Dodaj do ulubionych

Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz?

11.01.04, 12:10
Wielka Orkiestra Światecznej Pomocy,pomysł chwalebny, ale czy sposob jego
realizacji zgodny z etyka czlowieka.....duzo naduzyc.artsci pobieraja
oplaty..naiwna mlodziez od rana biega w dobrej wierze za darmo......Owsiak
po Orkiestrze rozdaje wysokie premie swoim wspolpracownikom
Topione pieniądze samorządow(nasze)w koszty organizacyjne...TV publiczna
(nasz abonament)angazuje swoje srodki(wynagrodzenie pracowników, sprze.itp)
To lepiej podnies o 5 zł ubezpieczenie zdrowotne, a korzysci bedą o wiele
wieksze........Czekam na opinię
Obserwuj wątek
    • arek354 Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? 11.01.04, 12:16
      Siedz w domu lub omijaj wolontariuszy, wówczas nic Cie nie bedzie to
      kosztowac :P
      • Gość: kers Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.01.04, 12:43
        cel szczytny, ale przypomina to nabieranie wody sitkiem o duzych oczkach - za
        duzo wycieka jej po drodze.
        • Gość: Maja Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.01.04, 13:57
          Z kazdego mozna zrobic zlodzieja ale...? zbieranie pieniedzy w papierowe
          puszki / kartoniki/ jest troche śmieszne .Pokusa jest wielka i cześc tych
          datków od serca trafia tam gdzie trafić nie powinna. Do ludzi zbierajacych na
          wino zawsze mowie kategoryczne NIE i tak pozostanie.
          • Gość: kers Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.01.04, 14:03
            wlasnie o to mi chodzilo :)
        • olin Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? 11.01.04, 14:01
          Gość portalu: kers napisał(a):

> cel szczytny, ale przypomina to nabieranie wody sitkiem o duzych oczkach - za
          > duzo wycieka jej po drodze.

Nawet jesli jest tak, jak mowisz, sprzet za pieniadze WOSP JEST i DZIALA. Jakos
          bardziej ufam Owsiakowi niz ministerstwu finansow czy NFZ. Ciekawe, czemu.
          • Gość: Majka Re: Owsiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 14:49
            Zgadzam się z Olinem. Orkiestra działa, sprzęt działa, dzieci uzyskują pomoc.
            Ze zwiększonych składek (a zwiększono je przecież w ubiegłym roku) NADAL nie
            mam korzyści.
            • zs4 Re: Owsiak 11.01.04, 16:10
              nie masz? A przypomnijj sobie jezeli jestes z Wałbrzycha jakie np. jezdrza
              teraz karetki pogotowia i jakie maja wyposazone, w porownaniu z latami
              poprzednimi.....tylko ze TV lub radio woli owsiaka sponsoroac niz zetelnie
              informowac o zakupach aktualnych sluzby zdrowia
              • Gość: Sanitariusz Re: Owsiak IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.01.04, 17:52
                Jesli mowa o karetkach, to jedna z nich jest ufundowana przez Toyote, nie przez
                Owsiaka ...
              • olin Re: Owsiak 11.01.04, 18:25
                zs4 napisał:

> nie masz? A przypomnijj sobie jezeli jestes z Wałbrzycha jakie np. jezdrza
                > teraz karetki pogotowia i jakie maja wyposazone, w porownaniu z latami
                > poprzednimi.....

O ile dobrze pamietam, trabiono jakis czas temu o tym, ze walbrzyskie pogotowie
                jako pierwsze w Polsce _zarobilo_ na nowy sprzet i to wcale nie dzieki
                kontraktom z owczesnymi kasami chorych. Rzad im ich w prezencie nie kupil.

> tylko ze TV lub radio woli owsiaka sponsoroac niz zetelnie
                > informowac o zakupach aktualnych sluzby zdrowia

O jakich zakupach mowisz? Szukasz taniej sensacji czy cholera wie, co robisz. A
                ja Ci powiem tyle, ze ostatnio znajomy trafil do szpitala ze zlamanym
                obojczykiem. Nie otrzymal jednak opatrunku. Musial go sobie wykupic. Sluzba
                zdrowia lezy i kwiczy; podniesienie skladek niewiele tu pomoze.
                • zs4 Re: Owsiak 12.01.04, 15:43
                  > ja Ci powiem tyle, ze ostatnio znajomy trafil do szpitala ze zlamanym
                  > obojczykiem. Nie otrzymal jednak opatrunku. Musial go sobie wykupic. Sluzba
                  > zdrowia lezy i kwiczy; podniesienie skladek niewiele tu pomoze.
                  Gadasz głupoty , albo Twojemu znajomemu przypomnuiala sie kuba.......moj syn
                  zlamal 2 rece i jakos nie placilem za zalozenie gipsu......jak nie podniesiesz
                  skladki ubezpieczeniowej to niebawem zaczniesz placic za wszystko
                  • olin Re: Owsiak 13.01.04, 00:57
                    zs4 napisał:

> Gadasz głupoty

Okej. Skoro tak uwazasz... To dobranoc.

ol.

• Gość: megatron Re: Owsiak IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.04, 06:08
                ae ty głupi ale ty potrzaskany,zamknij ryja i nie bebłocz,nie rób
                propagandy,idź do roboty a nie przesiaduj przed komputerem. jesteś gnidą
                wałbrzyską i ciekawy jestem czy płacicz abonament? spadaj z tego forum
      • zs4 Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? 11.01.04, 16:11
        widzisz arek, rzecz polega na tym że siedze w domu a i9 tak place za tandete
        owsiaka
        • Gość: kro Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.04, 06:22
          siedzisz w domu bo jesteś nierób,weź sie kurva połóż,a mama za wszystko zapłaci
          • zs4 Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? 13.01.04, 11:33
            jesteś koleś klasycznym przykładem epoki Owsiaka..... siema
    • magmulka Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? 11.01.04, 18:59
      Z tego co wiem, to sporo sprzętu kupionego za zebrane pieniądze przez WOŚP
      znajduje się w Szpitalu Ginekologicznym w Wałbrzychu. Gdyby nie ta akcja z
      pewnością nie byłoby nowych inkubatorów, ani aparatu do badania słuchu u
      noworodków. Faktycznie, na poziomie zbierania pieniędzy przez kwestujących
      można mieć pewne obawy (wszędzie można zanleźć czarną owcę), ale chyba trochę
      przesadzacie. Jeśli chodzi zaś o pieniądze, które znajdują się już na koncie
      Fundacji Wielkiej Orkiestry... myślę, że są pod dużą kontrolą.
      • zs4 Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? 11.01.04, 19:30
        Pewnie że są pod kontrolą..............owsiaka
    • magmulka Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? 11.01.04, 21:59
      Jasne, a sprzęt, który trafia do szpitali to twoim zdaniem pewnie kosztuje
      kilka złotych, a reszta trafia do kieszeni Owsiaka?? Zastanów się człowieku co
      piszesz, a jeszcze lepiej zapoznaj się z cennikami sprzętu medycznego.
      Pozdrawiam
      • Gość: wałbrzyski Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.04, 06:26
        sz4 to wariat, traktuj jego wypowiedzi w kategoriach dowcipu,to bardzo smutny
        facet i tak naprawde szkoda że owsiak nie zbiera na lalki dmuchane dla
        dorosłych, tak w ramach upustu spermy z mózgu.jak taka lalka by go uszczęśliwiła
    • Gość: PS Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.01.04, 23:09
      Jasne, ze mozna miec watpliwosci co do tego, czy wszystkie pieniadze dane
      Orkiestrze trafiaja tam, gdzie sie spodziewamy, ale to i tak nic w porownaniu z
      watpliwosciami a raczej pewnoscia co do pieniedzy, ktore trafiaja do NFZ czy
      ministerstwa zdrowia - tam to dopiero dzieja sie cuda - pieniedzy placimy co
      roku coraz wiecej, a sluzba zdrowia dostaje tyle samo lub mniej (tak czesto bywa
      w socjalizmie - sytuacje moze jako tako poprawic tylko czesciowe sprywatyzowanie
      sluzby zdrowia).
    • Gość: furman Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.04, 06:15
      co ty kurVa zwarjowałeś,sam sobie odpowiadasz.zwarjujesz do reszty,tłuk jesteś.
      waź 5 zł i idź do odpowiedniego lekarza, z takim poziomem inteligencji lekarz
      wyda ci jeszcze reszte,a może pobyt w stroniu załatwi.
      lepiej wsadź ręce do kieszeni i kulki policz, powinny być dwie,to jest robota
      dla ciebie
    • Gość: Roman Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 08:53
      nie nazwałbym Owsiaka oszustem ale co do aspektów moralnych całej imprezy mam
      daleko idące wątpliwości ... to prawie tyle
      zostaje jeszcze coś o czym warto powiedzieć
      "dać rybę czy wędkę"
      póki tacy jak Owsiak będą zastępować rząd to nie będzie dobrze
      Owsiak kupi sprzęt a rząd przewali nasze pieniądze
      płacimy składki, podatki, ... drogowe a później prywatnie kupujemy sprzęt,
      jakieś cegiełki, remontujemy szkoły itd
      > chory kraj <
      w tym roku po raz pierwszy nie dałem na WOŚP nie jest to chwalenie tzlko
      pryemzđlana deczyja
      poydrowienia
    • Gość: devilshe Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.04, 10:04
      Ot, polskie piekiełko! Owsiak pomyślał, zrobił, wypaliło! Przez kilka edycji
      same zachwyty, ale kiedy okazuje się, że ludzie lgną do tej idei, to zaczyna
      się szukać "drugiego dna", że niby przekręty, premie, wyręczanie rządu! A to
      kochani, zwykła zawiść przemawia przez tych, co tyłka nie ruszą, mądrzą się we
      wszystkim i utopią tę niespotykaną solidarność rzeszy kwestujących i tych co
      dają pieniądze.
      Inne nacje nam tego zazdroszczą, ale my MUSIMY przywalić Owsiakowi, bo za
      sławny, bo niech to robi Rząd czy NFZ, bo przecież płacimy składki.
      Guzik prawda! Na całym świecie inicjatywy oddolne są prawnie usankcjonowane (u
      nas też od 1 stycznia weszła w życie ustawa o pożytku publicznym). Lepiej
      popiwkować przed telewizją i stwierdzić "pajac się wydziera".
      A dzięki jego krzykowi dzieci i młodzież wiedzą, że trzeba dać coś od siebie
      innym - nawet tę wolną niedzielę, aby pokwestować, wiedzieć, że to na
      inkubator, czy aparat do diagnostyki słuchu u dzieci do 1 roku życia, nawet
      jeśli się nigdy tego na oczy nie widziało! Teraz sztuczne komory serca dla
      niemowląt!
      Jest takie powiedzenie "Kto ratuje jedno życie, ratuje cały świat".
      Ci co krytykują Owsiaka - odpowiedzcie mi, ile istnień ludzkich uratowała idea
      Owsiaka i sam Owsiak (tak, tak)? Powiedzcie matce dziecka, które żyje dzięki
      aparaturze zakupionej przez Orkiestrę, że to blichtr i niepotrzebna
      inicjatywa! Popatrzcie w oczy tym rodzicom, których dzieci leczone są z
      powodzeniem ze względu na wadę słuchu stwierdzoną dzięki aparaturze od
      Orkiestry!
      I na koniec - zacznijmy być DUMNI z tego, że możemy zrobić coś, czego nam inni
      zazdroszczą, popierajmy to, nie niszczmy, nie bądźmy zawistni! Zmieńmy ogólną
      opinię, że Polak Polaka w łyżce wody utopi, aby tamtemu nie było lepiej, nie
      był szanowany i podziwiany. Bądźmy środkiem Europy, a nie zacofanym
      zaściankiem.
      • swek1 Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? 12.01.04, 10:27
        Zs4 dał Wam temat podpuchę a Wy napalacie się jak tylko możecie nie szczędząc
        sobie policzków. Czy ktoś zapytał się autora o źródło? Czy dał ktoś komuś
        prawo do obrażania innych na forum, przekleństw? Pewnie chcecie by świat był
        lepszy, ale nie tędy droga. Czy zdajecie sobie sprawę, że to, co napiszecie
        czytają wasze dzieci i biorą dobry przykład? Pewnie jeden z drugim powie, że
        nie ma, kiedyś będą mieli i będzie im głupio jak przeczytają, co ich kochany
        rodzic napisał. Trochę kultury! Odbiegłem od tematu, ale czytając takie posty
        nie jestem w stanie wyrazić swojej opinii by zaraz ktoś nie rzucił we mnie
        mięsem. Pozdrawiam tę kulturalną część forum.
        • Gość: Maja Re:Czy to Forum dla frustratów???? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.04, 16:17
          swek 1 napisał:
          Zs4 dał Wam temat podpuchę a Wy napalacie się jak tylko możecie nie szczędząc
          sobie policzków. Czy ktoś zapytał się autora o źródło? Czy dał ktoś komuś
          prawo do obrażania innych na forum, przekleństw? Pewnie chcecie by świat był
          lepszy, ale nie tędy droga. Czy zdajecie sobie sprawę, że to, co napiszecie
          czytają wasze dzieci i biorą dobry przykład? Pewnie jeden z drugim powie, że
          nie ma, kiedyś będą mieli i będzie im głupio jak przeczytają, co ich kochany
          rodzic napisał. Trochę kultury! Odbiegłem od tematu, ale czytając takie posty
          nie jestem w stanie wyrazić swojej opinii by zaraz ktoś nie rzucił we mnie
          mięsem.
          <<
          <<
          << swek1 zgadzam sie z toba i zastanawiam się czy nie nadszedł czas na
          moderatora na tym forum ??? opiekuna listy dyskusyjnej, do którego obowiązków,
          oprócz dozoru technicznego, należało by również nadawanie tonu dyskusji,
          przywoływanie do porządku zbyt gorących dyskutantów, filtrowanie dochodzących
          na listę wiadomości odbiegających od tematu lub nieprzystojnie sformułowanych ,
          cos w rodzaju cenzora.
          >>>>>>>
          Warto przypomieć o chamskiej przepychance Trutnia i Barta w miesiacu
          grudniu,dyskusja ich była tak niesmaczna , iz postanowiłam nie zaglądać na
          to forum ,ale jak tu nie zagladać jeżeli sie jest zwiazanym z tym regionem.
          Niektóre osoby z Nowy Rokiem wkroczyły z nowym zapasem jadu , a to nie jest
          miejsce dla frustratow.
          <<<<<<<<<
          Nikt nie musi nikomu wazelinowac pupy ,każdy ma prawo wypowiadac własne zdanie
          z zachowaniem odrobiny kultury.
          • swek1 Re:Czy to Forum dla frustratów???? 12.01.04, 17:54
            Gość portalu: Maja napisał(a):

> swek 1 napisał:
            > Zs4 dał Wam temat podpuchę a Wy napalacie się jak tylko możecie nie
            szczędząc
            > sobie policzków. Czy ktoś zapytał się autora o źródło? Czy dał ktoś komuś
            > prawo do obrażania innych na forum, przekleństw? Pewnie chcecie by świat był
            > lepszy, ale nie tędy droga. Czy zdajecie sobie sprawę, że to, co napiszecie
            > czytają wasze dzieci i biorą dobry przykład? Pewnie jeden z drugim powie, że
            > nie ma, kiedyś będą mieli i będzie im głupio jak przeczytają, co ich kochany
            > rodzic napisał. Trochę kultury! Odbiegłem od tematu, ale czytając takie
            > nie jestem w stanie wyrazić swojej opinii by zaraz ktoś nie rzucił we mnie
            > mięsem.
            > <<
            > <<
            > << swek1 zgadzam sie z toba i zastanawiam się czy nie nadszedł czas na
            > moderatora na tym forum ??? opiekuna listy dyskusyjnej, do którego
            obowiązków,
            > oprócz dozoru technicznego, należało by również nadawanie tonu dyskusji,
            > przywoływanie do porządku zbyt gorących dyskutantów, filtrowanie
            dochodzących
            > na listę wiadomości odbiegających od tematu lub nieprzystojnie
            sformułowanych ,
            >
            > cos w rodzaju cenzora.
            > >>>>>>>
            > Warto przypomieć o chamskiej przepychance Trutnia i Barta w miesiacu
            > grudniu,dyskusja ich była tak niesmaczna , iz postanowiłam nie zaglądać
            na
            > to forum ,ale jak tu nie zagladać jeżeli sie jest zwiazanym z tym regionem.
            > Niektóre osoby z Nowy Rokiem wkroczyły z nowym zapasem jadu , a to nie jest
            > miejsce dla frustratow.
            > <<<<<<<<<
            > Nikt nie musi nikomu wazelinowac pupy ,każdy ma prawo wypowiadac własne
            zdanie
            >
            > z zachowaniem odrobiny kultury.

Nie wiem, dlaczego się nie sprywatyzowaliście i nie wybraliście sobie ze dwóch
            opiekunów. Niektórzy z Was dużo czasu spędzają na forum i nadają jemu pewien
            ton i nie powinniście dopuszczać do sytuacji gdzie jakiś opryszek z brakiem
            kultury rozbija waszą harmonię.
            Zachęcam Was do tego. My już to dawno zrobiliśmy i wszystkie występki są
            ucinane w zarodku.
            Pozdrawiam i życzę sytych postów.
            • ledwozipie Re:Czy to Forum dla frustratów???? 12.01.04, 19:29
              Witam cię swek na wałbrzyskim forum, cieszę się że znalazłeś kilka chwil aby
              pomóc nam dobić do 10 tysiaka.
              Nie zgadzam się jednak z wami w kwestii prywatyzacji forum. Dla mnie jest to
              zwykła cenzura. Forum moderowane powiewa sztuczności, cukierkowością i nudą
              godną telewizyjnego Klanu.(Legnica jest wyjątkiem od reguły :-)))
              Jestem absolutnym zwolennikiem pisania tego co się myśli, jeżeli ktoś
              potrzebuje do przelania swoich myśli na ekran przekleństw to jego sprawa,
              obrażając innych sam wystawia sobie świadectwo. My nie musimy tego czytać.
              Mimiko kilku wyjątków uważam nasze forum za kulturalne, gdzie mimo wszystko
              rzadko zdarzają się makabryczne posty kandydujące do ocenzurowania. Pozdrawiam

• swek1 Re:Czy to Forum dla frustratów???? 12.01.04, 19:48
                ledwozipie napisał:

> Witam cię swek na wałbrzyskim forum, cieszę się że znalazłeś kilka chwil aby
                > pomóc nam dobić do 10 tysiaka.
                > Nie zgadzam się jednak z wami w kwestii prywatyzacji forum. Dla mnie jest to
                > zwykła cenzura. Forum moderowane powiewa sztuczności, cukierkowością i nudą
                > godną telewizyjnego Klanu.(Legnica jest wyjątkiem od reguły :-)))
                > Jestem absolutnym zwolennikiem pisania tego co się myśli, jeżeli ktoś
                > potrzebuje do przelania swoich myśli na ekran przekleństw to jego sprawa,
                > obrażając innych sam wystawia sobie świadectwo. My nie musimy tego czytać.
                > Mimiko kilku wyjątków uważam nasze forum za kulturalne, gdzie mimo wszystko
                > rzadko zdarzają się makabryczne posty kandydujące do ocenzurowania.
                Pozdrawiam
                >
                >
                Tu nie chodzi o cenzurę, ale o kulturę. To, że u was czasami padają wulgaryzmy
                to da się przełknąć. Nie wiem czy pamiętasz jak u nas na forum wpadła grupa
                debili, jakie zrobiła spustoszenie na kilka dni. Dopiero prywatyzacja pomogła
                nam się ich pozbyć. Było wielkie cięcie i branie na spam. Jako gość mogli
                robić to bez przerwy. Po logowaniu było to już utrudnienie, bo za każdym razem
                musieli się rejestrować. Zdaję sobie sprawę, że to zmniejsza ruch na forum,
                ale pozostają ci, co chcą. Decyzja należy do Was.
                Pozdrawiam

• Gość: artom Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 12.01.04, 19:01
        Zapał godny podziwu lecz Twoja bezkrytyczność wypowiedzi powoduje, że zabrzmiał
        w niej nieomylny duch PRL-owskich agitacji. Kto nie jest z nami ten jest
        przeciw nam.

Nakłady organizacyjne na WOSP były w tym roku mocno zwiększone. Propaganda
        wykorzystała sytuację, by szybko zmienić wyobrażenie o sytuacji opieki
        zdrowotnej w kraju.

Na pewno padnie rekord WOŚP. Wszystkim wolontariuszom i ofiarodawcom życzę by
        ich praca i pieniądze w 100% procentach słuzyły dzieciom.
    • Gość: micho Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.04, 13:03
      Ty zs4 jesteś pop.....ny/na lub nasłany przez Kościół. Tu nie chodzi o kasę,
      lecz o zintegrowanie ludzi wokół wyższych celów. Owsiak nie tylko zbiera
      pieniądze, ale wychowuje tysiące młodych ludzi.
      Do bycia wolontariuszem nikt nikogo nie zmusza, a spróbuj się tam dopchać!
      Zespoły występują za zwrot kosztów (dojazd, nagłośnienie, coś na ząb), grają za
      darmo.
      Podziękowaniem dla małolatów jest Przystanek Woodstok, gdzie występują kapele,
      za obejrzenie których musiałyby wydać ciężką kasę na bilety.
      Boli Cię wykopany Przystanek Jezus? Fajnie jest podpisać się pod cudzą robotą!
      A tak na marginesie, co robi wałbrzyski WOK za samorządowe pieniądze, że nie
      zorganizował nawet Światełka do Nieba? SLD zabroniło?
      W całej Polsce się udało, tylko u nas nie.
      • Gość: horowitz Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: 212.244.194.* 12.01.04, 15:01
        Gość portalu: micho napisał

> Do bycia wolontariuszem nikt nikogo nie zmusza, a spróbuj się tam dopchać!

ludzie troche jestescie naiwni, mam wrażenie że większośc zna orkiestre w
        formie podanej przez telewizję, a nikt nigdy nie brał udziału w zbieraniu.
        Dopchać się nie można bo z papierowych puszek łatwo można wyciągać pieniądze.
        Z 12 osób które znam a które brały w tym roku udział w kwestowaniu na rzecz
        orkiestry, 10 wyciągnęło 4/5 zebranych pieniędzy.
        Zróbcie metalowe puszki z zapadkami i z kurwa 100 tys wolontariuszy zrobi sie 5
        tysięcy. I myślę że tyle wystarczy.
        Takie pierdolenie o ideach, koncertach i innych nagrodach jest picem na wode,
        fotomontażem.
        Nie nazywam Owsiaka złodziejem, fajną imprezkę wymyślił.
        Ale takiego czegoś trzeba pilnować, chuchać na to, a nie pozwalać zeby wszystko
        jebło wpizdu.
        Wszędzie gdzie kręci się taka kasa lepią się różnego rodzaju szumowiny.
        Organizatorom WOSP zycze wiecej głowy i samokontroli, a w przyszlym roku bedzie
        conajmniej 3 razy wiecej pieniedzy,.

• ledwozipie Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? 12.01.04, 19:55
          Brawo devilshe, absolutnie się z tobą zgadzam.
          Dziwny jest to kraj, który cały świat chwali a jego właśni obywatele marudzą i
          narzekają. Fundacja WOŚP co roku sprawdzana jest przez niezależnych,
          sprawdzonych i naprawdę drogich audytorów. Powstaje raport z jej działalnosci,
          który przekazywany jest do MSW. Gdyby coś było nie tak to nie dostaliby zgody
          od Ministerstwa na kolejną zbiórkę publiczną.
          Zainteresownych finansami WOŚP odsyłam na stronę
          www.wosp.org.pl/fundacja/finanse/bilans2002.php
          Znależć tam można wyniki kontroli skarbowej i sprawozdania finansowe fundacji z
          ostatnich kilku lat.

Sama fundacja utrzymuje się z bankowych odsetek i nie mam nic przeciwko temu
          aby pracownicy wypłacali sobie solidne pensje, Za dobra prace należy się dobra
          zapłata.
          Zakupy Wielkiej orkiestry spowodowały że śmiertelność noworodków zmalała w
          Polsce o 50%. Jest to skok nie spotykany na świecie w tak krótkim czasie. Sam
          Wałbrzych, a właściwie instytucje w nim zlokalizowane otrzymały od fundacji
          sprzęt za łączna kwotę ponad 552 tysięcy.
          Fakt że bywają nieuczciwi wolontariusze, ale na nich nie ma rady, nie pomogą
          nawet stalowe puszki. Polak potrafi i jak ktoś będzie chciał odchudzić
          skarbonkę to zrobi to bez względu na materiał z jakiego jest zrobiona. Tu po
          prostu trzeba być człowiekiem, każdy wie na co zbierana jest kasa i tylko
          ostatnia menda może połakomić się na te pieniądze. Taka moja opinia. Pozdrawiam

ps. Ja gram z fundacją WOŚP od początku jej istnienia i grac będe do końca
          swiata i o jeden dzień dłużej.
          • swek1 Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? 12.01.04, 20:04
            Nie ma, co się użalać nad czyjąś niechęcią do wosp. Ciekawe, co pomyśli jak
            kiedyś własne dziecko będzie ratowane na sprzęcie zakupionym przez orkiestrę.
            Chciałbym zobaczyć minę tego oponenta.
            Pozdrawiam.
            • Gość: pacjent Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 12.01.04, 21:06
              Dziś Orkiestra jest juz wykorzystywana do maskowania nieudolności w zapewnieniu
              opieki zdrowotnej.
              Póki rzetelnie płacę podatki i ZUS oczekuję, że obowiązkiem Państwa jest
              zagwarantowanie opieki nad moimi dziećmi.

Ps. Gdyby taka zmasowana akcja społeczeństwa, oprócz datków, opowiedziałą się
              za uzdrowieniem słuzby zdrowia (i kraju przy okazji) to efekty byłyby co
              najmniej 10 razy większe tj.
              • zs4 Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? 13.01.04, 11:48
                I to jest jedna z naubardziej zdrowo rozsadkowych odpoweidzi na postawioną
                przez zemnie kwestie .......Dziekuje ''pacjent"
                PS. dla wszystkich nadgorliwie wylewajacych pomyje na mnie , chce wyhjasniec ze
                postawilem temat pod dyskusje a nie wlasny poglad
                Pozdrawiam tych kulturalnych i tych chamskich
    • Gość: Anika Re: Owsiak-zbawca,oszust,cwaniak...odpowiedz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 13:38
      WOŚP akcja mozna powiedzieć ze szczytnym celem, ale czy w innych panstwach
      odbywaja sie takie "zebracze" imprezy? Po co trabić calemu swiatu, ze dajesz
      jałmużne? Nie potepiam celu WOŚP, ale wiele tam ludzkiej pychy,po to by
      pokazać się w mediach, ze to ja ofiarowalem pieniadze, ale tak naprawde tylko
      raz w roku. A czy na co dzień gdy jakies dziecko potrzebuje mojej pomocy
      ofiarujesz ja mu?. Otóż NIE bo wtedy nie otrzymasz serduszka. Coś za coś.
      Owsiak z jednej strony pomaga dzieciom ale z drugiej ma z tego wiele korzyści
      finansowych.Czy wierzycie w to, ze wszytkie zebrane pieniadze trafiaja na
      rzecz dzieci? Otoz nie, wiele osob pracuje dla pieniedzy, dla wlasnych
      korzyści.Wiele ofiarodawców pokazuje sie bo to by zareklamowac swoja firme.
      Ciekawa jestem czy na co dzień interesuja sie losem dzieci. Gdyby tak naparwde
      przeznaczono wszystkie pieniadze szpitalom to juz dawno przepelnione bylyby
      one sprzetem. A one nawet nie maja pieniedzy, by przyjac malego pacjenta, a co
      dopiero go leczyc. Jeśli chcesz pomoc to daj te pieniadze bezposrednio
      szpitalowi, a nie WOśP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka