Gość: DDD IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.11, 21:37 Witam mam problem i licze na pomoc. Czy uszkodzona sonda lambda moze zle wpływac na pojazd? tzn zamulenie pojazdu i skocznośc obrotów? mam golfa III 1.4 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Problem z Autem - Sonda Lambda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.07.11, 21:40 naturalnie z tego co się orientuję a nie jestem fachowcem sonda ma duży wpływ na poprawne działanie silnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Problem z Autem - Sonda Lambda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.07.11, 21:40 pl.wikipedia.org/wiki/Sonda_lambda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD Re: Problem z Autem - Sonda Lambda IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.11, 22:40 jezeli jade na gazie i przez jakis czas jest normalnie a po jakims czasie wogole jakby stracil moc i nie chce jechac to od sondy?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Problem z Autem - Sonda Lambda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.07.11, 23:05 z tego co wiem to we wszystkich gazownikach powtarzają sie te problemy, jedź do kogoś to zdiagnozować być może coś tam podkręcić srubke na parowniku trzeba i bedzie bujał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Problem z Autem - Sonda Lambda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.07.11, 23:07 jeszcze ewetualnie pozostają zabrudzone membrany w parowniku, po rozgrzaniu sie może coś przytykać - powiem ci miałem w karierze jednego gazownika i stwierdziłem nigdy więcej ;) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD Re: Problem z Autem - Sonda Lambda IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.11, 23:13 byłem u mechanika i stwierdzil ze sonda lambda bo mi tez za duzo pali ale tez warto tutaj sie kogos zapytac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawron Re: Problem z Autem - Sonda Lambda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.07.11, 00:23 Jeśli chodzi o gaz to może być wiele czynników. Zazwyczaj diagnozę zaczyna się od sondy lambda, ale może to nie być to. Mechanik wymieni sondę, później parownik i tak będzie wymieniał dopóki usterka nie ustanie, a ty za wszystko będziesz musiał płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
qwe33 Re: Problem z Autem - Sonda Lambda 24.07.11, 00:46 Gość portalu: DDD napisał(a): > byłem u mechanika i stwierdzil ze sonda lambda bo mi tez za duzo pali ale tez w > arto tutaj sie kogos zapytac:) Stwierdził? Jak? "Na oko i ucho", czy podpiął pod komputer? Jeśli podpiął komputer, to na 100% sonda, jeśli nie, to na dwoje - albo i więcej - babka wróżyła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD Re: Problem z Autem - Sonda Lambda IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.11, 00:52 podpinał komputer i sprawdzał sonde ktorej nie mogł ustawic dobrze bo słaba juz, i autko bierze powietrze przy monowtrysku pod gaznikiem to tez moze byc powod? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Problem z Autem - Sonda Lambda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.07.11, 11:08 oczywiście, że jak zasysa fałszywe powietrze to jak ma ustawić mieszanke z sondy? wymień to na koniec zostaw sonde, parownik Odpowiedz Link Zgłoś