Dodaj do ulubionych

SK Expres-praca w czechach

IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.10, 14:10
Chciałbym wszystkich przestrzec przed sk expres!Nie dajcie się zwieść kłamstwami, jakie są mówione w biurze tej firmy!!
Ale od początku.Skończyłem szkołę średnią i szukałem dorywczego zarobku, żeby móc zaoszczędzić na studia.Znalazłem na słupie ogłoszenie, że jest praca w czechach, od zaraz, nie trzeba mieć konkretnego wykształcenia.Pomyślałem to coś dla mnie.Zadzwoniłem i pania powiedziała mi gdzie jest biuro.W ogóle jak tylko wszedłem tam to jakoś mi się dziwnie zrobiło.Wszystko wyglądało na taką prowizorkę odrapane ściany,stare meble,komputer, (tylko laska była młoda:)).Dostałem do wypełnienia jakieś durne testy matematyczne.Nie wiem czemu to miało służyć.Później musiałem wkręcać śrubki do jakiejś rozwalonej matrycy na czas starym, zdezelowanym śrubokrętem!
Dostałem skierowanie na badania, za które musiałem sobie sam zapłacić.
Jak już załatwiłem wszystkie formalności i papierki to miałem czekać na telefon kiedy mogę jechać do tej pracy.Czekam tydzień-nic, drugi-nic, w końcu zadzwoniłem tam a panienka mówi, że nie wie kiedy, bo ona się dowiaduje na ostatnią chwilę!No masakra!Dobra czekam dalej.W końcu telefon, że wyjazd jest w niedzielę.No to super!Nareszcie!
Przyszedłem w niedzielę na miejsce i pierwsze co zobaczyłem to grupę koleś i z flaszką,ryje spuchnięte,no zapowiada się ciekawie.Potem przyjechała ta laska, zapłaciłem jeszcze kupę kasy za ubezpieczenie(dla mnie 80 zł to nie mało!).Podjechał autokar, nawet w miarę, ale za to ludziska straszne.Niektórzy już całkiem dobrze wstawieni.Wyglądali jak zbieranina z melin.
Dopóki nie dojechaliśmy na miejsce to myślałem, że jakoś przetrwam te dwa, trzy miesiące,byle tylko zarobić i spadać do domu.Ale jak zobaczyłem hotel to padłem!Z zewnątrz jeszcze w miarę, ale pokoje to była tragedia!Zakwaterowali mnie w pokoju sześcioosobowym, w którym mieszkali już jacyś słowacy i tylko ja jeden byłem z polski.Syf jak w chlewie, niedopałki walały się po podłodze razem z błotem, brudnymi ciuchami i cholera wie czym jeszcze!!Łóżko rawie się rozpadło jak na nie siadłem pościel niby czysta ale wyglądała podejrzanie!Na stole resztki żarcia, niektóre spleśniałe!Szafa katastrofa (miałem jedną półkę na ciuchy) i do tego w ogóle nie zamykana!W lodówce podobnie jak na stole!Jak zobaczyłem kuchnię i łazienkę to myślałem, że się popłaczę!W kuchni było tak brudno, że masakra!Kuchenki i mikrofalówki z przypalonym jedzeniem, brak czajnika i ogólnie katastrofa.W łazience trochę lepiej ale bez klapek pod prysznic do bym się nie odważył wejść.
Ta noc była najdłuższą w moim życiu nie zmrużyłem oka, bo się bałem, żeby mnie nie okradli moi "koledzy"z pokoju!
Siedziałem tam tydzień, dłużej nie wytrzymałem.Na hotelu pijaństwo złodziejstwo, kurestwo i tyle.Przez ten czas w pracy byłem tylko dwa dni, bo brali raczej tych którzy już pracowali a nie nowych.A starsi to już w ogóle mogli zapomnieć o robocie.Tam jest taka dyskryminacja, że szok.Najlepsi to są słowacy a reszta to zapchajkdziury!!
Piszę tak dużo,żeby każdy miał jakiś ogląd na to co się tam dzieje!Miałem zarobić a tylko straciłem kasę.Firma kompletnie niepoważna, nieodpowiedzialna.Nie szanują człowieka i tyle!!Nie idźcie tam bo się tylko natniecie!!!Szczerze przestrzegam!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Dał byś rade Re: SK Expres-praca w czechach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 14:35
      Na strefie, to myślisz że inaczej jest.
      • Gość: kkk Re: SK Expres-praca w czechach IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.10.10, 17:21
        ale mieszka się w swoim domu a nie w bajzlu z bandą pijaków
    • Gość: TAJNY ANONINm Re: SK Expres-praca w czechach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 17:57
      jak ktos chce to moge wysłać zdjęcia na maila z tej meliny w pardubicach pozdrawiam i szczerze przestrzegam
      • Gość: dd Re: SK Expres-praca w czechach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 20:18
        I co po powrocie nie zrobiliście zadymy w tym sk expresie?
        • Gość: ALIAD Re: SK Expres-praca w czechach IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.11, 20:41
          Niestety to chyba jakiś standard w "firmach" zajmujących się zdobywaniem pracowników dla agencji pracy tymczasowej w Czechach. SK express nie jest wyjątkiem. Zupełnie inaczej sytuacja wygląda gdy uda się zawrzeć umowę bezpośrednio z pracodawcą no ale tu najczęsciej trzeba mieć jakieś kwalifikacje i choć trochę kumać język..... Przypuszczam zresztą że w innych krajach jest podobnie
      • Gość: zapodawaj ziomek Re: SK Expres-praca w czechach IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.01.11, 22:56
        sturmmann2@gmail.com
      • Gość: gosc Re: SK Expres-praca w czechach IP: *.sattom.pl 28.03.11, 17:24
        przeslij zdjecia mate376@wp.pl
        • Gość: hipis1645 Re: SK Expres-praca w czechach IP: *.wroclaw.mm.pl 14.04.11, 23:28
          Wyślij Fotki z tej pracy w czechach. lukasz1645@vp.pl
      • gomula1944sr Re: SK Expres-praca w czechach 13.07.16, 13:57
        siemanko wiesz co ja jade do czech na magazyn i kurde pasuje mi zebys mi wyslal na email zdjecia bo tez chce sie jakos zabezpicdzyc nie wiem moze prawnie albo jakos innaczej bo co mi z tego ze tam pojade a nic z tego nie bedzie wiec jak odczytasz ta wiadomosc daj mi znac na moj email co masz do powiedzenia w tej sprawie pozdrawiam . gomula1944sr@gmail.com
      • dama940 Re: SK Expres-praca w czechach 02.11.16, 10:30
        witam poprosił bym o zdj na maila amator.1994@wp.pl PILNE!!!!!
    • Gość: ja Re: SK Expres-praca w czechach IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 15:09
      widac boicie sie pracy.Ja bylem tam przeszlo rok czasu bylo okey. Hotel z amoich czasow byl w remoncie .Byly 3 hotele robotnicze lecz polacy zajmowali 3 ostatni najorszy w porownaniu do reszty. Co do pracy to jak to na produkcji bywa nie ma mowy o opierdzielaniu sie pracowalem na poczatku w zameczku puzniej cisco i bylo okey
      • gomula1944sr Re: SK Expres-praca w czechach 13.07.16, 13:58
        jechałes przez biuro w katowicach?

• Gość: wybieralam sie Re: SK Expres-praca w czechach IP: *.e-wro.net.pl 25.07.11, 22:27
      wielkie dzieki za obszerną i szczerą wypowiedz.
    • dama940 Re: SK Expres-praca w czechach 02.11.16, 10:31
      witam
      bardzo bym prosił o zdj na maila r-werner@wp.pl
      bo nie długo wyjeżdzamy tam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka