Dodaj do ulubionych

wesele w Wielki Piatek

21.03.06, 04:03
Poszlybyscie?
Wlasnie wesele, nie sama ceremonia zaslubin (ta odbyla sie kilka tygodni
temu) i wlasnie w Wielki Piatek wieczorem.
Ja podjelam juz decyzje, ale ciekawa jestem waszych opinii.
Obserwuj wątek
    • samo Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 05:27
      Ja bym poszla, bo nie swietuje Wielkiego Piatku.
      • jan.kran Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 07:47
        ja bym poszła choc uważam tę date za nieco niestosowną.
        Ale są też ludzie co biorą ślub trzynastego w piątek ...
        Kran
      • jan.kran Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 07:48
        samo napisała:

> Ja bym poszla, bo nie swietuje Wielkiego Piatku.

Samo NIKT nie świętuje Wielkiego Piątkusmile))))
        To mało świąteczna okazja do świętowania.
        K.
        • jan.kran Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 07:52
          Teraz się doczytałam że chodzi o wesele. Jeżeli Ci ludzie wzięli ślub w KK to
          bym nie poszła . Trzeba być konsekwentnym w tym co się robi.

Kran
          • ewelinka202 Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 07:56
            co jak co, ale Wielki Piatek to wyjatkowy dzien i tez bym nie poszla...
        • samo Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 08:59
          No nie obchodze, no... Masz ci los,Kranie- dostalas okazje, to pomscilas
          slowka! :o)
          Nic dla mnie ten dzien nie oznacza. Inna sprawa, ze nie lubie wesel i na nie
          chodze.Nie bylam na zadnym jeszcze.
          • asia.sthm Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 09:58
            Hi hi,Samo jak nie bylas to skad wiesz,ze nie lubisz wesel? A moze wlasnie
            lubisz ;P

Milego dnia wszystkim.
            • samo Re: wesele w Wielki Piatek 22.03.06, 08:27
              No wlasnie ze nie! Wystarczy mi tych wszystkich komunii,imienin i innych
              slodkopierdzacych imprez. Jakos tak juz mam, no. Jestem niezwykle towarzyska,
              ale paradoksalnie nie znosze spedow rodzinno-kolezenskich. Ani fontanny
              alkoholi i tancow. Wesela widywalam tylko pracujac na nich jako kelnerka, wtedy
              przynajmniej wiedzialam, po co tam ide.
              • triskell Re: wesele w Wielki Piatek 22.03.06, 08:42
                samo napisała:
                > Ani fontanny
                > alkoholi i tancow.

No i nie wiem, przy której z tych dwóch rzeczy bardziej się rozmarzyłam.
                Niechciane fontanny alkoholi proszę do mnie podsyłać ;-D
                • samo Re: wesele w Wielki Piatek 22.03.06, 08:49
                  Yhhh...
                  Sloik spirytusu mam w lodowce od zeszlych wakacji :o) Reflektujesz?
                  • triskell Re: wesele w Wielki Piatek 22.03.06, 08:50
                    A pewnie, polewaj ;-P

No właśnie, kiedy przyjeżdżasz?
                    • asia.sthm Samo i Triniu 22.03.06, 09:27
                      No az mnie upokoilo wasze podtrzymywanie klasycznych tradycji Kupowych.
                      Sloik spirytusu i zabawa w fontannie smile)))))
                      • triskell Re: Samo i Triniu 22.03.06, 09:32
                        Nie nie Asiu, to zupełnie nie tak... _Fontanna_ spirytusu i zabawa w słoiku ;-P
                        • samo Re: Samo i Triniu 22.03.06, 09:43
                          A na kaca sloik wody z fontanny. Polewam szybciutko po setce spirytu dla kazdej
                          i umykam spac, psychicznie znekana wojna ideologiczna na sasiednim forum.
                          • asia.sthm Re: Samo i Triniu 22.03.06, 09:48
                            Samo, nie pij z fontanny, tam moze byc naplute...

O ideologiczna wojne sie nie boje, ty kazda wygrasz, ale wyspij sie najpierw.
                            Dobranoc.
                            • samo Re: Samo i Triniu 22.03.06, 10:00
                              Po spirytusie czlowiek nie mysli czy naplute. Tak mnie sie wydaje, bo w sumie
                              spirytus jest mi tak samo obcy jak wesela, dlatego stoi w lodowce od lipca 2005
                              r., w sloiku po wakacyjnych korniszonach. Jako relikt polskosci przywieziony z
                              Shitkago nie kwalifikuje sie do wyrzucenia.

Wojna zapowiada sie zazarta, jak zwykle kiedy mloda liberalna krew staje do
                              boju z konserwatywnym posepnym czerepem.

Dobranoc, odpowiadam juz jednym otwartym okiem. Prosze juz nic nie pisac zanim
                              ostatni raz odswieze!
                        • asia.sthm Re: Samo i Triniu 22.03.06, 09:46
                          Robcie co chciecie, tylko nie zapomnijcie na koniec odspiewac I belong to
                          Glashshshshgow pieknie na dwa glosy smile))))
                          • kan_z_oz Re: Samo i Triniu 22.03.06, 10:23
                            Przepraszam bardzo ale wlasnie sie dowiedzialam na sasiednim forum, ze nie
                            nalezy pic i pisac bo tak jak jazda samochodem.
                            No to chlup musztardowka.

Aj ja jaj co za ludzie.

Kan
                            • triskell Re: Samo i Triniu 22.03.06, 10:57
                              Kanie, podstawiaj tą musztardówkę pod fontannę smile.

A czy cokolwiek z Samo odśpiewamy to nie wiem, bo coś unika odpowiedzi na
                              pytanie, kiedy tu przyjedzie, nie mówiąc już o numerze telefonu (czyli środka
                              komunikacji werbalnej, mogącego ułatwić umówienie się na spotkanie), o który już
                              od jakiegoś czasu się dopraszam ;-P Ale jak przyjedzie i coś odśpiewamy, to
                              nagramy smile
                              • blaubeeree Re: Samo i Triniu 22.03.06, 11:00
                                triskell napisała:

> Kanie, podstawiaj tą musztardówkę pod fontannę smile.
                                >
                                > A czy cokolwiek z Samo odśpiewamy to nie wiem, bo coś unika odpowiedzi na
                                > pytanie, kiedy tu przyjedzie, nie mówiąc już o numerze telefonu (czyli środka
                                > komunikacji werbalnej, mogącego ułatwić umówienie się na spotkanie), o który ju
                                > ż
                                > od jakiegoś czasu się dopraszam ;-P Ale jak przyjedzie i coś odśpiewamy, to
                                > nagramy smile

Ach,ze tez Wy tak daleko musicie mieszkac.
                                • maja92 Re: Samo i Triniu 22.03.06, 17:16
                                  No to w Irlandii sobie nie popijecie w Wielki Piatek. To jedyny dzien w roku,
                                  kiedy pub'y sa zamkniete na Wyspiewink))))

A na wesele tez bym nie poszla - bez znaczenia jakie kolorowewink)))
                            • asia.sthm Re: Samo i Triniu 22.03.06, 22:27
                              Samo, znalazlam przepis do czego mozna ten spirytus zuzyc jak sie juz czlowiek
                              w nim wykapie...no mozliwe ze cos pomylilam . Moze nada sie na wasze spotkanie.

" Do garnka włożyć czubatą łyżchę masła, czybatą łychę miodu i tabliczkę
                              czekolady. Postawić na małym ogniu, wszystko rozpuścić i wymieszać. Wlać trzy
                              czwarte półlitrowej butelki spirytusu, cały czas mieszając, bardzo ostrożnie,
                              bo stoi na ogniu. Poczekać aż się zagotuje, w jednej ręce trzymając zapaloną
                              zapałkę, a w drugiej szczelną pokrywkę. Podpalić zawartość i natychmiast
                              przykryć, bo buchnie zdrowo. Odstawić, pić na gorąco.
                              Moja ciotka przy takiej okazji spaliła sobie brwi, rzęsy i część włosów na
                              przodzie. Niepotrzebnie zaglądała do garnka."

Joanna Chmielewska "Książka poniekąd kucharska"
                              • danutazt Re: Samo i Triniu 23.03.06, 21:26
                                Asiu!
                                Ty nie proponuj dziewczynie sie kapac w szlachetnym trunku pitnym ,jeno naucz
                                ja to wypic co napewno z porzydkiem jej wyjdzie.Znajdz tam jakis madry sposob
                                na zuzytkowanie wymienionego plynu ,bo serce mnie boli na sama mysl ze tak sie
                                taka slodycz marnuje.
        • wiedzma30 Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 13:33
          Wiesz Krankiu w ubieglym roku bylam w lekkim szoku (o! jak mi sie rymnelowink,
          gdy dowiedzialam sie, ze Wielki Piatek to jeden z DWOCH dni w roku w ktorym
          nawet majwieksze super-hiper markety sa tutaj zamkniete. Przynajmniej w
          Torontowie... Dziwne nie?

P.S. Wiem, ze to do Samo bylo ironiczne tongue_outPP

Pozdrawiam!
          • syswia Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 13:51
            Wiedzmo - tu wszystko w Wielki Piatek jest zamkniete, a ludzie nie ida do pracy
            (przynajmniej ci, co pracuja w biurach, szkolach i sklepach). W drugi dzien
            Swiat wszystko otwarte.
            • wiedzma30 Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 13:58
              Wiem, ze wszystko jest zamkniete, ale w ub. roku, kiedy sie o tym dowiedzialam
              bylam lekko zdziwiona smile Coz, co kraj to obyczaj...

Aha! Ja raczej poszlabym na wesele.

P.S. Na moje ogloszenie o prace (ukazalo sie 3x) odpowiedzialo AZ 2 osoby...
              tiaaa...
              P.S. W sob. jadlam hinduskie jedzonko. Do teraz mnie jezorek piecze wink))

Pozdrawiam!
              • syswia Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 14:28
                pracy musisz sama poszukac, nie przez ogloszenia
                najlepiej przez znajomych
                mowilas, ze chcesz na pol etatu... w biurze? w jakiej branzy?
                czujesz sie na silach z angielskim? moglabys odbierac telefony, gadac z
                klientami itd?
                tak pytam, bo moze Cie na cos naprowadze, moze podsune moja firme (musialabys
                byc bardzo komunikatywna i wiedziec cos niecos o finansach...
                • wiedzma30 Re: wesele w Wielki Piatek 22.03.06, 13:42
                  Telefony moge odbierac, ale jeszcze niezbyt nadaje sie do dyskusji na temat
                  finansow w "jezyku obcym"...
                  Dzieki za dobre checi smile))
          • nionczka Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 17:32
            W Hiszpanii tez mamy swieto znaczy wolne. Od czwartku do poniedzialku wszystko
            zamkniete oprocz barów. Wielkanoc to dla zdecydowanej wiekszosci Hiszpanów
            pierwsza okazja w roku na wyjazd na plaze.
            • gherarddottir Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 17:41
              nionczka napisała:

> W Hiszpanii tez mamy swieto znaczy wolne. Od czwartku do poniedzialku
              wszystko
              > zamkniete oprocz barów. Wielkanoc to dla zdecydowanej wiekszosci Hiszpanów
              > pierwsza okazja w roku na wyjazd na plaze.

hahaah fajnie to brzmi to z ta plaza smile) mam nadzieje, ze do Wielkanocy u nas
              snieg stopniejesmileP Paaske czyli Wielkanoc w Norwegii to raczej wyjazdy do
              domkow wypoczynkowych lub wycieczki - z religia ma to malo wspolnego - tak
              generalnie rzecz ujmujac. choc napewno sa tacy, ktorzy przezywaja Wielkanoc
              jako swieto religijne. Nie ma tu jednak (przynajmniej w rodzinie meza) tradycji
              spotkan na sniadaniu wielkanocnym czy cos w tym stylu).
    • triskell Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 08:10
      Poszłabym, bo dla mnie ten dzień nie ma żadnego szczególnego znaczenia.
      Natomiast gdybym była Katoliczką, to pewnie nie poszłabym.
    • asica74 Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 11:08
      hm... do kosciola nie chodze, ale przez szacunek do Ewangelii i by byc w
      zgodzie z sama soba, nie poszlalabym, o czym poinformowalabym osoby
      zainteresowane.
    • nionczka Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 12:40
      Dla mnie to dzien jak codzien. Poszlabym.
      • gherarddottir Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 12:42
        Ja mysle, ze bym nie poszla..mimo, ze nie naleze na paierku do KK, ale ma
        wielki szacunek do religii i jej obrzedow.
    • syswia Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 13:48
      Para nie jest katolikami, para jest hindu.
      Chlopak byl przyjacielem mojego meza. Postanowilam, ze nie pojde - napisze
      zyczenia, wlozymy w nie prezent, ktory wreczy moj maz.

Prawde mowiac czuje sie lekko zlekcewazonym gosciem. Oczywiscie nie uwazam, ze
      panstwo mlodzi powinni sie dostosowac z data do mnie (kim ja w koncu jestem),
      ale mogli nas poinformowac o dacie wczesniej (zrobili to wczoraj) i z jakims
      komentarzem typu: wiem, ze to moze byc trudna data dla ciebie, bedzie nam milo
      jesli przyjdziesz, jesli nie- zrozumiemy to... Znam tego chlopaka osobiscie,
      spotkalismy sie wiele razy i on dobrze wie, ze jestem chrzescijanka.
      Przesadzam?
      • ewelinka202 Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 14:48
        skoro wiedzial badz przypuszczal, ze Tobie sie data nie spodoba, to sie dziwnie
        zachowal...
        • monhann2 Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 15:39
          Syswia, ja bym zrobila dokladnie tak samo: nie poszlabym oraz zyczenia i
          prezent wreczylabym wczesniej. Pewnie, ze ta para nie musiala sie dostosowywac
          do Ciebie, a Ty z kolei nie jestes zmuszona aby swietowac z nimi. A co na to
          Twoj M?

Co do businessow otwartych w Wielki Piatek, to rzeczywiscie wszytko pozamykane
          z wyjakiem polskich sklepow, one sa zawsze pootwierane tego dnia.
          • gherarddottir Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 17:25
            monhann2 napisała:

> Syswia, ja bym zrobila dokladnie tak samo: nie poszlabym oraz zyczenia i
            > prezent wreczylabym wczesniej. Pewnie, ze ta para nie musiala sie
            dostosowywac
            > do Ciebie, a Ty z kolei nie jestes zmuszona aby swietowac z nimi. A co na to
            > Twoj M?
            >
            Popieram pomysl wrecznie preznetow i zyczen.. Ja uwazam, ze Wielki PIatek to
            wielkie swieto,zadumy, a nie czasu na zabawe..ale to moje zdanie.
            • tamsin Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 17:29
              jezeli kazde hinduskie wesele wyglada podobnie jak to na filmie "bend it like
              beckham" to poszlabym sie napatrzec bo niesamowicie mi sie podobala muzyka,
              tance, bebnienie na bebnach, wszystko jednym slowem smile
              • abere8 Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 23:26
                Wiesz, Tamsin, Syswia chyba sie napatrzyla na hinduskie wesele przy okazji
                swojego, wiec specjalnie dla egzotycznych atrakcji nie musi isc na kolejne smile))

Mysle, ze bym nie poszla na wesele w Wielki Piatek. Tutaj i Piatek, i
                Poniedzialek Wielkanocny sa wolne od pracy.
                • tamsin Re: wesele w Wielki Piatek 22.03.06, 00:05
                  czy na calym swiecie oprocz USA ludzie maja wolne z okazji Wielkanocy???? Ja
                  tez tak kcem!!!!!
          • syswia Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 19:38
            Moj M jest bardzo "supportive and understanding". Powiedzial mi, ze pojdzie na
            to wesele na 1-2 godziny, zeby wreczyc prezent, bo to jego dawny przyjaciel.
            Rozumie moje obiekcje, sam bawil sie nie bedzie i szybko wroci.
            • goonia Re: wesele w Wielki Piatek 21.03.06, 22:41
              Tez bym nie poszla.
              I bardzo mi sie podoba, ze wlasnie Wielki Piatek jest dniem wolnym. W
              poniedzialek nie ma powodu do swietowania. W piatek i niedziele owszem.
    • blaubeeree Re: wesele w Wielki Piatek 22.03.06, 10:45
      Nie poszlabym.Mimo,ze nie jestem jakos bardzo wierzaca.Ale jakos nie pasowaloby
      mi bawic sie na weselu w Wielki Piatek.
    • danutazt Re: wesele w Wielki Piatek 22.03.06, 19:47
      Poszlabym.Sama piszesz ze wieczorem.Mozliwe ze bedzie duzo hinduskich lakoci i
      to wlasnie dobrze. Nalezy sie umartwiac ,wiec odmowilabym sobie wszystkiego
      jedzenia,picia tych wystawionych dobroci.Kupilabym sobie paczke gumy do zucia
      zeby dodtrzymac towarzystwa innym zujacym.Wzielabym w termos zielonej herbaty
      by wznosic ewentualne toasty za zdrowie mlodej pary.I w ten sposob mialabym
      satysfakcje ze moja chrzescianska wiara jest mocna i gleboka.
      • asia.sthm Re: wesele w Wielki Piatek 22.03.06, 20:37
        Danuto milo cie widziec smile)) bos zapodziala sie strasznie .
        Juz myslalam sie sie na skrzyzowaniu w slawnym miescie T zgubilas.

Syswia, rozpatrz na powaznie takie rozwiazanie wink
        • tamsin Re: wesele w Wielki Piatek 22.03.06, 20:47
          do tego jakby dodac biczowanie sie po plecach (zamiast tanczenia), to zupelnie
          fajnie na tym weselu bedzie wink
    • szuwarek06 nie, nie poszlabym 23.03.06, 22:51
      bo dla mnie to dzien szczegolny i z zabawa, smakowaniem potraw i generalnie
      udzielaniem sie towarzysko nie ma nic wspolnego....

oczywiscie zyczenia i prezent bym wreczyla wczesniej albo wyslala poczta

i raczej nie czula sie zlekcewazona bo takie rodzinne imprezy sa zawsze kwestia
      pewnych kompromisow

jedyne co mnie by zabolalo to sposob w jaki Pan Mlody was zaprosil.... mog
      przeciesz powiedziec to magiczne slowo 'przepraszam' ze tak wyszlo, wiem ze ten
      dzien jest dla ciebie szczegolny ale nie mielismy innego wyjscie itd.
      ....a moze sie czepiam....

szu.
      • cuciolo Re: nie, nie poszlabym 26.03.06, 11:40
        Ja bym sie nie przejmowala kolega slubnikiem. Wie ze jestes chrzescijanka wiec
        jesli urzadza wesele w ten dzien to raczej sie liczy z tym ze nie przyjdziesz i
        hejooooooooooooooo na drzewo z takim kolega. Zenic sie moze z kim chce i kiedy
        chce ale po co takie komentarze?
        Ja bym nie poszla ze wzgledow oczywistych, nie czulabym sie dobrze balujac w
        Dzien Meki Panskiej
        • kan_z_oz Re: nie, nie poszlabym 26.03.06, 12:18
          To zalezy...

Ten dzien swietuje od lat na plazy. O ile pogoda pozwoli bede sie kapala,
          spacerowala i lenila, wiec musialaby to byc naprawde bardzo specjalna kolezanka.

Kan
    • ewa553 Re: wesele w Wielki Piatek 27.03.06, 18:45
      nie chce generalizowac, ale czy nie jest tak, ze rozni "innowiercy" bedac w
      Europie oczekuja pelnej akceptacji i zrozumienia dla siebie i swojej wiary, a
      nie zadaja sobie trudu w odwrotnej sytuacji. Przeciez jesli ci Hindusi zyja
      w Anglii to chyba powinni sie zastanowic, ze skoro jest jakies swieto, to jakie
      i z czym zwiazane. Urzadzajac akurat w tym dniu wesele i zapraszajac
      chrzescijanke wykazali sie brakiem taktu i bezmyslnoscia. Z cala pewnoscia bym
      nie poszla.
      • syswia Re: wesele w Wielki Piatek 27.03.06, 20:24
        Ech, no ale ostatecznie ja w tym towarzystwie jestem jedyna chrzescijanka i na
        dodatek nie jestem nawet rodzina ...

PS. W Kanadzie

Swoja droga - na zaproszeniu byly swastyki w odwrotna strone - symbol slonca i
        szczescia - jakos sie dziwnie oglada takie zaproszenie ... wink
        • wiedzma30 Re: wesele w Wielki Piatek 27.03.06, 21:59
          W kulturze slowianskiej swastyki takze oznaczaja slonko i radosc smile
    • asica74 inne pytanie slubne ;) 27.03.06, 20:52
      Syswia podlacze cie sie do watku, mam nadzieje ze nie popelniam zadnego
      skandalu?

Otoz, zaproszono nas na "black tie" wedding. Muchy, kamizelki, dlugie suknie...
      czyli wszytsko to, co Asice lubia najbardziej uncertain. I mam problem: posiadam jedna
      dluga sukienke, z odkrytymi ramionami, ale jest ona czarna! Nie mam obecnie w
      planach inwestowania w cos, co zaloze raz i pewnie nigdy wiecej. Wiec moje
      pytanie brzmi: czy wypada isc na slub w czarnej sukience? Czy lepiej cos kupic
      w bardziej radosnym kolorze?
      • tamsin Re: inne pytanie slubne ;) 27.03.06, 21:04
        dodaj do tego bialy szal i rekawiczki i juz nie bedziesz na czarno. Aha, wepnij
        sobie jakas duza broche na te sukienke, zupelnie inaczej bedzie sie
        prezentowala.
        • gherarddottir Re: inne pytanie slubne ;) 27.03.06, 21:32
          Przez 8 lat, ktore "spedzilam" w otoczeniu Amerykancow wpoilo mi sie, ze w
          Stanach czarna suknia na weselu jest jak najbardziej in i ok. Nie wiem jak jest
          w Anglii?
          Ja bym dodala duzy jedwabny kolorowy szal, moze spory jedwabny kwiat dopiety do
          sukni,kolorwe buty i torebke (znaczy nie czarne) i mysle, ze bedzie ok.
          ja z kolei mam inny problem: suknie wieczorowe mam roznej masci tylko cos
          okazji ostatnio brakuje sad.

• monhann2 Re: inne pytanie slubne ;) 27.03.06, 22:05
            gherarddottir napisała:

ja z kolei mam inny problem: suknie wieczorowe mam roznej masci tylko cos
            > okazji ostatnio brakuje sad.

To tak jak u mnie Dorka. Moze przylec tutaj, to pobalujemy sobie razem i
            wykorzystamy te suknie.
            • gherarddottir Re: inne pytanie slubne ;) 28.03.06, 17:16
              monhann2 napisała:

> gherarddottir napisała:
              >
              > ja z kolei mam inny problem: suknie wieczorowe mam roznej masci tylko cos
              > > okazji ostatnio brakuje sad.
              >
              > To tak jak u mnie Dorka. Moze przylec tutaj, to pobalujemy sobie razem i
              > wykorzystamy te suknie.

Oj Monia cos tak przeczuwalam, ze i Ty masz te balowki w szafach gdzies
              upchniete
              smile))
              ja na serio wykupie w koncu ten bilet i na balety do Ciebie zjade smile)
              • monhann2 Re: inne pytanie slubne ;) 28.03.06, 18:32
                Oj zapraszam, zapraszamsmile

Jest tego troche, byly takie czasy, co to na Sylwestra trzeba bylo miec co roku
                nowa kreacje. Ale te czasy minely, chlip, chlip...
      • asia.sthm Re: inne pytanie slubne ;) 27.03.06, 22:14
        Asico, z czarna suknia mozna rozne sztuki wykonywac.
        Daj sie poniesc fantazji, no daj se poszalec jako designer modystka, a potem
        pokaz co wymodzilas.
        Dobrej zabawy.
        • annie_laurie_starr Re: inne pytanie slubne ;) 28.03.06, 16:57
          Co do wesela w Wielki Piatek - ja bym zrobila dokladnie tak samo jak sysylvia.
          Nie umialabym sie bawic w taki dzien, no ale jestem katoliczka.

Co do czarnej sukni na wesele - moim zdaniem OK. Sama kilka lat temu
          zaliczylam jakies wesele w malej czarnej i mnie nie wygonili. Slyszalam tez o
          eleganckich weselach w USA, gdzie poproszono wszystkie zaproszone pania o
          ubranie czarnych lub ciemnych sukiem, bo podobno kontrast leszy i wyglada
          jeszcze bardziej elegancko. wink

• sylwek07 Re: wesele w Wielki Piatek 28.03.06, 21:23
      nie poszedl bym na wesele w poscie .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka