Dodaj do ulubionych

Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 07:29
Poniżej wklejam tekst z portalu www.walbrzyszek.pl. Nie wiem jak innym ale ja
osłupiałem po przeczytaniu motywów zamknięcia tej wystawy.

Przeczytajcie to i się dobrze zastanówcie czy nie wracają czasy karania za
pokazywanie rzeczywistości takiej jaka jest. Oto artykuł:

Wczoraj pisaliśmy na temat kontrowersyjnej wystawy o wałbrzyskiej biedzie.
Dziś ją zamknęli.
- Przeraża mnie to, że młody wykształcony człowiek przyjeżdża z odległego
miasta, szukając biedy właśnie w Wałbrzychu. Zdjęcia pod względem technicznym
są poprawne, ale postawa autora jest kontrowersyjna, bo nie można pokazać
biedy w ciągu zaledwie trzech dni. Dla mnie osobiście jest to policzek dla
miejsca, w którym się wychowałem – mówił na czwartkowym wernisażu znany
fotograf Krzysztof Żarkowski. Podobnego zdania byli inni oglądający. I choć
autorzy tłumaczyli, że mają prawo przedstawiać mieszkańców subiektywnie,
pytanie – czy nie przekroczyli pewnej granicy, czy nie dokonali karykatury, w
końcu czy nie obrazili mieszkańców, kreując ich negatywny wizerunek, pozostało
otwartym. Do dziś. Decyzją Dyrektor biblioteki wystawa została zamknięta.

- Galerię po Atlantami prowadzi na zasadzie umowy pan Jarosław Michalak.
Obdarzyłam pana Michalaka zbyt dużym zaufaniem, jeśli chodzi o kwestie
artystyczne. W umowie jest jasno zaznaczone, iż strony jednomyślnie
oświadczają, że każda wystawa i każda działalność Galerii pod Atlantami ma
służyć popularyzacji fotografii oraz sprzyjać kreowaniu pozytywnego wizerunku
medialnego biblioteki – tłumaczy Violetta Kasiborska, dyrektor Biblioteki pod
Atlantami. - Dlatego podjęłam decyzję o zamknięciu wystawy To, zostało na niej
przedstawione, łamie warunki umowy – dodaje.
Obserwuj wątek
    • Gość: dbfvy zdjecia so na portalu nww24.pl IP: *.centertel.pl 19.09.09, 09:06

nww24.pl/index.php?
      option=com_phocagallery&view=category&id=32:zakazane-zdjcia-jakuba-
      ochnio-&Itemid=33
      • Gość: Cenzor Re: zdjecia so na portalu nww24.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.09, 09:31
        Naucz sie wklejac linki
        nww24.pl/index.php?
        option=com_phocagallery&view=category&id=32:zakazane-zdjcia-jakuba-
        ochnio-&Itemid=33
        • Gość: zadowolony Re: zdjecia so na portalu nww24.pl IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.09, 09:35
          Ty tez buahahahah
        • Gość: hehe Re: zdjecia so na portalu nww24.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 09:40
          Ha,ha .Znalazł się filozof. A tak na marginesie, gó.wno jest
          naturalnym środowiskiem larw i robactwa.
      • Gość: Rebel Yell Re: zdjecia so na portalu nww24.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 09:42
        Myslalem ze malo co moze mnie jeszcze zaskoczyc w tym miescie.

Widze ze temat splynal lekko po forumowiczach pewnie zreszta jak po
        wszystkich mieszkancach Walbrzycha. Kultura rzecz malo popularna?

To co sie wydarzylo jest kolejnym przykladem jak blisko nam do
        bialorusi. Walbrzyscy tfurcy i urzedasy na sznurku prezia zamykaja
        impreze bo jest niewygodna dla wladz miasta. Nie dziwi ze na stolki
        w lokalnych instytucjach kultury sa wybierani mierni ale wierni.

Ktos z forumowiczow posiada lokal w ktorym mozna wystawic ww
        zdjecia? Jestem w stanie to dofinansowac. Ktos ma namiar na
        autorow, zebym mogl wyslac przeprosiny ? Myslalem ze proby pana
        pluty manipulowania teatrem to szczyt, ale widze ze mozna isc dalej.

Ludzie czy wy nie macie oczu i uszu ?! Nie widzicie co sie dzieje ?!
        Mieszkalismy w czarnej dolinie teraz jestesmy w czarnej d....
        Dlugo bedziecie na to pozwalac ?!

• Gość: Przemo Toruń Re: zdjecia so na portalu nww24.pl IP: *.tvk.torun.pl 28.09.09, 19:08
        pozdrowionka dla pięknych pań z nww24 Mariolki i Gosi fajne z was dziewczyny no
        no he POZDRO DLA WAS:)
    • Gość: znawca Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 10:25
      nie rozumiem, pzryjechał gó...arz aż z Tarnowa by obrzygać nam Wałbrzych a Wy go
      jeszcze popieracie? zastanówcie sie kto był z was na tej wystawie że tak wogóle
      mówicie, z pewnością nikt, proponuje nie wypoaidać sie na takie tematy,
      większość ludzi była oburzona i tak to sie skończyło a pan Ochnio to straszny
      bubek, rozwydrzony smarkacz z dobrym sprzętem i tyle
    • miika Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć 19.09.09, 10:37
      Boze, człowieku zastanów się co ty mówisz. To że masz internet i kalwiature nie znaczy że musisz pisać! Widziałeś wystawe? byłeś na wernisażu? znasz postawę tego pfu autora ( gó...arz, dosłownie przyjechał tu 3 latat temu na 3! dni zrobić kilka fotek). Wystawa miala być obiekstywana a on smiejac sie mowi ze top jego punkt widzenia i on TAK widzi walbrzych, bedac tu 3 dni i pstrykajac zdjecia wszytskiego co brudne i zle oraz wulgaryzmow na ścanach! Bohater! Brawo mu bić! Bronić go! Nie bądźcie żałośni - wystawę widzaiło kilak osób a reszta dorabia sobie ideologie. A z urzędu na wernisażu nikogo nei było, więc powiedz mi jak mogli ją skoro nawet nei widzieli? Zastanówcie się ludzie, wszystko co źle się dzieje w w-ch zaraz na urząd jest zwalane, ato TYLKO urzednicy, nie zyjemy w hitloerowskich niemczech, nikt nikogo nei rozstrzela za nieposłuszeństwo.
      • Gość: królewna śnieżka Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 11:18
        Gość portalu: znawca napisał(a):

> nie rozumiem, pzryjechał gó...arz aż z Tarnowa by obrzygać nam
        > Wałbrzych a Wy go jeszcze popieracie?...
        -------------------------------------------------------------------

Ale jak przyjechał biznesmen z Mobrukiem i za pomocą „Alby” o.b.e.s.r.a.ł
        całe miasto, to to ci nie przeszkadza przygłupie?
        Wrażliwy się qrwa znalazł.
        • Gość: znawca Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 11:26
          to jest już inny temat więc sie qrwa nie wypowiadaj, jak nie jestes w temacie
      • Gość: Steve Ignorant Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 11:32
        1. Bieda w Walbrzychu byla,jest i bedzie.Tak jak w kazdym miejscu na swiecie nie
        wylaczajac Tarnowa.
        2. Nie widzialem wystawy wiec nie bede mowil czy zdjecia obrazaja czy nie i czy
        Krzysiek Zarkowski mogl czuc sie urazony. Subiektywnie napewno mogl.
        3. Ciekawe czy Panowie autorzy rowniez widza w biede w swoim miescie. I czy to
        ze pokazali Walbrzych tak a nie inaczej nie wynika czasem z rozmow z
        mieszkancami, ktorzy o Walbrzychu zwykli mowic jako o czyms mega syfiastym,
        oblesnym. Z rozmow z ludzmi czesto mozna wysnuc wniosek, ze tutaj to "psy
        chu...mi wode pija".
        4. Abstrahujac od tresci i formy zdjec (powtarzam, nie widzialem i nie oceniam)
        uwazam ze Pani Violetta Kasiborska nie miała prawa zamykac wystawy.. Pani
        Violetto, czy kiedys chodząc ze Straznica i Przebudzcie sie miala Pani inny
        poglad na zamykanie ust i cenzure gloszonej wizji swiata?
      • Gość: Rebel Yell Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 11:33
        "nie zyjemy w hitloerowskich niemczech, nikt nikogo nei rozstrzela
        za nieposłuszeństwo"

cyt "Goebbels kreował Hitlera na wodza i umiejętnie podsycał wokół
        niego kult jednostki. W tym celu posługiwał się radiem i filmem, a
        monopolowi informacji zawdzięczał możliwość dowolnego kształtowania
        nastroju społecznego."

Widzisz roznice? Ja nie bardzo. Gowniarz ? Ciekawy argument, tylko
        ze zauwaz ze adorowane przez miasto kolko foto teaz ma w skladzie
        g..rzy i miastu ie przeszkadza zeby ich wspierac. No a to ze np.
        jest tam akurat syn pana dyr z nadania um, to pewnie nic nie znaczy.
        Osobiscie akurat jego zdjecia mi sie podobaja i kryterium wieku do
        mnie nie przemawia. Nie czuje sie specjalista w dziedzinie
        fotografii, ale mam prawo do wojej prywatnej oceny ktora aktualnie
        ktos probuje mi odebrac pani Goebbels.

Wystawe widzialo kilka osob? Byc moze, skoro taka slaba to dlaczego
        nie pozwolone jej umrzec smiercia naturalna ? To sie nazywa
        kreowanie wizerunku miasta ? To robmy tylko wystawy zdjec prezydenta
        bo rzeczywiscie urodziwy i fotogeniczny. Zreszta w tym miescie to
        teraz tak funkcjonuje w kazdej dziedzinie "kultury". G..rz tak widzi
        miasto? Byc moze, ma do tego pelne prawo, bo to jego spojrzenie i
        jego wypowiedz pani Goebbels.

>A z urzędu na wernisażu nikogo nei było, więc powiedz mi jak m
        > ogli ją skoro nawet nei widzieli?

To ze nie byli akurat nie dziwi.Jak mogli ? Bardzo prosto, na stolki
        kulturalne w tym miescie,jak zreszta wszystkie inne ida ludzie z
        nadania /wyjatek.../ te ktore sa wygodne um i nie beda stekac ze
        srodki fin sa male, tylko klaskac jak im kaza. Ze stolkiem w
        bibliotece bylo jeszcze smieszniej, zajrzyj do archiwum. Sa jeszcze
        nagrody um i starostwa za osiagniecia kulturalne, przejrzyj sobie
        kto je dostaje za co, bedzie ci malinowo.

Serdeczne zig pani Goebbels.

Ponawiam prosbe o zorganizaowanie wystawy.

• Gość: Steve Ignorant Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 11:39
          Popieram zadanie Rebela.
        • Gość: znawca Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 11:44
          skoro sami pesymiści w tym mieście to jak ma być lepiej, pewnie lepiej promować
          biedę, z tego nasze miasto słynie, po co robić żeby było lepiej prawda? lepiej
          siedzieć w domu i pisać głupoty w internecie, żal mi Was ludzie że macie taki
          niski poziomi nic do Was nie dociera,
          • miika Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć 19.09.09, 11:49
            popieram znawcę - na głupotę nie ma rady, a jak ktoś nei chce słuchać to go nie
            przekonasz - przykład Rebel. Najlepeij okoppać się w zaściankowym myśleniu,
            wysnuć kilka teori szpiegowskich i je powtarzać. Życze powodzenia, więcej tu nei
            wejde bo powiedziłam co chciałam, więc się nawet nie wysilaj na opdowiedz - i
            tak jej nie przecyztam, więć jadem sobie popluj do lustra. Pozdrawiam bez sympati
            • Gość: Rebel Yell Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 12:14
              Droga Panno miiko,
              w pierwszych slowach mojego listu pragne Panne poinformowac ze
              zdrowie mi dopisuje czego i Pannie serdecznie zycze. Niesmialo
              pragne odpowiedziec Pannie na list, wyrazajac zachwyt faktem ze
              zechciala Panna poswiecic swoj cenny czas i uraczyc mnie swoja
              opowiescia.

>Najlepeij okopać się w zaściankowym myśleniu, wysnuć kilka teori ?
              >szpiegowskich i je powtarzać

Kochana to nie sa teorie tylko fakty, prywatnie moge ci skrobnac co
              gdzie kto kogo, nie bede tego wywlekal na forum bo nie taki jest
              sens tego watku.

Co do zasciankowosci, to zapewniam ze spojrzenie mam szerokie i
              glebokie /az sam czasami sie boje/, a na potwierdzenie nagrody ktore
              moge ci prywatnie pokazac /mam tez znaczki i plyty/. Siebie nie
              potrafie ocenic, ale najwyrazniej tak widzieli to ci ktorzy mi je
              wreczali /nie sa to nagrody za skladanie tapczanu na czas, czy tez
              plukanie czeresni lub inne zawody sportowe/.

Po trzecie i ostatnie. To co sie stalo to normalne swinstwo. Pani PO
              dyr biblioteki, czy juz moze dyr, nie miala prawa zamykac wystawy, z
              powodu swoich subiektywnych ocen. Pan krzys i pani dyr skoro im sie
              nie podobalo mogli nie ogladac, mogli skrytykowac, mogli zrobic
              wystawe "jaki piekne to nasze miasto" jako przciwwage. Zreszta
              akurat te wystawy mamy non stop, nawet przed um.

Do kolejnych amatorow kwasnych jablek. Przestancie pier.. o tym ze
              tu mieszkaja pesymisci czy o pluciu jadem. Tu po prostu mieszkaja
              normalni ludzie, ktorym jezeli cos sie nie podoba to potrafia to
              powiedziedc i naprawde nie ma w tym nic dziwnego. Natomiast skrajny
              optymizm i wieczna radosc wymalowana na twarzach, nawet jezeli nie
              ma z czego sie smiac zakrawa po prostu na kretynizm.

Ide skosic trawnik /z radoscia/.
          • Gość: Steve Ignorant Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 11:50
            Tu nie chodzi o promowanie biedy bo faktycznie nie powinno sie opisaywac
            Walbrzycha przy pomocy tylko tej negatywnej narracji. Tu chodzi o zamykanie ust
            i zamykanie wystaw.Temu mowie stanowcze nie. W przestrzeni publicznej jest
            miejsce na wieloglos i powinno sie go umozliwic.A moze ta wystawa powinna byc
            zaczatkiem dyskusji, poglebionej i refleksyjnej na temat under class i tego
            czego wladze miasta nie robia, albo co robia zeby jej nie bylo.
            • Gość: znawca Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 11:55
              tak naprawde to na tej wystawie niczego strasznego nie byo, może i nie powinna
              zostac zamknięta, ale po co po raz kolejny promować biewde, każdy tą biedę w
              naszym mieście zna zacznijmy myśleć innym torem, , nie podoba się to emigrujcie,
              a nie bawić się w lokalnych patriotów opluwających miasto
          • Gość: He,he, Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 11:56
            Don't worry. Coś tam dociera. Nie wierzysz? Zapytaj optymistów na Sobięcinie
            albo na Podgórzu.
            • Gość: koliberek Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 12:03
              tu jest kilka zdjęć z wystawy,
              www.walbrzyszek.com/news,single,photos,article,1737
              głównie własnie Sobięcin i Biały Kamień, sami sobie na to pozwalacie, może to
              trendy że jest sie biednym co? bo jak ktoś by mi robił zdjęcie do wernisażu o
              tym żeby pokazać biedę to walnąłbym chyba w ryja
            • Gość: Steve Ignorant do znawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 12:05
              A spojrz na to inaczej...Spojrz na zdjecia nie jako na nosnik tresci
              promocyjnej, tylko na tresc dokumentalna...Czy biorac pod uwage twoje postulaty
              nie powinno sie np. nie pokazywac wykorzystywania kobiet i prostytucji w Indiach
              (dokument "Przeznaczone do burdelu" lub dzieci ulicy w Moskwie (rosyjski
              dokument "Bezprizorni")? Przeciez tyle peiknuch miejsc jest do pokazania w
              Indiach, w Moskwie...Czym innym dokument i czym innym promocja.Inna sprawa, czy
              da sie zrobic dobry dokument w trzy dni, jak stalo sie to w przypadku
              tarnowskich paparazzi.Uwazam ze nie mozna, dlatego wlasnie blizej im do
              reporterow Faktu czy SE niz do National Geographic.:-)
              • Gość: znawca Re: do znawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 12:10
                i chociaż tutaj sie mogę z Tobą zgodzić:) sama wystAwa nie jest zła, zamknięcie
                jest złe to prawda. Ale po kiego taki bubek ma nam jeszcze bardziej psuć opinię,
                zobacz zdjęcia, witamy w wałbrzyskim piekle, albo zdjęcie Damian Wojciechowski
                tocw... to m a być fajne? ciekawe co na to sam DAmian Wojciechowski;p pozdrawiam
    • Gość: wan Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.09, 12:07
      to taka sama sztuka jak ch.uj nieznalskiej zawieszony na krzyżu

jak tego nie kumacie to przeczytajcie sobie o marszandzie z Nowego
      Jorku, który chciał zakpić z krytyków sztuki i dał małpie pędzel
      zeby machnęła parę obrazków i potem wysłał je do oceny krytykom jako
      prace nieznanego malarza. 95% krytyków okrzyknęło małpę nowym
      talentem impresjonistycznym

trzeba rozrozniac sztuke od kupy
      to miał być waldenburg obiektywnie, mógł sobie zrobić biede
      obiektywnie
      • Gość: Steve Ignorant Do wana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 12:20
        A skad nagle pomysl ze to miala byc sztuka? Tarnowscy pstrykacze tak mowili?
        Wiesz, jest paradygmat postmodernistyczny.I w galeriach coraz rzadziej jest
        sztuka. choc sam nie podejmuje sie zdefiniowania pojecia "sztuka".Jestem
        oblednie subiektywny.Pozdawiam.;-)
    • Gość: david Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 12:16
      proponuje pojechać do Tarnowa i tez im tak objechać miasto.
      • Gość: He,he Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 12:39
        Idźcie w ślady Edypa i wdłubcie sobie gały, wówczas z piękna Wałbrzycha
        pozostanie Wam już tylko sama kwintesencja - smród.
        • Gość: kkk Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 13:34
          Ciekawe co bedzie jak to pójdzie w świat i dowie się o tym taka na przykład Ewa
          Borzęcka, niekwestionowana królowa dokumentów filmowych pokazujacych biedę i
          codzienność/słynna Arizona/, może i ona wtedy zawita do nas i nakręci następną
          perełkę?
          Nikt raczej jej reportaży nie nazywa opluwaniem lokalnej społeczności.
          Ci którzy tak twierdzą to zwykli hipokryci usiłujący pudrować i szminkować
          ubytki dawnej urody naszego regionu.Nic tu nie pomoże cenzura i propaganda
          sukcesu.Tak nas niestety widzą przybysze, i nie ma się o co obrażać tylko nalezy
          brać się do roboty z pokorą za odbudowę miasta i zmianę mentalnosci tubylcówJa
          już zacząłem, każdemu znajomemu który jest hipokrytą wykładam kawę na ławę
          mówiąc o tym mu w oczy, sprzykrzyło mi się życie wśród zakłamania.Myślę fotograf
          ten dotknął o wiele poważniejszego problemu niż Wałbrzyska Bieda, ludzie
          krytykujący poczuli się po prostu współwinni tego co tu się dzieje.Chowanie
          głowy w piasek nigdy nie popłaca.

O Wałbrzychu trzeba jednak przypominac od czasu do czasu jak to zrobiła kilka
          lat temu niemiecka telewizja ARD kręcąc film o biedaszybach.Bo inaczej władze by
          nas tu wymordowały.

Ciekawe jakie bedzie larum jak sprawa składowiska odpadów wypłynie w świat, bo w
          zasadzie są to sprawy powiązane ze sobą.Cenzura jak na razie działa , a jakże,
          jednak tuszować da się tylko do czasu.
          • Gość: aktor Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 21:39
            nie kumasz? Borzęcka robi fajne, ale nikt na wsi gdzie kręcila
            Arizonę nie zrobil jej premiery z pompą. może foty mają chlopvy
            fajne, ale nie musimy ich celebrowac. dyrektorka ma rację! a ty
            steve odchrzań się od wyznania dyrektorki, nic ci do tego,
            tolerancyjny jesteś jak malo kto
            • Gość: Steve Ignorant Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 21:55
              Nie mam nic przeciwko wyznaniu a do Świadków Jehowy mam ogromny szacunek.
              Uwazam, ze sa pelni oddania i zaangazowania. Tym bardziej dziwie sie, ze
              wystepuje tu pewna niespojnosc postaw.. Ale faktycznie, wyznanie jest nie
              wazne.Przepraszam.
        • Gość: Rebel Yell Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 13:44
          Mam niestety wrazenie ze walczacy o "dobre imie walbrzycha" jedyne
          co ma wspolnego z edypem to kompleks.

Strach pomyslec co bedzie dalej. Pani dyr bedzie wycinac z
          bibliotecznych zbiorow fragmenty w ktorych Walbrzych jest pokazany w
          sposob ktory pani dyr sie nie podoba, pracownicy beda wyrywac
          zdjecia z albumow na ktorych miasto nie wyglada odpowiednio? No to
          zrobmy festyn i spalmy te swinstwa przed biblioteka.
          Nie daj bog jakies archiwa o defekcie mozgu ? Ci to dopiero obciachu
          nam narobili. Zamknijmy pokoj Jachimowicza, takie teksty "
          jak palce wkladane w oczy idiotow" nie przystoja walbrzyskiemu
          poecie.

David pisze
          "proponuje pojechać do Tarnowa i tez im tak objechać miasto."

Poszedlbym dalej i zrobilbym ustawke w tarnowem np nasi
          bibliotekarze kontra ich, z fotografami to nie jestem pewien bo
          krzysztof raczej postury jest sredniej. Wiec niech moze rzeczywiscie
          jedzie i narobi zdjec ze stolicy siarki, udowodnimy ze u nas
          pustulek w rynku wiecej niz u nich.

Tak swoja droga jestem ciekawy czy jezeli zaprosicie paparacjego do
          domu i na zdjeciu, ktore wywolal ukaza sie majtki na stole,
          czy to sznurki malzonki po udanym seksie /czego i wam zycze/lub
          w odosobnionych przypadkach barchany syna sasiadki /czego wam nie
          zycze/to do kogo bedziecie kierowac pretensje? Do fotografa bo
          zdjecie na nk sie nie nadaje a kolezanka z tarnowa ma ladniejsze, bo
          bez gacina stole?

Wstydzcie sie troche bo nie bede tego wiecznie robil za was, miasto
          mozna kochac takim jakim jest. Jezeli sie cos nie podoba to probowac
          to zmieniac, a nie zamykac oczy sobie i innym.
          • zaslawek Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć 19.09.09, 15:24
            Rebel Yell popieram.
            • zaslawek Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć 19.09.09, 19:29
              nww24.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=833:swoboda-tworczoci-czy-glanowanie-miasta&catid=92:blog-dr-piotra-sosiskiego-&Itemid=81
        • Gość: Rebel Yell Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 13:55
          Ziyo i Gardenia w Ksiazu. Koncert w kinie na Podgorzu, koncerty w
          domu Harcerza, na hali do kosza. Mecze. Wyjazdy do Jarocina,
          Swidnicy, Zgorzelca, Dzierzoniowa. Z BWA do Poznania. Dzialo sie.
          • Gość: Steve Ignorant Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 13:57
            Szczegolnie to BWA do Poznania.Dziewczynki z Liceum od zakonnic i nawalony
            Klonek...hahahaha.Albo ś.p. Jasiu Mongoł w Ksiazu...A to byl Walbrzych
            wlasnie..:-)))
            • Gość: asd Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.09, 11:07
              na wernisażu nie byłem, ale przeglądając reportaż -->
              www.walbrzyszek.com/news,single,photos,article,1737,p,0#photos
              to oprócz mocnego hasła wystawy nic szokującego nie zauważyłem. Ja tam Wałbrzych
              widzę podobnie brud smród i dziurawe drogi jak większości miast w Naszym pięknym
              kraju. Na Zewnątrz pięknie, ale wystarczy zejść z głównego deptaku i człowiek
              łapie się za głowę.
              Może to tylko pretekst do zamknięcia galerii.
              Chętnie wybiorę się na powtórkę, jeśli taka nastąpi.
    • tak3miasto Zapraszamy do dyskusji na forum Indeksu 73 24.09.09, 15:03
      Zapraszamy do dyskusji na forum Indeksu 73 - inicjatywy na rzecz wolności twórczej:

forum.indeks73.pl/index.php?topic=36.0
    • Gość: r Re: Cenzura popleczników UM zdjęła wystawę zdjęć IP: *.tktelekom.pl 29.09.09, 12:17
      Zarówno władze Wałbrzycha jak ludzie na wyższych stanowiskach nie są
      mieszkańcami starych, zaniedbanych dzielnic. Przez takie dzielnice
      nawet się samochodem nie przejeżdża, a co dopiero mówić o wchodzeniu
      na podwórka. To co jest codziennością dla większości mieszkańców,
      tych bienych dzielnic, obraża władzę. Nie widzą, lub nie chcą
      widzieć rzeczywistość, a prawda jest zbyt bolesna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka