Dodaj do ulubionych

MPK ślepi kierowcy

IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.11, 18:55
Dzisiaj wracajac ze szkoly [4lo] wsiadlam do autobusu nr2. Na drugim przestanku na ul Broniewskiego autobus po zamknieciu drzwi ruszyl. Nagle ktos krzyczy z tylu. Okazalo sie, ze kobieta nie zdazyla wysiasc, kierowca przycial drzwiami jej torebkę. Pociagnal ja pare metrow za autobusem, prawdopodobnie uderzyla jeszcze w drzewo przy ulicy. Byla to kobieta starsza, 75 lat. Byla pewna, ze autobus po niej przejechal, bo tak nam mowila po wypadku. Byl to dla mnie szok. Czy tym autobusom na prawde sie tak spieszy. Kobieta dopiero co wracala tym autobusem ze szpitala. Pogotowie nam powiedzialo, ze ma zerwane naczynia krwionosne w lewej rece. Nie rozumiem czemu kierowcom sie tak spieszy. Przeciez, dyby z tylu nikt nie siedzial, nikt nie krzyknal, to nawet by tego nie zauwazyl...
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: MPK ślepi kierowcy IP: 80.54.0.* 14.03.11, 19:09
      Medal ma zawsze dwie strony pamiętaj.Nie znasz wersji kierowcy pozatem napewno nie zrobił tego celowo.
      • Gość: ONA Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.11, 19:19
        Rozmawialam z nim. Poza tym celowo czy nie, to jednak po to ma lusterka, zeby patrzec na to czy ludzie wsiadaja i wysiadaja. A nie myslec o niebieskich migdalach.
    • Gość: mniodek Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 19:21
      A zajęcia języka polskiego macie w tym 4lo?
      • Gość: do ONA Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.11, 20:15
        Bo te pierniczone mohery juz sie nie moga przejsc jednego przestanka, ja piernicze. Ma za darmo to sie wozi, a po marketach to lata az sie kurzy. A kierowca ma patrzec w lewe lusterko jak rusza a nie w prawe. Aha jescze jedna sprawa, te pierdzielone mohery zawsze ida do ostatnich drzwi, gdzie zawsze jest wyzej, ma z przodu niska podloge to nie, pojdzie na koniec. Szkoda slow.
        • Gość: kierowca Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 20:17
          Kierowca ma patrzeć w prawe lusterko, gdy zamyka drzwi, a następnie w lewe, gdy włącza się do ruchu.
          • Gość: ! Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.03.11, 20:46
            to jeszcze nic,mi kiedys przytrzasnol w polowie wozek dzieciecy i ruszyl,to dopiero bylo widowisko moja mama z polowa wozka w srodku a ja z druga polowa na zewnatrz biegne za ruszajacym autobusem
            • Gość: gf Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 21:17
              heh szkoda ze nie nagralas na komke. moznaby na yutuba wrzucic :P
        • Gość: 207 Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.03.11, 22:08
          >Bo te pierniczone mohery juz sie nie moga przejsc jednego przestanka, ja piernicze. <
          Nawet sie nie spodziewasz jak szybko tez będziesz takim moherkiem. A gdyby to była twoja babcia....
          • Gość: uszatek Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 22:50
            A gdyby tędy staruszka przechodziła do domu starców, a tego domu wczoraj by jeszcze nie było to wy byście staruszkę przejechali. A to być może wasza matka
            • Gość: ! Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.11, 22:59
              Sprawdzić, czy nie ksiądz !
    • edi_wch Re: MPK ślepi kierowcy 14.03.11, 22:55
      Koscioły dzisiaj były pozamykane za babcia postanowiła czas zabijać w autobusie MPK ?
      • Gość: zły Re:do edi_wch IP: *.play-internet.pl 15.03.11, 08:40
        Szkoda,że ciebie nie spotkało to nieszczęście!Jednego debila by było mniej na forum.
        Ta kobieta jest w stanie krytycznym.Jest już po dwóch operacjach.Dzisiaj mają przetransportować ją helikopterem do Trzebnicy na trzecią operację.To nie jakaś tam sobie moherówka, tylko pani doktor pediatra-pani Romaszkan.Na drugi raz tępaku zastanów się,co piszesz.Nawet, gdyby to była starsza osoba, przeszukująca śmietniki-sukinsynu-należy się szanować innych ludzi.Pewnie słowo "szacunek" nie jest ci znane.
        • edi_wch Re:do edi_wch 15.03.11, 23:33
          > Szkoda,że ciebie nie spotkało to nieszczęście!Jednego debila by było mniej na
          > forum.
          > Ta kobieta jest w stanie krytycznym.Jest już po dwóch operacjach.Dzisiaj mają p
          > rzetransportować ją helikopterem do Trzebnicy na trzecią operację.To nie jakaś
          > tam sobie moherówka, tylko pani doktor pediatra-pani Romaszkan.Na drugi raz tęp
          > aku zastanów się,co piszesz.Nawet, gdyby to była starsza osoba, przeszukująca ś
          > mietniki-sukinsynu-należy się szanować innych ludzi.Pewnie słowo "szacunek" nie
          > jest ci znane.

Pani lekarz i jezdzi autobusami ?
          Szanować ludzi ?
          Ty mi pokazałeś jak to robić.
          Bóg cie nadal kocha ?
          • Gość: zły Re:do edi_wch IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 08:41
            A dlaczego starsza pani doktor nie może jeździć autobusami? Musi mieć swojego prywatnego kierowcę? Coś nie za bardzo dobrze z twoją głową.Może wiek,albo kondycja zdrowotna nie pozwalają Jej siadać za kierownicą?Ja szanuję ludzi i jestem przez innych szanowany, czego nie mogę powiedzieć o tobie.Poczytaj opinie o tobie, które piszą niektórzy ludzie na forum.Mówi samo za siebie.Co ma wspólnego to, czy Bóg mnie kocha, czy nie?Idź i poproś Go, żeby zaczął kochać ciebie.
            • edi_wch Re:do edi_wch 16.03.11, 22:41
              >Poczytaj opinie o tobie, które piszą niektórzy ludzie na forum.Mówi samo za siebie.

Tak się składa ze mam to głęboko w d... co kto sobie o kim myśli.

>Co ma wspólnego to, czy Bóg mnie kocha, czy nie?Idź i poproś Go, żeby zaczął kochać ciebie.
              Musiał bym być takim hipokrytą jak ty ciemniaku
              • Gość: zły Re:do edi_wch IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 22:51
                Murzyn jest bardziej biały, niż twoje miejsce na mózgownicę.Ty białasie.
                Skończyłem karmić cię trollu forumowy.Może zdechniesz sam z głodu.
                Jestem ateistą, jeżeli już ci o to chodzi.
                • edi_wch Re:do edi_wch 17.03.11, 16:00
                  Ateistą - srały muchy.
                  A jezeli za takiego sie uważasz to porozmawiaj z "nim" takich jak ty czasem też słucha
          • Gość: hmm Re:do edi_wch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 14:21
            Jak szanować ludzi, powinni ci pokazać rodzice. Szkoda, że tego nie zrobili.

Głupota u niektórych to rodzinne.
            • edi_wch Re:do edi_wch 16.03.11, 22:38
              > Głupota u niektórych to rodzinne.

Czego ty jesteś doskonałym przykładem - Baranie !
      • Gość: ja Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.03.11, 15:21
        Zobacz co się dzieje ok.godz.10-tej w Realu,Kauflandzie.To jest dopiero mocherowy świat A jak szybko biegają.
    • Gość: Adam Re: Do ONA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 07:26
      . Okazalo sie, ze kobieta nie zdazyla wysiasc, kierowca przycial drzwiami jej
      > torebkę. Pociagnal ja pare metrow za autobusem, prawdopodobnie uderzyla jeszcze
      > w drzewo przy ulicy.
      Jak nie zdążyła wysiąść to jak mogła uderzyć w drzewo, no chyba, że to drzewo rosło w autobusie.
      • Gość: Ari Re: Do ONA IP: *.158.216.204.pat.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.11, 07:40
        Tego typu wypadki bywają często z niekonwencjonalnych zachowań pasażerów, poza tym ludzie mają tendencję do ubarwiania. W tamtym roku tłum ludzi wsiadając do autobusu wepchnął pod koła dziewczyną,a nastepnie chciał zlinczowac kierowce.Niemal,że ją stratowali deptając po niej,a zaraz po tym osądzili kierowcę,że ją przejechał.Więc nie gadaj głupot koleżanko ONA,nie znasz sytuacji więc nie osądzaj innych. Sprawę bada policja,wsadził bym cię za kierownicę autobusu i stanął w odpowiednim miejscu,ciekawe czy byś mnie dostrzegła.
        • Gość: ONA Re: Do ONA IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.11, 16:47
          Znam sytuację, byłam tego świadkiem, rozmawiałam z policją, rozmawiałam z tą kobietą po wypadku. Więc nie gadaj głupot. Kobieta miała przytrzaśniętą rękę, na przestanku rośnie drzewo, więc z tego co wiem uderzyła w nie, bo nawet policja to przy nas sprawdzała. Mohery? Kobieta od męża ze szpitala wracała, ma prawo jeździć autobusem, a w tym autobusie zejścia są wszystkie wysokie, bez wyjątku czy przód, środek czy tył, więc nie opowiadaj głupot.
          • Gość: whatever Re: Do ONA IP: *.range86-185.btcentralplus.com 15.03.11, 19:33
            Co wy niektorzy gadacie? Chyba niektorzy maja nierowno pod sufitem. Zyja w jakims buszu. Przepisy sa, ze kierowca ma zachowac przepisy bezpieczenstwa. On odpowiada za to, zeby kazdy bezpiecznie wsiadl i wysiadl. Ma czekac na pasazera az ten znajdzie sie w srodku autobusu, albo wysiadzie z autobusu na chodnik. Ta kobieta ma prawo podac go do sadu o utrate zdrowia.
            • Gość: Ari Re: Do ONA IP: *.158.216.32.pat.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.11, 21:03
              Skoro uderzyła w drzewo to znaczy ze była na chodniku i wysiadła,a to ze się ręką trzymała autobusu i zaczepiła gdzieś torebką to już co innego. Kierowca kazdego pojazdu ma zachować ostrożnośc przed przejsciem dla pieszych,a mimo to na przejściu ginie sporo osób i nie zawsze jest to wina kierowcy,więc nie wyciągajcie tak daleko idących wniosków.
              • Gość: Ari Re: Do ONA IP: *.180.29.139.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.11, 21:19
                Do wydawania osądów to wy pierwsi jesteście,przypomnijcie sobie sytuacje zabójstwa na ul.Długiej.z góry już wydaliście wyrok,chcieliście zlinczowac faceta, kara śmierci itd.|A tu proszę,facet został uniewinniny bo się okazało że ofira to nie był taki aniołek jak go tu przedstawiano,z kolei taksówkarz nie był takim oszołomem jak niektórzy tu o nim pisali.To,że cos tam widziałas o niczym nie świadczy,nie znasz zachowania tej pasażerki,nie znasz jej stanu psychicznego i motorycznego,nie wiecz czy była pod wpływem alkoholu lub leków uspokajających itd itd.Tak naprawdę nic nie widziałaś gdyż byłaś w pojeździe a nie na tym przystanku,więc nie osądzaj ludzi zanim nie zostaną osądzeni.
          • Gość: JZS Re: Do ONA IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.03.11, 13:29
            Analizując schemat Jelcza 120M (a taki to był autobus) widać, że podłoga z przodu i na środku wozu jest niżej niż z tyłu, pomimo że schody są w każdych drzwiach, te na końcu są najwyższe i najbardziej strome:
            komunikacja.krakow.eurocity.pl/infopage/autobusy/obecne/schemat/m120.jpg
    • Gość: dyzio Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 04:06
      No i wez wyrwij takiej babci torebke, jak nawet autobusem nie dal rady. :-}
    • Gość: młoda foka Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.play-internet.pl 17.03.11, 07:06
      z innej beczki: dlaczego busiarze mogą poczekać w wysepce na spokojny wjazd, a woźnice z MPK wpierdzielają sie prosto pod auta?
      • Gość: yyy Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 08:26
        I zaś jakaś nawiedzona foka pisze coś co nie jest związane z tematem.O co ci chodzi wysepka,wpierdzielają się prosto pod auta?Czy jakieś wiosenne przesilenie?
        • Gość: do młodej foczki Re: MPK ślepi kierowcy IP: *.180.204.34.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.03.11, 08:51
          Prosta odpowiedź-MPK jeździ wg.rozkładu, a busiarze wg.autobusu jadącego przed nim.Kierowca MPK jest karany za odstępstwa od rozkładu,każde spóźnienie jest notowane w autokomputerze, natomiast busiarz robi sobie co chce i tak naprawde ma gdzieś pasażera,liczy się tylko kasa.Czy busiarz weźmie ci osobe po 70-roku życia,która w mpk jedzie za darmo?Ale ten temat nie dotyczy punktualności,a raczej wypadku,więc daj sobie spokój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka