Dodaj do ulubionych

Kilka pytań o biust

04.07.05, 12:00
Mam 16 lat, w biuscie 85 cm a pod biustem 75 cm. Jest przerażająco mały. Po
prostu deska! Lekarka mówiła mi, że piersi przestają rosnąć góra 2 lata po
pierwszej miesiączce. No to mi mijają dwa lata, a biust już od jakiegoś czasu
ani drgnie. Czyli że już biust nie urośnie? :( Ehh... Moja mama też nie ma za
dużego biustu. Ma małe B, ale ja nie mam nawet tyle. Mama nie da mi kasy na
takie produkty herbaciane, bo są niepewne, a poza tym uważa, że to nie jest
powód zeby sie przejmować tym, więc z góry odpada. Noszę staniki push-up, z
gąbkami. Tak więc pod materiałem wyglądają na o wiele wieksze niz są w
rzeczywistości (w rzeczywistosci to ich prawie nie ma!) Tylko że jest lato,
pełno koszulek z dekoltem i co? I nie mogę kupić żadnej, bo nie pasują
przecież wizualnie do płaskiej deski, nie wspominając juz o stroju
kąpielowym, który 'obnażyłby' rzeczywisty rozmiar moich piersi. Tragiedia :(
Znacie jakieś naturalne metody (ale skuteczne!) powiększenia? Poza tym jaki
dobrać strój kąpielowy? Przecież nie założę bikini, bo co mam włożyć do tych
trójkącików? Watę?! Zastanawiają mnie jeszcze te sprzedawane na Allegro
silikonowe staniki, ale to też tylko stworzy złudzenie. Ma ktoś taki stanik?
Ehh... No i co z tą granicą wzrostu biustu? Czy jeżeli już ponad rok nic nie
rośnie to znaczy, że już nic nagle nie drgnie? :(
Obserwuj wątek
    • lauramini Re: Kilka pytań o biust 04.07.05, 15:50
      Z tym biustem to różnie bywa. Mnie przestał rosnąć ok.16tki :( Ale to nie
      reguła. Myślę, że jeszcze Ci urośnie. A na razie polecam masaże.
    • orzechowe-oczy Re: Kilka pytań o biust 04.07.05, 16:04
      Cześć! :) Też mam 16 lat, a swoich wymiarów nie podam, bo zaraz zostanę
      wyśmiana. :P Przyznam, że bardzo mnie zmartwiło to co piszesz... Pierwszą
      miesiączkę dostałam 1 stycznia 2003 roku; dobrze pamiętam ten dzień w sensie
      negatywnym bo akurat wyjeżdżałam na narty :/ Dwa lata minęły, a biust z roku na
      rok powiększał się minimalnie. (tak mi się wydaje, patrząc na zdjęcia w
      kostiumie). Obecnie nie mam żadnego porównania z tym co było rok temu a jest
      teraz, bo jakoś nie znajduję przyjemności w chodzeniu w bikini. :/ Dlatego
      chciałabym, aby się wypowiedział ktoś starszy... czy jest jeszcze jakaś szansa?
      A co do tych staników z allegro... Przeczytałam, że nadają się dla osób powyżej
      16 roku życia, więc w zasadzie można już się zainteresować... ;-) Kupiłabym
      sobie jeden na próbę, ale matka się nie zgadza. A bez niej nie przeleję
      pieniędzy :/
      Jeśli zaś chodzi o kostiumy to nie znalazłam odpowiedniego. Na basenie ubieram
      pływacki strój i nie mam problemu, bo nie wychodzę z wody. ;-) Gorzej na
      plaży... marzę, aby założyć sexy bikini, które kupiłam 3 lata temu z nadzieją
      na "lepsze czasy", które chyba nie nadejdą... :(
      Z koszulek z dekoltem zrezygnowałam całkowicie. Ostatnio strasznie się
      zdołowałam będąc na zakupach. Wszystkie fajne bluzki mają dekolty. Szok! ;-(
      Pozdrawiam!
      • rrudaa Re: Kilka pytań o biust 04.07.05, 16:19
        dziewczyny macie dopiero 16 lat!! Trzeba wiary,że coś sie jeszcze zmieni...a
        może pomyślcie żeby zgrubnąć?? Ja mam 20, 70A i zaczynają mi (chyba rosnąć)
        dopiero teraz...a co do takich bluzek..hmm..przecież możecie ubierać te wasze
        biustonosze też do takich bluzek!!Jaka przeszkoda??Ja tak robię i wierzcie mi
        wszyscy myślą,że mam jakieś "B".Miseczki od stroju kapielowego na szyję,
        podszyłam poduszeczkami i też nie jest najgorzej:)Główka do góry, uśmiechnięta
        i pogodnie nastawiona dziewczyna do życia, śmiejąca się ze swoich wad to jest
        to co facetów kręci:)Tylko pamietajcie,że chłopaka tolerancyjnego w waszym
        wieku trudno spotkać bo są jeszcze niedojrzali..ale potem to już spoko:) Ja od
        4 lat jestem w związku i moje kochanie nie narzeka!!

P.S. Skoro wasz biust jest "nie idealny" to znajdźcie w swoim ciele coś
        fajnego!! Może macie fajny tyłek to noście super krótkie mini, albo ładne włosy
        to róbcie z nimi co możecie..a może jakieś ładne dłonie z super paznokciami??
        Jest tyle innych sposobów na zwrócenie uwagi nie tylko biustem!! Aha..faceci
        podobno bardziej patrzą na pupe:)) Jestem z wami, pozdrawiam:*
        • gangsta.eve Re: no właśnie, na pupę ! 04.07.05, 17:58
          • orzechowe-oczy Re: no właśnie, na pupę ! 04.07.05, 21:53
            Tylko ze stanikami jest następujący problem: do bluzki z dekoltem nawet push up
            nie jest w stanie zebrać piersi do siebie. Z kolei do bluzki bez pleców staniki
            już zupełnie odpadają, bo jak to wygląda- jakieś sznurki, zapięcia z tyłu.
            Pozostaje wypróbować te silikony z allegro... ;)
            Czasami mam takiego doła, że autentycznie nie mogę znaleźć w sobie żadnego
            pozytywu... :( Może za dużo od siebie wymagam, ale ciężko jest znaleźć w sobie
            coś godnego uwagi... Naprawdę ciężko.
            Pozdrawiam!
            • luthien123 Re: no właśnie, na pupę ! 05.07.05, 09:53
              O dokładnie, do takich bluzek mi tez push-up nie zbiera ładnie piersi do środka
              i zastanawiam się nad tym silikonowym, ale musze przekonać mamę, żeby wydała na
              takie coś 50 zł. A znajac zycie ona mi powie ze albo nie potrzeba mi tego,
              zebym nie dramatyzowała, albo po prostu bedzie sie bała kupic na Allegro bo raz
              ją jakas babka okantowała ;P Ehh... Jak ja nie lubię lata. Mini tez nie założę,
              bo mam rzywe kolana ;P Najlepiej w worku wyjdę i luz :)
              • orzechowe-oczy Re: no właśnie, na pupę ! 05.07.05, 14:56
                Na allegro można nawet za ok. 27 zł kupić. Ale i tak nie przekonam mamy, bo
                ostatnio próbowałam i... masakra! Moja mama nie może zrozumieć, że ja chcę
                sobie kupić fajną bluzkę i potrzebuje do tego wkładek. Ostatnio jak jej
                powiedziałam, że ciekawe czy gdyby miała maly biust to by byla taka zadowolona
                i chodziła w obcisłych bluzkach, to wzruszyła ramionami i powiedziała, że tak.
                (sic!).
                BTW, 1000 post. :)
              • hippophae Re: no właśnie, na pupę ! 05.07.05, 16:41
                Faktycznie marudzicie. Jak stanik nie ma co zbierać to nie zbiera, taka jest prawda. Ja nawet nie marzę o rowku między piersiami, wystarczyłby mi uczciwy rozmiar A. Pozdrawiam.
                • luthien123 Re: no właśnie, na pupę ! 06.07.05, 10:52
                  No tak, tylko że taki silikonowy by zebrał. Bo push-up mi nie zbierze tych
                  mikroskopijnych piersi, ale jak np. zbierzesz dłońmi to ładnie zbierze i będzie
                  taki jakis rowek. A silikonowe to w sumie jak dłonie, bo mogę dalej (szerzej)
                  przykleić to mocniej zbierze do środka. Orzechowe-oczy... te za 27 zł starczają
                  podobno na 20 razy, ze to szajs, a te za 50 to na ok. 200 ;)
                  • orzechowe-oczy Re: no właśnie, na pupę ! 06.07.05, 21:14
                    Dobrze, że mi napisałaś bo bym ten szajs jeszcze kupiła. ;-) Dziewczyny na
                    innym forum mówiły, że stanik jest ok, tylko jest problem z numeracją. Na
                    allegro kupujemy kota w worku, a trzeba wziąć większy niż normalnie się nosi...
                    I nie ma jak sprawdzić...
                    Pzdr.,
    • rrudaa Re: Kilka pytań o biust 05.07.05, 16:29
      rany,ale wy marudzicie...wy ewidentnie chciałybyście być Pamelą Anderson i żeby
      stanik wam dodawał przynajmniej z 3 rozmiary!!!Mi też push-up nie zbiera do
      końca biustu,ale nie dramatyzuje!!!Mam dla was extra radę: skoro NIC wam nie
      pasuje to siedźcie w domu ze skarpetkami w staniku i oglądajcie telenowele...

P.S Jeśli coś choć troche powiększa mi biust to to stosuje a nie narzekam bo
      narzekanie nic nie powiększy!! Uwierzcie...
      • luthien123 Re: Kilka pytań o biust 06.07.05, 10:54
        No dobra, stanik stanikiem ale to jest dobre pod pełne bluzki, a jak chcę wyjść
        na basen to co? Też mam ubrać swój biustonosz push-up, bo nie mogę założyć
        stroju żeby nagle ludzie nie zobaczyli, ze biustu nie mam.
        • rrudaa Re: Kilka pytań o biust 06.07.05, 11:43
          No lepiej załóż ten biustonosz bo jak ludzie zobaczą,że w wieku 16 LAT nie masz
          biustu to Cię spalą na stosie...
          • luthien123 Re: Kilka pytań o biust 07.07.05, 08:57
            Dzieki wielkie za miłe słowa :| Co innego gdybym zawsze chodzila w zwykłych
            stanikach, to wiadomo: każdy widzi, że jestem płaska i już. Jedne są, inne nie.
            Ale jak już chodziłam w push-up to co? Nagle mam zdjąć, to by dopiero się
            ludzie zdziwili. Nie dzieki, wole nie slyszec tych wszystkich komentarzy
            ze 'oo... to bylo wypychane cały czas?'
            • evil.86 Re: Kilka pytań o biust 07.07.05, 11:28
              Wybacz luthien123, ale jestes mloda i glupia jeszcze...Ja wiem ze to problem,
              push-upy a potem kostium. Poczytaj sobie wszystkie wczesniejsze posty, bo
              problem sie powtarza i nikomu nie chce sie po raz kolejny pisac tego samego (jak
              np.wczesniej do orzechowe-oczy). Poczytaj, pomysl o tym to pisza starsze
              kolezanki z takim samym problemem.
    • rrudaa Re: Kilka pytań o biust 05.07.05, 16:30
      aha.. ja mam pod biustem 75 a w biuście 81!! I nie wyglądam najgorzej..i co
      teraz powiecie MARUDYYY???
      • nikitka84 Re: Kilka pytań o biust 06.07.05, 23:55
        Ja mam taki jeden silikonowy staniczek za 28 zl. Mialam go na sobie zaledwie
        kilka razy. Numeracja jest zanizona. Ja mam kupiony rozmiar A (obecnie mam cos
        kolo 10 cm roznicy) i jest troche przymaly. Trzyma sie na biuscie, to musze
        przyznac,ale piersi nie sciaga, ani nie podnosi i wyglada srednio naturalnie.
        Bluzki obcisle z dekoltami nosze bez stanika. Zadnego krzywego slowa nie
        uslyszalamm jak dotad, za to cala mase komplementow:) Trzymajcie sie
        cieplutko!!!
    • baui Re: Kilka pytań o biust 08.07.05, 23:33
      Jesli chodzi o naturalne sposoby na powiekszenie piersi to slyszalam ze
      wcieranie w nie slodkiej smietanki pomaga. Niewiem czy to dziala nie
      sprawdzalam. Jak juz ktos to wyproboje to prosze napisac jaki rezultat :D
      • goham_cie Re: Kilka pytań o biust 09.07.05, 19:41
        A ja przestałam się martwić. Mi chodzi o to, aby nie wisiały jak u starej
        baby ,lecz były podniesione jak najwyżej. A co do wielkości kupuyję biustonosze
        numer większe! Poza tym to mam świetną figurę i nie martwię się !
    • zoska111 Re: Kilka pytań o biust 11.07.05, 07:59
      Powiedzcie mi dziewczyny :)
      Stanik z miseczką A to różnica 10cm, ale to bez znaczenia jaka jest ta różnica?
      Tzn chodzi mi o to, czy jesli dziewczyna ma pod biustem 60cm, a w biuście 70cm
      to czy będzie na nią pasował ten stanik w rozmiarze A, tak samo jak na tą która
      ma pod biustem 70cm a w biuście 80? ODpiszcie proszę jak wiecie
      • nikitka84 Re: Kilka pytań o biust 11.07.05, 11:42
        Miseczka A to roznica 12, 13 cm. 10 cm to miseczka AA, niestety praktycznie na
        naszym rynku niedostepna - czasami na stoisku z bielizna dla nastolatek. To czy
        ta roznica powstala w wyniku odjecia 60 od 70, czy 70 od 80 jest dla rozmiaru
        miseczki bez znaczenia. Zreszta rozmiarem miseczki nie mozna sie sugerowac...
        Ja mam 10 cm roznicy ale udalo mi sie dobrac kilka staniczkow o miseczce A,
        ktroe leza jak ulal:) Pozdrawiam cieplo!!
        • zoska111 Re: Kilka pytań o biust 11.07.05, 18:29
          dzięki nikitka za odpowiedź ! ! ! Pozdrawiam :)
          • orzechowe-oczy Re: Kilka pytań o biust 11.07.05, 19:40
            tutaj jest dobry link:
            www.triumph.com/pl/index.phpPozdro!
            • orzechowe-oczy Re: Kilka pytań o biust 11.07.05, 19:42
              Jak zwykle, nie umiem wklejać linków... miał być do polskiej stronki:
              www.triumph.com/pl/index.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka