprawie
        Domu Narodowego, podczas gdy prominentni Radni PiS publicznie wieszają na niej
        psy, wypowiadając nawet idiotyzmy o zdradzie narodowej. Więc kto tu jest
        koalicją, a kto opozycją????
        • Gość: Andrzej Żuromski Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 07:27
          Cieszę się, że nasza rozmowa zaczyna w końcu nabierać charakteru prawdziwego
          dyskursu politycznego. Jak widać są wśród nas ludzie rozsądni, dbajacy nie
          tylko o wulgarny ekonomizm, który w większości jest zwyczajnym populistycznym
          bredzeniem o miejscach pracy i inwestycjach. Nie twierdzę, że nie są to rzeczy
          istotne, być może nawet najbardziej istotne dla naszego dobrobytu, gdyby tylko
          ktoś miał do zaproponowania coś konkretnego. Przemyśl nie jest wyspą leżącą
          gdzieś poza granicami globalnej ekonomii rynków kapitałowych. Musimy sobie to w
          pełni uzmysłowić i popierać wszystkie inicjatywy zmierzjące do poprawy naszego
          wspolnego bytu. Bogaćmy się! Problem jednak w tym, że aby tego dokonać należy
          dokonć gruntownej analizy sytuacji w jakiej się znajdujemy. Pieniądze nawet te
          unijne nie są odpowiedzią na wszystko. Potrzeba wizji. Moje hasło to:"Bądźmy
          rozsadni ni zróbmy to co niemożliwe" To co mozliwe każdy potrafi zrobic.
          Mieszkamy w jednym z najbardziej malowniczych miast na swiecie zarówno pod
          wzgledem architektonicnym jak i geograficznym. Nasze graniczenie z Ukrainą
          dodaje posmaku egzotyki tym, ktorzy mieszkają gdzieś tam w krajach zachodnich.
          Osobiście nie widzę powodu, dla którego Przemyśl nie miałby być jednym z
          najbardziej prestiżowych miast w Europie, jeśli nawet nie na ziemii. Sprzedajmy
          im to pozostając sobą. My nie musimy snobować się na nikim bo możemy stać się
          takim miejscem do ktorego każdy snob z jakiejś tam Angliii, Francji czy za
          przproszeniem Nowego Jorku będzie chiał przyjechać, chwaląc się potem, że byl
          w "Shemyslu"
          Inaczej mowiąc, nie musimy tworzyć tutaj zadnego jak ja to nazywam "Disneyworld
          Company" lecz pozostać sobą i zachęcić do przyjazdu tych, którzy przyciagną
          innych. Sam wyciąg narciarski, jakkolwiek dobrą inicjatywą był i jest tego nam
          nie załatwi.

Moje marzenie to to, że Nasza Starówka stanie się miejscem ekskluzywnych
          kawiarń i firmowych sklepów z "Giorgio Armani", "Niną Ricci" itd... co kto
          lubi. Nasz poziom życia też sie poprawi i wielu z nas wzbogaci się, jeśli
          tylko odpowiedni wykorzystamy indywidualnie pieniądze unijne. Ostatnio
          rozmawiałem z przedstawicielami pewnego uniwersytetu we włoszech, który
          proponuje kursy pozyskiwania funduszów na realizację przedsięwzięć. Nie są to
          zwykłe kursy wypełniania wniosków. Otóż rynki kapitałowe to takie rynki na
          ktorych sprzedaje się pieniądze w postaci udziałów kapitałowych a nie pożycek
          czy kredytów. Trochę się na tym znam bo robiłem to przed laty w USA. Pieniądze
          mogą pochodzić z rozmaitych źródeł, potrzebna jest tylko idea przedsięwzięcia,
          ktore może mieć jakikolwiek charakter; komercyjny, charytatywny czy nawet
          polityczny. Na tym właśnie polega bankowość inestycyjna. Są to również kwestie
          sprytnie przed polakami ukrywane przez rządzących nami od piętnastu lat ludzi,
          ze wszystkich opcji politycznych tak z PiSu jak i z PO czy SLD.
          Czy ktoś z państwa zadał sobie pytanie dlaczego pewnym ludziom z łatwością
          przychodzi tworzenie partii poltycznych? Oni po prostu nauczyli się tego od
          tych, ktorzy z koncem lat osiemdziesiątych nauczyli ich finansownia
          przedsięwzięc.

Gospodarką kraju muszą zajmować się specjaliści w danych dziedzinach. Poltyka
          jednak jest domeną każdego obywatela (nie lubię tego słowa) wolę człowieka.

Jeszcze tylko jedno na temat demokracji. Słowo to jest jednoznacze z pojeciem
          polityka. Od demokracji ateńskiej, przez deokrację burżuazyjną po ludową, w
          ktorej nie dało się żyć jaką demokrację posiadamy teraz? Ja nazywam
          to "demokracją materialistyczną" albo materializmem demokratycznym, który
          rozpoznaje jedynie ciała i jęzki. Dzisiejszy człowiek potrafi jedynie rozpoznać
          rzeczy włączjąc w to własne ciało i założyć równoznaczność wszystkich językow,
          odrzucając jednoczęśnie myślenie, refleksję, bo tę w całości zaspokają
          przetrawione i ocenzurowane wypowiedzi tzw. ekspertów telewizyjnych i
          radiowych. W przeciwieństwie to tego stoi heglowski materializm dialektyczny,
          który obok rzeczy i języków stawia myśl. I to właśnie myśl, refleksja jest
          przeciwieństwem niesprawiedliwości.

Gdyby ekonomia była tylko czystą grą matematyczną i sprowadzała się jedynie do
          algebry, wszystko było by bardzo proste. Jednak ekonomia jwynika z filozofi
          gdyż częścią jej jest sprawiedliwość. Inaczej mówiąc sprawiedliwy podział
          wartości dodanej. VAT - value added tax czyli podatek od wartosci dodanej to
          właśnie ten element gospodarki kraju. Wszyscy płacimy VAT, ale tylko
          przedsiębiorcy mogą go odzyskać.
          Czekam na ciekawe komentarze i pozdrawiam. Też chciałbym się czegoś od Państwa
          nauczyć a słyszę tu głosy, ktore bardzo wiele dla mnie znaczą i osoby, których
          naprawdę warto posłuchać.

Pozdrawiam.
          • baba998 Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 13.06.07, 15:44
            coż DEmon.. ma racje, Pan Andrzej to dziwny człek, dla każdego normalnie
            patrzacego na świat człowieka może wydać sie podejrzany. Widząc go jak z
            zawziętościa wali obcasami przechadzając sie po naszym pieknym rynku można
            pomyśleć ze dopiero wpadł do wiadra z amfetamina ... raz bylem świadkiem jak w
            jednym z przemyskich barów najpierw zaczepił mojego kolegę nawiązują miła
            rozmowę, zaś chwilke pozniej obraził go chca sprowokować. Znam kumpla przeszło
            15 lat i wiem ze to okaz spokoju, a ze przypadkiem cwiczy kulturystyke to go
            szybciutko odciagnalem , aby nie zatłukł czasem "lidera" i konflikt jakos sie
            rozładował.... taka to historia :0
            • jobrave Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 13.06.07, 18:29
              Nic tak nie ćwiczy intelektu, jak uprawianie kulturystyki- nietety jest to
              twierdzenie fałszywe i chyba nikt, przytomny na umyśle, nie sądzi, że siłownie,
              to salony na których dyskutuje się o Huserlu, Leibnicu czy Malapartem. Andrzej
              często cytuje różnych filozofów, a to z tej racji, ze jest zafascynowany tą
              dziedziną, i mogło być tak, że powiedział do Twojego kumpla: "Jesteś podobny do
              Hegla" a kumpel uznał, że to obelga...
              A kumpel , to żadnego wiadra niby nie wpadł? wiem , że tzw. pakerzy wpadaja
              codziennie do kilku wiader i to nie z byle czym.
              • baba998 Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 14.06.07, 09:13
                widze ześ jabvare w dobrych stosunakch z Jedrusiem :)
                wiedz, ze kumpel cwiczy na siowni , tak jak (MASA) :) inych ludzi i niczego mu
                nie brak, a moze po prostu rozładowuja tam energie i unika tkaich jazd jak
                Andrzejek.. coz, pozostawmy to FILISOFOM :), może tez Jedrk pomylił knajpy i
                nie spoykał sie ze zrosumienie swego geniuszu ,hmmm :) sam cwicze, biegam ,
                wspinam sie i bywam na siłowni wierz mi nie jest tak strasznie:)

ps. to dobra metoda , odwracanie kota ogonem a prawda jest aka zeandrzej po
                prostu ma nieróweno pod włosami pozdraiwam
    • Gość: olo Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 21:19
      tak tak a wzrok wciąz wpatrzony w odległy horyzont(jak lenin na pomniku u nas w
      nowej hucie), szerokie filozoficzne rozwazania i nierealne mzonki, zwracanie na
      siebie uwagi w kazdej mozliwej sytuacji -zaczepianie nieznajomych w knajpie a
      nawet przechodzac przez rynek,i co moze jeszcze sam ze soba rozmawia ?? (bo
      nikt nie jest godzien tych jego "koncepcji")
      • jobrave Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 13.06.07, 21:43
        Witam kolejnego kulturystę i przy okazji prostuję literówkę nie Leibnic a Leibniz.
        • baba998 Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 14.06.07, 09:14
          dowcip dotyczacy Hegla bardzo mi sie spodobał...:)
          • jobrave Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 14.06.07, 10:04
            Ty i Twój kumpel jesteście wyjątkami poświadczającymi regułę. Oczywiście nie
            widzę nic złego w uprawianiu sportu, sam równiez od niego nie stronię, ale
            przyznasz, że większość bywalców siłowni, to osobnicy ostatniego sortu umysłowego.
            Andrzeja znam 35 lat i wiem, że posiada więcej zalet, niż wad. Najsmutniejsze w
            tym wszystkim jest to, że osoba z taką wiedzą, ineligencją i kontaktami, a do
            tego z idealistycznym usposobieniem jest w Przemyślu nikomu z decydentów nie
            potrzebna. To zjawisko jest zresztą w Polsce- a w Przemyślu szczególnie, dość
            powszechne - człowiek spoza układu jest ignorowany, nawet gdyby był geniuszem.
            Czy Przemyślowi naprawdę nie potrzeba ludzi energicznych , wykształconych, z
            wizją? To na co zdobyliście się, to jedynie kpiny i plotki, nawet nie zadaliście
            sobie trudu, żeby przeczytać to co napisał i podyskutować o tym, a nie obgadywać.
            • baba998 Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 14.06.07, 10:11
              "wyjątkami potwierdzającymi regułe" wiec nie karć innych za literówki.....
              masz duzo racji, jezeli facet ma wiedze i chcei do działania i nadaja\e sie na
              jakies konkretne stanowisko , powinien je dostac,. Zgadzam sie ze nasze władze
              maja cos nie tak z głową , wsyztskie organy i szczeble powinny miec w swcych
              szeregach fachowców , a nie partyjniaków. Zarowno po prawej jak po lewej
              stronie..
              Zas co do osoby A. Ż, mówilem o konkretnej sytuacji , nie plotkowałem, a
              element "słowni" wplotłem aby byłó weselej, sam wiesz jaka posture ma Jęrdus, a
              stał przy nim dwra razy wiesekszy chlop....
              ....nie ulega wątpliwości ze wiekszosc cwiczacych ten sport( poiedzmy sobie
              pseudo kusturystów ) nie są to "pyaszki" ja\\najwyższych lotów.... fakt , tak
              jest.....
              pozdrawiam
              • jobrave Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 14.06.07, 16:43
                Nigdy nikogo nie strofowałem za literówki, bo sam popełniam je nagminnie.
                Nie przypominam sobie, by Andrzej kiedykolwiek twierdził, ze jest fanatycznym
                abstynentem. Jeśli się napije, to za swoje a i niejeden, nawet przypadkowy gość
                się przy nim pożywi. W Przemyślu utarło się, że jeśli, ktoś często bywa w
                lokalach i raczy się piwem czy wódką, to nazywany jest mętem, alkoholikiem,
                menelem albo, przynajmniej człowiekiem niepoważnym - ot taka wsiowa mentalność.
                Najczęściej robią to ci, którzy chleją konspiracyjnie, łoją dziwki w
                podkrakowskich burdelach (bo w Przemyslu zaraz by się wydało), a tu są
                przykładnymi obywatelami, mężami, ojcami, szefami poważnych instytucji,
                komitetów maryjnych i kółek różańcowych. Parszywa obłuda, i tyle.
                Co do utalentowanych, i wykształconych ludzi ludzi, to mnóstwo opuściło juz
                nasze miasto, ale na szczęście nie wszyscy. Ci co jeszcze są , niekoniecznie
                marzą o stanowiskach, lecz pragną jedynie, by im nie przeszkadzano, ale w
                "przemyskim piekiełku" jest to raczej niemożliwe.
                • Gość: A może lider ... Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.tpnet.pl 14.06.07, 21:39
                  I tak to dzięki takim jak : Jobrave (oszołom cokolwiek)i Baba998 (taki sam)
                  temat schodzi na "dziady" i staje się beznadziejny. Panowie na GG sobie popiszcie!
                  • jobrave Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 14.06.07, 22:06
                    ...ale, dzięki Bogu, włączył się ktoś taki, jak Ty, i wątek znów powrócił na
                    właściwy poziom.
                  • baba998 Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 18.06.07, 08:19
                    przykro mi "Gosvciu" z eCie zawidołem , jezeli sie nie podoba to zmykaj na
                    inny wątek i nie zawracaj d...y, jezeli nie mas znic do dodania to nine
                    rozpoczynaj ...pa
                    • Gość: Obywatel Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: 217.98.20.* 18.06.07, 19:38
                      Jobrave dlaczego Cię "boli" wypowiedziane porównanie przez "baba998" co do A...?
                      Twojego kolesia z PO? Cytat: "prostu ma nierówno pod włosami " ...tak napisał w
                      poście. Czyżby to nie była prawda? Każdy w Przemyślu o tym wie i Ty też kiedyś
                      ale teraz niestety zapomniałeś o tym co mówiłeś kiedyś.
                    • rubinek5 Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 19.06.07, 13:32
                      Brawo baba998. Tak trzymaj
    • Gość: yeah buunny Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 00:31
      ah ja widzaiał yeah jak ten yeah men być nayeah bunny i on tak jechać na
      miasto...???/ O YEAH BUNNY SCOTCH ME TEA WHO YOU YEAHBUNNY
      • jobrave Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 25.06.07, 01:27
        Obywatelu, a cóż to w ogóle znaczy: "nierówno pod włosami"? Miałem kiedys
        pretensje o pewną rzecz do Andrzeja, ale okazało sie , że niesłusznie, i do
        dzisiaj mi wstyd. Tak to bywa pomiędzy przyjaciółmi. Założmy, że jednak, że wiem
        co oznacza " "nierówno pod włosami", a skąd wiesz, że Ty masz równo, albo "Yeah
        Bunny" (który rzeczywiście musiał być nayeahbunny "wery macz", sądząc po tym co
        napisał).
        Zauważyłem, że na przemyskim forum największe wzięcie mają wątki plotkarskie
        lub wręcz chamskie, gdzie pomawia się różnych ludzi albo obcesowo obraża, to
        -najczęściej- niezasłużenie. Szkoda.
        • Gość: Obciach Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! IP: *.icm.edu.pl 25.06.07, 21:52
          Po tej Twojej wypowiedzi sądzę, że obaj macie "Yeah
          Bunny" .............kolego i pasujecie do siebie jak pięść do nosa.
          • jobrave Re: Niedoszły "lider" przemyskiej PO! 26.06.07, 09:49
            A z Tobą jest jeszcze gorzej, niż z Y.Bunnym, bo kompletnie nic nie rozumiesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka