Dodaj do ulubionych

Triada 7+7 byłem ... :-)))

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 10:37
... i było zajebiście :-))) organizacyjnie wszystko na medal, bez większych
niedociągnieć, jedyne poślizgi spowodowane były bezmózgowiem niektórych
rodaków (ale na to nie ma recepty :-()oraz dezinformacją i bałaganem LOTu.
Mam nadzieje że po 1 maja 2004 firma ta spektakularnie upadnie czego jej
życze. Z tego miejsca moje duże brawa dla Triady, mam nadzieje że następnym
razem również się nie zawiode :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: deo Re: Triada 7+7 byłem ... :-))) IP: *.smrw.lodz.pl 13.10.03, 21:34
      Ja tam na LOT nie narzekam . Leciałem Boeingiem 767 -300 a nie jakimś prywatnym
      arabskim czy co jeszcze gorsze / nie daj Boże / gruchotem jakiegoś polskiego
      własciciela . Samolot pewny , bezpieczeństwo pełne i podczas lotu mozna pić
      sok , kupować drinki lub spać a nie drżeć czy samolot jakimś cudem doleci do
      celu.
      • Gość: Imo Re: Triada 7+7 byłem ... :-))) IP: 81.219.125.* 13.10.03, 21:40
        deo, a gdzie Ty niby tym Boingiem 767 leciałeś? Do Egiptu?
        • Gość: deo Re: Triada 7+7 byłem ... :-))) IP: *.smrw.lodz.pl 14.10.03, 00:48
          Gość portalu: Imo napisał(a):

> deo, a gdzie Ty niby tym Boingiem 767 leciałeś? Do Egiptu?
          No przecież nie do Iraku ani do Koziej Wólki z prywatnego lotniska na zielonej
          trawce przy grobli tylko z lotniska w Warszawie im / sic uwaga !!/ Fryderyka
          Chopina . W jedna stronę leciałem / LOT- czarter / Boeingiem 767 - 300
          Dość duży ale to nie ten co lata do USA a z powrotem trochę mniejszym
          Boeingiem 737 - 300 z Hurghady .
          A Ty czym leciałes do Egiptu - Wilgą ??? Cesseną ??? ATR -em ?? Jakiem 40 -
          rządowym lub może Jumbo jetem czy też załapałes się na ostatnie loty
          Concorda ???????
          • Gość: Imo Re: Triada 7+7 byłem ... :-))) IP: 81.219.125.* 14.10.03, 06:58
            Piepr Cub`em :P
          • pc_maniac Re: Triada 7+7 byłem ... :-))) 14.10.03, 07:20
            Deo. Jak na lotnisku w Hurgadzie wyląduje pierwszy Boeing 767 tojego pilot
            zostanie wpisany do "Księgi rekordów Guinessa" za nakrótsze lądowanie tym
            samolotem na świecie.

Pewnie leciałeś samolotem prezydenckim?!
            • Gość: deo Re: Triada 7+7 byłem ... :-))) IP: *.smrw.lodz.pl 15.10.03, 00:07
              pc_maniac napisał:

> Deo. Jak na lotnisku w Hurgadzie wyląduje pierwszy Boeing 767 tojego pilot
              > zostanie wpisany do "Księgi rekordów Guinessa" za nakrótsze lądowanie tym
              > samolotem na świecie.
              >
              > Pewnie leciałeś samolotem prezydenckim?!
              >
              Hello spece od aviacji .Boeing 767 -300 to nie Boeing 747 / Jumbo Jet / 767
              spokojnie moze lądować w Hurghadzie może jeszcze lepiej niż na Okęciu -
              ostatecznie Egipcjanie jakby sie uparli to by wydłużyli pas startowy na
              pustyni i mieliby również Jumbo Jety .
              Ale w końcu może łaskawie powiecie jakim samolotem lecieliście do Egiptu bo jak
              wam żaden nie pasuje to chyba przyjdzie sądzić ,że dolecieliście tam na
              dwuskrzydłym wielbłądzie - dromaderze ????
              Ja leciałem czarterem Lotu z Warszawy opóźnienie do Egiptu bylo rzędu 10 min a
              z powrotem nie więcej niz chyba 5 minut.
              Skąd u Was takie opóźnienia ??.
              A jaki lepszy od Boeinga samolot lata charterem do Egiptu i jakie to linie
              takie wspaniałe jak piszecie ???
              Do pc maniaka samolot prezydencki w Polsce to Jak -40 przestarzała maszyna więc
              bym nie wsiadł bo to się może niedługo rozlecieć , natomiast samolot
              prezydencki USA to Boeing 747 / Jumbo Jet / ale on lata do Iraku a mi z
              Bushem nie po drodze !!!!
      • Gość: Kaktus Re: Triada 7+7 byłem ... :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 07:47
        Najlepsza firma LOT ma tylko 2 szt. 767 i obydwa latają na rejsach
        transatlantyckich. Nie miałem na myśli stanu technicznego samolotu bo na tym
        się nie znam i nie mnie to oceniać tylko oraganizację i nieszęsną punktualność.
        Żaden samolot do Egiptu chyba nie wylatuje o czasie, tylko kibluje się
        godzinami po lotniskach, może to jest zmowa żeby jak najwięcej zostawic kasy w
        lotniskowych restauracjach, cholera wie co o tym myśleć, niemniej jest to
        bardzo wkurzające. Obsługa pokładowa największe zaangażowanie wykazuje w
        handlowaniu gorzałą, papierosami i całą reszą bzdur, a na każde pytanie
        odpowiada nie wiem, nie wiedzieli nawet czy podczas ponad godzinnej przerwy w
        Poznaniu wypuszczą nas z samolotu czy będziemy w nim zapuszczać korzenie :-(
        zreszą stewardessa nie wykazała nawet żadnej chęci żeby się w tym temacie
        czegokolwiek dowiedzieć.

Zresztą miałem wątpliwą przyjemność leciec LOTem do Stanów w ubiegłym roku ale
        to wogóle temat rzeka.

Pomijając niektóre niedociągnięcia wakacje były w mistrzowskim wydaniu :-)))
        • Gość: crx Re: Triada 7+7 byłem ... :-))) IP: *.kghm.pl 14.10.03, 08:25
          potwierdzam
          jedyna zaleta LOT top to że stewardesy mówią po polsku cała no i cattering jest
          zjadliwy (nie jakieś zmutowane krewetki), oragnizacja do bani, najpierw sie
          sóźniaja 4 godz a potem pretensje ze pół samolotu pijana (Polacy :p), zeby
          jakis film puścili

a B 767-300 LOT ma szt. 3.

ale po tym jak Airbusem 330 (chyba) sie przeleciałem to kazdy nastepny to
          autobus ze skrzydłami :)
      • Gość: I_K_A Leciałam Boeingiem 737 - 300, było OK !!! IP: *.spine.pl 18.10.03, 15:53
        Też byłam z Triadą 7 + 7. Poza tą wielką wpadką z kasą za bilety (ale to inny
        temat), było OK.

A leciałam właśnie też z LOT-em i Boeingiem 737 - 300.

Od razu wspomnę, że leciałam pierwszy raz w życiu, pomimo tego że dużo już
        zwiedziłam, ale do tej pory starannie unikałam poruszania się drogą
        powietrzną. W końcu musiałam się przełamać, bo o Egipcie marzyłam od lat, a
        drogą lądową byłoby ciężko z urlopem w pracy....

Zmierzam do tego, że lot (tzn. 3 loty, bo z powrotem mieliśmy międzylądowanie -
        o czym z resztą Triada nie poinformowała nas) przetrwałam spokojnie ( a nwet
        podobało mi się ), samolot był wygodny, schludny, obsługa bardzo miła. Nic się
        nie "telepało", nie urywało.
        Ogólnie, po pierwszym stresie, czułam się wewnątrz bezpiecznie, myślę że to
        też dzięki Boeingowi, bo np. kolega mi opowiadał, że Jego brat leciał do
        Egiptu jakimś kompletnym rzęchem, w którym wszystko się ruszało w środku i na
        zewnątrz i wszyscy myśleli, że zaraz spadną...okropność!

Gdybyście chcieli coś więcej się zapytać, albo podzielić wrażeniami, będzie mi
        miło.

A przy okazji - potrzebuję zdjęcia z muzeum w Kairze. Zrobiłam bardzo ładne
        cyfrówką, niestety kolega na laptopie je utracił, będę bardzo wdzięczna za
        jakiekolwiek.

Możecie pisać na mój mail:

dominika_a@tlen.pl
        • Gość: deo Re: Leciałam Boeingiem 737 - 300, było OK !!! IP: *.smrw.lodz.pl 19.10.03, 12:24
          A dlaczego miałaś międzylądowanie i gdzie ????
          Ja akurat leciałem bez miedzylądowania ale z Warszawy .
          Podróż Boeingami LOT -u nieco ponad 4 godziny ' Obsługa miła , przyjemna
          standart europejski . Lepsze samoloty to chyba do Hurghady nie latają no bo
          niby jakie ???? !!!
          Ja osobiscie współczuję stewardesom i stewardom bo gdy pasażerowie siedzą w
          wygodnych fotelach to Oni/e/ siedzą / przy kabinie pilotów i toalecie /na
          takich niewygodnych ławeczkach - na takim twardym zydelku wytrzymac 4 godziny
          to sztuka !
    • Gość: Agios Re: Triada 7+7 byłem ... :-))) IP: 217.153.7.* 14.10.03, 08:49
      No dobra, ale co z Triadą? Bo ja osobiście chciałem ich pochwalić. Byłem z
      Triadą na wycieczce w Paryżu i objazdówce po Turcji. Perfekcyjnie. Cieszę się,
      że Egipt też im dobrze wychodzi. Gratulacje.
      • Gość: Kaktus Re: Triada 7+7 byłem ... :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 09:25
        jak już pisałem .. bez zatrzeżeń :-)))
        • Gość: Aga do Agiosa IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 13:09
          Wiem, ze troche odbiegne od tematu, ale napisz dokladniej jak Ci sie podobala
          objazdowka po Turcji z Triada. Chcialabym wybrac sie na ta wycieczke, dlatego
          czekam na informacje.
          • Gość: Agios Re: do Agiosa IP: 217.153.7.* 15.10.03, 08:29
            Było super. Najpierw byłem tydzień w Alanyi i mogłem się przyzwyczaić do
            klimatu, Turków (świetni ludzie) itp., więc na objazd wyruszyłem w pełni
            nastroju urlopowego. Objeżdża się straszliwą ilość kilometrów, bo dojeżdża się
            aż do Stambułu, w autokarze spędza się mnóstwo czasu, ale nie stanowi to
            specjalnego problemu, przynajmniej można zobaczyć cały kraj góry, równiny,
            miasteczka, ludzi. Miałem znakomitą przewodniczkę Asię, której towarzyszył
            przewodnik turecki z wykształcenia historyk. Organizacja perfekcyjna np. w
            Stambule autokar zatrzymał się dosłownie na pięć minut gdzieś w samym centrum
            miasta, na zakazie i w ciągu minuty wysadził ludzi, Turcy już czekali
            samochodem na bagaże, przeładowali i dowieźli do hotelu zanim do niego
            doszliśmy. Turcja jest piękna, to był znakomity wyjazd, przyzwoite hotele, bez
            potknięć. Objazd jest bez wątpienia męczący, program wycieczki wypełniony po
            brzegi, a mimo to Asia jeszcze dokładała ponad program np. za zgodą wycieczki
            wstaliśmy godzinę wcześniej jadąc do Stambułu więc wygospodarował się czas na
            wędrówkę po bazarze. Naprawdę warto się na cos takiego wybrać. Aha, rzecz która
            się prawie nie zdarza: Triada uznała mi reklamację, mimo że nie całkiem miałem
            rację, ale i tak uznali.
            • Gość: Aga Re: do Agiosa IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 08:55
              Bardzo dziekuje za informacje.
            • Gość: ktosik Re: do Agiosa IP: *.crowley.pl 03.02.04, 22:33
              "Było super" - ?!??!?!?!?!?!?
              Nie rozumiem po co składałeś reklamację jeśli było tak super?
            • Gość: turista Re: do Agiosa IP: 62.139.254.* 05.02.04, 16:20
              gratujuje uczciwosci :( :( :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka