slawkopartyka 28.05.09, 23:09 Zachęcam do wyborów i oddania głosu na moją osobę POzdrawiam Sławomir Partyka Kandydat do Parlamentu Europejskiego Lista nr 9 Pozycja nr 9 www.slawomirpartyka.tarnobrzeg.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darek Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego IP: *.ptvk.pl 29.05.09, 01:10 A kim ty jesteś, człowieku i skąd się wziąłeś? I po kiego grzyba się wziąłeś? Co to jest lista nr 9, może byś napisał a nie podawał linka? I na czym chcesz przekręcić wyborców byle się dostać do koryta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego IP: 213.25.24.* 29.05.09, 07:53 Logicznie rzecz biorac to nie masz najmniejszych szans.Dziewiate miejsce. Kon by sie usmial.Stracisz czlowieku kase,czas i przekonasz sie jak zostales wykorzystany przez totumfackich tylko do tego ze wybory sa niby demokratyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
kocur_zalogowany Logicznie rzecz 29.05.09, 09:56 biorąc nie ma żadnego znaczenia, na którym miejscu na liście znajduje się kandydat. Wyborca idąc do lokalu oddaje głos na kandydata i nie ma znaczenia czy jest on pierwszy czy ostatni na liście - decyduje liczba oddanych na niego głosów. Tyle teoria. :) Praktyka zaś jest taka, że połowa (albo więcej) wyborców nie zna żadnego kandydata i bezmyślnie skreśla pierwszego człowieka z listy partii, z którą sympatyzuje. I potem jest dumny, że "wybrał". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armagedon Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 08:17 fuck off kandydacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 12:58 Chętnie będę przy urnie o 6.30....a co Pan nam obiecuje?;) Odpowiedz Link Zgłoś
kocur_zalogowany Jesteś w komisji wyborczej? 29.05.09, 13:36 Dla wyborców lokale będą otwarte od 8, więc o 6:60 tylko członkowie komisji obwodowych mogą być przy urnach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Jesteś w komisji wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 13:41 Ja będę o 6.30, tylko niech mi ten pan coś obieca:) Kocurek odpowiesz mi na moje pytanie z sąsiedniego wątku? To dla mnie ważne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna prosta Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego IP: *.tktelekom.pl 29.05.09, 13:48 Bardzo mnie pan, panie Sławku zachęcił swoim wPiSem do zagłosowania do zagłosowania na Pana osobę. Już miałem nie głosować, ale mnie Pan przekonał do siebie. A jaka jest różnica miedzy Panem a Marianem albo Elą, żebym mógł Pana polecić również moim znajomym. POchwalony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: O maszyno wszechwiedząca...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 13:58 Może Ty mi zdradzisz cenę jednego ara ziemi w Ostrowie, bo Kocurek się chyba na mnie pogniewał....:( Odpowiedz Link Zgłoś
kocur_zalogowany Nie pogniewał się, ale nie cały czas 29.05.09, 14:07 sie nudzę, czasem muszę posymulować pracę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Ucz się symulowania, Kocurku....;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 14:20 ...bo jak już zasiądziesz w pokoju z widokiem na misie, to nie pozostanie Ci nic innego do roboty;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna prosta Re:Wiem tylko IP: *.tktelekom.pl 29.05.09, 14:09 że Polska ziemia jest bezcenna, więc z przykrością nie mogę ci pomóc. ale sławkopartyka może wiedzieć bo on jako kandydat zna wszystkie dane w regionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re:Wiem tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 14:22 Sławek może i zna cennik , ale na wyrobiska po kopalni siarki w Machowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna prosta Re:Wiem tylko IP: *.tktelekom.pl 29.05.09, 14:28 Mam tu dla slawkopartyki pieśń, którą mógłby pośpiewać wyborcom zanim pojedzie do wielkiego świata i będzie miał ich za nic. www.youtube.com/watch?v=Y1ehe3lsS3I Take Care Of All My Children (Waits 1984) Oh, take care of all of my children Don't let 'em wander and roam Oh, take care of all of my children For I don't know when I'm comin' back home You can put all of my possessions here in Jesus' name Nail a sign on the door Bright and early Sunday morning with my walking cane I'm going up to see my Lord Oh, keep them together at the sundown Safe from the Devil's hand You gotta make them a pillow on the hard ground I'll be goin' up to Beulah land You can put all of my possessions here in Jesus' name And nail a sign on the door Bright and early Sunday morning with my walking cane I'm going up to see my Lord Oh remember you never trust the Devil Stay clear of Lucifer's hand Oh and don't let 'em wander in the meadow Or you'll wind up in the fryin' pan You can put all of my possessions here in Jesus' name And nail a sign on the door Bright and early Sunday morning with my walking cane I'm going up to see my Lord Put all of my possessions here in Jesus' name And nail a sign on the door Bright and early Sunday morning with my walking cane I'm going up to see my Lord Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re:Wiem tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 14:42 Maszyno skomplikowana! Czyżbyś od pana Sławka wymagał nie tylko umiejętności śpiewania, ale i znajomości języka obcego?! Nie przesadzaj....to przecież jakiś swój chłop;) Odpowiedz Link Zgłoś
kocur_zalogowany Wy się nie 29.05.09, 14:58 nabijajcie z młodzieńca, bo się w sobie zamknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witos Re:Wiem tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 14:58 Panie Sławku, czy Pan zwariował??? Szukac poparcia w Przemyslu??? A ? kto poprze pana tadeusza błaszczyszyna?? Ten krętacz jest jak kazdy inny. Tylko ma wyższość , bo jest z Przemyśla . Sciślej , z Ostrowa. Ten polityczny krętacz, był za młodu w PZPR, potem w Samoobronie, teraz w SLD. A gdy SLD padnie, to się zwiąże nawet Ligą Polityki Realnej. Byleby być przy korycie. Teraz z listy SLD moze uzbiera 40- 50 głosów...A Pan panie Slawku chce poparcia z Przemyśla....Hihihihihih..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna prosta Re:Wiem tylko IP: *.tktelekom.pl 29.05.09, 15:21 Myślisz, że nie zna. Na jego stronie nie ma nic o językach. Jak będzie chciał to mu przetłumaczę. Jak na niego zagłosuję to mi da robotę. Zna czy nie zna języki ale wie co ma robić. Będzie tworzył miejsca pracy. Pewnie założy fabrykę w Tarnobrzegu i będzie dusił robola. No i reformy, będzie reformował. Skończy jako globalny dyktator, zmusi rządy do "usprawnienia koordynacji(cokolwiek to znaczy) polityki fiskalnej i monetarnej. Wie co Europa powinna. Będzie walczył z terroryzmem, zajmie się takimi jak ja, co sami nie wiedzą czego chcą. Potem, ble,ble, ble rolnicy...i jakieś pierdoły o edukacji. Nic dziwnego, ze dali mu dziewiąte miejsce. Wszystko to jest na jego stronie. Mówi że jest filozofem. Dla mnie wygląda raczej na kogoś, kto lubi bawić się zapałkami przy sosie, lubię go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re:Wiem tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 15:26 Myślisz, że będzie mądrzejszy od Maryjana? "usprawnienie koordynacji", to mi się podoba;) Jak bym słyszała swoją nawiedzoną szefową;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna prosta Re:Wiem tylko IP: *.tktelekom.pl 29.05.09, 16:58 Mądrzejszy? Nie wiem. Sławek wydaje się zagubiony. Marian nawet nie ma strony. Marian jest marksowskim widmem kapitalizmu. A tak na marginesie naszej poprzedniej rozmowy. Napisałaś: "Dlaczego "intensyfikować"chore tendencje , skoro i tak nie radzimy sobie z patologiami? Otóż, dlatego, że kapitalizm jest patologią. Że jest systemem rabunkowym, systemem wykorzystywania. Nie słabszych, tylko tych, którzy nie uważają, że zysk jest podstawą współistnienia. Większość ludzi cierpiących dzisiaj w Polsce nie zastanawia się nad tym. Oni żyją swoim normalnym życiem i nie rozumieją dlaczego właśnie im musiało się to przytrafić. Przecież wierzą w demokrację parlament, wyzwolenie, niepodległość, niektórzy nawet o to walczyli, a dzisiaj.. Ja nie powinienem się nawet tym przejmować. Zawsze byłem sam. Gdybym zastrajkował to nawet strajkujący stoczniowcy by mnie pewnie pobili. Byłbym sam. Jest to kwestia temperamentu, myślę. Mieszkałem przez jakiś czas w Ameryce Południowej. Bywałem w 'favelas', znam 'cardboard citiea' i 'junk towns', produkty kapitalizmu, więc nie chciałbym, żeby u nas w Polsce, moi sąsiedzi tak wylądowali. Mogę ich nawet osobiście nie lubić. Kapitalizm produkuje śmieci, (ludzkie też)zrobił nawet business na ich utylizacji, więc, żeby było zyskownie trzeba wyprodukować więcej śmieci itd. Swobodny przepływ kapitału musi rewolucjonizować swoje relacje produkcji. Jesteśmy w środku tego. Marks mylił się.Był bardziej budowniczym kapitalizmu niż jego antagonistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re:Wiem tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 17:11 Komunizm też był patologią; zniewalał umysły, ograniczał rozwój i możliwości poznania, niszczył niepokornych i dawał władzę posłusznym miernotom, czyniąc z nich tyranów. Kapitalizm może mieć "ludzką twarz", ale musi być budowany ( w naszym kraju powstaje od podstaw) przez ludzi dostrzegających coś więcej niż cyferki na własnym koncie. Krótko mówiąc kapitalizm nie musi się wiązać ze skrajnym wyzyskiem, z jakim miałeś okazję się zetknąć w krajach południowoamerykańskich . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna prosta Re:Wiem tylko IP: *.tktelekom.pl 29.05.09, 17:37 Komunizm czy nie, jak zwał tak zwał, idea wspólnoty i uniwersalności pojawia się w historii świata wraz z Chrześcijaństwem. Pierwszym rzecznikiem uniwersalności jako fundamentu współistnienia był Św. Paweł. W 1784 Kant w "Berlinische Monatschrift", odpowiadając na pytanie "Co to jest oświecenie" odpowiedział pozytywnie na możliwość postępu moralnego, jako wyjście człowieka z 'narzuconej sobie samemu niedojrzałości'. Kapitalizm nie powstaje od podstaw. Zrozum. Kapitał to nie pieniądze zaoszczędzone i zainwestowane. Kapitał to nadwyżka produkcji. To żywioł. Przykład: pasta do zębów, tubka za tą samą cenę + 59% za darmo. Ja chcę te darmowe 50%, dadzą mi. Banalny przykład z ekonomii: pracownik pracuje 5 godzin dla siebie i 3 dla pracodawcy, dlaczego nie można tego pogodzić? Otóż dlatego, że ekonomia nie jest nauko czysto matematyczną, tylko zawiera w sobie element sławkowego hobby: filozofii. Chodzi mianowicie o sprawiedliwość. Czyli po ludzku "co ja z tego mam'. Kłamstwa PiS i PO i ich mniejszych kolegów polegają na pomijaniu tego małego faktu. Obsesyjna gadatliwość kandydatów przypomina kogoś, kto po tym jak opowiedział kawał z którego nikt się nie śmieje sami wybuchają śmiechem dodając "Ale to było śmieszne", żeby zabić ciszę, która ujawniłaby prawdę o ich głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re:Wiem tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 17:40 Andrzej, wyluzuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re:Wiem tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 17:41 I chwała świętemu Pawłowi, za Jego mądrość i zdolność przewidywania. Problemem nie jest system...problem leży w człowieku i jego niedoskonałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna prosta Re:Wiem tylko IP: *.tktelekom.pl 29.05.09, 17:52 Na na reszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re:Wiem tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 18:00 Nareszcie poczułeś się jak św Paweł, czy nareszcie zjadłeś sobie truskawki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam dość Re:Wiem tylko IP: 80.54.141.* 29.05.09, 23:19 Mam dość wszystkich europosłów . Przyświeca im jedna dewiza KASA wszystko inne jest milczeniem. Dotyczy to wszystkich partii i stowarzyszeń. KASA KASA KASA KASA nic więcej. A na ustach dobro wszystkich ludzi ,odpowiedzialność patriotyzm dobro polski i takie inne dyrdymały. Nie idę na wybory ze świadomością że nic to nie da. Panowie wybiorą się sami . Będę miał swoją osobistą satysfakcję że mnie nie reprezentują w Brukseli. A także że nie będą mnie oszukiwać i robić w balona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re:Wiem tylko IP: 213.25.24.* 30.05.09, 07:36 Paweel i maszyna maja racje; problemem sa ludzie.Zastanowmy sie kto pcha sie na urzedy i chce robic kariere.Spoleczenstwo dzieli sie na dynamicznych osobnikow i pasywnych i cos posredniego.Tych dynamicznych jest moze 10%.Dynamizm takiego typa powoduje ze osiagniecie celu jest dla niego sprawa zycia lub smierci, zrobi wszysciutko i nie zawacha sie przed zadnym swinstwem.Pasywnym taki sposob na zycie zwisa a posredni typ postepuje w zaleznosci od okazji ale nie z taka moca jak dynamik.Na codzien w kronikach kryminalnych mozna sobie poczytac jak dla kariery sie morduje, podklada swiniei intryguje.Moze przez przypadek wsrod politykow znajdzie sie uczciwy ale wyjatek jak zawsze potwierdza regule. Odpowiedz Link Zgłoś
slawkopartyka Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 03.06.09, 15:41 Zachęcam raz jeszcze do Wyborów - Pokażmy że jesteśmy Pępkiem Europy www.slawomirpartyka.tarnobrzeg.pl POzdrawiam Sławek Partyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego IP: 213.25.24.* 03.06.09, 18:08 Pepkiem Europy? Jakas megalomania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibo Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 19:30 Fanka idziesz na wybory? Jak idziesz to na kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
fanka.online Re: Przecież pisałam , że na Kocurka;) 03.06.09, 19:31 I iść nigdzie nie muszę, bo już zagłosowałam.....online;) Odpowiedz Link Zgłoś