Dodaj do ulubionych

oddam maskotki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 09:50
Czy wiecie komu lub gdzie mozna oddac maskotki po dzieciach? Dzwonilam do obu
domow dziecka w przemyslu ale nie sa zainteresowani. Szkoda wyrzucic, moze sie
przydadza jakiemus dziecku.
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: oddam maskotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 16:33
      również oddam maskotki. proszę o wskazówki gdzie.
      • Gość: tato Re: oddam maskotki IP: *.gprs.plus.pl 03.02.09, 17:09
        a może zadzwonić i zapytać w dawnym pogotowiu opiekuńczym czyli
        dzisiejszym "Maćku" na Jasińskiego lub w Prałkowcach
        • Gość: bee Re: oddam maskotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 09:48
          ja oddawałam tutaj:

Dom Samotnej Matki i Dziecka
          ul. Prądzyńskiego 8
          tel. (016) 670 00 93

spróbuj do Caritas-u
          ul. Kapitulna 1, Telefon (0-16) 676-90-60

albo PCK ul. Rzeczna 20 (016) 670-04-02
        • Gość: ewa Re: oddam maskotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 15:30
          do Macka dzwonilam nie chca
          w domu dziecka "Nasza Chata" na Swobodnej tez nie. Dlatego mój post na tym forum
          • Gość: jobrave Re: oddam maskotki IP: *.zone2.bethere.co.uk 04.02.09, 16:07
            Jeśli chodzi o placówki państwowe i samorządowe, to nie przyjmują ze względu na
            pewne wymogi sanitarne, druga sprawa, to kwestie biurokratyczne, zapewne
            musiałby zostać sporządzony jakiś protokół, a wcześniej zgoda kogoś komu
            placówka podlega itp. Najlepiej postaw pudło z maskotkami w okolicach bazaru, na
            pudle napisz naklej kartkę informującą, że to za darmo i na pewno zabawki trafią
            tam gdzie powinny.
            • Gość: mama Re: oddam maskotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 17:15
              to jest jakiś pomysł. niestety jest tu też niebezpieczeństwo, że ktoś weźmie
              całe pudło zabawek i będzie próbował je sprzedać, a jak się nie uda to je wyrzuci.
              • Gość: aura Re: oddam maskotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 17:19
                Franciszkanie rozdają maskotki po mszy dla dzieci o 11.15. Skontaktuj się z nimi.
                • hermenegildo Re: oddam maskotki 05.02.09, 01:06
                  Uprzejmie informuję, że maskotki można oczywiście legalnie oddawać
                  dowolnym placówkom, lecz zgodnie z zarządzeniem Prezesa Rady
                  Ministrów nr 134/08 z 21 grudnia 2008 roku należy do każdej sztuki
                  dołączyć:
                  1)Zaświadczenie od właściwego terenowego inspektora sanitarnego o
                  braku zagrożenia epidemiologicznego ze strony maskotki
                  2)Certyfikat od krajowego specjalisty d/s alergologii o braku
                  alergenów wziewnych tzw. maskotkowych
                  3)Oświadczenie o niekaralności w ciągu ostatnich trzech lat za
                  występki przeciwko mieniu
                  4)Zaświadczenia z ZUS i US o niezaleganiu ze składkami i podatkami
                  (ważne 3 miesiące!)
                  5)Certyfikat o braku toksyczności maskotki wydany przez Instytut
                  Medycyny Pracy - Zakład Toksykologii i Kancerogenezy w Warszawie
                  6)Zezwolenie Państwowej Agencji Atomistyki i Ochrony Radiologicznej
                  jednoznacznie stwierdzające poziom promieniowania maskotki poniżej
                  3 mikrocurie/100g produktu
                  7)4 zdjęcia (koniecznie z odłoniętym PRAWYM uchem)
                  8)dokładny opis celu oddania maskotki (4 egzemplarze)
                  9)Zaśwadczenie od psychiatry (potwierdzone notarialnie) o pełnej
                  zdolności do składania oświadczeń woli
                  10)Zgoda właściwej komendy straży pożarnej wykluczająca możliwość
                  samozapłonu maskotki
                  11)Instrukcja obsługi maskotki wydana przez producenta z dokładnym
                  oznaczeniem numeru serii (Ins. ACT prv.D16) wraz z okresem
                  przydatności do zabawy.
                  Zaopatrzeni w niezbędne dokumenty przystępujemy do swobodnego wyboru
                  obdarowanej placówki.Pamiętajmy: Ignorantia iuris nocet!
                  • jobrave Re: oddam maskotki 05.02.09, 03:11
                    tak, to niestety prawda,a ja znalazłem jeszcze przepis wydany na podstawie
                    dyrektywy nr 3005/09 Komisji Europejskiej, dyektywy calkiem zresztą świeżo
                    wydanej.Ten akt prawny, to Dekret Prezydenta RP o maskotkach i innych "małpach
                    w czerwonym", który zobowiazuje wszystkich darczyńców maskotek, do stawienia sie
                    z kompletem wymienionych przez Hermenegildo dokumentów, do Komisji d/s Maskotek
                    zgodnie z tzw. własciwościa miejscową, tzn. do tej, która znajduje się najblizej
                    miejsca zamieszkania darczyńcy. Dodam jeszcze, że przepisy w/w dekretu wymagają,
                    by darczyńca mial poświadczone obywatelstwo Rzeczpospolitej Polski co najmniej
                    od lat 5, zarówno on oraz jego najbliższa rodzina (dotyczy to również zmarłych
                    członków rodziny) przedstawili świadectwo chrztu w obrządku rzymsko -
                    katolickim. Z przepisów wykonawczych dekretu wynika również, że należy
                    przedsatwić zaświadczenie właściwego miejscowo urzędu gminy lub innego ośrodka
                    administracji terenowej) potwierdzające, że darczyńca nie jest rolnikiem i nie
                    pobiera dotacji z tytułu dopłat przeznaczonych dla rolników. Przepis informuje
                    równiez o wymogu przedłożenia świadectwa niekaralnosci wydanego przez Centralny
                    Rejestr Skazany oraz odmowieniu przed Komisją pacierza i litanii do św.
                    Stanisława Kostki. Aplikację zakończyc należy słowami: "Tak mi dopomóż Bóg",
                    pominięcie tego jest zagrożone karą grzywny w wysokosci 2tys. zł lub karą
                    pobawienia wolności na okres 3 miesięcy, z klauzulą natychmiastowej
                    wykonalności. Być może tak szczegółowa regulacja pozornie drobnej kwestii jaką
                    jest darowanie maskotek innym podmiotom, może nieco dziwić,ale nie zapominajmy o
                    tym, że gdyby nie było takiego prawa, to nie mogła by istnieć Komisja d/s
                    Maskotek.
                    • Gość: kasmis Re: oddam maskotki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 21:36
                      Ja oczywiście nie mam poczucia humoru ale nie rób burdelu z każdego tematu,
                      zajmij się Niunią.
                      • Gość: obiekt Re: oddam maskotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 23:57
                        jobrawe jak zawsze przeginasz z prowokacją. Myślę, że wieku ludzi ma problem z
                        oddaniem komuś prawie nie używanych zabawek, ciuszków, wózków dziecięcych
                        itp.(stąd ten wątek) z pewnością istnieje problem dotarcia do osób które będą
                        szczerze zadowolone z tych podarunków. Jobrawe pewno jesteś jeszcze młody,
                        bezdzietny, niedoświadczony itp. bo tylko tak mogę zrozumieć Twoją ignorancję i
                        brak zasad.
                        • Gość: jobrave Re: oddam maskotki IP: 89.195.138.* 06.02.09, 01:08
                          Jeśli chodzi o maskotki, to w pierwszym swoim poście podpowiedziałem jakie jest
                          wyjście i moim zdaniem lepszego nie ma. Też kiedys się z nimi bujałem i nikt nie
                          chciał, postawiłem to na bazarze, opatrzyłem stosowną kartką i ludzie sobie
                          pozabierali. Jeśli jednak, ktos chce dopilnować, by maskotki trafiły we wlaściwe
                          ręce, to nie ten ktoś stoi przy pudle i żąda różnych zaświadczeń o stausie
                          majątkowym, o tym czy ma dzieci itp. Przeszkadzają Wam niewinne żarciki, ale
                          nie zauważyłem żebyście zabierali głos, kiedy po forum latają kalumnie i ploty.
                          Nie jestem w stanie pojąć dlaczego akurat mnie zaszczycacie swoimi pretensjami.
                          Proponuję, żebyście skorzystali z rad, które pdosuwaliście mi w innych wątkach,
                          czyli "nikt nie każe ci czytać" - no właśnie. Sprawa jest o tyle prosta, że
                          jeśli widzisz gdzieś mój nick możesz splunąć, przeżegnac sie trzy razy i przejść
                          do nastepnego, mądrzejszego postu.
      • Gość: iwonatm@poczta.fm Re: oddam maskotki IP: 212.14.53.* 07.05.09, 22:48
        przyjmujemy maskotki dla dzieci chorych na raka ul.fieldorfa 16/7 71-
        075 szczecin
    • Gość: Ala Re: siostry zakonne np. przy Grnwaldzkiej IP: 83.19.253.* 09.05.09, 09:26
      Siostry zakonne Felicjanki przy Grunwaldzkiej chętnie przyjmą, dla swoich
      wychowanków jak również rozdają biednym.
      Myśle, że prywatne Przedszkola np Tęczowe również chętnie przyjmie bo zabawek
      nigdy za wiele?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka