Gość: jus IP: *.xdsl.centertel.pl 13.05.10, 14:00 Czy ktoś wybiera się w tym roku na filologię polską na PWSZ ? W zeszłym roku było za mało chętnych więc może w tym roku się uda??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: filologia polska PWSZ IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.10, 15:06 Polecam wątek forum.gazeta.pl/forum/w,168,99796961,99796961,PWSZ_Walbrzych.html Tam dowiesz się najlepiej, że na tej uczelni raczej już nic się nie uda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: filologia polska PWSZ IP: *.chello.pl 14.05.10, 11:30 jestem studentka II roku filologii polskiej i nawet jakby było 100osób chętnych w tym roku to kierunku nie otworzą,bo rodzinne konszachty Pani X uniemożliwiają zatrudnienie odpowiednich wykładowców.Obecna ma dni policzone do końca semestru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: filologia polska PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 12:20 Nie wiem, o kogo chodzi, ale polonistyka ma być wygaszona, a w związku z tym zmniejsza się ilość roczników studentów i liczba wykładowców. W przyszłym roku akademickim obecny rok II stanie się rokiem III i będzie jedynym rocznikiem. Władze potrzebują kogoś z co najmniej dr do prowadzenia prac licencjackich (chyba nawet nie muszą oferować tematow z językoznawstwa, tylko zmuszą wszystkich studentów do pisania prac z literatury). Nie wiem, jakie zajęcia pozostały do obsadzenia, ale zapewne obsłużą je ludzie aktualnie zatrudnieni. Cóż - to, że lepszym wykładowcom już podziękowano - pozostawię bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś