Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 09:50 Czy wiecie komu lub gdzie mozna oddac maskotki po dzieciach? Dzwonilam do obu domow dziecka w przemyslu ale nie sa zainteresowani. Szkoda wyrzucic, moze sie przydadza jakiemus dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mama Re: oddam maskotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 16:33 również oddam maskotki. proszę o wskazówki gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: oddam maskotki IP: *.gprs.plus.pl 03.02.09, 17:09 a może zadzwonić i zapytać w dawnym pogotowiu opiekuńczym czyli dzisiejszym "Maćku" na Jasińskiego lub w Prałkowcach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: oddam maskotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 09:48 ja oddawałam tutaj: Dom Samotnej Matki i Dziecka ul. Prądzyńskiego 8 tel. (016) 670 00 93 spróbuj do Caritas-u ul. Kapitulna 1, Telefon (0-16) 676-90-60 albo PCK ul. Rzeczna 20 (016) 670-04-02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: oddam maskotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 15:30 do Macka dzwonilam nie chca w domu dziecka "Nasza Chata" na Swobodnej tez nie. Dlatego mój post na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: oddam maskotki IP: *.zone2.bethere.co.uk 04.02.09, 16:07 Jeśli chodzi o placówki państwowe i samorządowe, to nie przyjmują ze względu na pewne wymogi sanitarne, druga sprawa, to kwestie biurokratyczne, zapewne musiałby zostać sporządzony jakiś protokół, a wcześniej zgoda kogoś komu placówka podlega itp. Najlepiej postaw pudło z maskotkami w okolicach bazaru, na pudle napisz naklej kartkę informującą, że to za darmo i na pewno zabawki trafią tam gdzie powinny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: oddam maskotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 17:15 to jest jakiś pomysł. niestety jest tu też niebezpieczeństwo, że ktoś weźmie całe pudło zabawek i będzie próbował je sprzedać, a jak się nie uda to je wyrzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aura Re: oddam maskotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 17:19 Franciszkanie rozdają maskotki po mszy dla dzieci o 11.15. Skontaktuj się z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: oddam maskotki 05.02.09, 01:06 Uprzejmie informuję, że maskotki można oczywiście legalnie oddawać dowolnym placówkom, lecz zgodnie z zarządzeniem Prezesa Rady Ministrów nr 134/08 z 21 grudnia 2008 roku należy do każdej sztuki dołączyć: 1)Zaświadczenie od właściwego terenowego inspektora sanitarnego o braku zagrożenia epidemiologicznego ze strony maskotki 2)Certyfikat od krajowego specjalisty d/s alergologii o braku alergenów wziewnych tzw. maskotkowych 3)Oświadczenie o niekaralności w ciągu ostatnich trzech lat za występki przeciwko mieniu 4)Zaświadczenia z ZUS i US o niezaleganiu ze składkami i podatkami (ważne 3 miesiące!) 5)Certyfikat o braku toksyczności maskotki wydany przez Instytut Medycyny Pracy - Zakład Toksykologii i Kancerogenezy w Warszawie 6)Zezwolenie Państwowej Agencji Atomistyki i Ochrony Radiologicznej jednoznacznie stwierdzające poziom promieniowania maskotki poniżej 3 mikrocurie/100g produktu 7)4 zdjęcia (koniecznie z odłoniętym PRAWYM uchem) 8)dokładny opis celu oddania maskotki (4 egzemplarze) 9)Zaśwadczenie od psychiatry (potwierdzone notarialnie) o pełnej zdolności do składania oświadczeń woli 10)Zgoda właściwej komendy straży pożarnej wykluczająca możliwość samozapłonu maskotki 11)Instrukcja obsługi maskotki wydana przez producenta z dokładnym oznaczeniem numeru serii (Ins. ACT prv.D16) wraz z okresem przydatności do zabawy. Zaopatrzeni w niezbędne dokumenty przystępujemy do swobodnego wyboru obdarowanej placówki.Pamiętajmy: Ignorantia iuris nocet! Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: oddam maskotki 05.02.09, 03:11 tak, to niestety prawda,a ja znalazłem jeszcze przepis wydany na podstawie dyrektywy nr 3005/09 Komisji Europejskiej, dyektywy calkiem zresztą świeżo wydanej.Ten akt prawny, to Dekret Prezydenta RP o maskotkach i innych "małpach w czerwonym", który zobowiazuje wszystkich darczyńców maskotek, do stawienia sie z kompletem wymienionych przez Hermenegildo dokumentów, do Komisji d/s Maskotek zgodnie z tzw. własciwościa miejscową, tzn. do tej, która znajduje się najblizej miejsca zamieszkania darczyńcy. Dodam jeszcze, że przepisy w/w dekretu wymagają, by darczyńca mial poświadczone obywatelstwo Rzeczpospolitej Polski co najmniej od lat 5, zarówno on oraz jego najbliższa rodzina (dotyczy to również zmarłych członków rodziny) przedstawili świadectwo chrztu w obrządku rzymsko - katolickim. Z przepisów wykonawczych dekretu wynika również, że należy przedsatwić zaświadczenie właściwego miejscowo urzędu gminy lub innego ośrodka administracji terenowej) potwierdzające, że darczyńca nie jest rolnikiem i nie pobiera dotacji z tytułu dopłat przeznaczonych dla rolników. Przepis informuje równiez o wymogu przedłożenia świadectwa niekaralnosci wydanego przez Centralny Rejestr Skazany oraz odmowieniu przed Komisją pacierza i litanii do św. Stanisława Kostki. Aplikację zakończyc należy słowami: "Tak mi dopomóż Bóg", pominięcie tego jest zagrożone karą grzywny w wysokosci 2tys. zł lub karą pobawienia wolności na okres 3 miesięcy, z klauzulą natychmiastowej wykonalności. Być może tak szczegółowa regulacja pozornie drobnej kwestii jaką jest darowanie maskotek innym podmiotom, może nieco dziwić,ale nie zapominajmy o tym, że gdyby nie było takiego prawa, to nie mogła by istnieć Komisja d/s Maskotek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasmis Re: oddam maskotki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 21:36 Ja oczywiście nie mam poczucia humoru ale nie rób burdelu z każdego tematu, zajmij się Niunią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiekt Re: oddam maskotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 23:57 jobrawe jak zawsze przeginasz z prowokacją. Myślę, że wieku ludzi ma problem z oddaniem komuś prawie nie używanych zabawek, ciuszków, wózków dziecięcych itp.(stąd ten wątek) z pewnością istnieje problem dotarcia do osób które będą szczerze zadowolone z tych podarunków. Jobrawe pewno jesteś jeszcze młody, bezdzietny, niedoświadczony itp. bo tylko tak mogę zrozumieć Twoją ignorancję i brak zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: oddam maskotki IP: 89.195.138.* 06.02.09, 01:08 Jeśli chodzi o maskotki, to w pierwszym swoim poście podpowiedziałem jakie jest wyjście i moim zdaniem lepszego nie ma. Też kiedys się z nimi bujałem i nikt nie chciał, postawiłem to na bazarze, opatrzyłem stosowną kartką i ludzie sobie pozabierali. Jeśli jednak, ktos chce dopilnować, by maskotki trafiły we wlaściwe ręce, to nie ten ktoś stoi przy pudle i żąda różnych zaświadczeń o stausie majątkowym, o tym czy ma dzieci itp. Przeszkadzają Wam niewinne żarciki, ale nie zauważyłem żebyście zabierali głos, kiedy po forum latają kalumnie i ploty. Nie jestem w stanie pojąć dlaczego akurat mnie zaszczycacie swoimi pretensjami. Proponuję, żebyście skorzystali z rad, które pdosuwaliście mi w innych wątkach, czyli "nikt nie każe ci czytać" - no właśnie. Sprawa jest o tyle prosta, że jeśli widzisz gdzieś mój nick możesz splunąć, przeżegnac sie trzy razy i przejść do nastepnego, mądrzejszego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonatm@poczta.fm Re: oddam maskotki IP: 212.14.53.* 07.05.09, 22:48 przyjmujemy maskotki dla dzieci chorych na raka ul.fieldorfa 16/7 71- 075 szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: siostry zakonne np. przy Grnwaldzkiej IP: 83.19.253.* 09.05.09, 09:26 Siostry zakonne Felicjanki przy Grunwaldzkiej chętnie przyjmą, dla swoich wychowanków jak również rozdają biednym. Myśle, że prywatne Przedszkola np Tęczowe również chętnie przyjmie bo zabawek nigdy za wiele? Odpowiedz Link Zgłoś