Dodaj do ulubionych

Torus naka jazdy?

IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.11, 19:26
Zapisałem się na kurs nauki jazdy na kat; C do szkoły jazdy Torus i bardzo żałuje ponieważ
jeżdżę z popier..lonym instruktorem Panem Pielem, czy mogę zmienić szkołę jeśli tak to jaką
polecacie. Tylko nie Faryna kolega zdawał trzy razy.
Obserwuj wątek
    • Gość: edi Re: Torus naka jazdy? IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.11, 19:27
      zmień instruktora
      • Gość: Pati Re: Torus naka jazdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.11, 19:30
        Na 100% nie jeździsz z Panem Pielem :)
        Nawet nie wiesz jak nazywa się Twój instruktor.
        • Gość: kursant Re: Torus naka jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.11, 19:43
          Jak się nie przedstawił to z kąt mam znać nazwisko może nazywać się ... Bil, Piel,Biel.itp
          na pewno ma imię Andrzej.OK. idzi ty się nie odzywaj bo jesteś strasznie głupi innego instruktora oni nie mają dlatego chcę zmienić szkołę.OK
        • Gość: kursant Re:do edi IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.11, 19:51
          ty chłopie zamknij komputer ponieważ nie znasz tematu a odzywasz się jak byś coś wiedział oni nie mają innego instruktora dlatego szukam innej szkoły . powyżej napisałem idzi a Tobie jest edi.
          • Gość: edi Re:do edi IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.11, 20:02
            Gość portalu: kursant napisał(a):
            powyżej napisałem idzi a Tobie jest edi.

Zajebista składnia.
            • zaslawek Re:do edi 25.01.11, 20:13
              I do tego "miszcz" ortografii
              >Gość portalu: edi napisał(a):
              >to z kąt mam znać
              Jeżeli jeździ tak jak pisze to współczuję jego instruktorowi.
              • Gość: .... Re:do edi IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.01.11, 20:21
                szofer ciężarówki jest od jeżdżenia a nie od pisania, kiedyś mieli 3 klasy i było dobrze
              • Gość: edi Re:do edi IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.11, 23:20
                @Zasławek czy tobie się coś nie pomieszało ?? Jak przytaczasz cytaty to przykładaj się do tego bardziej bo zmienię o Tobie zdanie
                • zaslawek Re:do edi 26.01.11, 16:22
                  Faktycznie, przepraszam, coś mi się pop..mieszało;
                  miało być "kursant napisał" a nie "edi napisał".
                  Edi jesteś dosyć upierdliwy czasami ale pisać poprawnie potrafisz.
    • Gość: to kolega cienki Re: Torus naka jazdy? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.01.11, 20:23
      to twój koluniu jest cienki jak zdawał 3 razy bo ja robiłem u faryny i pozdawałem c i c+e za jednym sznytem, musisz tylko pilnować godzin bo lesiu jak widzi, że dajesz sobie rade bedzie kombinował jak tu ci urwać 10-15 minut później pół godziny - stary trik. a jak już zabecalowałeś w torusie, u tych fajnych laluni, to powiedz, żeby cie dali do rzepinki czy jak mu tam, ale on też cienki jest kwalifikacji wstepnej niezdał w zeszłym roku, koleś mi mówił obciach na cały ośrodek ale na samo c szkoli jakoś ludzi i są zadowoleni. PS. najtrudniejszy patent to parkowanie na zatoczce czy jakoś tak, ciężki manewr ale do obcykania
      • Gość: kursant Re: Torus naka jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.11, 21:28
        ja się pytam a wy mi dajecie głupie odpowiedzi razem z tym edi h...ow...instruktorem!!!!
        • Gość: aaa Re: Torus naka jazdy? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.01.11, 21:41
          Szkołe mozesz zmienic w kazdej chwili.Wez papiery i idz gdzie chcesz na kontynucje np. do Sztymali
          • Gość: raz tu raz tam Re: Torus naka jazdy? IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.11, 23:18
            Witaj !!!!

Popełniłeś zarąbisty błąd, zapisując się do Torus-a na kat C. Nie jeździsz z jakimś Pielem, tylko z BIELEM. Im szybciej zmienisz instruktora tym lepiej dla Ciebie. Jak już wdepłeś w to gó... (czyt. Torus), to idź do Mariusza Pierzynki, ja tak zrobiłem i nie narzekam (znaczy się zdałem). Przed egzaminem wykupiłem sobie 2 godziny u Faryny, co by sobie przypomnieć, bo BIEL nie dał mi papierów wcześniej, żebym się zapisał na egzamin i ostatnie godziny wyjeździł tuż przed przeprawą w Wordzie, tylko trzymał mnie do samego końca.Odnośnie Faryny to byłem zadowolony. Jazda po mieście i co chwila wskazówki, na co uważać, itd,gdzie najczęściej uwalają. A u Biela nic się nie nauczysz, co najwyżej poznasz nowe prostackie teksty, rodem z łaciny podwórkowej. I co 5 sekund telefony jak nie jeden to drugi. Szlag mnie trafiał jak co rusz któryś dzwonił. Jak się coś zapytasz to odeśle Cię do kodeksu, twierdząc, że on takie rzeczy mówi kursantom na kat B. No i poznasz dobrze okoliczne wioski, jego ulubiona trasa to Kuźnice Świdnickie, droga obok nadleśnictwa Wałbrzych, Boguszów, Złoty Lasek, Czarny Bór, Jaczków, Gostków, Bolków, powrót przez Dobromierz, Stare Bogaczowice i Strugę do Wałbrzycha. Poza miastem mniej paliwa przecież pójdzie. No i prywata, przewóz drewna, wyprawy na Sztygarską na szrot po jakieś części do samochodu. Dziadowanie na każdym kroku.
            • Gość: znam biela Re: Torus naka jazdy? IP: *.centertel.pl 27.01.11, 22:18
              Nie używając wulgaryzmów mogę tylko stwierdzić że pan Biel NIGDY nie powinien uzyskać uprawnień instruktora . Na jego przykładzie można jednoznacznie stwierdzić konieczność oceny profilu psychologicznego kandydata na instruktora . Jest to zakompleksiony, zarozumiały i pozbawiony podstaw kultury osobistej szofer , opowiadający o swoich doskonałych umiejętnościach prowadzenia pojazdów i nie TYLKO... Jego JĘZYK POLSKI w takcie zajęć jest zrozumiały tylko dla niego . Dziwnym jest że Starostwo Powiatowe nie odniosło się jeszcze do tego rodzaju uwag już wiele lat wcześniej . Pozdrawiam
    • Gość: Kierowca Re: Torus naka jazdy? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.01.11, 23:11
      Robilem kat. C w Torusie jak dla mnie kiepsko maja dobry marketing i nic pozatym, bylem bardzo niezadowolony, potem kat. E u Grzegorza Drzewieckiego i bylo zdecydowanie profesjonalniej i nauczylem sie duzo wiecej (i zdalem za 1 razem). Szkola mozesz zmienic, kwestia zcego oczekujesz od szkoly i instruktora.
      • Gość: katarzyna Re: Torus naka jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 08:26
        Jednym z najlepszych instruktorów nauki jazdy jest niejaki Jonasz .... Doskonale uczy :) kto chce znać to go znajdzie
        • Gość: do kasi Re: Torus naka jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.11, 19:11
          tu chodzi o kat c a ja nie słyszałem żeby jakiś Jonasz uczył na taką kat. Czytaj uważnie forum.
    • Gość: W. Re: Torus naka jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.11, 10:49
      Wprawdzie w kwestii kategorii C się nie wypowiem, ale również chodziłam na naukę jazdy do Torusa i jestem bardzo zadowolona. Teorię prowadzi pan Wilhelm Kuntz - skarbnica wiedzy a poza tym talent do przekazywania jej. Na praktykę z czystym sercem polecam pana Andrzeja Zająca - nie mogłam lepiej trafić. Opanowanie, ćwiczenia aż do skutku, a poza tym bardzo sympatyczny. Polecam. I przy okazji pozdrawiam:))
      • Gość: inst. Re: Torus naka jazdy? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.01.11, 15:25
        Zawsze można zrezygnować z kursu. Pieniądze któreś wpłaciłeś za kurs, możesz po części odzyskać, ale jest to uzależnione od umowy którą podpisałeś.
        99% instruktorów i właścicieli szkół nauki jazdy, jest naciągaczami, kłamcami i erorotomanami.
        Nie piszę 100%, bo może jest jakiś z powołania, ale nie znam takiego, chociaż zanam wszystkich instruktorów i właścicieli szkół jazdy w Wałbrzychu.
        Ale, chyba WY obecni i przyszli kandydaci na kierowców, zapominacie, że to WY jesteście klientami, którzy płacą nie małe pieniądze za usługę. To wy macie wymagać, to wy macie rozliczać daną szkołę jazdy i to wy wystawiacie opinię istruktorą!!!!!!!!!!!
        Idąc, np. do sklepu, chyba nie spotykacie się z wrogością lub pogardą ze strony ekspediętki? Bo to od was zależy czy ten sklep będzie istniał!!!!!!!!!! A "właściciele szkół jazdy" jak i instruktorzy już dawno o tym zapomnieli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Przypominajcie im o tym na każdym kroku, może (chociaż na to nie liczę) się coś zmieni.

• Gość: ex inst. Re: Torus naka jazdy? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.01.11, 15:30
          Czy ktoś zwrócił uwagę, że "szkoły nauki jazdy" mają tą samą cenę za kurs prawa jazdy kat. B?
          Czyżby zmowa cenowa?????????????????????

ciekawe ;)
          • Gość: instrutor Re: Torus naka jazdy? IP: *.centertel.pl 27.01.11, 22:20
            Kiepskie wieści : Machowski 1500 Faryna 1500 ... a np. Abel 999
            • Gość: kursant abla. Re: Torus naka jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.11, 19:14
              Jak napisałeś 1500, o co Tobie chodzi 1500 Faryna 1500 wyjaśnij
              • Gość: instruktor Re: Torus naka jazdy? IP: *.centertel.pl 28.01.11, 23:05
                Cena kursu to 1500
        • Gość: :) Re: Torus naka jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 16:00
          komu? INSTRUKTORĄ - nie!!! INSTRUKTOROŁ
        • Gość: Do inst. Re: Torus naka jazdy? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.01.11, 20:49
          Ty chyba jestes jakims zakompleksionym inst bez klientow i zal dupe sciska ze inni maja
        • Gość: instruktor i właśc Re: Torus naka jazdy? IP: *.centertel.pl 27.01.11, 21:56
          Jakoś cię nie kojarzę skoro znasz wszystkich z branży . Erotoman , naciągacz i kłamca to być może twoje motto życiowe . Od branży instruktorskiej to możesz być może skorzystać za opłatą godzinę zajęć prosty i złośliwy człowieczku . Ucz się chłopie zaczynając od ortografii to być może zostaniesz wartościowym instruktorem
    • Gość: abc Re: Torus naka jazdy? IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 18:56
      Szczerze mówiąc to mało kto zdaje za pierwszym razem. Taki jest system bo z każdego egzaminu jest kasa.
      • Gość: ex inst. Re: Torus naka jazdy? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.01.11, 19:13
        to prawda, ale mowa jest o "szkołach jazdy".
        Sam egzamin to jedyny taki egzamin państwowy, w którym komisja egzaminacyjna składa się z jednej osoby która wystawia ocenę subiektywną.
        Generalnie, podejście właścicieli i instruktorów do klientów jest tragiczne!!!
        Kto tu jest dla kogo?
    • Gość: tg Re: Torus naka jazdy? IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 20:00
      to, ze kolega zdawał 3 razy nie koniecznie świadczy o instruktorze, może bardziej o koledze, nie dam złego słowa powiedzieć na braci Faryna - zdałem za 1 razem - bez komentarza......
      • Gość: jan Re: Torus naka jazdy? IP: *.sattom.pl 28.01.11, 15:21
        stare spiewki. Instruktorzy wszyscy zli,potem egzaminator sie uwziol i tez nie moge zdac. a gdzie tutaj moja wina??? brak. Przyloz sie baranie do tego co robisz a nie wazne jest czy robisz kurs u Biela,Faryny,Drzewieckiego itp. taka prawda, Biel uczy starą szkolą ale napewno jak jestes chociaz w 40% skupiony to napewno zdasz
        • Gość: on Re: Torus naka jazdy? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.01.11, 18:50
          Był tu już kiedyś długi wątek na temat Torusu, trzeba by poszukać w archiwum. PRZESTRZEGAM PRZED TORUSEM !!!!! Biel to kawał tępego cwaniaka i teraz z perspektywy czasu żałuję, że nei strzeliłem go w "ryj" by wyleciał z tej kabiny. Przepraszam, ale jestem wkurzony.
          Prawko robiłem tam w 2006 roku, lekcje jeździłem ponad pół roku gdzie gwarantowana mi, że potrwa to około 2 miesięcy. To nie to, że nie byłem niedyspozycyjny (w tamtym okresie byłem bez pracy). Często jest tak, że przychodzisz na plac a jego nie ma, albo się spóźnia albo nie przychodzi w ogóle. Gdy o coś zapytasz, odsyła do kodeksu drogowego, wiem, że tam mogę coś odszukać ale nie po to płaci się taką wielką kasę by nie chciało mu się odpowiadać, to jego obowiązek. Mogę powiedzieć, że przez Biela zza pierwszym razem nie zdałem na placu bo nie odjechałem na 3 m po wykonaniu zadania od stanowiska. Nikt mi tego nie powiedział, bo na placu manewrowym Biela widziałem tylko raz jak wydawał mi kluczyki, trików parkowania uczyłem się sam metodą prób i błędów lub z innym kursantem, który był umówiony na jazdę w tym samym czasie co ja.

Prywata? to standard .... czeka się na niego bardzooo długo. Nie daj Boże jak każe jechać pod biuro Torusa, pół lekcji zleci. Jego ciągłe opowieści o "dupach" rzygać się chce. Załatwiasz wszystko po kolei: złom, deski itp na co ma tam akurat zlecenie.

Teraz po czasie oddałbym sprawę do sądu albo go strzelił. Ty kursancie nie zostaw tak tego bo z nerwów padniesz, zabieraj papiery i niech Ci oddają pieniądze.

P.s. C+E robiłem u Faryny, zdałem za pierwszym razem. Polecił mi go kolega, który robił u niego C, zdał za pierwszym razem. Wszystko tłumaczy, przykłada się do jazdy, przekazuje wszelkie informacje. Wybacz, jeżeli Twój kolega nie zdał za 3 razem to coś z nim nie tak, niech lepiej pomyśli o innym zawodzie. C lub C+E wymaga już czegoś od kierowcy.
          • Gość: kursant Re:odp do on IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.11, 19:26
            Faryna jest instruktorem ale on nosem charczy jak by miał coś z zatokami
            i smarka w rękę.Ja się pytam o inną szkołę a nie Faryna. OK.Możesz polecić!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka