szirin-javaheri 06.07.04, 15:58 właśnie wróciłam z Iranu, kto chce obejrzeć najświeższe zdjęcia Teheranu zapraszam na www.iran.krakow.pl w dziale nowosci. ey Iran, delam anqadr tang mishe barayet :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buggi Re: Wróciłam z Iranu 06.07.04, 22:31 Napislam do Ciebie cos po persku ( arabskimi literami), ale za kazdym razem, kiedy wklejam ten tekst, tu literki ustawiaja sie tak jak chca. Obawiam sie , ze bede musiala napisac to samo fonetycznie ...brrrrr, jak ja tego nie lubie. Odpowiedz Link
buggi Re: Próba 06.07.04, 22:39 ﻪﺑ ﻯﺪﻳﺸﻛ ﺖﻤﺣﺯ ﻰﻠﻳﺧ .ﻩﺮﻫﺍﻮﺟ ﻞﺜﻣ ﻯﺩﺮﻛ ﺖﺳﺭﺩ ﻰﻳﺎﺒﻳﺯ ﻰﻠﻳﺧ website.ﻡﺭﺍﺩ ﺖﻳﻘﻓﻮﻣ ﻯﻭﺯﺭﺁ ﻮﺗ ﻯﺍﺮﺑ ،ﻥ ﺎﺟ ﺎﺸﮐ ﻖﻓﻮﻣ ﻞﻳﺼﺤﺗ ﻪﻣﺍﺩﺍ ﺭﺩ .ﻡﺮﺿﺎﺣ ﻯﺭﺍﺬﮕﺘﻣﺪﺧ ﺭﺩ .ﻩﺪﺑ ﻪﻣﺍﺩﺍ ﺕﺭﺎﻛ . ﻰﺷﺎﺑ Odpowiedz Link
szirin-javaheri Re: Próba 06.07.04, 22:54 no cóż - zrozumiałam coś z tego, ale rzeczywiście się wymieszało wszystko ;/ Odpowiedz Link
buggi Re: Próba 06.07.04, 22:58 szirin-javaheri napisała: > no cóż - zrozumiałam coś z tego, ale rzeczywiście się wymieszało wszystko ;/ Szkoda. To napisze po polsku: Bardzo mi sie strona o Iranie podoba. To prawdziwa perelka dla tych, których ciagnie w "te " strone. Trzymam kciuki, w razie czego sluze swoja pomoca i gratuluje stypendium. Mobarake:) Odpowiedz Link
szirin-javaheri Re: Próba 06.07.04, 23:00 a to stypendium to porażka ;/ już zdązyłam wrócić z Iranu za pożyczone pieniądze a kasa jeszcze nie zeszła na konto. taka jest własnie Polska. ale już niedługo zamieszkam z moim mężem. niestety nie w Iranie tylko w USA Odpowiedz Link
buggi Re: Próba 06.07.04, 23:06 szirin-javaheri napisała: > a to stypendium to porażka ;/ już zdązyłam wrócić z Iranu za pożyczone > pieniądze a kasa jeszcze nie zeszła na konto. taka jest własnie Polska. ale już > > niedługo zamieszkam z moim mężem. niestety nie w Iranie tylko w USA Dlaczego niestety? W USA mieszka masa, doslownie, Iranczyków :) Odpowiedz Link
szirin-javaheri Re: Próba 07.07.04, 19:57 Niestety bo Iran piękniejszy. Ale niestety póki nie jest wolny to tylko na wakacje dobry. A w Stanach to wiem, że pełno jest Irańczyków. Jade na Florydę, już jestem ciekawa jak wyglądają te reklamowane na Tapesh i Jaame Jam irańskie restauracje i sklepy :))) Odpowiedz Link
buggi Re: Próba 07.07.04, 21:11 szirin-javaheri napisała: > Niestety bo Iran piękniejszy. Ale niestety póki nie jest wolny to tylko na > wakacje dobry. A w Stanach to wiem, że pełno jest Irańczyków. Jade na Florydę, > już jestem ciekawa jak wyglądają te reklamowane na Tapesh i Jaame Jam irańskie > restauracje i sklepy :))) Tak, to prawda. Gdyby wrócily czasy Szacha, natychmiast bym tam zamieszkala, a tak, pozostaja jedynie odwiedziny u rodziny ( nawet sie ladnie zrymowalo). Zycze Ci zatem powodzenia na równie (chyba) slonecznej Florydzie. Odpowiedz Link
namban ey Iran 06.07.04, 22:53 >>ey Iran, delam anqadr tang mishe barayet :(<< Czy możecie to przetłumaczyć? Wiem, że "Ey Iran" to taki nieoficjalny (opozycyjny??) hymn Iranu, czy to właśnie stamtąd jest ten fragment? A może jakiś link z muzyką... :) I skąd ten smutek w zakończeniu?..... Odpowiedz Link
szirin-javaheri Re: ey Iran 06.07.04, 22:56 ey Iran to rezczywiście stary hymn Iranu [wspaniały !!], ale to co napisałam to "Ach Iranie, tak bardzo za Tobą tęsknię". Czyli kompozycja własna. Odpowiedz Link
buggi Re: ey Iran 06.07.04, 22:59 tak, to stray hymn Iranu - mój ulubiony zreszta. Link z muzyka jest, ale w nowszym wykonaniu Andiego. Poszukam i wkleje. Odpowiedz Link
namban Re: ey Iran 06.07.04, 22:59 ale szybka odpowiedź! dzięki wielkie :) pozdrowienia dla iranistów ;) Odpowiedz Link
buggi Re: ey Iran 06.07.04, 23:17 W kolumnie utworów liknij na Ey Iran i czekaj....:) www.newpersia.com/music/singer.asp?S=07 Odpowiedz Link