Dodaj do ulubionych

Stomatolog

IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 20:24
Szykuje mi sie wizyta u dentysty. A panicznie boje sie igieł, i sama wizyta też nie należy do najprzyjemniejszych. Dlatego szukam dentysty który znieczula gazem rozweselajacym lub ew. żelem. Jest taka opcja grzieś w w-chu? I ile kosztuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Odp. Re: Stomatolog IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.11, 10:24
      Zel nie likwiduje koniecznosci klucia igla. Gaz rozweselający ma/mial dr Witka w Swiebodzicach (dentalvit.pl). Trzeba zadzwonic i zapytac.
      • Gość: ja Re: Stomatolog IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 11:08
        zależy do jakiego dentysty się wybierasz. znieczulenie to nie jest rozwiązanie, generalnie nie koniecznie powinno się je robic kiedy np ząb nie boli i jest mały ubytek bo wtedy dentysta czuje jak Ci robi zeba przy znieczuleniu tego nie ma i coś gdzieś może zrobic za mocno. ważne żebyś miał zaufanie do swojego dentysty wtedy przestajesz się bać. ja takie mam do swojego i tez się kiedyś bałam.
    • Gość: Jim Re: Stomatolog IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.11, 15:52
      Dzieki za info. dEentalvit ma tą opcje. Ale kosztuje 200zł. Teraz juz mam bardziej pytanie do stomatologów.
      Czy za 1 podejsciem można wyleczyć wszystkie zęby? Oczywiście jeśli nie wymagaja leczenia kanałowego.
      • Gość: o Re: Stomatolog IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 16:58
        można ale czasami trzeba żeba zatruć lub dac lekarstwo na pół roku
      • Gość: bom Re: Stomatolog IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.11, 16:11
        Panie Jim! Czy wszystkie zęby da się zrobić za jednym zamachem - za jedna wizytą? Zależy ile ich jest (np 3-4) do leczenia da się zrobić, ale jeśli nie przekroczyłeś 35 roku życia lub nie masz kłopotów ze stawami skroniowo-żuchwowymi(wypadanie lub przebyty stan zapalny). Po 35r.ż.nie wskazane jest trzymanie otwartej żuchwy dłużej niż 45min. jeśli wiek masz słuszny i stawy żuchwowe w słusznej kondycji to powodzenia. No chyba, że są jakieś zęby do usunięcia to nie wiem czy lekarz usunie ci to co trzeba i wyleczy za jedną wizytą.
        Zapewne są miejsca, gdzie za jedną wizytą możesz wszystko-ale to kosztuje. Nie wiem czy u Ossowskich można kompleksowo, ale słyszałam opinie pozytywne i negatywne. Powodzenia.
    • Gość: Gogola Re: Stomatolog IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 13:51
      Za jednym razem nie da się wyleczyć wszystkich zębów ponieważ aby załozyć plombę ząb trzeba dokładnie oczyścić. Jeśli ząb jest "zywy" to trzeba zatruć nerwa aby mieć pewnośc, ze później po założeniu plomby nagle nie będzie bolało. Ja polecam Panią Gabrysię Datczuk. Ma swój gabinet na Mieszka I.
      • Gość: mysza Re: Stomatolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.11, 15:20
        A ja polecam dr-a Kokoszkę . Przyjmuje u Ossowskich
    • Gość: technikdentsta Re: Stomatolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 16:21
      Żel jest dla reklamy, wynalazek sprzed lat, tzw. ślepa uliczka.
      W USA najlepiej opłaca się doprowadzić zęby pacjenta do ruiny i protezować a jak się nie da to implanty. Poniewaz w polskim prawie są luki i technicy mogą próbować je obejść to łatwiej załatwić protezę u technika niż się męczyć u lekarza.
      Takie podejście najłatwiej osiągnąć obiecując unikanie bólu, komfort a potem powiedzieć:
      sorry Sir, sam Pan wybrałeś, a teraz już jest za późno i trzeba usunąć ząb i zrobić protezkę.
      To jest tzw szara strefa w służbie zdrowia.
      Tylko codzienna higiena, zdrowa dieta i staranne leczenie pozwala cieszyć się własnymi zębami.
      Pomijam fakt wszczepiania mikrochipów w implantach i "znakowania" pacjentów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka