asica74 19.03.06, 21:44 Wrocilam do domu i co widze? Nie zadne glowy Lenina zza pianina, ale stado mrowek. Zrobily sobie calkiem przytulne gniazdko na moim wlasnymyrecymapieczonym serniku! Dziewczyny jak sie ich pozbyc?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabelski Re: mrowki-hilfe! 19.03.06, 22:50 najbezpieczniej kupic kwas borny (boric acid) i wymieszac z cukrem posypac tam, gdzie mrowki maja swoje drogi, ktorymi wedruja nie wiem czy ten srodek jest bezpieczny przy zwierzetach, ale skutecznie wytrulam mrowki w naszym domu Odpowiedz Link
abere8 Mrowki rozpelzly sie z kart partytury... 19.03.06, 23:38 Czy jak to tam bylo... Odpowiedz Link
a.polonia Re: Mrowki rozpelzly sie z kart partytury... 20.03.06, 00:36 nie pozbywac sie, cieszyc sie, bo wiosna przyszla widzialam dzisiaj muche )) Odpowiedz Link
tamsin Re: mrowki-hilfe! 20.03.06, 01:25 z wiosna powinny sie wyprowadzic na zewnatrz. podobno wojna z mrowkami jest jedna z najtrudniejszych, ale zycze duzo szczecia, dobrego uzbrojenia i jak najwiecej ofiar po przeciwnej (mrowkowej) stronie. Odpowiedz Link
mulinka Re: mrowki-hilfe! 20.03.06, 01:32 Asiu, musisz ten sernik wywalic juz sie nie da go zjesc (( i tak "los" (mrowki?) dbaja o Twoja figure Odpowiedz Link
gherarddottir Re: mrowki-hilfe! 20.03.06, 02:44 ojej wspolczuje! Mialam kiedys mrowki faraona czy cos w tym stylu. Uzywala kwasu bornego (??) Mozna tez kupic taka krede specjalna w sklepie (napewno w Ladku takie specyfiki sa) i ta kreda smaruje sie miejsca, w ktorych potencjalnie moga mrowki ptrzebywac lub miec swoje gniazdo. Pociesz sie, ze lepiej mrowki niz ohydne prusaki czy pluskwy (nie wiem czy to nie to samo?). Poza tym jak sie ma mrowki w domu to juz nie bedzie sie mialo innych insektow - taka prawidlowosc. Odpowiedz Link
asica74 Re: mrowki-hilfe! 20.03.06, 17:54 huh... jakos sie nie moge zaprzyjaznic z istotami, ktore tak wielkie pustki w sercu moim uczynily! Sernik wyrzucilam, ku mojej rozpaczy! Bede sie cwiczyc w opanowywaniu mojej zarlocznosci! Wiecej sernikow juz nie bedzie. Przynajmniej do czasu I kupilam jakis proszek, w sklad ktorego wchodzi tez kwas borowy. Odpowiedz Link
tamsin Re: mrowki-hilfe! 20.03.06, 18:23 Asica, pamietaj ze jak ci sie mrowki wyprowadza na lato, pozabezpieczaj sie aby na zime nie wrocily do ciebie tylko do sasiada obok. Sa preparaty ze pryskasz prog, czy sciany wokol domu i one sobie zrezygnuja z twojego domostwa, przenoszac sie w bardziej goscinne progi. Odpowiedz Link
grogina94 Re: mrowki-hilfe! 20.03.06, 19:07 Mrowki nielubia amoniaku (proszku do pieczenia) . Odpowiedz Link
myszka888 Re: mrowki-hilfe! 21.03.06, 01:35 mnie tez juz odwiedzaja rok temu odwiedzaly i dwa lata temu... na moje nic nie dziala chyba Odpowiedz Link