Dodaj do ulubionych

DonGovani wg Długołeckiej

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.06.11, 14:28
Co myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Iva Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 16:54
      Porazka, porazka, porazka .Ta pani potrafi niestety spierniczyc wszystko. Uwazam , ze skoro ktos czegos nie potrafi robic, nie powinien tego robic, i jeszcze wciskac tego innym. Najbardziej niezadowoleni byli wykonujacy.
    • Gość: muzyk Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 17:24
      Myślimy, że to kampania wyborcza Ludwiczuka
      www.youtube.com/watch?v=hUfk3JPqrbo
      • Gość: B&W Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.11, 00:08
        i to za pieniądze WPWiK , mecenas k..wa wysokiej k...wa kultury k...wa
    • Gość: też meloman Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.11, 23:43
      Widziałem już przedstawienia, gdzie scenografię i kostiumy projektowała pani Długołęcka jak na przykład Czarodziejski Flet na scenie filharmonii oraz ostatnią inscenizację w kopalni. Myślę, że jeśli teraz znowu projektuje kostiumy, to w całej okolicy zabrakło sznurka do snopowiązałek i włóczki do beretów
      • Gość: Edyta Kasprzyk Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 03:39
        Pani Aniu! Dziękuję za możliwość udziału i współpracy! Nie ważne są dla mnie komentarze, największa nagroda, to to,że zobaczyłam moją Mamę szczęśliwą, wzruszoną i Dumną!!!
        • Gość: mik Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 10:30
          Relacja z premiery!
          www.youtube.com/user/WalbrzychFAKTY#p/u/1/5rwhupuasaQ
      • Gość: i ja też Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.11, 11:15
        eeeeeee tam...... w lumpeksach zabrakło firanek..... anioły wykupiły....

Udział brali też seniorzy. Czemu nie ma o nich ani jednego słowa???? Na pochwały zasłużyli tylko młodzi??????
        • Gość: jed Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 13:06
          Nie, wszyscy z ekipy Powstanie Aniołów zasługują na pochwałę!!!
          • Gość: jan Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.play-internet.pl 30.06.11, 14:36
            Madaminy byłyście piękne !!!
            • Gość: fritz Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.11, 22:46
              opera w stodole, co wraca PRL???
              • Gość: jed Opera IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 02:22
                Ładna ta stodoła ;)
    • Gość: a Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 08:23
      A to jest "ta" długołęcka?
      • Gość: Mała Mi Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.07.11, 20:22
        tak;
        TA sama;
        od dyrektora filharmonii Mikulskiego itd;
        od bloga jej byłego męża na wordpress chyba blog rozwodnika czy podobnie;
        ta sama ARTYSTKA z wykształcenia kosmetyczka;
        ale za to z wizją;
        niech się wypowiedzą aktorzy, którym nie zapłaciła,a którzy zainwestowali własną kasę w to "przedstawienie";
        • Gość: Agnes Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 20:40
          jak w ogóle mozna nazywac cos co tworzy kosmetyczka OPERA!! no bez przesady Prosze Panstwa
          • Gość: Mała Mi Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.07.11, 20:44
            cóż :D
            mialo się elektryka za prezydenta, miało się prawie magistra za prezydenta, to i kosmetyczka po studium kosmetycznym może być reżyserem :D
            i dlatego nic dziwnego,że na kasie w rossmanie bywają dziewczyny z dyplomem inżyniera magistra :D
            • Gość: tomek Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 21:31
              brawo za spektakl , brawo , ze po prostu sie chcialo ....

a krytykom .... nie , palca nie pokaże .... :-))
        • Gość: jak zawisc ? IP: *.play-internet.pl 02.07.11, 01:26
          mala, nie rozsiewaj zawistnych i pomawiajacych plotek, bo zle skonczysz
          czyzby Długołęcką chciano gdzies , gdzie wam nieudolni cos nie wychodzi ??? :) czyli nijaka nie jest skoro taki atak ? :) oprócz dyplomu kosmetyczki ma kilka innych, zabrakło odwagi by wymienić ? :)
          a moze jestes zazdrosne kiepsko wygladajace babsko, skoro tak pilnujesz jej liste facetow i wnikliwie sledzisz :) ?
          • Gość: Edyta Kasprzyk Re: zawisc ? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.11, 14:39
            Dziwi mnie bardzo, to że nikt nie miał odwagi przyjść i porozmawiać z naszymi artystami, solistami, orkiestrą, którzy tak bardzo zintegrowali się z nami i żal było im opuszczać nas i Hotel Maria, bo tak świetnie czuli się tu!! Usłyszeć słowa solistów, którzy powiedzieli, to niesamowite,co stworzyliście, jak mocno się zaangażowaliście, cieszymy się że razem zrobiliśmy Operę - to największa dla nas wszystkich nagroda! I to, że udało się Pani Ani zebrać nas wszystkich w jednym miejscu, w takim czasie, i jeszcze zmotywować do takiej pracy, która przyniosła nam sukces (nawet w Teleexpressie nareszcie mówiono ładnie o Wałbrzychu) to jest ogromny wyczyn i tylko GRATULOWAĆ!!!
            • Gość: Mała Mi Re: zawisc ? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.07.11, 16:54
              no to gratuluję;
              wszystkim;
              za ten teleexpress;
              czy wszyscy artysci otrzymali już należne im wynagrodzenia i zwroty poniesionych kosztów?
          • Gość: Mała Mi Re: zawisc ? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.07.11, 16:50
            Kiepsko?
            gdybym ja miała kiepsko wyglądac, to nie wiem jak okreslić wygląd pani Artystki;
            jakie to dyplomy posiada?
            niechże się nimi pochwali, chociażby na swojej stronie; jest taka skromna, że nikomu o nich nie mówiła ( poza tobą)?
            jakich jej facetów?
            to ona miała jakichś poza swoim mężem?
            ja pisalam wyłącznie o wspólpracownikach; a co ty miałeś/aś na mysli :)))?
          • Gość: Mała Mi Re: zawisc ? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.07.11, 17:13
            poza tym drogi Gość;
            groźby są karalne;
            a ja nie rozsiewam plotek, tylko stwierdzam fakty;
            miała męża? miała
            prowadzi on blog? prowadzi;

oto link do niego:
            rozwodnik2.wordpress.com/
            skoro blog istnieje, jest dostepny publicznie, więc o co chodzi?

pracowala z Mikulskim? pracowała;
            wiec jakie plotki?

za to groźba w moim kierunku - że źle skończę - jak najbardziej - widoczna;
            radziłabym mniej szału nienawiści w oczkach do każdego, kto wspomni przeszłość pani Anny, szału, który zaslepia i nie pozwala rozsądnie mysleć ani pisać;
            • Gość: jed Re: zawisc ? IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 15:59
              A Pan Wiłkomirski obraził wszystkich już przed nazywając szmirą!! Solistów, orkiestrę- wszystkich!!!
              • Gość: Mała Mi Re: zawisc ? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.07.11, 21:11
                no wiesz jed...
                a sprawdzałeś/aś jaką renomę mają ci artyści w środowisku?
                hmmmmmm? np pana Wójcika?
                Wiłkomirski raczej zna i artystów i środowisko;
        • Gość: mea Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.11, 14:30
          Nikt nie żałuje zainwestowanych pieniędzy :) Wręcz przeciwnie!!!!
          Oj jak wiadomo,kto jest autorką tych komentarzy! :)
    • Gość: Asia Wilczura Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 14:47
      Śmieszą mnie te komentarze.Jeżeli kogoś ta opera w ogóle nie obchodziła, to po co fatygował się i na nią szedł?Ludzie, którzy byli na naszych spektaklach mieli okazję zobaczyć efekty naszej pracy.Czy to nie wspaniałe, że ludzie o tak odmiennych charakterach znaleźli wspólny język i stworzyli takie widowisko?Gdzie są Ci ludzie, którym się to podobało?Dlaczego milczą?Ja nie boje się krytyki i otwarcie będę mówiła o swoich uczuciach!Zakochałam się w tej operze i nie wyobrażam sobie, abyśmy mieli zakończyć nasze działanie na Don Giovannim !Krytykujecie nas i Panią Anię, a tak naprawdę powinniście nosić ją na rękach!Dzięki niej jest głośno o naszym mieście!Czy to dla was nic nie znaczy?!Ponadto ! Dodam to, iż trzydniowe owacje na stojąco w pełni potwierdzają nasz sukces! Więc tak łopatologicznie tłumacząc wszystkim "Anty Giovanni" : Odnieśliśmy sukces na wysoką skalę i nie liczcie na to, że się poddamy! Powstanie Aniołów dopiero zaczyna swoją działalność. Mówi o nas cała Polska, więc wasze komentarze są zbędne, ponieważ nie poddamy się bez walki! Walczymy o kulturę w mieście i to jest szczytny cel! Nie pozbędziecie się nas tak szybko ; )
      • Gość: Mała Mi Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.07.11, 17:01
        Pani Asiu,

widzialam fragmenty opery; dosyć znośne; zapewne całość prezentowałaby się lepiej;
        jednak złotówkową wartość biletu wolałam przeznaczyć na inne przyjemności niż spektakl;
        co do samej pani Anny;
        rozsławia miasto;
        nie wiem jednak czy w dobrym słowa znaczeniu;
        akcja z panem Mikulskim była ogólnopolska;
        były mąż za niedługo wyda ksiązkę, która panią Annę ukaże w fatalnym swietle;
        czy takiego rozgłosu potrzebuje miasto?
        mam nadzieję, że nie wybuchnie już żaden skandal finansowy z nikim w roli głownej, z kim pani Anna miała styczność;
        cenne, że robi coś dla miasta;
        jednak jeśli dla miasta to i dla mieszkańców;
        cena 100 zł za bilet jest ceną zaporową dla większości z nich;
        więc dla miasta, czy dla siebie w czarnej dziurze, jaką jest wałbrzych, aby zaistnieć dla garstki, aby mieć coś w cv,żeby odbić się jak od dna tutaj, u nas?
        przypomnieć mam, na którym miejscu nasze miasto plasuje się wśród miast z bezrobociem?
        • Gość: jed Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 15:36
          Ceny biletów były: 50, 70, 100zł.....
          • Gość: Mała Mi Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.07.11, 21:11
            a ilu było widzów???
      • Gość: Mała Mi Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.07.11, 17:04
        świetnie;
        to powalczcie też o kultury dostepność dla wszystkich, a nie wybranych, którzy dostali darmówki pomimo że ich i bez tego było stać na bilet;
        dla propagowania tejże kultury żaden rodzic tych biednych dzieciaków, które za darmochę latały przez 2 miesiące na próby -dlaczego żaden z tych rodziców nie dostał wejściówki?
        czy dostał?
        Hmm?
        • Gość: jed Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 15:37
          Tak rodzice weszli za darmo na 3 spektakl!
          • Gość: Mała Mi Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.07.11, 21:12
            dlaczego nie mogli zobaczyć premiery swoich dzieci?
            po czyjej interwencji "weszli"?
      • Gość: Mała Mi Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.07.11, 17:15
        kończę wpisy w tym temacie;

oto ciekawy link:
        rozwodnik2.wordpress.com/
        pozdrawiam pana Ludwiczuka i życzę mu szczęscia;
        będzie go potrzebował;

p.s.
        jak każdy człowiek przecież :)
        • Gość: Asia Wilczura Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 23:28
          Każdy robił błędy w przeszłości, ale liczy się to co jest teraz i co będzie jutro. Czy nie chodzi o to, żeby społeczeństwo wałbrzyskie było lepiej postrzegane? Opera to bardzo dobry początek. Osobiście uważam, że zaangażowanie wałbrzyskiej młodzieży w ten projekt otworzyło oczy wielu ludziom. My jako młodzież mogliśmy pokazać, że interesujemy się tym co się dzieje wokół nas. Nie zostaliśmy zmuszeni, aby wystąpić. To były nasze chęci. Pokazaliśmy się z jak najlepszej strony ! Każdy zasługuje na pochwałę, ponieważ wszyscy biorący udział w spektaklu ofiarowali swoje serce, każdy dodał coś od siebie. O wałbrzyskiej młodzieży mówi się, że są to narkomani i bezdomne brudasy. Dzięki temu widowisku mieliśmy okazję pokazać, że jesteśmy zupełnie inni. Ile można słuchać kłamstw, że mamy zapewnioną przyszłość? Że będziemy mieli zapewnione wszystko?! To jest sterta kłamstw! Sami pracujemy więc na swoją przyszłość! Niech wałbrzyszanie mają co wspominać. Dla mnie to powód do dumy i mam zamiar o tym mówić głośno! Jestem dumna z tego, że w Wałbrzychu w końcu się coś dzieje !
          • Gość: retor Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.centertel.pl 02.07.11, 23:44
            Niezbyt spójne jest to co piszesz, że "nie liczy się to co wczoraj". Przez taką"logikę" nie rozliczania komuny mamy obecnie chroniczną zapaść wymiaru sprawiedliwosci wobec którego zastosowano tzw. grubą kreskę-nie rozliczanie sedziów i prokuratorów z tzw.zbrodni sądowych, tyczy się to także innych dziedzin. Rezultatem jest ciągły kryzys, bo w takich warunkach trudno prowadzić przedsiebiorstwom uczciwą działalność, zaś dość łatwo pływa się w takiej mętnej wodzie róznym nieuczciwym postaciom.
            Tyczy się i również "opery"
            Za dużo coś niezdrowego szumu wokół tej "opery". Za dużo Ludwiczuka i polityków. Śmierdzi po prostu z tego.
            • Gość: Asia Wilczura Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 00:47
              "Za dużo Ludwiczuka i polityków." Za dużo, bo jako jeden z nielicznych zaproponował nam pomoc? To już nawet nikt nie może nam pomóc, bo robimy coś co się nielicznym nie podoba?!
              • Gość: Asia Wilczura Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 00:54
                Z resztą nasza Mała Mi ma całkowitą racje ... szkoda naszych nerwów na te kłótnie. Powstanie Aniołów zaczęło dopiero swoją prace ; ) Jeszcze o nas usłyszycie nie raz ; )
                • Gość: Mała Mi Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.07.11, 11:29
                  życzę wam tego;
                  jesteście młodzi, odnaleźliscie swoją pasję;
                  ale nauczcie się otwierać oczy i widzieć, bez bólu kopanego naiwnością i rozczarowaniem tyłka;
                  ja chcę o was słyszeć i was widzieć;
                  ale jako artystów,a nie jako darmowy dodatek do wizji pani Artystki;
                  skończą się sponsorowania i skończy się wasz żywot w tym miejscu;
                  wzięlibyście udział w czymś, czym zająłby się teraz nasz były prezydent miasta pan P.K.?
                  pod jego patronatem?
                  więc to ta sama półka;
                  taka sama uczciwość i kompromitacja taka sama;
                  • Gość: mea Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 16:10
                    Leży Ci coś na sercu, że tak komentujesz fakt, że pracowaliśmy charytatywnie, tak zrobiliśmy to bo każdy odnalazł coś dla siebie a przy tym wspólnie przeżyliśmy coś wspaniałego! Nikt z nas nie żałuje ani sekundy!!! Praca zarówno z Anią, jak i z solistami i orkiestrą dała nam ogrom nauki, który pozwoli na dalszy rozwój!!!
                    • Gość: Mała Mi Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.07.11, 21:15
                      ja również charytatywnie się tu udzielam i na sercu nic mi nie leży poza fałszem, obłudą i pazernością za cenę wszystkiego na większą kasę;
                      a wam gratuluję za wysiłek i serce, jakie włożyliście w to przedstawienie;
                      szkoda mi tylko was,że nie widzicie, że zostaliście wykorzystani w perfidny i bezczelny sposób;
              • Gość: Mała Mi Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.07.11, 11:25
                Asiu;
                może kaliber niezbyt równy tego co poniżej porównam, ale:
                należy błogosławić mafię włoską z jej wkład w rozwoj gospodarki amerykańskiej swojego czasu?
                za ich przekręty finansowe, za pranie brudnych pieniedzy z nieuczciwych interesów, za zakopywanie i topienie wielu osób, które się im sprzeciwiały?
                więc amerykanie mają być dumni z pomocy w rozwoju gospodarki, jaką dostali od tych rzeźników?
                pięknie;
                oto dzisiejsza młodzież;
                nie ważne środki, bo one uświęcają cel;
                nieważna jakość ludzi, z którymi sie zadają, jesli mogą się wybić i "pokazać";

i najważniejsze-
                żal mi was młodych, że przez swą naiwność dajecie się wykorzystywać do różnych gierek i celów, nie widząc tego; że rzuci sie wam ochłap, gó...ane puste hasło, a wy bijecie brawo i chcecie wiecej ochłapów i wykorzystania;
          • Gość: ciekawy Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 03.07.11, 01:27
            Pani Asia napisała:
            O wałbrzyskiej młodzieży mówi się, że są to narkomani i bezdomne brudasy.

Co na to młodzieżówka PO ?
            • Gość: Mała Mi Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.07.11, 11:32
              cóż;
              mieszkam tu kilka dekad i ze dwa razy w życiu widziałam narkomana;
              a co do smrodu, taaaaaaaaaak;
              kiedyś we wrocławiu jadąc tramwajem musiałam wysiąść;
              smród od pewnego typa był niemiłosierny;u nas na co dzień widuję różną młodzież, ale jeszcze nie musiałam zatykać nosa w bezpośrednim kontakcie;

w jakim kręgu wiec ludzi obraca się pani Asia?
              przykro mi to pisac, ale mąż pani Artystki na swoim blogu, sugerował,że to ona ćpa i pije;
              oby to nie była prawda;
              • Gość: księgowy Re: Kto finansował to przedsięwzięcie? IP: *.centertel.pl 03.07.11, 12:11
                Jak w temacie. Bo wykalkulowałem że nie mogłoby się samosfinansować ze sprzedanych biletów.
                • Gość: Mała Mi Re: Kto finansował to przedsięwzięcie? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.07.11, 12:46
                  sponsorzy;
                  sztuka nie była raczej, z tego co widzę, nastawiona na zysk;
                  to raczej zapokojenie udręczonej artyzmem duszy :)
                  • Gość: księgowy Re: Kto finansował to przedsięwzięcie? IP: *.centertel.pl 03.07.11, 14:33
                    Sponsorzy czyli kto konkretnie, podatnicy przykładowo?
                    • Gość: Mała Mi Re: Kto finansował to przedsięwzięcie? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.07.11, 21:16
                      podatnik to podatnik, powinieneś wiedzieć skoroś księgowy;
                      a sponsor to osoba łożąca dobrowolnie, często prywatna;
              • Gość: Edyta Kasprzyk Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 16:27
                Pani Asia, to świetna dziewczyna, uczennica która zakochała się w Operze, nie mając wcześniej styczności z tym gatunkiem i to jest cel który osiągnęliśmy. Piękna muzyka Mozarta weszła w nas bardzo głęboko. Ta Opera zmieniła nasze życie i dała nadzieję na lepsze jutro w tak szarym świecie. Spotkały się osoby, które chcą tworzyć, a wcześniej nie miały do tego miejsca i możliwości. Mój tata, który w życiu nie słuchał muzyki klasycznej był na spektaklu aż dwa razy, to jest w mojej rodzinie ewenement, moja siostra przyjechała z Poznania, żeby to obejrzeć i była bardzo wzruszona. Wracam do domu i słyszę, nie przejmujcie się głupimi komentarzami, zrobiliście Piękną, Wielką Rzecz!!!! Nasi Rodzice mówią Jesteśmy z Was Dumni!!! To jest nasza NAGRODA!!!!
                • Gość: Mała Mi Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.07.11, 21:18
                  i mnie cieszy ten entuzjazm i pasja, jaką się zaraziliście;
                  jedynie - co już pisałam - przykro mi, że zostaliście wykorzystani; w piękny, zachwycający was - sposób;
                  • Gość: mea Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.11, 23:10
                    A jednak się udało:
                    www.youtube.com/user/WalbrzychFAKTY#p/u/1/5rwhupuasaQ
                    • Gość: księgowość Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.centertel.pl 05.07.11, 09:57
                      Z czego był finansowany ten event, napisze ktoś w końcu?

(podatnik też moze być sponsorem wpłacając dobrowolnie 1 % podatku na jakąś fundację)
                      • Gość: Mała Mi Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.07.11, 18:30
                        właśnie o to chodzi, że sponsorzy ( dziwne prawda?) siedzą cicho;
                        podobno koszt imprezy to 200 tys złotych;
                        ile z tego zysku?
                        czy ktoś może napisać uczciwie, czy urząd miejski wałbrzycha miał swój udział w sponsoringu?
                        • Gość: Sonia Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 13:25
                          Znalazłam w internecie dane na temat budżetu rozdzielanego w Wałbrzychu na projekty dotyczące kultury.Opera Do Giovanni zostałą dofinansowana w wysokości 10 tys.zł. /z urzędu/ i nawiasem mówiąc dostała największe pieniądze w stosunku do innych inicjatyw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          To jest oficjalna informacja , więc czyje to pieniądze!
              • Gość: zaraza Re: DonGovani wg Długołeckiej IP: *.xdsl.centertel.pl 10.07.11, 13:35
                słabo się rozglądasz, poza tym alkohol tańczy, łatwo dostępny i taki swojski. pijaka też nie widziałaś, jak mniemam? czas udać się do okulisty, skoro mieszkasz tutaj kilka dekad, to chyba wzrok już nie ten

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka