Dodaj do ulubionych

PiS i tak górą

02.09.07, 16:37
W czytelni link zamieszczony przez Mapa.
Zgroza! Jednak trudno się nie zgodzić z Diagnozą.

" – Obalmy pewien mit. Mówi się, że Kaczory wzięły za pysk polskie
społeczeństwo. Nie, Kaczory wzięły za pysk 7 proc. polskiego społeczeństwa.
Cała reszta nie ma najmniejszych pretensji do PiS. PiS nie liczy się z pani
ani z moim zdaniem, bo ani ja, ani pani nie jesteśmy ich wyborcami. Nie liczą
się nawet ze zdaniem większości studentów i licealistów, bo to nie są ich
wyborcy. Ich wyborcy to babcie tych studentów, a one chcą, żeby w szkołach
znowu lano linijką, żeby była dyscyplina. Moim zdaniem PiS ma w kieszeni
kolejną kadencję."

Stąd to podobieństwo PIS do PZPR - wtedy opozycja również to było jakieś 7%
społeczeństwa, tylko PZPR nie potrafił już wskrzesić takiego entuzjazmu jak
dzisiaj PIS wśród emerytów. Niech to pokolenie (homo sovieticus) w końcu wymrze!
Obserwuj wątek
    • pitole.trolle Re: PiS i tak górą 02.09.07, 16:43
      " – Nic z tego. W dalszym ciągu spada odsetek wierzących i praktykujących
      Polaków. Polaków blisko Kościoła trzyma już teraz tylko tradycja, Kościół
      broniący polskości. Do 2005 r. spadkowi praktykujących religię poprzez
      instytucję towarzyszył wzrost praktykujących indywidualnie, modlących się w
      domu. Teraz spada i jedno, i drugie."

To jest pocieszające.
    • hurysa1 Re: PiS i tak górą 02.09.07, 20:50
      Mnie ten wywiad nie przekonuje, a miejscami śmieszy. Pisałam już o tym Mapowi:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35645&w=68177008&wv.x=2&a=68396050
      • pitole.trolle Re: PiS i tak górą 02.09.07, 21:19
        No śmieszy i co? Znaczy masz dobry humor. Zrobili badania by cię rozśmieszyć, a
        argumentem świadczącym o śmieszności jest figura retoryczna użyta w wywiadzie.
        Brawo!
        • hurysa1 Re: PiS i tak górą 02.09.07, 21:40
          pitole.trolle napisał:

> No śmieszy i co? Znaczy masz dobry humor. Zrobili badania by cię rozśmieszyć, a
          > argumentem świadczącym o śmieszności jest figura retoryczna użyta w wywiadzie.
          > Brawo!

O badaniach jest tylko mowa. Nie ma podanych źródeł. A dowodzenie hipokryzji
          Polaków ich nieczęstymi wizytami u stomatologa jest śmieszne i psuje powagę
          całego wywodu.
          • pitole.trolle Re: PiS i tak górą 02.09.07, 21:54
            Internet jest ogólnie dostępny
            biznes.interia.pl/prasa/nowe-zycie-gospodarcze/news/polska-peknieta-na-pol,957325,3586
            www.diagnoza.com/
            • hurysa1 Re: PiS i tak górą 02.09.07, 22:02
              Dzięki tego mi brakowało. Może umieściłbyś ten link w czytelni?
              • pitole.trolle Re: PiS i tak górą 02.09.07, 22:03
                Się robi.
                • kolejar Re: PiS i tak górą 02.09.07, 22:55
                  Piękna schizodyskusja 1-osobowego wielonikowca. Przyznaję, że umysł wielki, ale
                  po co tak?
    • ryko Re: Brawo PiS !!! 03.09.07, 12:45
      Taaaak,
      To pierwszy rząd który nie wyobcował się ze społeczeństwa.
      I ludzie to widzą i odpowiednio docenią big_grinDD
      • napoj.chmielowy Re: Brawo PiS !!! 03.09.07, 13:21
        ryko napisał:

> Taaaak,
        > To pierwszy rząd który nie wyobcował się ze społeczeństwa.
        > I ludzie to widzą i odpowiednio docenią big_grinDD

Podejrzewam, że bardzo się mylisz użwając słowa społeczeństwo. Przeczytaj choćby to:
        www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=254&year=2007&nrw=175&art=694
        Zresztą w czytelni jest więcej matriałów na ten temat.
      • kolejar Re: Brawo PiS !!! 03.09.07, 13:21
        ryko napisał:

> Taaaak,

Jakoś miewam czasem przeciwne wrażenie. Nie pojmuję, o co im tak naprawdę
        chodzi. Może o to, co mówi o nich LW? - znaczy chyba "Bolek" wg nich. Kiedy
        zaczną odbierać mu Nobla?

Dalej Ryko:

Taaak... Mam nadzieję, że widzą i odpowiednio docenią. Tylko wciąż nie wiem, kto
        wygra najbliższe wybory. Jak PiS jeszcze trochę porządzi przy tak wspaniałej
        opozycji PO, to zacznę wiedzieć: LiD!
      • ryko Re: Brawo PiS !!! 03.09.07, 13:49
        Kofani big_grin
        Pisałem to w oparciu o Diagnozę 2007.
        Przemawia przez nią powszechne szczęście i optymizm. To nie mój
        wymysł tongue_out
        • hurysa1 Re: Brawo PiS !!! 03.09.07, 15:32
          ryko napisał:

> Kofani big_grin
          > Pisałem to w oparciu o Diagnozę 2007.
          > Przemawia przez nią powszechne szczęście i optymizm. To nie mój
          > wymysł tongue_out

Poprze Twój optymizm i Twoje powszechne szczęście jeszcze jeden socjolog:
          lewica.pl/?id=14575
          • ryko Re: Brawo PiS !!! 03.09.07, 16:12
            Huryso,

Dla lewicy od zawsze problemem jest społeczeństwo, które nie dorosło
            i nie prezentuje własciwych poglądów (w związku z czym należy je
            zmieniać, również przemocą i z uzyciem wszelkich środków czego
            doświadczylismy w XXw.).

Taki cytacik z Twojej linki:
            "...I choć popularne głosy o zacofaniu gospodarczym i braku
            infrastruktury są prawdziwe, wcale nie są to główne i jedyne
            kwestie, z którymi boryka się nasz kraj.

A jakie są te główne?

Podstawowy problem leży gdzie indziej i ma raczej charakter
            kulturowy, mentalny, obyczajowy, świadomościowy. Otóż głównym
            problemem jest zaściankowość polskiego społeczeństwa. Mówiąc krótko:
            gdybyśmy byli innym społeczeństwem, nigdy nie mielibyśmy takich
            polityków, jakich mamy; ład instytucjonalny wyglądałby inaczej, nikt
            nie przejmowałby się opinią biskupów na temat wyborów, a niedouczeni
            prawnicy z pewnością nie byliby ministrami sprawiedliwości..."

Czyli podsumowując - tak jak i on, również Ty, Huryso, przyłączasz
            się do głosów obrażających społeczeństwo (w tym mnie), grupy
            lewackich "inteligentów", którzy wiedzą lepiej czego inni
            potrzebują, co powinni myśleć i robić (i na kogo głosować).

Gratuluję wzorców, wybranej lektury i światopoglądu.
            • kolejar Re: Brawo PiS !!! 03.09.07, 19:47
              Ryko!!! Gratuluję! To nie jest żart:
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4456921.html
              • ryko Re: Brawo PiS !!! 03.09.07, 23:39
                Kolejar,
                Wcale mnie to nie dziwi... no może jedynie fakt, że tak gorliwie
                (G)ówniana(W)ybiórcza od razu o tym pisze... pewnie ma w tym jakiś ukryty,
                niecny cel i lewackie knowanie wink
                • pitole.trolle Re: Brawo PiS !!! 04.09.07, 13:06
                  ryko napisał:

> Kolejar,
                  > Wcale mnie to nie dziwi... no może jedynie fakt, że tak gorliwie
                  > (G)ówniana(W)ybiórcza od razu o tym pisze... pewnie ma w tym jakiś ukryty,
                  > niecny cel i lewackie knowanie wink

Wnioskuję Ryko, że nie ważne czy jest dobrze czy źle, ważne że władza słucha
                  społeczeństwo i jest skłonna uczynić wszystko dla niego. Czyli schlebiać mu,
                  wyrównywać szanse (ideał socjalistyczny), wsadzać do więzień przeciwników,
                  pasożytów, bogaczy, kosmopolityków (zasady komunistyczne). Jest takie
                  powiedzenie, że w złych czasach elity naśladują lud, w dobrych odwrotnie. Jakiem
                  mamy czasy dzisiaj? Pominę Twoje nieuctwo którym się tak bezwstydnie popisujesz.
                  Polega ona między innymi na nieznajomości podstawowych pojęć, czym udowadniasz
                  swoje bolszewickie poglądy. W rozmowie nie dyskutujesz lecz używasz haseł, które
                  są dla Ciebie bezrefleksyjnym dogmatem. Przypominasz mi tego kretyna posła PIS-u
                  Kurskiego. Dla Ciebie nie ma faktów, bo one się nie liczą, uprawiasz na tym
                  forum prymitywną propagandę w stylu Urbana. Dlatego nie jesteś ani wiarygodny,
                  ani poważny i tak Ciebie traktuje towarzyszu.
                  • ryko Re: Brawo PiS !!! 05.09.07, 17:51
                    p.t

Twoja wypowiedź to bełkot... takie właśnie pitolenie (sic!) bez sensu.

Naprawdę nie da się z Twoimi zbyt ogólnymi tezami dyskutować.
                    Miłego.
                    • pitole.trolle Re: Brawo PiS !!! 05.09.07, 18:18
                      ryko napisał:

> p.t
                      >
                      > Twoja wypowiedź to bełkot... takie właśnie pitolenie (sic!) bez sensu.
                      >
                      > Naprawdę nie da się z Twoimi zbyt ogólnymi tezami dyskutować.
                      > Miłego.

Zbyt skomplikowane jak na Twój poziom? Nieuctwo jest pisowską cnotą, a Ty
                      starasz się być dziewicą nie skażoną autorefleksją. Żeby dyskutować trzeba rozumieć.
                  • pitole.trolle Do aparatczyka Pisu 05.09.07, 18:24
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35645&w=68407411&a=68451839
                    do tego pitolenia odnosiłem swoje zbyt skomplikowane jak na ciebie
                    "tezy"(sprawdź co to teza a co to polemika, bo mylisz pojęcia)
            • hurysa1 Re: Brawo PiS !!! 03.09.07, 20:23
              ryko napisał:

>
              > Gratuluję wzorców, wybranej lektury i światopoglądu.

Ciekawa jestem Twojego wnioskowania: jak z poleconego linku wnioskujesz o moich
              wzorcach i światopoglądzie? Poleciłam Ci ten artykuł bo bardzo koresponduje z
              Diagnozą 2007. A lektury dobieram sobie sama.
              • ryko Re: Brawo PiS !!! 03.09.07, 23:34
                Huryso,
                Sorry trochę się zagalopowałem...

Niemniej artykuł jest dla mnie typowym lewicowym bełkotem niewartym uwagi.
                • hurysa1 Re: Brawo PiS !!! 04.09.07, 12:15
                  ryko napisał:

> Huryso,
                  > Sorry trochę się zagalopowałem...
                  >

Przeprosiny przyjęte.

> Niemniej artykuł jest dla mnie typowym lewicowym bełkotem niewartym uwagi.

Czytuję i prawica.net i lewica.pl . Więcej bełkotu i
                  zideologizowanych wypowiedzi znajduję na tym pierwszym portalu.
            • hurysa1 Re: Brawo PiS !!! 04.09.07, 12:11
              ryko napisał

> którzy wiedzą lepiej czego inni
              > potrzebują, co powinni myśleć i robić

Ten fragment Twojej wypowiedzi doskonale pasuje do neokonserwatystów
              amerykńskich i ich wizji (tragicznej w skutkach) wprowadzania demokracji na
              Bliskim Wschodzie. Czyżby byli oni lewakami?
              • ryko Re: Brawo PiS !!! 05.09.07, 17:56
                hurysa1 napisała:

> ryko napisał
                >
                > > którzy wiedzą lepiej czego inni
                > > potrzebują, co powinni myśleć i robić
                >
                > Ten fragment Twojej wypowiedzi doskonale pasuje do neokonserwatystów
                > amerykńskich i ich wizji (tragicznej w skutkach) wprowadzania demokracji na
                > Bliskim Wschodzie. Czyżby byli oni lewakami?

Huryso,
                To właśnie demokracja pozwala właśnie wypowiedzieć sie ludziom czego tak
                naprawdę chcą... czy u nas lewicy - LiD/SLD, ideologicznego środka - PO, czy
                prawicy - PiS. Na bliskim wschodzie pozwoliłaby im wybrać pomiędzy partiami
                islamskimi a laickimi (jak to się mniej więcej dzieje w Turcji).

Postęp cywilizacji da sie zatrzymać (zakonserwować jakiś stan) tylko na jakiś
                czas... jedyne co jest pewne to ciągłe zmiany (wcale nie mówię, że na lepsze)...
                • hurysa1 Re: Brawo PiS !!! 05.09.07, 18:18
                  Pozwól Ryko, że chwilę pomyślę. Jedyne co mi się od razu nasunęło to słowo
                  postęp, które bardziej pasuje do lewicowca niż do konserwatysty. Dalej
                  wnastępnym poście (muszę napisać recenzję pewnej pracy).
                  • ryko Re: Brawo PiS !!! 05.09.07, 18:34
                    Huryso,
                    Słusznie wyczułaś, że słowo postęp mnie nieco kłuje... ale tak się utarło mówić.

Z islamem jest problem ponieważ całkowicie narzuca on innym swój światopogląd.
                    Nie ma w nim nawet takiej opcji jak współistnienie z innymi cywilizacjami
                    (sposobami organizacji społeczeństw). Oczywiście nie ma takiej opcji po
                    uzyskaniu przewagi nad innymi światopoglądami.
                    Islam nie tylko nie jest neutralny, on wręcz godzi w podstawowe prawa człowieka,
                    jak wolność wyznania ale i wolność wypowiedzi !!! Nawet tak skromna jak
                    posiadanie biblii czy krzyża.
                    • pitole.trolle Re: Brawo PiS !!! 05.09.07, 18:50
                      Jak zwykle nieuctwo. Nazywasz Islamem islamizm, to tak jakbyś Chrześcijaństwo
                      nazywał katolicyzmem co dla wielu jest zestawieniem zasadnym, bo ciekawe co
                      powiedziano by gdyby na prawach równości na które się powołujesz, obok krzyża
                      (np.w szkołach) pojawiła się gwiazda Dawida i półksiężyc.
                      • ryko Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 12:37
                        A tu jak zwykle pitolenie... tongue_out

Gwiazda Dawida ani półksiężyc mnie nigdy w oczy nie kłuły i w niczym mi nie
                        przeszkadzają. Również cerwie wzbudzają tylko zaciekawienie (pozytywne uczucie).
                        Z tego co wiem to od niepamiętnych czasów tak czuło 99.99..% polskiego
                        społeczeństwa.
                        • kolejar Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 14:04
                          ryko napisał:
                          Również cerwie wzbudzają tylko zaciekawienie (pozytywne uczucie).

Cerkwie wzbudzają o tyle moje zaciekawienie, że chadzam (wprawdzie z rzadka -
                          jak to u mnie ze świątyniami publicznymi) MODLIĆ SIĘ tam, a nie tylko pooglądać.
                          W meczetach też bywałem, ale przyznam się, nie modliłem się za bardzo, to znaczy
                          jakoś tak, ale po cichu i po swojemu (orthodox+kat). W świątyni buddyjskiej też
                          byłem i się modliłem - nawet po ichniemu - znaczy też i mojemu...

ryko napisał:
                          > Z tego co wiem to od niepamiętnych czasów tak czuło 99.99..% polskiego
                          > społeczeństwa.

I o to chodzi - tak to się rozumiemy!!! I gdzie ten Ojczulek Dyr w takiej
                          konstelacji? Popieram kard. Stasia!!! Zawsze go popierałem, bo to mój/nasz
                          człowiek od Guru JP2. Portreciki kultowe (jak buddowie swoich guru) B16 mam na
                          półeczce - co by nie było. I tradycyjnie polecam Ojca Louisa Thomasa Mertona
                          O.C.R. A piwo trapistów zaprawdę wyśmienite jest...
                          • ryko Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 15:43
                            Kolejar,
                            big_grin
                    • hurysa1 Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 14:09
                      ryko napisał:

>
                      > Z islamem jest problem ponieważ całkowicie narzuca on innym swój światopogląd.
                      >

Bardzo ulegasz prowojennej propagandzie Ryko, a Twoja wiedza o Islamie nie jest
                      przesadnie wielka. Zajrzj do mojej wizytówki znajdziesz tam kilka linków dzięki,
                      którym będziesz ją, jeżeli zechcesz, mógł poszerzyć.
                      • ryko Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 14:43
                        Huryso,

Mówię w odniesieniu do obserwowanej praktyki (np. w Arabii Saudyjskiej), a nie
                        idealistycznych teorii...

Niektórzy po dziś dzień twierdzą, że maksizm i komunizm jako ideologie są
                        świetne i godne krzewienia... tylko jak historia pokazała to
                        ludzie/społeczeństwa nie dorosły...
                        • hurysa1 Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 15:24
                          ryko napisał:

> Huryso,
                          >
                          > Mówię w odniesieniu do obserwowanej praktyki (np. w Arabii Saudyjskiej), a nie
                          > idealistycznych teorii...
                          >
                          > Niektórzy po dziś dzień twierdzą, że maksizm i komunizm jako ideologie są
                          > świetne i godne krzewienia... tylko jak historia pokazała to
                          > ludzie/społeczeństwa nie dorosły...

Ryko
                          Widzisz źdźbło w oku bliźniego, a belki we własnym nie dostrzegasz. Przejrzyj
                          historię reżimów chrześcijańskich (zwłaszcza Południwa Ameryka). Czy to była
                          nauka Chrystusa? Reżim w Arabii Saudyjskiej trwa jedynie dzięki amerykańskiej
                          polityce.
                          • ryko Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 15:38
                            Huryso,
                            Mówimy o teraźniejszości.
                            Każdemu można wsadzić kij w oko pod pretekstem grzechów jego przodków... ale czy
                            na pewno za nie odpowiadamy ???

Nie jedyna AS prześladuje innowierców, zabrania i narzuca innym zachowania
                            wynikające z islamu.
                            Sama powiedz w ilu krajach miałbym poważne problemy z powodu przeżegnania się w
                            miejscu publicznym (a nawet prywatnym) lub niesienia pod pachą biblii.
                            • hurysa1 Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 16:20
                              ryko napisał:

> Huryso,
                              > Mówimy o teraźniejszości.

Nie miałam na myśli zbyt odległej historii, a istnieje wiele symptomów
                              wskazujących na to, że bardzo łatwo może się ona powtórzyć.

> Każdemu można wsadzić kij w oko pod pretekstem grzechów jego przodków... ale cz
                              > y
                              > na pewno za nie odpowiadamy ???
                              >

Jak świadczą nie tak dawne wypowiedzi czołowych polityków PIS o dzieciach
                              KPP-owców istnieją nurty, które tak sądzą.

> Nie jedyna AS prześladuje innowierców, zabrania i narzuca innym zachowania
                              > wynikające z islamu.
                              > Sama powiedz w ilu krajach miałbym poważne problemy z powodu przeżegnania się w
                              > miejscu publicznym (a nawet prywatnym) lub niesienia pod pachą biblii.

Podejrzewam, ze w bardzo wielu, ale po co. Czy byłoby sensowne gdybym w
                              Częstachowie (zwłaszcza podczas pielgrzymki Rodziny Radia Maryja) rozłożyła swój
                              dywan i modliła się twarzą do Mekki?
                              • hurysa1 Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 16:29
                                Poprawiam:

Podejrzewam, ze w bardzo wielu tyle,że nie we wszystkich miejscach i nie o
                                każdym czasie. Tylko po co?. Czy byłoby sensowne gdybym w
                                Częstachowie (zwłaszcza podczas pielgrzymki Rodziny Radia Maryja) rozłożyła
                                swój dywan i modliła się twarzą do Mekki?
                                • kolejar Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 16:41
                                  hurysa1 napisała:
                                  Czy byłoby sensowne gdybym w
                                  > Częstachowie (zwłaszcza podczas pielgrzymki Rodziny Radia Maryja) rozłożyła
                                  > swój dywan i modliła się twarzą do Mekki?

Przepraszam, ale jako bywalec jasnogórski się wtrącę. Otóż tam bywały (i chyba
                                  bywają?) np. zloty hippsów. Nie sądzę, żeby gdziekolwiek tam ktoś aresztował,
                                  czy prześladował za bardzo dywanik twarzą do Mekki. No, może by hippisi trochę
                                  się podśmiewali... ale już z buddystów to nie bardzo. No, tak normalnie. Ale za
                                  pielgrzymkę radiomaryjną rzeczywiście nie ręczę! I kogo tak Jarek wspiera???
                              • ryko Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 16:39
                                Huryso,
                                Trudno obarczyć Michnika odpowiedzialnością za zdradę jego KPPowskiego ojczyma,
                                czy też zbrodnie brata, jednak wychowanie, wzroce wyniesione z domu na pewno nie
                                pozostają bez jakiegokolwiek znaczenia, szczególnie dla światopoglądu (w końcu,
                                niedaleko jabłko pada od jabłoni).

Zapewniam Cię, że poza ciekawością pielgrzymów (małą sensacją jaką byś byłą) nic
                                by Ci się nie stało. Nikt nie splunąłby w Twoją stronę ani nie rzuciłby
                                kamieniem, policjant by Cię nie poprosił do radiowozu, a prokurator/sąd by Cię
                                nie zamknął.

Byłabyś w pełni bezpieczna, miałabyś wszystkie prawa obywatelskie i nawet
                                byłabyś chroniona przez cały aparat państwowy. I to nas różni od krajów islamskich.
                                • kolejar Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 16:50
                                  ryko napisał:
                                  > Zapewniam Cię, że poza ciekawością pielgrzymów (małą sensacją jaką byś byłą) ni
                                  > c
                                  > by Ci się nie stało. Nikt nie splunąłby w Twoją stronę ani nie rzuciłby
                                  > kamieniem, policjant by Cię nie poprosił do radiowozu, a prokurator/sąd by Cię
                                  > nie zamknął.
                                  >
                                  > Byłabyś w pełni bezpieczna, miałabyś wszystkie prawa obywatelskie i nawet
                                  > byłabyś chroniona przez cały aparat państwowy. I to nas różni od krajów islamsk
                                  > ich.

Poniekąd się zgadzam, ale jakby tak była akurat pielgrzymka MW, to już za
                                  nierzucanie kamieniami, a przynajmniej ostentacyjną obrazę (gesty
                                  nazi-hitlerowskie) nie ręczę. I z kim ten Jarek się zadawał? I po co? Sam sobie
                                  klęski narobił...
                                  Poza tym wychowanie, owszem, ma wpływ. Moje jest akurat PPS-owskie - Marszałek
                                  JP znaczy. To oczywiste lewactwo. Nawet ex-terroryzm (1905). Przy tym - UWAGA! -
                                  nazioli i wszelkich faszystów zaliczam do chorobliwych odłamów lewackich. PiS -
                                  niestety - koalicją z Samoobroną i LPR w te pozycje się stoczył - lewackie. Dziś
                                  właśnie stosuje skrajnie lewackie metody. Ja popieram lewicę - nie lewactwo. I
                                  znów niestety - w dzisiejszej RP jakoś lewicy (poza wolnym strzelcem - tow.
                                  Józefem Piniorem) dostrzec nie mogę.
                                • hurysa1 Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 17:32
                                  ryko napisał:

>
                                  > Zapewniam Cię, że poza ciekawością pielgrzymów (małą sensacją jaką byś byłą) ni
                                  > c
                                  > by Ci się nie stało. Nikt nie splunąłby w Twoją stronę ani nie rzuciłby
                                  > kamieniem, policjant by Cię nie poprosił do radiowozu, a prokurator/sąd by Cię
                                  > nie zamknął.
                                  >
                                  > Byłabyś w pełni bezpieczna, miałabyś wszystkie prawa obywatelskie i nawet
                                  > byłabyś chroniona przez cały aparat państwowy. I to nas różni od krajów islamsk
                                  > ich.

Po pierwsze nie jestem tego pewna, a po drugie pytałam o sensowność takiego
                                  zachowania.
                                • hurysa1 Re: Brawo PiS !!! 06.09.07, 17:51
                                  ryko napisał:

> Huryso,
                                  > Trudno obarczyć Michnika odpowiedzialnością za zdradę jego KPPowskiego ojczyma,
                                  > czy też zbrodnie brata, jednak wychowanie, wzroce wyniesione z domu na pewno ni
                                  > e
                                  > pozostają bez jakiegokolwiek znaczenia, szczególnie dla światopoglądu (w końcu,
                                  > niedaleko jabłko pada od jabłoni).
                                  >

Dorzucam "dziadka z Wermahtu".
                                • sztuk6mistrz Kretyńska dyskusja 07.09.07, 13:15
                                  Indolencja, neofictwo, nieuctwo. Takie pieprzenie możecie sobie uprawiać na ścieku
                                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=72
                                  a nie na WBC. Jako, że Ryko twierdzi "Mówię co czuję i czynię co myślę
                                  Tylko prawda jest ciekawa" to powiem tak nie gadaj co czujesz, boś betonowa
                                  belka, sowiecka prawda to jest twoja prawda.
                                  Huryso niby wiesz coś o muzułmanach, a gadasz jakbyś wiedzę tą posiadła w
                                  encyklopedii dla niewidomych niemowlaków.
                                  O kolejarze nie wspomnę bo bredzi jak pop po mszalnej okowicie.
                                  A teraz mnie...
                                  • sztuk6mistrz Re: Kretyńska dyskusja 07.09.07, 13:43
                                    Sorry ale jestem nieco dzisiaj wqurwiony (nic osobistego) dlatego walę na odlew.
                                  • chlorofil1 Re: Kretyńska dyskusja 07.09.07, 13:55
                                    Niby kretyni nie mogą z sobą na WBC gadać? Tego w sprawach porządkowych nie ujęto.
                                    • sztuk6mistrz Re: Kretyńska dyskusja 07.09.07, 14:50
                                      Jasne, że mogą. Inaczej sam co miałbym tu robić wink
                                  • hurysa1 Re: Kretyńska dyskusja 07.09.07, 14:17
                                    sztuk6mistrz napisał:

> Huryso niby wiesz coś o muzułmanach, a gadasz jakbyś wiedzę tą posiadła w
                                    > encyklopedii dla niewidomych niemowlaków.

Jeżeli splot słoneczny jest "encyklopedią dla niewidomych niemowlaków" to masz
                                    rację. A Twoja wiedza Sztuk6mistrzu skąd pochodzi, że takie śmiałe oceny rzucasz?
                                    • sztuk6mistrz Re: Kretyńska dyskusja 07.09.07, 14:49
                                      Ze szczytu minaretu, dobrze się stamtąd ostrzeliwać wink
      • arek5001 Re: Brawo PiS !!! 04.09.07, 15:34
        ryko napisał:

> Taaaak,

Ryko na tobie jak na Zawiszy zawsze się znajdziesz..smile
    • bonczek_hydroforgroup Re: PiS i tak górą 04.09.07, 09:59
      z bólem się zgadzam z cytatem początkowym. Szczególnie, że ból to duży bowiem powróciwszy z zagranicznych wojaży wiadomości i realia polskie były jak obuchem w łeb....niestety
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka