Gość: piaskiemwoczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 19:58 Czym mógł się kierować Bóg doświadczając tych ludzi taką katastrofą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piaskiemwoczy Re: Pytanie do katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 19:59 gizmodo.pl/gadgets/19006/przejscie_tsunami_nakrecone_z_bliska.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sypie_ministranta Re: Pytanie do katolików IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.03.11, 20:15 jak to czym? Bóg jak zawsze wystawia ludzi na próbę wiary, teraz wierzący będą jeszcze silniejsi, no a Ci co nie przeżyli są już przecież w raju, same zalety. Bóg jest miłością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie katolik Re: Pytanie do katolików IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 20:21 Ja dziękuje za taką miłość. Wolę jej nie doświadczać i wybrałem wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sypie_ministranta Re: Pytanie do katolików IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.03.11, 20:40 huhu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katopolo Re: Pytanie do katolików IP: 31.60.175.* 15.03.11, 21:32 A choćby okrucieństwami japończyków w Tonkinie w czasie agresji na Chiny. Koreańczycy z tego co wiem się cieszą że Japsy w końcu oberwali za swoje. Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie do katolików IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.03.11, 06:41 puknij się w ten pustostan i lepiej nie bredź- swoje wywody zostaw dla psychiatry -nikogo to nie obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Pytanie do katolików IP: *.centertel.pl 16.03.11, 08:05 Przecież to prawda. Wszystko jest nawet w podręcznikach historycznych dla uczniów czy w Wikipedii. Też jesteś z tych co za życia opluwali Prezydenta Kaczyńskiego a potem powodowani fałszywą mentalnością płakali histerycznie 10 kwietnia aby 2 tygodnie potem znowu zacząć opluwanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nędznik Re: Pytanie do katolików IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.11, 12:46 to kara za niskie płace w toyocie w strefie obozów w wałbrzobylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy doradca Re: Pytanie do katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 18:59 Zapytaj też buddystów, islamistów,judaistów,hinduistów, bahaistów,szintoistów, taoistów i jeszcze kilku wyznań, a uzyskasz pełniejszą odpowiedź na nurtujące Cię pytanie. Warto też zapytać oświeconych ludzi w rozlicznych sektach oraz ateistów. A potem wystarczy opracować zebrany materiał i wydać książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupąwoczy Re: Pytanie do katolików IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 20:01 Głupcze nie znasz idei tej wiary nie znasz podstawowych założeń, winisz Boga za wszystko zło dookoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls Re: Pytanie do kupąwoczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 20:14 Panie Kupąwoczu, dobry Bóg stworzył Świat. "I wiedział że to jest dobre". Zdaje mi się, że nas także "na podobieństwo Swoje" stworzył abyśmy "czynili sobie Ziemię poddaną". Zatem pytanie aktualne i wymaga odpowiedzi. Zwłaszcza od katolików. Zwłaszcza od wierzących katolików, anie od księży-ateistów-zawodowców. Pytanie postawiono Czekamy na odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda foka Re: Pytanie do katolików IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 20:17 pytaj buddystów p.s. Boga stworzył człowiek, na swoje podobieństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1 Re: Pytanie do katolików IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 22:19 Masz rację młoda foka. Tylko człowiek mógł wymyślić boga. Wymyślili go żydzi, a odłam z tych wyznawców - katolicki ten wymysł wykradł, dorobił ideologię na własne potrzeby i dla posłuszeństwa dla kleru a właściwie dla całej ich hierarchii z wysłannikiem boga na ziemi - papieżem. Diabła wymyślili też dla postrachu maluczkich z tym, że przypisali mu cechy na ich wzór i podobieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls Re: Pytanie do katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 22:42 a kiedy powstal ten: katolicki odłam? proponuję 3 daty: 1 stycznia roku 0 3 kwietnia 33 869, Sobór Konstantynopolitański IV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Pytanie do katolików IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.03.11, 23:43 a ja wam powiem ze wątek stworzył pie...ięty w łepocinę jehowy.Jest ich tu więcej.Przychodzą i srają na katolików.Zjawiają się tu jak i również zjawiają się za Twoimi drzwiami by spełnić swoją zasraną misję przekonania bliźniego do bełkotów mistrza guru swojej sekty. jestem tego pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pytanie do katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 23:56 A ja jestem pewien, że jak Bóg chce kogoś ukarać , to mu rozum odbiera. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Pytanie do katolików IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.03.11, 08:11 i właśnie dlatego popada w nędzę nie tylko umysłową ale również finansową jak chello Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jew Re: Pytanie do katolików IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.03.11, 08:18 Najlepszy okres chrześcijan to średniowiecze, nie ma to jak na porządku dziennym spalić kogos na stosie lub potorturowac, oczywiscie w imie Boga, ahh. Jeszcze jedno.. jak to leci? "nie bedziesz miał bogów cudzych przede mną" ? Bałwochwalstwo, kochani katolicy gotowi zabić za kościół, krzyż. Bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Pytanie do katolików IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.03.11, 12:25 złośliwy podły człowieku.Jak śmiesz? zapoznać Cię ze świadkiem jehowy ze wszywką w dupie? czy wiesz o tym że większość z nich to ludzie którzy próbuja wyjść z nałogów - wcześniej odesłani ze strażnicą w ręku bo pan misjonarz zdołał go przekabacić? Czy wiesz durniu jeden ilu jest Krysznowców złodziei którzy okradaja swoją świątynie przebrani w piżamy ? Czy wiesz w ilu miejscach na świecie zabija się OBECNIE dla Boga ? dociera do Ciebie fakt że nie jest to wiara Katolicka ? Wszystkim tym którzy siedzą godzinami przed monitorem po to by pokazać słabość ludzi podających się za księży , pokazać słabość ludzi podających się za katolików życzę: wyjebcie się na mordę. Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzspecjalista Re: Pytanie do katolików 17.03.11, 22:19 a bez Niego nic się nie stało, co się stało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny człowiek Re: Pytanie do katolików - odp. dla kkk IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.03.11, 14:28 No i pokazałeś prawdziwe oblicze katolika. Jesteś nienawistny dla inaczej myślących, nietolerancyjny i zioniesz jadem! Bluxnisz na nich. A nie tak Chrystus nauczał postępować. W tej swojej nienawiści, jadzie, przeklinaniu innych niż katolicy to sie jakoś swego boga nie boisz. Hipokryto., takiego jak ty to kościół katolicki dla oczyszczenia swoich szeregów powinien wykląć, czyli usunąć. Psujesz im wizerunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Pytanie do katolików - odp. dla kkk IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.03.11, 18:20 Bóg nie stworzył człowieka na swoje podobieństwo tylko szympans ewoluował, wystarczy popatrzeć jak skaczą kibice na meczach przez płoty Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzspecjalista Re: Pytanie do katolików - odp. dla kkk 18.03.11, 18:50 czy szympans jest wcieleniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sak Re: Pytanie do katolików - odp. dla kkk IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 19:32 HGW? Zależy czego wcieleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Pytanie do katolików - odp. dla kkk IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.03.11, 20:57 nie jestem katolikiem idioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskiemwoczy Re: Pytanie do katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 17:49 przykład "katolika" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKT Re: Pytanie do katolików IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.11, 00:11 Świadkowie Jehowy z założenia uważają, że Pan Bóg nie karze ludzi. Nie wypowiadaj się na tematy, w których słabo się orientujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kkk Re: Pytanie do katolików IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.11, 13:01 po pierwsze to żydzi wymyślili sobie boga z innych pradawnych wierzeń potem katole i kościół od nich pobrali i wymyślili sobie przypisane religijne pasujące do siebie pierdoły na własne potrzeby a jehowcy kociarstwo od katoli sobie znowu na własne potrzeby wybrało i po przeinaczało na swój wzór religijny bełkot i tak oto wygląda historia boga i religii oczywiście sekt tego typu jest pełno na ziemi rozprzestrzeniło się to plugastwo jak plaga egipska wciskając ciemnotę tępakom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no wreszcie Re: Pytanie do katolików IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.11, 12:53 no wreszcie padły słowa prawdy gość 1 wyjaśnił wszystkim jak to na prawdę wygląda i co zdziwieni ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachna Re: Pytanie do katolików IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 20:06 czyj Bóg za wiki: Kościół katolicki w Japonii jest częścią powszechnego Kościoła katolickiego, kierowanego przez papieża. Liczy ok. 509 000 wiernych, co stanowi ok. 0,4% Jedni powiedzą - bo nie wierzą - inni że to Budda ich doświadcza, a Darwin, że na to leje a geolodzy, że tam zawsze były trzęsienia ziemi ruchy płyt tektonicznych. Nie znam historii Japonii ale nawet w filmie Shogun jest poruszana ta kwestia warto zobaczyć przy czym tu są tylko największe en.wikipedia.org/wiki/List_of_earthquakes_in_Japan oraz od 1900 większość zaznaczonych www.newscientist.com/blogs/shortsharpscience/2011/03/interactive-graphic-japans-dea.html Także, sytuacja smutna a po co w to Boga mieszać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutaj Re: Pytanie do katolików IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.03.11, 22:18 bo katolicy lubią po prostu mieszać Boga we wszystko. Nie pisze tego złośliwie tylko tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls Re: Pytanie do katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 22:31 Także, sytuacja smutna a po co w to Boga mieszać Jego to dzieło, węc On odpowiada. Nam zesłał to doświadczenie. Aby uzasadnić pojęcie nicości? Pojęcie ostatecznego kresu życia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachna Re: Pytanie do katolików IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 00:01 daj mi namiary na swojego dilera - też tak chcę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls Re: Pytanie do katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 00:04 Ty chcesz też umierać na raka? Lepiej na udar, albo zawał. Na raka nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachna Re: Pytanie do katolików IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 00:26 a kiego uja mi tu z rakiem wyjeżdżasz - pierdoły piszesz i tyle i tak ponoć każdy ma raka Tak apropo - na początku Adam i Ewa - no dobra mieli dzieci to później jak brat z siostrą czy syn z matką, ojciec z córką proszę - o wytłumaczenie Z tego co wiem to było 3 synów Abel, Kain i Set czyli raczej synowie z matką - ot takie sobie kazirodcze chrześcijaństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Pytanie do katolików IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.03.11, 23:38 po prostu doskonały pokaz głupoty i braku szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachna Re: Pytanie do katolików IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 23:01 Głupotą i brakiem szacunku w tym do Boga jest Pośliznąłem się na lodzie i złamałem nogę - Bóg tak chciał - zamiast uważać na oblodzonej drodze i iść uważnie, a nie jak zaślepiony baran iść po oblodzeniach w byle jakich butach i mówić nie wywrócę się bo Bóg nade mną czuwa. Jaki poziom dyskusji takie i moje pytania jak i odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls Re: Pytanie do katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 21:45 Poziom dyskusji sam tworzysz. Kto ci powiedział, że masz nie cierpieć, nie umrzeć i podobne głupstwa. Właśnie uświadomiłeś sobie wolę Boga. Chce byś miał wybór być baranem lub nie. Ale nie czy będziesz szczęśliwy czy nie, ani łatwo/trudno ani umrę jutro/pojutrze. Ani rak/udar. Przyczyna śmierci jest zawsze organiczna i aprioryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKT Japończycy to nie katolicy IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.11, 00:03 i mają... Głupi żart. OK, ale Wałbrzych wygląda jak po tsunami, więc chyba na miejscu ;/ Na pocieszenie - wszyscy kiedyś umrzemy. Lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do piaskiemwoczy Re: Pytanie do katolików IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.11, 12:35 boga nie ma ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naukowiec Re: Pytanie do katolików IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.11, 15:33 boga wymyślili ludzie nie rozumiejący procesów zachodzących w kosmosie takich jak kształtowanie planet i układów słonecznych jak nasz ,ludzie jak czegoś nie rozumieją to przypisują to siłom wyższym niezrozumiałym niewyobrażalnym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolf Re: Pytanie do katolików IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 22.03.11, 17:10 Japonia leży w miejscu o najwyższej aktywności sejsmicznej od dawien dawna i bardzo dobrze o tym wiedzą. Jak wsadzisz rękę w ogień to nie wiń Boga że się poparzysz to czysta nauka wiń Newtona, Einsteina itp. a najlepiej to pomódl o rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Pytanie do katolików IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.03.11, 08:29 a może by procesy zachodzące w kosmosie i układzie słonecznym budowały nam domy, fabryki, pracowały za nas i utrzymywały a my byśmy tylko obserwowali te procesy kosmiczno-ziemskie, myślenie,że wszystko bierze się znikąd jest wynikiem uszkodzenia mózgu przez ogólnie dostępne i legalne substancje odurzająco-narkotyczne, możliwe,że jeszcze w okresie płodowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stela Re: Pytanie do katolików IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.03.11, 09:46 Ale mój poprzednik walnął, jak łysy o beton. Widać się naćpał chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ..... Re: Pytanie do katolików IP: *.ip.netia.com.pl 23.03.11, 14:54 znikąd wziął się chyba twój mózg a właściwie to pusta czaszka która dostałeś w spadku razem z kodem DNA ... co mają procesy zachodzące w kosmosie do tego co ludzie na ziemi robią ??? a może twój urojony bóg ciebie stworzył na swoje podobieństwo buduje i utrzymuje ciebie to miałeś na myśli dobrze zrozumiałem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Pytanie do katolików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 17:54 a ja myśle że macie tak puste baniaki ze kompletnie nie zrozumieliscie "..." w 100% sie z nim zgodzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sld Re: Pytanie do katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 22:52 chodzi o tuska czy o kaczora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Pytanie do katolików IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.11, 14:45 Żeby prymityw miał zagadkę. Odpowiedz Link Zgłoś