Gość: realista IP: *.fobos.net.pl 17.07.07, 21:58 Niech służby Prezydenta pilnie zatrudnią przy nowej fontannie ratowników, bo stanie się nieszczęście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
day-trader Re: Fontanna 17.07.07, 22:14 Rzeczywiście frekwencja dopisuje ale przy tych temperaturach trudno się dziwić. Swoją drogą ładnie wygląda wieczorem.... Tylko kiedy dokończą resztę tego placu. To woła o pomstę do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: Fontanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 07:34 Nie jestem do końca przekonany, że wygląda ładnie, jak na mój gust za dużo kolorów. Nie można było zastosować oświetlenia w jednej tonacji? W dzień wygląda super a w nocy poprostu kiczowato... Dla tych co nie widzieli, to mogą zobaczyć tutaj jak to wygląda: www.przemyski.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matlak2 Re: Fontanna IP: *.mcon.pl 18.07.07, 12:01 Będzie ładnie, gdy po ustawieniu pomnika JP2 fontannę wypełni woda święcona. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: Fontanna 18.07.07, 18:48 JP2,serio? A był kiedyś taki pomysł na pomnik Szwejka w Przemyślu. Czy w tym mieście zawsze musi być sztampowo, eh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Fontanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:07 To tylko dzieci, nic im i fontannie nie będzie. Nie martw się bo osiwiejesz ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Fontanna IP: *.fobos.net.pl 18.07.07, 20:12 Kierowco!!!! To był taki żart. Ale przecież ktoś mógłby dbać o te dzieci. A tak naprawdę, to jest nawet ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: Fontanna 18.07.07, 21:01 Fontanna jest ok., widziałem bardziej jarmarczne, natomiast pomysł z pomnikiem JP II, w tym miejscu jest-żeby nie użyć innych słów- głupkowaty. Całkiem spokojnie ów pomnik mógłby stanąć na pl. Katedralnym, natomiast pod dawnym "karolkiem" widziałbym ogórdki kawiarniane i okiestry kameralne grające walce wiedeńskie, choćby raz w tygodniu. Pomnik, jeśli już, to raczej Szwejka i raz w roku, można by było inaugurować tam Manewry Szwejkowskie. Nadanie rozrywkowego charakteru temu miejscu, ożywiłoby martwą Franciszkańską, na ktorej wieczorem, oprócz pijanych lupmów , trudno kogoś spotkać. Nie jestem wrogiem pomnika JP II, którego cenię bardziej, niż ci co mu go stawiają, ale naprawdę centrum miasta jest wystarczająco święte, i nie trzeba go bez końca sakralizować. Poza tym Janów Pawłów II. moźna napotkać w każdym mieście i takie pomniki nie są same w sobie , zadna atrakcją turytyczną. A za fontannę -brawo, ilekroć tamtędy przechodzę, robi mi się przyjemniej i chłodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Re: Fontanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 21:15 Też uważam, że to nie jest najlepsze miejsce na stawianie pomnika takiej osobie jak JPII. Ale co z tego to tylko nasze zdanie i tyle, urzędasy i tak nie słuchają bo uszu nie myją. Zaraz się okaże, że w zasięgu 10km od pomnika będą musiały zniknąć lokale z napojami wyskokowymi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizior Re: Fontanna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:12 chichot historii jobravku, jeden Karolek zastąpił innego Karolka, a parafia Karolek się ostała. Będą chłopaki miały teraz godne warunki do ćwiczenia jabolka a i umyć się będzie gdzie. Kulturka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlodnym okiem Re: Fontanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 18:14 fontanna jest okey - a byloby jeszcze bardziej OKEY gdyby gen. Karol jednak tam pozostal - w koncu walczyl jako ochotnik w Hiszpani przeciwko dyktaturze Franco, walil w hitlerowcow jak w bemben - a reszta kraju dopiero pozniej, no i na koniec ten General tepil bandytow z UPA. A ze byl Komunista ???? i co z tego - wsrod nich tez byli porzadni ludzie. Sciaganie jednych pomnikow a stawianie dokladnie w tym samym miejscu innych tylko nas osmiesza. JP II mogliby postawic na Zniesieniu - obok Krzyza albo nawet zamiast. Np. w Rio maja Chrytusa na wzgorzu to czemu w Przemyslu nie mielibysmy miec JP II - widocznego z daleka a nie tylko z kilku okolicznych uliczek ?. Odpowiedz Link Zgłoś