Dodaj do ulubionych

Kolęda 2011

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.01.11, 15:33
Witam wie ktos moze kiedy odwiedza Ksiadz po kolędzie ul Hetmanska 30-32-34 ?
Obserwuj wątek
    • Gość: wychuchol Re: Kolęda 2011 IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.11, 16:09
      A kiedy będzie chodził Forteczna 3,5,7,9???
      z góry dziękuje
    • Gość: Aga Re: Kolęda 2011 IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 17:48
      Nie rozumiem takich ludzi jak Wy. Przeciż w kościele ogłaszają kiedy ksiądz chodzi po kolędzie tak więc wnioskuję, ze do kościoła za bardzo nie chodzicie ale dla spokojnego sumienia czy też aby sąsiedzi nie gadali, wpuszczacie księdza. Święcenie mieszkania nie ma rocznej gwarancji. Nie trzeba tego odnawiać. Ta cała kolęda to jeden wielki absurd, zakłamanie i dorabiana ideologia do żebractwa. Ot, taka jest prawda. Ja nie wpuszczam i nie wpuszczę żadnego księdza za próg swojego mieszkania. Kościół a Bóg to dwie różne sprawy i na szczęście coraz więcej ludzi to sobie uświadamia. Zarabianie na Bogu i wierze jest po prostu niemoralne.
      • Gość: miki Re: Kolęda 2011 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.01.11, 19:08
        Nie prosiłem o komentarze !
        • Gość: Aga Re: Kolęda 2011 IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 19:24
          Na forum nikt nie może zakazać komentarzy ani się ich domagać. Można zamieszczać swoje wypowiedzi w dowolnym wątku. Pozdrawiam
          • Gość: Ja Re: Kolęda 2011 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.01.11, 21:05
            popieram Age tak to prawda po co zadajesz takie pytanie skoro jestes katolikiem to bedac na mszy niedzielnej ksiadz o tym mowi malo tego wykaz jest w kosciele.Widac jak z ciebie katolik przyjmujesz ksiedza co by sasiedzi nie gadla zaklamanie i jeszcze raz zaklamanie.W Polsce niestety mamy takich wiekszosc katolikow - zalosne.
            • Gość: agno Re: Kolęda 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 21:13
              kur*a, znowu się stado p***w rzuciło na gościa, który chciał się czegoś dowiedzieć. Im bliżej krzyżyka, tym bardziej ch*** bije z kopary. Opanujcie się krzyżowcy.
            • Gość: Staś Cięta Riposta Re: Kolęda 2011 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.11, 16:29
              Gość portalu: Ja napisał(a):

> popieram Age tak to prawda po co zadajesz takie pytanie skoro jestes katolikiem

A gdzie jest napisane, że pytający o kolędę JEST katolikiem? A może to ktoś, kto akurat chce zepchnąć klechę ze schodów? Sorry miki, że zrobiłem z ciebie terrorychę, ale na debilne pytanie debilna odpowiedź. Z Bogiem.
    • Gość: Mag. Re: Kolęda 2011 IP: *.16.56.lan.e-wab.pl 03.01.11, 21:20
      www.sanktuarium-podzamcze.diecezja.swidnica.pl/informacje-112 - program kolędy 2011
    • Gość: Piksel Re: Kolęda 2011 IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 12:38
      Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić czemu słuzy kolęda kościelna? Pytam powaznie i nie chodzi mi tu o odpowiedzi oczywiste czy atak na wierzących w Boga ale o wyjaśnienia tych osób które wierzą w kościół. Uczono mnie, że ksiądz przychodzi z Jezusem, że właściwie to Jezus nas odwiedza a nie ksiądz. Mówiono też, ze Bóg jest wszędzie a Jezus, Bóg i Duch Święty to jedność. Czy w takim razie Bóg do nas przychodzi tylko wtedy kiedy Ksiądz wyznaczy datę kolędy? Sprawę kwestii finansowej znam bo Ksiądz zbiera równiez pieniądze więc nasuwa się wniosek,. ze chodzi tylko o kasę (?). Jaki sens ma przyjmowanie kolędy kiedy nie chodzi się do kościoła? Jaki związek ma kościół z Bogiem oprócz wymiernych korzyści finansowych w relacji wiara - katolik- kościół. Nie korzystam z usług kościelnych ale wierzę w Boga a do tego nie potrzeba pośredników, tak myślę. Może jednak się mylę? Moze to religia katolicka jest najważniejsza, może bez chodzenia do kościoła czeka takiego delikwenta męczarnia w piekielnym ogtniu? Może płacenie za grzechy jest fundamentem zbawienia? Jak to jednak ma się do tego co zapisane " Prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niż bogaty do nieba"? Nie słyszałam o biednym duchownym katolickim. Mam mnóstwo pytań bo okazuje się, zę coś innego można wyczytać w Piśmie Świętym a co innego uczy nas kościół. Pozdrawiam i wierzących i niewierzących.
      • Gość: Przebudzona Re: Kolęda 2011 IP: 46.113.73.* 04.01.11, 13:02
        >Jaki związek ma kościół z Bogiem oprócz wymiernych korzyści finans
        > owych w relacji wiara - katolik- kościół. Nie korzystam z usług kościelnych ale
        > wierzę w Boga a do tego nie potrzeba pośredników, tak myślę.

Paradoksalnie kościół nigdy nie miał nic wspólnego z Bogiem jakiego ja znam.Wymyślił sobie Boga grożącego paluszkiem,listę tzw.grzechów,szatana,ogień piekielny i straszy tym czymś swoje owieczki,którym do baranów bliżej.Kościół tylko przeszkadza ludziom w rozwoju ducha!!!
        • Gość: Piksel Re: Kolęda 2011 IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 13:22
          No właśnie, zastanawiam się nad tym czemu od niepamiętnych czasów kościół straszy ludzi Bogiem, ogniami piekielnymi, okrutną zemstą Boga ( armagedon, apokalipsa) czy innymi strasznymi męczarniami. Były już przerabiane odpusty za grzechy, palenie na stosie - inkwizycja itp. W starym testamecie jest pełno zbrodni, mściwości, nienawiści...w nowym, oblicze Boga przedatwione jest diametralnie inaczej. Dlaczego kiedy ksiądz jest przestępcą zostaje przeniesiony za karę do innej parafii? Ksiądz który molestuje dzieci, nie idzie do więzienia podczas gdy za ten sam czyn zwykły człowiek musi trafić za kratki.Przecież zbrodnia jest ta sama. Dlaczego kosciół gromadzi majątki skoro wierzy w raj po smierci? Po co w kosciołach marmury, złocenia, witraże kiedy w szpitalach nie ma pieniedzy na leczenie dzieci? Czy prawdziwy katolik potrafi mi odpowiedzieć na te pytania? Czemu ksiądz który ma dzieci i kobietę nie ma obowiązku zrezygnować z kapłaństwa i zacząć zyć normalnie tylko kościół stworzył fundusz alimentacyjny? Ksiądz to przeważnie zdrrowy mężczyzna który mógłby sam utrzymać swoją rodzinę. Pytam bez złośliwości. Po prostu chcę w końcu znać odpowiedzi.
      • Gość: Luctfer oświeca Piekło - czyli spółka z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 17:25
        Gość portalu: Piksel napisał(a):

> Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić czemu słuzy kolęda kościelna?
        ---------------------------------------------------------------

Odpowiadam:
        Chodzi o wyganianie Szatana z mieszkań za pomocą modłów i kropidła.
        Interes polega na tym, że mój pomocnik Diabeł włazi ( za darmo) do waszych chałup zaraz po wyjściu księdza z mieszkania.
        Dzieje się tak dlatego, abyście w następnym rok znów musieli wołać księdza i ponownie wywalić mamonę na pokropek .
        Bussines is bussines - My im naganiamy co roku szmal a oni nam siebie i Wasze duszyczki.
        Do zobaczenia .
    • Gość: izzy_ofender Re: Kolęda 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.11, 13:00
      Jakim ciemniakiem trzeba być, żeby pytać o kolędę na forum internetowym?
      To wie tylko miki:(
      • haba.baba Re: Kolęda 2011 04.01.11, 14:18
        Gość portalu: izzy_ofender napisał(a):

> Jakim ciemniakiem trzeba być, żeby pytać o kolędę na forum internetowym?

dlaczego ciemniakiem-właśnie byłam u mamy i uskarżała mi się że ksiądz ogłosił że kolęda wywieszona jest w gablocie i prosi aby się zapoznać,czy tak ciężko było swoim parafianom odczytać kiedy ich odwiedzi ,proszę sobie wyobrazić tłum parafian pod gablotom a w tym jeszcze ludzi niepełnosprawnych i niedowidzących,coś chyba mu się pomyliło,m piszę o parafii Piotra i Pawła na podzamczu......może ksiadz pójdzie ze mną do banku bo mam pieniądze na koncie, a chciałam bardzo na ofiarę dać.....
    • Gość: miki Re: Kolęda 2011 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.01.11, 20:23
      Czy Ktos poza durnymi wstawkami typu ciemniak itp.. zna datę koledy na hetmanskiej ? Do wiadomosci wscibskich ludzi nie mieszkam na podzamczu ale mam tam babcie ktora do kosciola sie nie uda bo przebywa u mnie a niestety jak beda chodzili ministranci to tez jej w domu nie bedzie wiec ludzie niewiem po co wam to forum czujecie sie wielcy jak mozecie kogos skomentowac czy jak? Ulzy Wam jak sie rozpiszecie na temat czyjejs wiary ? Patrzcie na siebie i swoje wyjscia do kosciola ! Ja zadałem konkretne pytanie i prosze o konkretną odpowiedz ! Nic wiecej na ten temat ! POZDRAWIAM miki
      • Gość: wychuchol Re: Kolęda 2011 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.11, 16:23
        forteczna od 3 w piątek 14
        • Gość: Lucyfer Piekło - spółka z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 17:28
          Gość portalu: Piksel napisał(a):

> Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić czemu słuzy kolęda kościelna?
          ---------------------------------------------------------------

Odpowiadam:
          Chodzi o wyganianie Szatana z mieszkań za pomocą modłów i kropidła.
          Interes polega na tym, że mój pomocnik Diabeł włazi ( za darmo) do waszych chałup zaraz po wyjściu księdza z mieszkania. Dzieje się tak dlatego, abyście w następnym rok znów musieli wołać księdza i ponownie wywalić mamonę na pokropek .
          Bussines is bussines - My im naganiamy co roku szmal a oni nam siebie i Wasze duszyczki.
          Do zobaczenia .
          • Gość: ... info IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.01.11, 18:14
            uważaj, żeby szatan nie zrobił z ciebie i z twojej rodziny krwawych resztek, a wtenczas żale
            będą spóźnione
            • Gość: Aga Re: info IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 18:55
              Chyba jednak czegoś nie zrozumiałeś i z góry zakładasz, ze jak ktoś nie wpuszcza księdza do domu pewnie nie wierzy a może nawet czci szatana. Oto właśnie logika katolika dla którego kosciół i Bóg to to samo. Najciemniej pod latarnią, najwięcej zła w kościele. Piksel zadał wiele pytań na które nie otrzymał odpowiedzi. Ktory katolik zechce wszystko wyjaśnić zbłąkanej owieczce? Kościół omijam szerokim łukiem i dzięki temu jestem lepszym człowiekiem. Dla mnie osobiście Bliskie spotkania z tą zakłamaną isntytucją to jedna wielka porażka. Nadmienię, ze kiedyś chodziłam na msze a nawet śpiewałam w chórku. Na szczęście mnie oświeciło. Nie nazywam siebie katoliczką ale osobą wierzącą która nie potrzebuje tej całej śmiesznej otoczki wymyślonej przez człowieka dla chęci zysku. Amen.
              • Gość: guitarman Re: info IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.01.11, 20:03
                droga Chello o różnych nickach tym razem tylko w języku ojczystym do Ciebie będę nadawał abyś zrozumiała co nieco, kościół to my wszyscy wierzący nie tylko katolicy ale również ewangelicy, prawosławni i inni, którzy nazywają Dom Boży kościołem, może też być Zbór jak
                nazywają inni bracia chrześcijanie, są również osoby wierzące, któr chodzą do swoich Domów Bożych nazywanych chociaż Meczetami itd, a credo mojej wypowiedzi jest związane z tym,że
                keżeli jesteś osobą wierzącą to nie obrażaj żadnego Domu Bożego bo Bóg to widzi i słyszy,
                chociaż i tak przez krew Jezusa mamy odpuszczone wszystkie grzechy dlatego popraw się i nie
                i przyjmnij szaty pokory bo też jesteś wielką grzesznicą chociaż do ciebie niewiele dociera, ale
                mam nadzieję,że pokora w końcu zwycięży Twoją pychę i zarozumialstwo tak Ci dopomóż Bóg
                • Gość: ... Re: info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 20:13
                  I o to chodzi "POKORA", to jest to czego się wymaga od psa i motłochu.
                  Tak trzymaj .......i szczekaj.
                • Gość: Aga Re: info IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 23:31
                  Pokora to nie to samo co bezmyślne łażenie do kościoła, to nie oddawanie czci figurkom i księzom. Ile jest pokory w kościele? Ile pokory mają księza w swoich "wypasionych" kościołach ( plebaniach) ?. Ile jest pokory w agresywnych, mściwych katolikach? Obrażanie koscioła to obrażanie Boga?:))) To raczej kościól nieustannie Go obraża swoją pychą, BRAKIEM POKORY, agresją, nienawiścią, bogactwem, nieumierkowaniem w niczym, marmurowymi czy pozłacanymi figurami przed którymi ludzie klękają. I ty mi mówisz o pokorze? Nie masz o tym bladego pojęcia. Kosciół ( jakikolwiek) i Bóg to dwie różne sprawy. Po co kościół stworzył fundusz alimentacyjny? Po co kościołowi tyle rzeczy materialnych skoro są tacy uduchowieni? Aaa, już wiem. Pewnie dlatego, ze księża wierzą w raj....tutaj na ziemi:))) Pokorni mają być tylko ci którymi można sterować ale to nie nazywa się pokorą tylko praniem mózgów. Bóg jest wszędzie , nie tylko w budynkach specjalnie do tego stworzonych przez człowieka. Zrozumiano?
                • Gość: nickman Re: info IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 10:05
                  najlepszy jest ten od neostrady, ten to dopiero sobie nicków nawymyślał:))))
                  • Gość: nicknam Re: info IP: *.eu 09.01.11, 10:27
                    Nie mniej niż ten z chello.pl, ćwoku :)
          • sussy Re: 14.01.11, 19:47
            Gość portalu: Lucyfer napisał(a):

> Gość portalu: Piksel napisał(a):
            >
            > > Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić czemu słuzy kolęda kościelna?
            > ---------------------------------------------------------------
            >
            > Odpowiadam:
            > Ponoc ma to być wizyta duszpastrza i rozmowa z parafianami..Jednak w większości jest to zwykłe chodzenie po koperty a własciwie ich zawartosc...
    • Gość: Moni Re: Kolęda 2011 IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 19:53
      Ja uważam, ze kolędę nalezy zlikwidować. Powodów jest wiele. Ksiądz naraża się na atak bo przeciez nosi sporo gotówki, zakłócany jest spokój tych którzy nie chcą żadnych takich odwiedzin bo przecież najpierw sa zapisy więc zaczyna się pukanie i dzwonienie do drzwi. Kościół nie potrzebuje pieniądzy ponieważ ma ich pod dostatkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka