Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

09.06.12, 20:53
Witam life:) Mam prośbe bo otrzymałam już wyniki eeg ale niewiem czy do końca są prawidłowie... Wyszły mi nisko i średnionapięciowe fale alfa 10/s z przemieszczoną czynnosćia beta 17-19/s oraz rozsiane licze fale theta 5-7s. wystepuja tez pojedyncze fale ostre;/ Niewiem wogule jak to interpretewac;/ a mam taki problem, że odkad się lecze drgawki w glowie mi nie ustępują w zasadzie jeszcze gorzej jest:( to mi sie samo oko zamknie, drgnie mi glowa do góry nie potrafie na tym zapanowac;/ niewiem czy ten wynik wskazuje na padaczke:((((Bede wdzieczna za pomoc
Czy to może być padaczka, czy te wyniki są złe?
Obserwuj wątek
    • xena1988 Re: Proszę o pomoc 09.06.12, 20:55
      Miało byc samo witam:P:P:) hehe skopiowałam nie tak jak trzeba:)
      • przem0_25 Re: Proszę o pomoc 11.06.12, 17:30
        cześć xena . Twój wynik jest małociekawy i twój opis jest nieciekawy. Nie uwzględniłaś kiedy następują te fale , czy występuje wtedy zmiana ciśnienia (mmHPa lub innej jednostce) w twojej głowie . Z twojego opisu wynika to tak, że byłaś niecierpliwa i musiałaś mrugać oczami , są wychylenia jednych fal . Coś pomyślałaś załapał komputer masz wychylenie następnych fal. Ruszyłaś ręką ,czy palcem delikatnie kolejne wychylenie. Więc w sumie tak jakby samo badanie nic nie wykazało. Jeśli zauważysz, że te wychylenia miały zdarzenie przy zmianie ciśnienia w mózgu a ty nic nie wykonywałaś (leżałaś z zamkniętymi oczami bądź nie wykonywałaś żadnych ruchów o niczym nie myślałaś), lub przy włączeniu światła ze stroboskopu ,wtedy możesz brać przypuszczenia , pytać się o coś lekarza.
    • weronika20022002 Re: Proszę o pomoc 01.12.14, 17:30
      Witam .Proszę o pomoc.Zrobiłam dziecku badanie eeg 12lat w czuwaniu.Zapis zróżnicowany przestrzennie.Czynność podstawowa w okolicy ciemieniowo-potylicznej składa się z fal alfa 10-11 Hz oampl.do 40u v.RZ jest wyrażona.W okolicach czołowych dominuje niskonapięciowa czynność beta.We wszystkich okolicach,z przewagą okolic skroniowo-centralnych,czynność podstawowa wymieszana jest z niewyróżniającymi się amplitudą pojedynczymi i grupami fal theta Fs i przedłużona do 4 minut HW bez istotnego wpływu na zapis.Orzeczenie;Zapis z nieco zwiększonym udziałem fal theta we wszystkich okolicach,poza tym bez cech nieprawidłowych.Bardzo proszę o wyjaśnienie tego wyniku badania?
      • sara_32 Re: Proszę o pomoc 14.12.14, 16:12
        Weroniko zapis EEG w tym wieku może być różny w zależności od tego, czy dziecko np. ma katar czy jest przeziębione (przykład) Wynik wskazuje na pewne wyładowania co w tym wieku jest normalne. Należałoby się skupić raczej dlaczego lekarz skierował na takie badanie, oraz jakie sa powody skierowania na nie. Musisz wiedzieć również, że badanie EEG nawet prawidłowe nie wyklucza padaczki. Natomiast zaobserwowane epizody, jak wyłączenia, zamyślenia, odcinanie się od rzeczywistości, czy utrata przytomności to już jest podstawa do głębszej diagnostyki. Polecam ośrodki o dużej referencyjności w leczeniu padaczek dziecięcych. I dobrych konsultantów musisz takich szukać wówczas czas będzie miał znaczenie.
    • marta90909 Re: Proszę o pomoc 03.03.15, 11:24
      Najlepiej byłoby się zgłosić do dobrego neurologa. Mogę Ci polecić kogoś wspaniałego i sprawdzonego. Ma swoją klinikę w Świebodzicach. Wyciągnął już wiele nawet ciężkich przypadków.
    • gallatin Re: Proszę o pomoc 05.04.15, 02:33
      Na chwile obecna i zamieszkanie w Polsce nie mogę promować oleju z konopi o niskiej zawrotności THC dla ludzi, a niska zawartość to i ta, która jest zabroniona przez restrykcyjne polskie prawo. Dozwolone są wyciągi bezwartościowe w leczeniu epilepsji, czyli te których zawartość THC nie przekracza 3%. Tu potrzebna jest zawartość równa lub nieznacznie przekraczająca 10% THC.
      - Ludziom tego produktu nie polecam, jako ze substancja zabroniona, ale szelmowskie oko puścić do wszystkich jest mi wolno.
      Suczce pewnie tez pomoże, jako ze już stosuje się ten produkt podając go dzieciom chorym na epilepsje w Centrum Zdrowia Dziecka. Wielkim propagatorem tej metody jest pan Jerzy Zięba, którego książkę " Ukryte terapie czego lekarz ci nie powie " zapewne znacie.
      Podaje linki do spotkań z panem Jerzym Zięba:

www.youtube.com/watch?v=mrQrYCmkSEU&mc_cid=c4f088cfee&mc_eid=ee37c1f52c
      www.youtube.com/watch?v=27u1gsxnRDk
      www.youtube.com/watch?v=pkScxigfDvU
      www.youtube.com/watch?v=R5KG1u9QMKA
      Dołączcie do projektu pana Jerzego Zięby, a chodzi w nim tylko i wyłącznie o zdrowie Polaków, aby substancja lecznicza nie była mylona z upojeniem narkotycznym, aby w sposób kontrolowany mogla służyć dobru tych chorych, którzy zmagają się epizodami padaczkowymi, bólami reumatycznymi, czy tymi nazwanymi psycho-somatycznymi. Pan Jerzy Zięba pragnie założyć plantacje konopi o podwyższonej zawartości THC tak, by moc pomoc wielu cierpiącym osobom. Nie będzie On pierwszym na świecie. W Stanach Zjednoczonych, w Holandii, w Hiszpanii, w Hondurasie, w Republice Czeskiej olej z konopi jest do kupienia w aptece wg zalecenia lekarskiego ( recepta ). Nie jest to ten sam olej dostępny obecnie w marketach, ten nie zawiera w ogóle THC. Przeciwnikom leczenia substancja uznana za korzystna dla ludzkości nadmienię, ze produkty narkotyczne zaczynają się od 20% THC wzwyż, a tu chodzi o olej z konopi oscylujący w granicach +/- 10% THC.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka