Dodaj do ulubionych

Do Stażystów!!!!

22.02.10, 19:58
Chciałabym poruszyć pewna kwestię, którą jestem niezwykle oburzona. Mianowicie
chodzi o odmowę zatrudnienia po stażu u pracodawcy, u którego odbywało się
staż. Nie dość, że męczyłam się 3 miesiące w stresach i nieprzyjemnej
atmosferze, czekałam kiedy ten koszmar się skończy to w nagrodę, że
wytrzymałam nie rezygnując z tego stażu na własny wniosek, to w nagrodę
zostałam wyłączona z ewidencji osób bezrobotnych, bo odmówiłam zatrudnienia u
pracodawcy, który pewnie już ma kogoś nowego na stażu i znów ma szansę się
wyżywać! To jakaś paranoja! Będę się odwoływać od tej decyzji. Prośba do
wszystkich, którzy są w podobnej sytuacji ODWOŁUJCIE SIĘ WYSTARCZY GŁUPIE
PISMO. Tylko tyle nam zostało, przecież mamy swoje prawa to korzystajmy z
nich. POZDRAWIAM ALL STAŻYSTÓW!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Do Stażystów!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 23:27
      To robiłaś czy odmówiłaś?
      • Gość: alicja Re: Do Stażystów!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.02.10, 14:41
        a jaki to pracodawca jeśli można wiedzieć?
        • Gość: aaaa Re: Do Stażystów!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.02.10, 14:54
          zapewne chodzi o wsse...
          • Gość: bardzodobrze Re: Do Stażystów!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.02.10, 17:53
            Robicie staże za darmo, nie macie szacunku dla własnej pracy i psujecie tym
            rynek bo większości przedsiębiorców głęboko w krew wszedł fakt że mogą zatrudnić
            sobie młodziaka za frajer do czarnej roboty, więc zasadniczo nie żal mi was..
            • Gość: do staruchy Re: Do Stażystów!!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.02.10, 18:43
              nie do stażystów!!! tylko do frajerów!!! i jeszcze kopnął bym was w tą darmową
              dupę na rozpęd !!!
              • Gość: Pracujacy Re: Do Stażystów!!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.02.10, 20:19
                Praca jest, tylko tym nierobom stażystom pracowac sie nie chce, bo chcieliby od
                razu kokosy, gabinet i biurko z laptopem. W dupach sie poprzewracalo i sie
                dziwią że im skreslaja darmozjady jedne, zamiast sie cieszyc ze sie bedzie mialo
                prace. NIKT nie mowil ze bedzie lekko, a dla lenia kazda praca to koszmar. Tylko
                narzekac im sie chce.
                • Gość: Kamilka Re: Do Stażystów!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 21:50
                  Ale jesteś głupi poprostu,
                  a stażystami sa nie tylko młodzi ale równiez osoby po 50 i to jest
                  dopiero paranaoja,Ten co to wymyślił to powinien dostac "złota
                  dupę"...
            • Gość: Do bardzodobrzeITP Re: Do Stażystów!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 21:47
              Pieprzycie trzy po trzy bo macie normalna prace. Ciekawe co byscie zrobili na
              miejscu stazystow ktorzy nie moga znalezc zadnej pracy biurowej po ukonczonych
              studiach i po dluzszym okresie bezrobocia biorą właśnie na przykład staz poki
              nie znajda nic innego?
              Co za debile z Was..
              • Gość: f Re: Do Stażystów!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 21:55
                Co maja studia do pracy biurowej?
                Do klikania w klawiature ma takie same predyspozycje osoba po zawodowce co
                magister socjologii.

Nie wiem o co chodzi autorce, odmowila pracy po stazu i ma pretensje, ze nie
                zaliczyli jej do bezrobotnych, ktorzy CHCA pracowac?
                • Gość: Pracujacy Re: Do Stażystów!!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.02.10, 23:02
                  Studencików na każdym kroku się narobiło i myślą że zaraz cały świat im się
                  należy, najlepiej siedząc w domu i korzystając z wszelkich ulg, bo to przecież
                  STUDENT lub po studniach dopiero co. Do roboty się wziąć i małymi łyżkami, a nie
                  chochlą od razu.
                  • Gość: bardzodobrze Re: Do Stażystów!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.02.10, 23:26
                    Staże wynikły z psucia rynku jeden przez drugiego, "Y pójdzie do pracy za pół
                    wypłaty X" więc Y zamiast olać pracodawce który go wykopał i szukać pracy na tym
                    samym poziomie finansowym to pójdzie do pracy za darmo...

Gratulacje za brak poszanowania własnego czasu, wszak zawsze myślałem że pracuje
                    się dla pieniędzy nie dla idei ;)
                    • Gość: jaa Re: Do Stażystów!!!! IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 24.02.10, 05:50
                      owszem
                      ale żeby zarabiać godnie coś trzeba umieć
                      taką możliwość daje staż

bo dlaczego ja (osoba stuiująca, nie mająca żadnego doświadczenia) mam zarabiać tyle co ten który jest specjalista w swojej dziedzinie

i dlaczego pracodawca ma mi zaoferować taką samą stawkę jak innym swoim pracownikom skoro mnie nie zna, nie zna moich możliwości i nie wie czy faktycznie na tą pensję zasłuże.

rok stażu to niewiele. ja jestem bardzo zadowolona ze swojego

a że większość osób po prostu idzie na łatwiznę i wybiera zawody na które jest najmniejsze zapotrzebowanie, nie mając później wyboru CHOCIAŻBY stażu to już nie mój problem.
                      niestety pedagogika, socjologia i psychologia nie jest przyszłością tego miasta i kraju
                    • Gość: NO NO NO Re: Do Stażystów!!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.02.10, 09:17
                      • Gość: xyz Re: Do Stażystów!!!! IP: *.nfz.gov.pl 24.02.10, 09:47
                        Czytam i nie wiem czy się śmiać czy płakać. Ja obecnie jestem na
                        stażu; po obronie 7 miesięcy uporczywie szukałam pracy, niestety bez
                        efektu! Dlatego zdecydowałam się pójść choć na staż by cokolwiek
                        robić i zdobyć doświadczenie. Phii w obecnej chwili dostanie się na
                        staż wcale nie jest takie łatwe. Na 1 miejsce jest 10-12 kandydatów,
                        a przeważnie już to miejsce jest ustawione. Przeszłam kilka rozmów
                        kwalifikacyjnych by dostać się na głupi staż!!Po kilku miesiącach
                        udało się mi dostać na staż zgodny z wykształceniem... Jestem
                        zadowolona, że w ogóle pracuję,zdobywam doświadczenie...Ale
                        oczywiście zawsze znajdzie się ktoś kto marudzi i mu nie pasi!! Może
                        i stażowanie jest porażką, ale przynajmniej młodzi ludzie z małym
                        doświadczeniem mają jakąkolwiek możliwość popracowania, w czasach
                        kiedy ważne jest by mieć 20 lat, 2 fakultety, 3 jezyki obce i za
                        najniższą krajową :/:/
                        • skawunia Re: Do Stażystów!!!! 24.02.10, 10:08
                          skąd ja to znam tak robili w Ksiązęcej
                        • Gość: pojebany kraj Re: Do Stażystów!!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.02.10, 10:16
                          ha ha ha ten ktrj jest naprawdę pojebany!!! wczoraj w tv pokazywali szpitale i
                          wojny między lekarzami specjalistami a tymi na stażu okazało się że stażyści
                          więcej zarabiają niż lekarze specjaliści z kilkunastoletnim doświadczenie ha ha
                          ha bo stażyści mają dopłaty od państwa a lekarze gołe pensje ze szpitali ha ha ha
                          • Gość: odyniec Re: Do Stażystów!!!! IP: *.chello.pl 24.02.10, 11:56
                            fuck poland alkoholnd fuck wałbrzych dziure
                            • Gość: fhiiiii Re: Do Stażystów!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 20:03
                              Jestem na stażu już prawie rok. Praca nie jest latwa, robię, to, co
                              inni, za marną kasę (a pracy jest full). Mimo wszystko marze o tym,
                              żeby mnie zatrudnili, chociaż dostalam juz info, że to niemozliwe:(((
                              też nie lubię swojej pracy, ale to w końcu praca i jakieś pieniadze.
                              Nieroby do roboty!!!!!!!
                              • Gość: jaa Re: Do Stażystów!!!! IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 26.02.10, 05:48
                                najgrosza jest sytuacja kiedy nie lubisz swojej pracy i to jest chyba problemem większości ludzi

niestety większość ludzi też w ogóle nie lubie pracować i nic nie spełniło by ich oczekiwań

ja też pracuje za "marne grosze" ale nie narzekam. w pracy bardzo dużo się uczę, więc podchodzę do tego w ten sposób że mam możliwość nauki i jeszcze mi za to płacą ;)

i niestety w cv większą wartość ma zdobyte doświadczenie od zdobytego wykszałcenia. naszczęscie coraz więcej pracodawców zdaje sobie sprawę z tego że mag czy inzynier nie rowna sie dobry pracownik

najlepiej miec obie te rzeczy dlatego studia/studium plus praca w kierunku są najlepszym rozwiązaniem w tych czasach
                                • Gość: do ja Re: Do Stażystów!!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.02.10, 11:53
                                  czy ktoś chodzi do pracy z przyjemnością!!!! ja takiego przypadku nie znam no
                                  chyba tylko ci co przychodzą siedzą i nic nie robią to może im się w takiej "
                                  pracy " podoba, owszem za odpowiednią kwotę zapłatę to można robić wszystko i
                                  się zmusić do najgorszego syfu ale za to trzeba zapłacić lecz nikt na to nie
                                  wpadł wyzywając ludzi od nierobów leserów leni i nygusów...i co masz zamiar się
                                  uczyć studiować do emerytury w między czasie pracując!!!????
                                  • Gość: ja Re: Do Stażystów!!!! IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 02.03.10, 16:00
                                    owszem, ja chodzę do pracy z przyjemnością
                                    nigdy bym jej nie zamieniła na inną

a uczyć zamierzam się do momentu w którym uzyskam odpowiednie kwalifikacje czyli jeszcze jakies 4 lata :)

pozdrawiam
                                    • Gość: re do ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 17:24
                                      to ciesz się i uszami klaskaj, jaka to z Ciebie szczęściara...
                                      • Gość: do ja Re: do ja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.03.10, 18:44
                                        jestem ciekawy co to za praca po której tak chętnie i z przyjemnością się uczysz???
                                        • Gość: re Re: do ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 19:29
                                          a dajcie spokój, zarabia 900 zł na rękę i kocha swoją pracę. Nie
                                          wierze w to, no chyba,że to praca charytatywna. Nędzne zarobki i
                                          dużo pracy prowadzą zwykle do braku satysfakcji, frustracji oraz
                                          wwypalenia zawodowego, bo jak wytłumaczyć sobie, że mimo tego, że
                                          pracuje to na nic mnie praktycznie nie stać.
                                          • Gość: ja Re: do ja IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 02.03.10, 20:17
                                            no cóż... może dlatego że wiem że to co robie teraz, w przyszłości mi przyniesie dużo większe korzysci finansowe. już mam zagwarantowana pracę i niezłe wynagrodzenie w firmie w której mam staż i chyba tylko dlatego że zamiast tracić czas na rozmyslanie o tym że mało mi płacą po prostu pracuje

mnie bardziej by frustrowała praca w której najwyższa stawka to 2 tysiace złotych. ja jestem przekonana że za kilka lat moje "braki" w dzisiejszym wynagrodzeniu powrócą do mnie z nawiązką

pozdrawiam sfrustrowanych ;)

• Gość: ja Re: do ja IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 02.03.10, 20:19
                                            poza tym temat jest o STAŻU

nie wyobrażam sobie pracować całe życie za 750 zł.
                                            • Gość: robol Re: do ja IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.10, 23:59
                                              Ty nie ale sa Łosie co tyraja dla samego tego zeby robic.Nie wazne ze za czapke gruszek wazne ze robie a potem placz ze mnie nie stac na nic.
                                              • Gość: gosc Re: do ja IP: 178.56.32.* 03.03.10, 07:50
                                                Staze sa tak skonstruowane, zeby pracodawcy mogli korzystac do woli
                                                z naiwnych losi, ktorzy sie na nie godza. Niestety taka jest prawda,
                                                ale w wiekszosci przypadkow po 10 miesiecznym stazu sa przyjmowani
                                                nowi, glodni wiedzy wolontariusze, a "stara gwardia" wylatuje na
                                                bruk.
                                                We Francji prezydent chcial rowniez wprowadzic staze i szybko
                                                studenci mu ten pomysl wybili z glowy, prowadzac tygodniowa,
                                                regularna bitwe z gendarmeria na wiekszosciach uczelni. Po tygodniu
                                                prezydent oglosil, ze jednak pomysl stazy zostaje odwolany. Tam
                                                potrafia walczyc o swoje, a tutaj czy ktos ze studentow zbuntowal
                                                sie chociaz po uchwaleniu tej decyzji?
                                                • Gość: do ja Re: do ja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.10, 12:33
                                                  pewniara z ciebie !! obyś miała rację i się nie myliła bo możesz na koniec stażu
                                                  się zdziwić!!!! nie takie pewniaki naiwniaki mieli obiecane i zaklepane miejsce
                                                  potem wielkie zdziwienie nastąpiło razem z kopem w dupę...po co mają zatrudniać
                                                  kogoś za 2000 zł jak wezmą nowego naiwniaka za 400 zł i będą mu obiecywać złote
                                                  góry na koniec a on będzie tyrał za frajer z nadzieją i grzecznie wykonywał
                                                  polecenia to po to zostało utworzone proste.
                                                  • Gość: ja Re: do ja IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 03.03.10, 16:57
                                                    wiesz - nie wiem o jakich Ty myślisz zawodach

myślę że w wałbrzychu może z 5 osób studiuje mój kierunek, a jednak do wykonywania owej pracy potrzebna jest także szkoła - w innym wypadku nie ma większego sensu
                                                    na szczęście dla mnie wybrałam zawód na który w tym mieście jest duże zapotrzebowanie

dlatego też znalezienie "kolejnego jelenia" dla mojego szefa byłoby nielada wyzwaniem

zdecydowanie ja przyniosę firmie dużo więcej korzyści niż nowo przyjęty "ciemny" stażysta

"normalny" szef - osoba wykształcona i inteligentna doskonale zdaje sobie sprawę z faktu, że jeśli decyduje się na przyjęcie stażysty, poświęca mu czas, uwagę, uczy go, zapoznaje ze środowiskiem pracy oraz daje mu możliwość wykazania się

dodam ze w firmie jedyną osobą na stażu jestem ja.
                                                    jedna osobą korzystała ze stażu, obecnie jest już zatrudniona od kilku dobrych lat niezle zarabia i nie narzeka

staże "konstruowane" sa dla ludzi którzy chcą zdobyć doświadczenie.
                                                    ja osobiście źle bym się czuła przychodząc do pracy o której nie mam pojęcia i wołała 2 tysiace.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka