Dodaj do ulubionych

Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz

IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.12, 21:35
Proces niszczenia Wałbrzycha trwał przez 8 lat. Kto sprawował władze w naszym mieście ?

Prezydent Miasta Wałbrzycha PIOTR KRUCZKOWSKI Z PO
Zastępca Prezydenta MIROSŁAW BARTOLIK Z PiS

W radzie miasta i w starostwie byli :

1 Anna Zalewska PiS

2 Izbelaa Mrzygłocka PO

3 Agnieszka Kołacz - Leszczyńska PO

4 Longin Rosiak WWS

5 Alicja Rosiak WWS

6 Mirosław Lubiński WWS

7 Stefanos Ewangielu PO

8 Roman Ludwiczuk PO

9 Ireneusz Zarzycki PO

10 Szymon Heretyk SLD

11 Robert Ławski Lewica i Demokraci ( obecny starosta )

12 Augustyn Skrętkowicz od 2006 roku starosta

13 Podgórski Edward – Członek Zarządu Powiatu Wałbrzyskiego

14 Marciniak Andrzej – Wicestarosta Powiatu Wałbrzyskiego ( W latach 1998-2002 był członkiem Komisji Budżetu i Finansów oraz Komisji Kultury w Radzie Miejskiej Wałbrzycha. W roku 2003 piastował funkcję Członka Zarządu Powiatu Wałbrzyskiego.)

15 Ryszard Nowak ten od nocników

RESZTY NIE PAMIĘTAM. ALE TO TE OSOBY OD LAT RZĄDZIŁY W WAŁBRZYCHU .

CZY ONI NIE WIEDZIELI CO SIĘ DZIEJE W SPÓŁKACH MIEJSKICH ? CZY NIE MIELI WGLĄDU DO MIASTA ? CZY SIĘ NIE CHCIAŁO ?
DLACZEGO PRZEZ TYLE LAT SIEDZIELI NIC NIE ROBILI ? A MIASTO BYŁO OKRADANE , SPRZEDAWANE !
DLACZEGO KRUCZKOWSKI NIE ODPOWIADA ZA ZBIERANIE NA WACIKI PRZED SĄDEM ?
CZY TYM OSOBĄ WYŻEJ WYMIENIONYM NIE OBIŁO SIĘ NIC O USZY ŻE COŚ TAKIEGO SIĘ DZIEJE, ŻE KRUCZKOWSKI LATA PO WSI I ZBIERA NA WACIKI ?

A TERAZ TAK, WSZYSCY DRĄ PIZDY NA SZEŁEMEJA ! I WINNEGO ROBIĄ SZEŁEMEJA .
A TO NIE TAK SZEŁEMEJ JEST TU OD NIECAŁEGO ROKU I NIE WIE JAK POSKŁADAĆ TĄ WIEŚ, BO CI WYŻEJ WYMIENIENI DOPROWADZILI MIASTO DO UPADKU DO RUINY , I NIE MA CO OBWINIAĆ SZEŁEMEJA TYLKO TYCH CO KURWA RZĄDZILI MIASTEM WYŻEJ WYMIENIENI . TO ONI BYLI TU OD LAT I OD LAT TRWAŁ PROCES NISZCZENIA MIASTA WAŁBRZYCHA . A SZEŁEMEJ MUSI TO JAKOŚ POSKŁADAĆ MOŻE MU SIĘ UDA , ALE SAM SOBIE NIE PORADZI Z TAKĄ SKALĄ ZNISZCZEŃ CO BYŁO NISZCZONE PRZEZ 8 LAT.

SZEŁEMEJA OCENIMY PO KADENCJI A NIE TERAZ, TERAZ CZAS NA ROZLICZENIA Z WYŻEJ WYMIENIONYMI CO MAJĄ NA SWOJE USPRAWIEDLIWIENIE GDZIE PRZEZ TYLE LAT BYLI I CO ZROBILI ?
Obserwuj wątek
    • Gość: zniesmaczony Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 21:43
      Najpierw niech ci co pobrali ze spółek pieniądze niech je oddadzą, ale nie prezesostwo tylko się pozamieniało i już są specjalistami z innej bajki. To są autentyczni grabarze miasta
      • Gość: walbrzyszanin do zniesmaczony IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.12, 21:48
        Ok oni też ale to już powinna się prokuratura zając a ci z tej listy gdzie byli w tym czasie od czego oni są od pilnowania i zarządzania miasta czy tylko od brania kasy za nieróbstwo , dlaczego starosta ani radni nie złożą pozwu do sądu ? mają coś na ukryciu tyle lat w Wałbrzychu rządzą ! że wystarczająco dużo wiedzą a nie dupy zasłaniają szelemejem
        • Gość: JACEK Re: do zniesmaczony IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.12, 23:09
          hahahahaha PROKURATURA -------------------------------------------
    • Gość: ? Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 22:04
      Gość portalu: Wałbrzyszanin napisał(a):
      > ...CZY ONI NIE WIEDZIELI CO SIĘ DZIEJE W SPÓŁKACH MIEJSKICH ? CZY NIE MIELI WGLĄDU
      > DO MIASTA ? CZY SIĘ NIE CHCIAŁO ?...
      >...A TERAZ TAK, WSZYSCY DRĄ PIZDY NA SZEŁEMEJA ! I WINNEGO ROBIĄ SZEŁEMEJA .
      > A TO NIE TAK...
      ------------
      A jak, tak?
      www.youtube.com/watch?v=IjKzJNcZCJw
      I komu tu oczy pizdą zarosły ?
      • Gość: walbrzyszanin do ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.12, 22:08
        A co twój post daje reklamy wyborczej co to ma być ?
        • Gość: ? Re: do ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 22:14
          Poskładaj literki w odpowiednie wyrazy, wyrazy w miarę logiczne zdanie... i spróbuj zadać pytanie jeszcze raz.
          • Gość: no tak Re: do ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.12, 22:28
            jest lista kto rządził miastem przez tyle lat jest to z czym masz problem , miasto było niszczone od lat a nie od roku zwykli ludzie nie wiedzieli , ale ci co rządzili powinni wiedziec co sie dzialo , to oni mieli wglad do miasta do dokumentow do kasy itd.
            • Gość: Filut Re: do ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 22:33
              Ten pan ma spory udział: W piątek Andrzej Kosiór, od początku lipca prezes wałbrzyskiego MPK, poinformował prokuraturę, że w kasie spółki brakuje ponad 500 tys. zł. Nowy prezes rządzi z nominacji Romana Szełemeja, wałbrzyskiego komisarza, a zarazem kandydata na prezydenta w sierpniowych, powtarzanych wyborach. Kosiór zastąpił Ireneusza Zarzeckiego, poprzedniego prezesa spółki, członka Platformy Obywatelskiej i radnego powiatowego.
              • Gość: ehh Re: do Filut IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.12, 22:39
                ale Ireneusz Zarzecki jest na liście demolowania wałbrzycha on też ma w tym zasługi
            • Gość: ? Re: do ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 22:41
              Napisałeś: " ale ci co rządzili powinni wiedzieć co się działo"
              Jasne.
              Tyle, że ci co popierali, tym bardziej powinni wiedzieć w jakim gownie są utaplani i w co się pakują.
              No, ale to dla ciebie zbyt trudne aby zrozumieć.
              • Gość: walbrzyszanin Re: do ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.12, 22:51
                Popierać a rządzić to całkiem dwie inne bajki , ja też Kruczkowskiego popierałem bo wiele się robiło ale na głosowaniu nie byłem na niego , ale pomimo to popierałem,a teraz wyszło co się działo ja tego nie wiedziałem co on robi , bo żadnego wglądu nie miałem w spółki od tego są radni starosta zastępca prezydenta , oni mogli iśc i zobaczyć co tam się dzieje, ratusz i ich rządy to taka zamknięta twierdza, wszystko wiedzą ci co tam rządzą, a nie sądzę żeby ktoś się szełemejowi chwalił że kruczkowski i radni tak robią , dopiero jak wszedł w to to zaczął poznawać tajniki Hogwartu , a w ratuszu miedzy radnymi na pewno coś było gadane co się dzieje w spółkach, teraz też może się coś dziać ale tego nikt nie wie i nie można powiedzieć, dopiero jak znowu coś wyjdzie to wtedy też o szelemeju napiszę , a na razie to zająć się trzeba tymi co byłi w tym od wielu lat i lista jest .
      • Gość: MAREK Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.12, 23:11
        hahahahah KUR/////////////////////////////////////////////////////. A AUTORYTETY hahahahah BANDA ZŁODZIEI
    • Gość: JACEK Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.12, 23:08
      ZAPOMNIAŁEŚ WAŁBRZYSKI PIZDZIELCU JAK SZEŁEMEI W SPOTACH TELEWIZYJNYCH POPJERAŁ KRUCZKOWSKIEGO BRONISZ DUPY BO I TAK WAS WYPJERDZIELA Z KORYTA SPOKO CZAS SWOJE POKAŻE
      • Gość: walbrzyszanin do idioty JACEK IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.12, 23:30
        Przypale nikogo nie popieram ale to nie szelemej zniszczył wałbrzych tylko ci z listy, szelemej dopiero zaczął pracować a co mu z tego wyjdzie to nie wiadomo, a to że go kaleko popierał nie oznacza że wiedział ze tak się dzieje w Wałbrzychu, poza tym nikt nie przepuszczał że po tych wyborach zostaną wspomnienia takie o unieważnieniu wyborów , więc zastanów się bo nie za bardzo ogarniasz temat .
        • Gość: ovo Re: nie ogarniacie mechanizmu IP: *.play-internet.pl 24.01.12, 23:36
          Nie ogarniacie mechanizmu jaki funkcjonuje w całej Polsce. Wymienieni ludzie to tylko marionetki. Oczywiście, niszczą oni Wałbrzych , ale tylko dlatego że pozwalaja na to "starsi i madrzejsi" a wszystko jest tak zorganizowane że mamy pozory "demokracji" i tak naprawdę na nic nie mamy wpływu.
          • Gość: Wałbrzyszanin do ovo IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.12, 23:43
            bo jak by się jeden z drugim zebrał i wyszedł pod ratusz i rozpie...ł pół ratusza to by się ocknęli, ale nie bo jedni kochają PO drudzy PiS a jeszcze jedni SLD i WWS a oni wszyscy po jednych pieniądzach.
            • Gość: Jasne Re: do ovo IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.01.12, 23:54
              Tylko nie Ty, no i nie ja (bo mam dziś wymianę oleju w furce), i nie moja żona (bo ma pranie), ale oni, oni powinni to zrobić! Typowe.
              • Gość: ovo Re: do ovo IP: *.play-internet.pl 25.01.12, 00:19
                hehe, jasne , zawsze tak jest: ja mam pracę do 16 a żona ma okres i tez nie może.
                Poczekajmy jeszcze trochę, jak pod koniec roku zęby w scianę pójdą to się wyroją jak głupie osy przed deszczem:)
    • Gość: pol to jest tak IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.12, 00:37
      To jest tak, Protestowali busiarze to nikogo to nie obchodziło, bo reszta miała prace było MPK i mają własne samochody , nie trzeba było długo czekać zaczęli nauczyciele i rodzice , a wcześniej ci nauczyciele i rodzice mieli wszystko w dupie i śmiali się z busiarzy . A morał tej bajki jest taki, dziś oni jutro ty, wy, oni. Sąsiadowi zrobi się dziura w dachu , to reszty nie obchodzi że zalewa go , bo sąsiad podstawi miskę i będzie ścierał wodę z przeciekającego dachu , ale jak sąsiad pójdzie i nie podstawi miski i nie zetrze , to i ciebie na dole zaleje. I tak to wszystko działa.
      • Gość: nie Re: to jest tak IP: *.webpack.hosteurope.de 25.01.12, 00:43
        Kazdy jest sam w wielkim miescie. Komuny wam sie zachciewa ?
      • Gość: miejscowy Do pol IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.12, 15:26
        Masz racje.! Kolo sie zamyka.
    • Gość: olek popieram liste IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.12, 21:11
      jw to oni zniszczyli walbrzych
    • Gość: Ja Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.12, 23:31
      A powiedz mi kolego kogo popierał Szełemej o kim mówił że to najlepszy z możliwych kandydatów na prezydenta, kogo żyrował swoim nazwiskiem.
      I jaka formacja tu rządziła przez 10 lat, fałszowała wybory, korumpowała stanowiskami radnych etc. I wciąż rządzi z widocznymi efektami dla miasta (ostatnia odsłona była we wtorek).
      To miasto umiera. Ale umrze na własną prośbę.
      Dzięki takim ślepcom jak ty.
      Dobranoc
      • Gość: woj do Ja IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.12, 00:18
        Jest lista kto zniszczył miasto, oni nie interesowali się miastem przez to Kruczkowski robił co chciał , a co do szelemeja to on nie wiedział że Kruczkowski lata po wsi i zbiera haracze, bo przecież on nie zajmował się polityką, dopiero później się wszyscy dowiedzieli jak został prezydentem , zwolnił zarzyckiego a zarzycki puścił parę z ust że Kruczkowski zbiera na waciki , tez popierałem Kruczkowskiego bo myślałem że w miarę jest ok , ale nie było ok byliśmy oszukiwani , a gdzie byli radni ? gdzie był starosta ? zastępca prezydenta ? czyżby nic nie wiedzieli o tym .
    • Gość: a to dziwne cos ucichło ??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.12, 12:20
      czyżby ktoś próbował zataic wątek i nie pisze nie wypowiada się na ten temat , przecież lista jest opis jest i każdy wie że tak długo oni miastem rządzą.
      • Gość: RYNIU Re: cos ucichło ??? IP: *.19.57.lan.EkoNet.info 28.01.12, 15:46
        TYLKO LONIEK Z ALĄ DADZĄ RADĘ
        • Gość: Zły Re: cos ucichło ??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.12, 16:58
          Dlaczego miasto umiera?
          Otóż ciągle słyszymy tylko złe opinie.Zarówno w mediach lokalnych ale też ogólnopolskich.Nic nie robi się aby chociaż w części zatrzeć negatywny wizerunek.Mam pytanie do Prezydenta,asystentki i pracowników biura promocji.DLACZEGO nic nie robicie aby o naszym mieście było słychać .Nie mamy się czym chwalić? PYTAM: dlaczego nie doszło do skutku zorganizowanie gali wyborów Miss Polonia (miało być w Zamku Książ) ,kto zawalił temat,że stacja DISCOVERY zerwała z miastem rozmowy.Była ogromna szansa na promocję miasta.Jak widać nawet proste sprawy przerastają niektórych.Nie wystarczy chodzić z kalendarzykiem i zapisywać terminy i godziny spotkań niczego nie wnoszących dla naszego miasta.
          • Gość: ww Re: cos ucichło ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 19:23
            Prezydent skupił wokół siebie nieudaczników, i mają być realizowane tylko jego pomysły. Zawsze i wszędzie podkreśla głośno i dobitnie, że niczego się nie boi, więc niech powie mieszkańcom na co zaciąga bardzo wysokie kredyty, 65 milionów to same odsetki, co zamieża zafundowć mieszkańcom. Taki kredyt będą spłacać ci których jeszcze nie ma na śeiecie. To powinno interesować mieszkańców a nie ubliżanie sobie na wzajem. Problem tego zadłużenia dotyczy bowiem wszystkich i tych z Kozic, Nowego Miasta i Podzamcza.
          • Gość: fan Re: cos ucichło ??? IP: ip 28.01.12, 19:35
            chodzi ci o Żabską, to najbardziej lojalny giermek, chodzi z notatnikiem, zapisuje spotkania i nie tylko, podpowiada, jest na wszystkich spotkaniach przekazuje wnioski. Łączy ją z Szełemejem tajemnicze i dziwne połączenie. Podobne miała z Kruczkiem ale go zdradziła dla stołka w ratuszu. Jeździ czarnym BMW. Na mis ????, kto wie?
            • Gość: Urzędas Re: cos ucichło ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.01.12, 08:36
              Ludzie bez kompetencji ale ulegli otaczają jaśnie panującego Sz. Bez pozwolenia nawet nie kichną a co tu mówić o podjęciu decyzji.
              • Gość: ovo Re: wrze pod powierzchnią IP: *.play-internet.pl 31.01.12, 09:47
                Ja się wczoraj zacząłem zastanawiać , co właściwie kieruje tymi ludzmi od których zależą losy W-cha i Polski w ogóle. Takie refleksje mnie naszły po podróży samochodem na protest autostradowy. Jechałem przez typowe "zadupia"; okolice Dzierżoniowa i Strzelina. Kiedy zobaczyłem tą ruinę jaka pozostała z naszego kraju to zrobiło mi się zwyczjnie przykro. Pamiętam, że jeszcze jakieś 15lat temu wyglądało to wszystko o wiele lepiej-mówię o estetyce napotykanych budowli, gospodarstw , itp.
                Widać , że po prostu ludziom niczego już się nie chce-nie maj siły ani energii. Jednym słowem-bieda.
                W odniesieniu do naszych feudałów-właśnie, po co oni robią to g... z otoczenia-przecież każdy jest na tyle szczęśliwy i bogaty na ile jest bogaty i szczęśliwy jest ego sąsiad, jego kraina.
                Po co kradną, jeśli tym samym podcinają gałąz na której siedzą? Zarzynają kobyłę na której jadą?
                Czy nie przyjemniej było by nam żyć w nieco innym, lepszym kraju? Proponuję każdemu kto tego nie widzi odbycie wycieczki (teraz, kiedy nie ma zieleni i wszystko widać) wspomnianą trasą oraz dla porównania- do Czech, tuż za granicę. Proszę porównać estetykę , która jest chcąc nie chcąć doskonałym wskaznikiem kondycji psychicznej i finansowej ludzi zamieszkujących dany teren.
                Czesi też wyszli z demoludów jako gołodupcy-proszę popatrzeć gdzie są teraz oni a gdzie my.
                Wnioski, wyciąganie wniosków to jest podstawa.

Tekst ten dedykuję wszystkim zadowolonym z siebie i zachowujacych się jakby byli naszprycowani prozakiem: polityków, samorządowców, urzędników zapatrzonych w ten swój ciasny światek, policjantów gotowych po ostatniej 300zł podwyżce prać pałami wszystkich którym obecny stan rzeczy się nie podoba.

pozdrawiam i życzę udanego dnia-ładna pogoda dzisiaj, choć mrozna.
                • Gość: pk do Urzędas IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 12:28
                  POWTARZAM SZEŁEMEJ JEST OD NIECAŁEGO ROKU , A CI Z LISTY SĄ OD 8 LAT, WIĘC SAMO MÓWI ZA SIEBIE , STAN WAŁBRZYCHA NIE POGORSZYŁ SIĘ W CIĄGU ROKU TYLKO POGARSZAŁ SIĘ W CIĄGU TYCH 8 LAT, ALE TY CHYBA BRONISZ DUPE SWOJĄ I TYCH NIEROBÓW
                  • Gość: gość Re: do Urzędas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 12:45
                    Drogi przedmówco nic się nie zmienia na lepsze MPK W ROZSYPCE przetargi wygrywa spółka miejska MZUK,która ceny ma z kosmosu i naciąga budżet miasta na kilkaset tysięcy złotych strat o czym ty piszesz jaka nowa jakość,moim zdaniem zamiast trwonić kasę na starą kopalnie trzeba znależć inwestora,który zainwestuje i otworzy kopalnie da ludziom prace i wtedy miasto ma szanse na rozwój powiedz mi proszę jakie korzyści będą ze starej kopalni, filharmonii i wyremontowanego teatru poza tym,że miasto będzie musiało dopłacać do tych instytucji grubą kasę.
                  • Gość: borys Re: do Urzędas IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.01.12, 13:01
                    dobra wypowiedź, jak można opluwać Szełemeja na starcie? skoro pod ręką mamy nierozgarnietych radnych rządzących od wielu lat? Panu doktorowi należy się szacunek chociażby przez wzgląd na to co zrobił z wałbrzyskimi szpitalami, skomentuje ktoś? co? spartaczył coś? proszę mi wymienic z tych ostatnich 8-9 lat rządzenia, zasługi radnych WWS, bo najwiecej tu oni i ich sympatycy szczekają.

do ovo

w czechach jeździłeś chyba tylko głównymi drogami, polecam zwiedzić wiochy, niekiedy gorzej niż w Polsce. Zauważ, że w czechach jest VAG (Volkswagen Audi Group) który postawił czeską skode na nogi, są mniejszym krajem, stad ich poniekad lepsza sytuacja ekonomiczna no i nie mają tylu matołów co my w Polsce, i głównie mówię tu o motłochu z marginesu społecznego co drze mordy bez argumentów, zagłuszając wykwalifikowanych ludzi.

POZDRAWIAM
                    • Gość: gość Re: do Urzędas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 13:13
                      A co takiego w tych szpitalach jest,ostatnio czekałem z teściową cztery godziny na izbie przyjęć bo co chwile zwozili pijaczków oni ważniejsi,a poza tym kolego nie wiem czy wiesz ale bardzo spora grupa Wałbrzyszan jeżdzi do szpitala LATAWIEC do Świdnicy,opinia jest taka,że w Latawcu są lepsi specjaliści lepsza obsługa,a jak nie wiesz dlaczego to ci podpowiem mają ordynatorów zatrudnionych na cały etat.
                      • Gość: pokaz Re: do gosc IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 14:07
                        To maja być dobrzy specjaliści i dobry szpital chyba żartujesz ?? tak leczą w tej twojej Świdnicy !!!

www.swidniczka.com/news,single,init,article,7749
                        www.swidniczka.com/news,single,init,article,3801
                        swidnica24.pl/wydarzenia/andrzej-z-nie-bedzie-ordynatorem-przez-naciski/
                        więc zanim tam dojedziesz do tego Latawca to się grubo zastanów
                        • Gość: , Re: do gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 21:38
                          Oj tam oj tam gdyby w Wałbrzychu były niezalezne media tez by się kilka ciekawych przykładów znalazło.
                    • Gość: do borysa Re: do Urzędas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 14:25
                      Może szełemej jest twoim ulubieńcem a szpital to tylko pozory. Co mi ze szpitala do którego za jego kadencji od maja były wstyrzymane przyjęcia. Dzisiaj jeżeli nie doniesiesz choremu jedzenia to zasłabnie z głodu i nie mów mi że jak ktoś chory to nie może jeść. Jakoś w szpitalu w Świebodzicach czy Świdnicy wygląda to zupełnie inaczej, można jak sie chce i jak pacjenta traktuje sie podmiotowo a nie jak przedmiot, który ma być jedynie dostarczycielem kasy. Poco mi taki szpital zw którego pouciekali co wartościowszy lekarze. Nie patrz na budynek z zewnątrz tylko posłuchaj co mówia ludzie znający problem od środka. A zobaczysz, że nie wszystko co się świeci to złoto.
                      • Gość: www Re: do (do Borysa ) IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 14:39
                        Nie opowiadaj bzdur bo jedzenie jest jednakowe dla wszystkich szpitali , czy w Świdnicy czy w Legnicy i Wałbrzychu, na to są fundusze osobne z ministerstwa , a co do specjalistów to w Latawcu było sporo afer i masz wyżej wklejone linki jak w latawcu leczą , wiec nie pisz bzdur o śmiesznych szpitalach w Świdnicy czy Świebodzicach , w dodatku moja koleżanka w Świdnicy pracuje i nie jest wykształcona nie ma pojęcia o takich sprawach a pracuje tam, więc nie wypowiadaj się na temat jak nie wiesz.
                        • Gość: do www Re: do (do Borysa ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 14:49
                          Przetestowałem warunki szpitala w Świebodzicach i Wałbrzychu na własnym zdrowiu i wiem co i jak wygląda, nie opieram się na wiedzy koleżanek ale na własnych przeżyciach. Nie mam zbyt wygórowanych oczekiwań i rozumiem potrzebę oszczędzania ale wałbrzyski szpital to porazka to instytucja która ma sie bilansować a przy okazji leczyć.
                          • Gość: wwww www IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 14:59
                            Ja tez przetestowałem Latawiec, Świebodzice i Wałbrzych i stanowczo wybieram Wałbrzych , a jeszcze będąc w latawcu, widzę koleżankę która tam pracuje, pytam się co ty tu robisz , ona odpowiedziała że pracuje , ja do niej - ale ty nie masz wykształcenia medycznego , a ona ale mnie przyjeli, byłem zdziwiony i wykonywała czynności pielęgniarskie , więc coś nie tak , pytam się dlaczego nie pracuje w Wałbrzychu to odpowiedziała że w Wałbrzychu by musiała mieć szkołę , a tutaj nie musi , więc mnie zamurowało, poza tym jak są poważne wypadki np w Świdnicy to wszystkich przywożą do Wałbrzycha albo Wrocławia , Latawiec nie przyjmuje takich ciężkich stanów , więc kolejny minus dla Latawca i świadczą o tym wyże wymienione linki co tam się dzieje.
                            • Gość: gość Re: www IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 16:49
                              Ty musisz kontynuować leczenie i to we Wrocławiu.
                              • Gość: borys Re: www IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.01.12, 17:46
                                głównie chodziło mi o to, że szpitale wałbrzyskie były na skraju bankructwa, a Pan Szełemej wyciągnął je na prostą i teraz prosperują całkiem nieźle, mam nadzieję, że nie będę musiał się przekonywać na własnej skórze jak dobra opieka jest w tych szpitalach, czego i wam życzę, mój znajomy z Dzierżoniowa był w latawcu i nie zachwalał go wcale, ale nie o tym wątek. Generalnie uważam, że Szełemej jest najlepszym wyborem dla tego miasta, to dobry manager, a podsumować jego pracę bedzie można pod koniec jego kadencji, a nie teraz, przeszkadzając. Dr. Szełemej w szpitalach też nie owijał w bawełne, pewnie mial sporo wrogow kiedy zlikwidował poszczególne zarządy szpitali w Wałbrzychu i polączyl je, pozostawiając jeden. Jak widać wyszło jednak na dobre.

CALY CZAS WYPISUJECIE JAKI TO SZEŁEMEJ ZŁY, ON NIC NIE MIAŁ WSPÓLNEGO Z WAŁBRZYSKĄ POLITYKĄ PRZEZ TE LATA, PRZEZ KTÓRE JAK JUŻ WIADOMO WAŁBRZYCH BYŁ ŹLE PROWADZONY, W TYM CZASIE RADNYMI BYLI CI SAMI LUDZIE CO TERAZ, DLACZEGO NIE WYCIĄGACIE KONSEKWENCJI WZGLĘDEM NICH?

Tak, pije tu szczególnie do radnych WWS, bo oni starają sie najbardziej przeszkadzać Szełemejowi, jak ich "przeszkadzajki" mają mieć taki wpływ na to miasto jak dotychczas ich osiągnięcia względem miasta, to ja "dziękuje".

Ja rozumiem, że widzicie w popieraniu ich jakiś własny interes, w końcu margines społeczny to takie zamknięte podwórko co krzykiem i krętactwem próbuje się coś wskórać by poprawić swój nieudolny byt.
                                • Gość: Katarzyna Re: www IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 17:59
                                  Borysie! Szpitale wałbrzyskie nie wszystkie były w upadku. Szpital Sokołowskiego miał się bardzo dobrze, miał zyski i oszczędności, które po połączeniu zostały pożarte przez maksymalnie zadłużone łącznie na ponad 40 milionów złotych szpital nr 2 i szpital dziecięcy. Wyposażone były jak z tamtej epoki, starocie, brud, brak wypłaty od pół roku i zawodowa niewiedza. Sokołowskiego ściągnęły finansowo na dół, niestety. Do dziś pracownicy żałują tego połączenia.
                    • Gość: ovo Re: czeskie drogi IP: *.play-internet.pl 31.01.12, 17:35
                      Akurat właśnie, jako czechofil, polecam jazdę czeskimi ZADUPIAMI. Jest moim cichym marzeniem aby drogi u nas były utrzymane jak w czeskich wiochach.
                      Oczywiscie są czasem dziurawe wyjatki ale w ogólnym bilansie czesi biją nas in plus.

także pozdrawiam
                      • Gość: ovo Re: wątek szełemieja IP: *.play-internet.pl 31.01.12, 17:50
                        Co do Szełemieja, to każdy kto ma przeciętnie rozwinięty zmysł obserwacji i wyciągania wniosków na podstawie danych ekonomicznych wie że nie ma co czekać z wydaniem cenzurki Szełemiejowi. W żadnej prywatnej firmie nie trzymają dłużej niż kilka miesięcy menadżera który nie podejmuje UZASADNIONYCH działań, a tego nie można o doktorze powiedzieć.
                        Sam fakt zaciągania kredytów na deficytowe "misie" typu GDK i Stara Kopalnia dyskfalifikuje tego człowieka jako menadżera. Konynuuje on po prostu proces rujnowania miasta.

Niestety, wśród nas są legiony takich białych robaków które są rządowym i samorządowym gwarantem stanu rzeczy , czyli żerowania na padlinie szprycowanej z zewnątrz różnymi pożyczkami i dotacjami, które to , jak padlina zacznie bardziej śmierdzieć się skończą na szczęście.
                        Mam tu na myśli przede wszystkim urzędników samorządowych i rządowych, jedno g..., pracowników org. pozarządowych, całą skarbówkę, nie mówiąz o ZUS, spółkach miejskich itd.

Sory za szczerość, ale wasze istnienie w sensie wykonywanej pracy nie jest niczym uzasadnione dla normalnych, uczciwie pracujących ludzi.
                        • Gość: @ Re: wątek szełemieja IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 18:46
                          Niech żyje Longin Rosiak i jego żona Alicja !!! Niech żyje !!! Niech żyje !!!
                          Idee Rosiaków wiecznie żywe !!!
                          Program WWS - programem Wałbrzycha !
                          Przyjaźń, sojusz i współpraca z WWS– gwarancją bezpieczeństwa i rozwoju Wałbrzycha !
                          Niech żyje WWS – partia wielkiego Longina !
                          Niech żyje WWS – decydująca siła w rozgromieniu struktur PO, ostoja pokoju w Wałbrzychu !
                          Budujemy Wałbrzych silny, rządny, sprawiedliwy!
                          WWS - NW - PiS - sojusz, partnerstwo, współpraca!
                          WWS - partia wśród busiarzy – busiarze w partii!
                          Busiarze główną siłą w rozwoju Wałbrzycha !
                          Siła i mądrość Rosiaka wynika z jego nierozerwalnej więzi z klasą robotniczą i busiarzami !
                          WWS jest silny świadomością swych obywateli!
                          Radni! Wyborcy Wam zaufali. Pamiętajcie o ich postulatach! :)))))))))))))))
                          Pomyślność WWS sprawą ambicji i honoru każdego busiarza!
                          Rewizjonistom i odwetowcom z PO nasze stanowcze nie!
                          Popieramy pokojową politykę WWS !
                          • Gość: borys 2 Re: wątek szełemieja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.01.12, 19:01
                            hehehe WWS górą! "kreatywne" podejście do walki politycznej! świeże, NOWE umysły! (bo nigdy nie używane ;) )
    • Gość: walbrzyszanin do nie kumatych jeszcze raz IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 20:45
      Proces niszczenia Wałbrzycha trwał przez 8 lat. Kto sprawował władze w naszym mieście ?

Prezydent Miasta Wałbrzycha PIOTR KRUCZKOWSKI Z PO
      Zastępca Prezydenta MIROSŁAW BARTOLIK Z PiS

W radzie miasta i w starostwie byli :

1 Anna Zalewska PiS

2 Izbelaa Mrzygłocka PO

3 Agnieszka Kołacz - Leszczyńska PO

4 Longin Rosiak WWS

5 Alicja Rosiak WWS

6 Mirosław Lubiński WWS

7 Stefanos Ewangielu PO

8 Roman Ludwiczuk PO

9 Ireneusz Zarzycki PO

10 Szymon Heretyk SLD

11 Robert Ławski Lewica i Demokraci ( obecny starosta )

12 Augustyn Skrętkowicz od 2006 roku starosta

13 Podgórski Edward – Członek Zarządu Powiatu Wałbrzyskiego

14 Marciniak Andrzej – Wicestarosta Powiatu Wałbrzyskiego ( W latach 1998-2002 był członkiem Komisji Budżetu i Finansów oraz Komisji Kultury w Radzie Miejskiej Wałbrzycha. W roku 2003 piastował funkcję Członka Zarządu Powiatu Wałbrzyskiego.)

15 Ryszard Nowak ten od nocników

RESZTY NIE PAMIĘTAM. ALE TO TE OSOBY OD LAT RZĄDZIŁY W WAŁBRZYCHU .

CZY ONI NIE WIEDZIELI CO SIĘ DZIEJE W SPÓŁKACH MIEJSKICH ? CZY NIE MIELI WGLĄDU DO MIASTA ? CZY SIĘ NIE CHCIAŁO ?
      DLACZEGO PRZEZ TYLE LAT SIEDZIELI NIC NIE ROBILI ? A MIASTO BYŁO OKRADANE , SPRZEDAWANE !
      DLACZEGO KRUCZKOWSKI NIE ODPOWIADA ZA ZBIERANIE NA WACIKI PRZED SĄDEM ?
      CZY TYM OSOBĄ WYŻEJ WYMIENIONYM NIE OBIŁO SIĘ NIC O USZY ŻE COŚ TAKIEGO SIĘ DZIEJE, ŻE KRUCZKOWSKI LATA PO WSI I ZBIERA NA WACIKI ?

A TERAZ TAK, WSZYSCY DRĄ PIZDY NA SZEŁEMEJA ! I WINNEGO ROBIĄ SZEŁEMEJA .
      A TO NIE TAK SZEŁEMEJ JEST TU OD NIECAŁEGO ROKU I NIE WIE JAK POSKŁADAĆ TĄ WIEŚ, BO CI WYŻEJ WYMIENIENI DOPROWADZILI MIASTO DO UPADKU DO RUINY , I NIE MA CO OBWINIAĆ SZEŁEMEJA TYLKO TYCH CO KURWA RZĄDZILI MIASTEM WYŻEJ WYMIENIENI . TO ONI BYLI TU OD LAT I OD LAT TRWAŁ PROCES NISZCZENIA MIASTA WAŁBRZYCHA . A SZEŁEMEJ MUSI TO JAKOŚ POSKŁADAĆ MOŻE MU SIĘ UDA , ALE SAM SOBIE NIE PORADZI Z TAKĄ SKALĄ ZNISZCZEŃ CO BYŁO NISZCZONE PRZEZ 8 LAT.

SZEŁEMEJA OCENIMY PO KADENCJI A NIE TERAZ, TERAZ CZAS NA ROZLICZENIA Z WYŻEJ WYMIENIONYMI CO MAJĄ NA SWOJE USPRAWIEDLIWIENIE GDZIE PRZEZ TYLE LAT BYLI I CO ZROBILI ?
      • Gość: borys Re: do nie kumatych jeszcze raz IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.01.12, 22:34
        Lubię to!
    • Gość: Koń Realizacja Demokracji odpowiada IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.12, 18:20
      Witam, moje wszystkie przewidywania dokładnie się sprawdzają i Wałbrzych idzie spokojnie na dno a zdziwiona gawiedź się temu przygląda i tylko czasem trochę postękuje. Nie żałuję tych Czereśniaków, bo sami sobie to piwo naważyli i teraz muszą je wypić. Tu przypomnę, że Realizacja Demokracji, WIR itp. już kilka lat temu biła larum, organizowaliśmy referendum o odwołanie tego Gnoma, składaliśmy na prezia skargi, ale Barbie razem z Torbuskami i innymi tego typu „kukiełkami” wszystko to tuszowali. Wałbrzych stracił szansę na rozwój, środki unijne się kończą, sytuacja jest kryzysowa a do tego dojedzie nieuzasadnione zadłużenie i jego obsługa i praktycznie już niebawem nastąpi krach finansów tego pięknego miasta. Wałbrzyszanin przedstawił nam listę osób odpowiedzialnych za zniszczenie przede wszystkim wizerunku tego miasta, ale nie jest to wykaz pełny, ponieważ brakuje kilku nazwisk, choćby Marka Małeckiego, który również był wiceprezydentem, a Chlebowski, który razem z tą Izabellą desygnował Krukoszenkę, a przede wszystkim warto sobie przypomnieć rzeszę „przydupasów”, która wspierała ten patologiczny układ i tu nie sposób wszystkich klakierów przypomnieć, ale warto wyartykułować takich Wróblów, Deców, Hunków, Wiłkomirskich i właśnie Szełemejów. Na Balu Korupcyjnym było ich pełno, proszę zobaczyć:
      www.youtube.com/watch?v=QHlLaasVJnA
      Wałbrzyskim Czereśniakom rozum odparował i zapomnieli, że to Romek gloryfikował tego Gnoma i wysłał do mieszkańców miasta list, a właściwie paszkwil, że jest to najlepszy prezeio, jaki może być i trzeba go wybrać, aby dalej kontynuował swoją „misję rozwoju miasta” i zapomniał tylko dopisać, że chodzi tu o misję wirtualną i takiego dohtora uznano za uzdrowiciela i wybrano na urząd prezydenta miasta. Również przed takim wyborem przestrzegaliśmy Wałbrzyszan, ponieważ ten protegowany PEŁO nie miał kwalifikacji, dodam żadnych kwalifikacji do tego, aby stać na czele samorządu i kierować nim. Gdybym ja zaczął leczyć ludzi to od razu zostałbym przykładnie ukarany, ponieważ nawet gdybym był uzdrowicielem i rzeczywiście ludzie by zdrowieli to nie jestem lekarzem i nie mam prawa leczyć ludzi. Ale to działa tylko w jedną stronę, bo już lekarz, który nie ma kwalifikacji i nie ma zielonego pojęcia o administracji, samorządzie, ekonomii, prawie może takie stanowiska pełnić i może to robić bezkarnie. Jest dla mnie oczywiste, że zdany jest on tylko na słuchanie doradców i jego rola ogranicza się tylko do akceptowania bądź odrzucenia opinii, zdań, poglądów, sądów i w ten sposób powstają decyzje. Mając braki tj. nie posiadając odpowiednich kwalifikacji, wykształcenia nie jest w stanie dokonać merytorycznej oceny a zwłaszcza nie jest w stanie właściwie kierować samorządem. Zakończy się to katastrofą i wszystko zmierza w tym kierunku. Nic się nie zmieniło poza zmianą „ikony”, którą teraz jest Szełemej, natomiast zaplecze pozostało to samo tj. Torbusy, Sprytule, Olaniny itd. Proszę zobaczyć na te facjaty tych „uzdrowicieli” Wałbrzycha:
      walbrzych.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1262189,ktory-radny-powinien-juz-odejsc-artur-torbus,galeria,2087851,id,t,tm,zid.html
      Dla mnie największą porażką jest Szpur, który po prostu zeszmacił się totalnie popierając w ciemno nowego uzdrowiciela Wałbrzycha a teraz razem z nim pójdzie na samo dno - szkoda.
      Proszę wybrane gęby rozsyłać znajomym, aby nigdy więcej do Rady Miasta Wałbrzycha nie trafiły takie osoby jak Torbus, Dobrowolski czy Marosz. Nie jestem w stanie podjąć wątku dot. nietrafionych inwestycji typu Stara Kopalnia, która (oprócz muzeum) nie zostanie ukończona i innych jak np. centrum kongresowe w Zamku Książ, ponieważ oprócz strat i obciążeń dla budżetu miasta nie przyniosą żadnych spodziewanych korzyści. Zabrałem tu głos tylko z jednego powodu, aby przeciwstawić się zakłamaniu i apeluję: Rąkowskie i inne tego typu urzędasy przestańcie oszukiwać Wałbrzyszan! Rzekomo Szełemej może likwidować szkoły i zaciągać kolejne długoterminowe kredyty, bo ma poparcie większości Wałbrzyszan - to zwykłe oszustwo. Proszę przejrzeć wyniki:
      www.se.pl/wydarzenia/kraj/wybory-w-walbrzychu-kto-wygral-roman-szelemej-kandydat-po-wygral-w-i-turze_199356.html
      Czereśniaki, kto was uczył rachunków, Czarne Stopy?
      Uprawnionych było prawie 100 tys. wasz doktorek dostał prawie 24 tys. to jest około 25% i takie miał poparcie na starcie a teraz to poparcie dramatycznie zmalało i taki trend utrzyma się nadal. Obiecywał złote góry, np. likwidację MOBRUK-a, grodzkość i to miało być załatwione w terminach liczonych w tygodniach i co? Komunikacja – jechałem autobusem i na drogę wypadła z niego duża część i to oznaczało koniec jazdy, ale po przesiadce do drugiego autobusu również ten rzęził tak, że cudem dojechałem na miejsce. Oczywiście można by tak wymieniać dalej, ale ważne jest to, że miasto jest postawione w stan likwidacji i wkrótce będzie brakowało pieniędzy na wszystko, co przewidzieliśmy i apelowaliśmy o to, aby tego "raka" z miasta wyciąć, ale Wałbrzyszanie wzięli ten apel zbyt dosłownie i zamiast specjalisty, managera mamy „administracyjnego konowała”, który dopełni aktu zniszczenia. Jeśli chodzi o działalność dohtora w szpitalu to polecam wątek „Patologie w szpitalu Szełemeja” (373 posty),
      forum.gazeta.pl/forum/w,813,107603607,,Patologie_w_Szpitalu_Szelemeja.html?s=0
      który „ulotnił” się z forum zaraz po jego wyborze na urząd prezydenta miasta. Dlatego nie dla ACTA.

Hejka Szalom

• Gość: jas Re: Realizacja Demokracji odpowiada IP: *.204.5.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.02.12, 18:38
        cala prawda koniu jestes madry czlowiek
        • Gość: ... Re: Realizacja Demokracji odpowiada IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.02.12, 19:00
          Zgadzam się.
          Dużo prawdy w tym jest.
          Koń jednak sporo się napisał, a ja zapytam krótko.
          Kruk be - OK.
          Doktor be - OK.

W takim razie kto ?!?
          Tymiński?
          Tyle mądrości, a widzisz kogoś na urząd P. w tym mieście?
          • Gość: torquemada Re: Realizacja Demokracji odpowiada IP: *.play-internet.pl 01.02.12, 21:46
            Bo nie o osobę powinno chodzić a o rozwiązania systemowe.
      • kar-olo Re: Realizacja Demokracji odpowiada 01.02.12, 19:11
        napoczątek SLD potem Kruczkowski PO + PIS , następnie Kruczkowski PO + Koalicja z SLD POTEM wYROK Sądu o powtórzonych wyborach I OBJAWIENIE
        Szełemej = moją Partią jest Wałbrzych czyl zaraz po wyborach Wałbrzych Szełemeja = PO , Szpur i SLD ot kompanija cała .
        Chcecie kogoś rozlicząć za stan miasta na początek proponuje zaczać od siebie a nie szczekać na tych ktorzy od 12 lat z rządzeniem mieli tyle wspólnego co chłop za okupacji, za wyjątkiem Sądu ktory słusznie nakazał powtórki wyborów. Choć sam nie wiem czy przez to miasto nie wpadło z deszczu pod rynnę zważywszy że Kruczkowski siedzi dalej w Radzie Nadzorczej PEC I w INWEST PARKU. Szełemej krzyczy że miasto jest w zapaści a Pan od wacików kase trzepie i nic sobie z tego nie robi. Widać tak jak dla Pana Szełemeja jego Partią jest Wałbrzych
        • Gość: hehe do kar-olo IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.12, 21:21
          Ale co ma szelemej do miasta on tu wpadl niedawno a miasto bylo niszczone od lat wiec gdzie tu logika
          • Gość: ramol Re: do kar-olo IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.02.12, 21:36
            Autor: Gość: Wałbrzyszanin IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.12, 21:35

Zastanów się i nie pisz głupot ! Proces niszczenia Wałbrzycha trwa od momentu podpisania przez wałbrzyską "górniczą solidarność" wniosku o LIKWIDACJĘ WAŁBRZYSKICH KOPALŃ.
            To jest prawdziwa przyczyna zniszczenia Wałbrzycha !
            Dziesiątki tysięcy ludzi z dnia na dzień straciło pracę i źródła utrzymania. Likwidacja kopalń spowodowała likwidację wielu zakładów pracujących na rzecz tychże kopalń, upadek materialny i kulturalny miasta, ucieczkę wszystkich tych którzy mogli uciec i ogólną degrengoladę wałbrzyszan.
            • Gość: wch do ramol IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.12, 21:49
              To to swoją drogą kopalnie , ale Wałbrzych by był lepszy jak by nie kradli i lepiej zarządzali , przykład Jelenia Legnica , Elbląg itd wymieniać można wiele , a czyja to wina że spółki są w złym stanie jak nie kruczkowskiego bartolika i reszty darmozjadów ?a czyja to wina że walbrzych się nie zmienia jak inne miasta ? np Świebodzice ?
            • Gość: wyborca Re: do kar-olo IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.12, 21:50
              Do ramola. Masz 100 % racji. Właśnie tak dokładnie jak piszesz, rozpoczął się proces upadku tego miasta pod każdym względem. Większość piszących w tym wątku, to chyba małolaty, albo tacy, którzy niczego nie kojarzą. A szczególnie szujowate i chore są wypociny jakiegoś konia z Realizacji Demokracji. Nawet te jego filmy dopasował sobie do tych bzdetów.
              Wg mnie, to upadek Wałbrzycha ma swoją genezę od rządów Balcerowicza a ciąg dalszy wydarzeń jest taki jak Ty napisałeś.
              • Gość: ovo Re: tylko czystka IP: *.play-internet.pl 01.02.12, 22:21
                Ja uściślę, że upada dokładnie od "Złodziejskiego Stołu" w 1989r który wypromował Balcerka. Dobrze ktoś napisał, potrzebne są rozwiązania systemowe jak np. zmiana ordynacji wyborczej, zmiana prawa oraz czystka wymiaru sprawiedliwości wraz z wprowadzeniem wyborów prokuratorów i sędziów sądów rejonowych. Tylko tak można uwalić hydrę zanim pójdziemy razem z nią na dno.
                Wybory kogo innego tu nic nie dadzą,bo nie ma rozwiązań prawnych które zabronią rabunku pieniędzy publicznych.
              • Gość: gość Re: do kar-olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 22:26
                Macie racje Panowie tylko ponowne otwarcie kopalni może uratować to miasto,po co komu nowa filharmonia,muzeum stara kopalnia,teatr moim zdaniem kasa wywalona w błoto tylko rozmowa z ministrem Pawlakiem mogła by dać jakiś efekt.Może ktoś ma jakiś pomysł jak to zrobić.
                • Gość: wyborca Re: do kar-olo IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.12, 10:06
                  Gościu. Ja sądzę, że Pawlak i jego ludzie nadają się do naprawy gospodarki w państwie. Ich ewentualne rządy dałyby szansę Wałbrzychowi na odbicie się od dna. Trzeba jednak najpierw zmienić ordynację wyborczą do Sejmu i do samorządów terytorialnych. Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby przede wszystkim zniesienie dotychczasowego zapisu w ordynacji, który uzależnia rejestrację kandydatów na posłów, senatorów, radnych od rekomendacji jakiegoś partyjnego tworu lub organizacji społecznej, czy komitetów wyborczych. Stąd się bierze całe zło i nigdy się nic nie zmieni. Gdybyśmy jako wyborcy potrafili wymusić na na naszych posłach aby z racji posiadania inicjatywy ustawodawczej zechcieli wnieść do Sejmu poselski projekt zmiany ustawy - ordynacja wyborcza do ...., to chyba wreszcie do władz dostaliby się ludzie odpowiednio wykształceni i słuchający naród. A tak jak jest dotychczas, to ordynacje wyborcze dają tylko szansę partyjniackim cwaniakom do obławiania się i ciągłej walki pomiędzy sobą tylko o żłób, a nas wyborców i obywateli mają w dopie. Taka jest dzisiejsza rzeczywistość.
                  • Gość: ovo Re: tylko czystka IP: *.play-internet.pl 02.02.12, 12:00
                    Przecież nazwisko Pawlak i zmiana ordynacji wyborczej wykluczają się nawzajem. Ten człowiek z resztą gangsterów kradnie przecież od czasów złodziejskiego stołu.
                    Dziwię się że jeszcze nie skończył jak Ceausescu.
                • Gość: ovo Re: tylko czystka IP: *.play-internet.pl 02.02.12, 11:56
                  Pawlak akurat teraz się zastanawia gdzie by tu prysnąć , aby nie pójśc siedzieć jak Tymoszenko za umowę gazową wszechczasów.
    • Gość: 77 Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.12, 07:42
      cały kraj to pustynia
      • Gość: Koń Realizacja Demokracji odpowiada IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.12, 22:56
        Wznawiam ważny wątek, który zawarty jest w pytaniu „kto zniszczył Wałbrzych?” Temat jest bardzo szeroki, ale ja jak zwykle postaram się trochę to „poletko” przekopać. Oczywiście rację mają ci, którzy twierdzą, że początek problemów tego miasta miał miejsce wtedy, kiedy grupa bandziorów podjęła bezzasadną decyzję o likwidacji Wałbrzyskiego Zagłębia Węglowego i tu poza ujawnieniem nazwisk i ich napiętnowaniem niewiele można zrobić, z tego względu, że nie ma woli politycznej do pociągnięcia ich do odpowiedzialności karnej a z drugiej strony nie ma też prokuratury, która chciałaby się taką sprawą zająć. Póki, co historię zostawiamy i diagnozujemy problem dalej. Wymieniliście Państwo całą masę Czereśniaków, którzy przez całe lata nie zrobili nic poza tym, że dbali tylko o swoje własne prywatne interesy i racje mają również Ci, którzy nazwali te mafie po imieniu, które dziwnym zbiegiem okoliczności mają podobne nazwy do partii i chodzi tu o PEŁO, PiS i LSD. Moim zdaniem kluczowe były lata, zaraz po wstąpieniu do UE i tu negatywnym bohaterem był prezio tzw. Słońce Sudetów, który zaprzepaścił szansę na skok cywilizacyjny, który był możliwy, bo kasa z UE była dostępna i niektóre gminy taką szansę wykorzystały, ale Wałbrzych mimo, że był w takim tragicznym położeniu i potrzebował takiej pomocy, która była na wyciągnięcie ręki swoją szansę bezpowrotnie stracił a mało tego ten Krukoszenko Wałbrzych jeszcze pogrążył a zwłaszcza wpuścił miasto w kanał finansowej zapaści. Na tym tragiczna historia tego miasta się nie kończy, bo zgadzam się z opinią Państwa, że obecnie mamy władzę schizofreniczną, która kontynuuje proces niszczenia miasta a nadto wymaga od nas akceptacji dla swojego działania. Zaiste nie wiem jak to ocenić, czy gorsza była ta propaganda i Matrix Krukoszenki, czy obecna obłuda i zakłamanie autokratycznego prezia secundo? Odpowiedź pozostawiam Państwu, bo dla mnie Wałbrzych sięgnął dna a później okazało się, że jest jeszcze drugie dno i tam teraz zmierzamy. W tym miejscu warto zadać pytanie, czy jest jakieś wyjście z tej opresji? Oczywiście zawsze jest jakieś wyjście, ale wszystko zależy od obecnej sytuacji geopolitycznej a ta jest zła, bo u steru jest partia władzy PEŁO, która pompuje pieniądze z sektora publicznego do sektora prywatnego i jak dotąd tym głównie się zajmuje i nie ma szans, aby Tusk zajął się np. reformą wymiaru sprawiedliwości czy sprawami nurtującymi społeczeństwo. Po drugie ta partia władzy bardzo skutecznie eliminuje swoją konkurencję i choć nie ma nic do zaproponowania i robi błąd za błędem to nadal rządzi. Jak to działa? Posłużę się przykładem z naszego podwórka – proszę zobaczyć jak pojawiają się nowi kandydaci do stanowisk to od razu podnosi się wrzawa, że kolejni pchają się do władzy, że będzie to samo tzn. będą nas okradać to, więc po to głosować, po co zmieniać niech rządzą ci sami! Na tym się nie kończy sprawa, bo oni znają nie tylko przyszłość takiego kandydata, ale także jego przeszłość i opluwają go ile się da i cel jest tu oczywisty – chodzi o eliminację konkurencji, aby na placu boju został tylko jedynie słuszny kandydat PEŁO. Wałbrzych Czreśniakami stoi i im taki kit można wcisnąć. Szkoda, jaka tu powstała jest praktycznie nie do odrobienia, bo po pierwsze zniechęcono elektorat do głosowania, ale co gorsza zabraknie chętnych do ubiegania się o najważniejsze stanowiska w mieście. Proszę sobie przypomnieć ile wcześniej powstawało różnych inicjatyw lokalnych, ile było ciekawych komitetów wyborczych i kandydatów na urząd prezydenta – i co z tym zrobili Wałbrzyszanie? Zignorowali to sobie, słuchali partyjnych i kościelnych kazań i teraz mają piękne za nadobne tj. pełne lekceważenie rządzących i tą lekcję demokracji i pokory trzeba odrobić, ale co gorsza koszty trzeba będzie zapłacić. To jest też próba odpowiedzi na zadane mi pytanie „w takim razie kto?” Teraz będzie z tym problem, bo nikt rozsądny, uczciwy, kompetentny a przede wszystkim wykształcony z pomysłami na Wałbrzych się tu w najbliższym czasie „nie wychyli”, bo od razu zostanie w/wym. sposób zaatakowany a po drugie nie może liczyć na poparcie i wybór, bo według Czreśniaków będzie to samo i nic się nie zmieni, a jak tak to, po co startować, wydawać pieniądze itd. W tym zakresie Wałbrzych również stracił i w najbliższym czasie wybór będzie ograniczony do tych samych kandydatów, do partyjnych koterii itp. Poza tym kadencja obecnych władz dopiero się zaczęła i obecny prezio secundo i jego poplecznicy z rady miasta mają sporo czasu na działanie na naszą szkodę. Taka jest geneza i sytuacja w Wałbrzychu, gdzie obecnie nie ma samorządu a mamy do czynienia z rządami autokratycznymi, gdzie jednostka decyduje o wszystkim natomiast rola pozostałych ogranicza się do akceptacji jej działań. I tu również nikt, kto jest przy zdrowych zmysłach takiego układu nie poprze, nie przyłączy się do działania, bo w takim patologicznym układzie nie ma możliwości na realizowanie swoich pomysłów, programów itd. CDN.
        • Gość: Koń Re: Realizacja Demokracji odpowiada IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.12, 22:58
          Proszę zobaczyć, że przy preziu zawsze pełno było klakierów: Wiłkomirskich, Wróbli, Tutajów, Rejmanów, Hunków itd., którzy byli gwarantem powodzenia wizualizacji natomiast przy prezio secundo nie ma już nikogo, po pierwsze, dlatego, że urzędujący prezio to narcyz a po drugie nie ma on planu działania a jego program polegał na tym, że on „zrobi więcej, lepiej, szybciej”. I tak on działa – chaotycznie, ale równie nieskutecznie (przyp. Mobruk, grodzkość). Stara kopalnia to również porażka – wzięto kredyt, zaangażowano środki z UE min. na to, aby miała tam miejsce siedziba filharmonii, ale nic z tego nie wyszło i teraz na ten cel będzie odbudowywany GDK. Mało tego projekt Stara kopalnia sypie się dalej, bo również inne wcześniej zakładane i szumnie ogłaszane funkcje nie będą miały nawet szansy na zaistnienie i na gwałt szuka się nowych pomysłów i dzisiaj już można to powiedzieć imaginacji, które uzasadnią wydane już pieniądze. Tak się u nas rządzi, wyrzuca się pieniądze a później szuka się uzasadnienia ich wydania. To wszystko jest pikuś, jeden kredyt więcej czy jeden mniej przy zapaści finansowej nie ma większego znaczenia, ale problem finansowy i obciążenie dla miasta pozostanie. Dalej nie ma koncepcji samofinansowania tego chorego projektu, co oznacza, że gmina będzie ponosić pełne koszty utrzymania Starej Kopalni, spłacać zaciągnięte na ten cel kredyty i tu również się posypało, bo na początku jedna kotłowania miała ogrzewać wszystkie budynki ST a teraz każdy budynek będzie miał swoją kotłownię, co jeszcze wydatnie zwiększy koszty eksploatacji a na tym się nie skończy. Właśnie sprawa ogrzewania pozwoli mi na zmianę tematu i wypowiem się w sprawie likwidacji szkół, gdzie rzekomo ogrzewa się puste sale. Proszę Państwa jest to śmiech na sali, na ogrzewanie sal lekcyjnych nie ma środków i dzieciom likwiduje się szkoły a na ogrzewanie pustych sal muzealnych w Starej Kopalni pieniądze się znajdą. Toż to jest chore i rzeczywiście to przesądza o tym, że mamy władzę schizofreniczną, która na domiar złego domaga się od nas akceptacji chorych pomysłów. Chore jest to, że tym dzieciom komplikuje się sytuację, utrudnia start w edukację a to właśnie te dzieci będą spłacać te kredyty, które teraz są na te chore pomysły zaciągane. Jakiś Czreśniak napisał, że władza ma do tego prawo, bo jest demokracja i oni wygrali wybory i to „w stylu nokaut w I rundzie”. Faktycznie jest inaczej ta schizofreniczna władza nie ma takiego mandatu społecznego (kilkanaście % elektoratu), ale też nie ma mandatu moralnego, aby obciążać następnych pokoleń, aby spłacali dzisiaj zaciągane kredyty na projekty, które nie mają racji bytu, które są oparte na błędnych założeniach i które nie zostaną w zakładanym zakresie zrealizowane itd. Wracając do szkół to oczywiście tu również widać brak kompetencji, nieudolność i po raz kolejny mamy do czynienia z pełną fuszerką. Ten problem nie został prawidłowo zbadany, nie określono jasnych zasad postępowania, kryteriów ocen, a przede wszystkim nie określono celu działania. Proszę zobaczyć jak oni działali. Prezio secundo stwierdził pustą kasę a to oznacza według niego potrzebę oszczędzania, czyli jednym słowem cięcia, a w kraju likwiduje się szkoły to i w Wałbrzychu można na edukacji zaoszczędzić, co od razu budzi mój sprzeciw, bo na edukacji tak jak na służbie zdrowia nie można oszczędzać a tylko racjonalizować koszty czy eliminować starty, marnotrawstwo. Powołano zespół, który pod kierunkiem lojalnej Dobrowolskiej wytypował kilka szkół do likwidacji i rzekomo będą na tym oszczędności a szkoły idą pod młotek jedna z takiej przyczyny, druga z innej przyczyny a kolejna jeszcze z innego względu i to wszystko jest zapisane na papierze i cyferki za tym przemawiają i finito. Acha zapomniałem, że dla przykrywki zorganizowano spotkania, gdzie miano przekonać do słusznych zmian, co się nie udało natomiast fikcja tych spotkań polegała na tym, że radni (decydenci) decyzje już dawno podjęli. Brakuje mi już miejsca, dlatego powiem tak, w tej sprawie powinno wypowiedzieć się całe środowisko szkolne, które powinno mieć szansę zgłoszenia wniosków, opracowania jasnych kryteriów ocen i dopiero wtedy po spokojnej debacie możliwe są do wyciągnięcia wnioski i dalsze działanie. A tak prezio secundo przy akceptacji waszego senatora Kiliana, posłów Mrzygłockiej i Kołacz-Leszczyńskiej zrobił to, co zrobił.
          Hejka Szalom.
          • Gość: słuchgacz Re: Realizacja Demokracji odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 23:08
            Oj koniu, koniu
            Aleś się nagadał.......
            A przecież uczyli cię sukienkowi jeszcze w przedszkolu, że gdzie wiele słów - tam mało mądrości
        • Gość: ls A dlaczego nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 23:11
          Skoro "mamy do czynienia z rządami autokratycznymi, gdzie jednostka decyduje o wszystkim natomiast rola pozostałych ogranicza się do akceptacji jej działań" to mamy tyranię.
          Bardzo dobry układ - w państwie obowiązuje prawo, jest wojsko, policja a w mieście tyran.
          Można go zaakceptować i uhonorować - wynieść na piedestał przy pomocy lokalnej kliki - klaki (kloaki?) oraz plebsu.
          Można go strącić, zniszczyć wykorzystując siłę aparatu państwa oraz narodu sejm, senat. Nawet przy bez-radnych przedstawicielach mieszkańców.
          Do nas należy którą drogę wybrać.
          Nie mając większości możemy ją stworzyć łącząc się lub niszcząc przeciwnika a jego wyborców odsuwając od urn.
          Nie mając pieniędzy możemy wywierać innego rodzaju nacisk - jak za rewolucji (francuskiej, rosyjskiej i bolszewickiej czy polskiej okrąglostołowej) - mącąc, siejąc dezinformację i nowy terror dla nowego celu.
          Ale właśnie jesteśmy w jej trakcie ....
          • Gość: wyborca Re: A dlaczego nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 10:13
            Problem polega tylko na tym, że ludzie nie słuchają i nie interesują się sprawami miasta. Uzasadniają to tym, mnie to nie dotyczy. Pozorne nie dotyczy mnie, dotyczy całego miasta, jezeli miasto będie dobrze zarządzane to i8 mieszkańcy będą dobrze zyć. Zgadzam się z tym, że rządzi nami tyran. Kilka dni temu słuchając rozmowy dwóch pań ( jedna pracownica chyba instytucji odpowiedzialnej za rozkłady jazdy autobusów, druga pani to rodzic dziecka uczęszczającego do PSP 22 i dojeżdżającego 4 do szkoły). Rodzic skarży się ,że odebrano dzieciom możliwość dojazdu do szkoły a jedyna przywrócona 4 jeździ za późno i niepunktualnie. Na co pani druga odpowiada napiszcie do nas pismo a my zwrócimy sie do prezydenta to może coś pozwoli zmienić. SZOK, jednoosobowe zarządzanie a rozmyta odpowiedzialność.
    • Gość: sola Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.cablesurf.com 12.02.12, 10:37
      Walbrzych to bylo miasto gornicze, kiedy kopalnie
      zlikwidowano miasto stracilo racje bytu
      i wowczas trzeba bylo wyjechac a nie liczyc na poprawe warunkow zycia.
      Podziekujcie tym od reformy gornictwa.
      • Gość: walbrzych Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.12, 12:48
        JESZCZE RAZ KURWA POWTARZAM , DEBILNY PIERDOLNIĘTY WAŁBRZYSKI NARODZIE , CO MAJĄ KOPALNIE DO TEGO ŻE KRUCZKOWSKI UKRADŁ KASĘ Z MPK ? CO MAJĄ KOPALNIE DO TEGO ŻE STANISŁAW KUŹNIAR ZROBIŁ PRZEKRĘT NA OBWODNICY , CO MAJĄ KOPALNIE ŻE W WAŁBRZYCHU SĄ FATALNE DROGI ? , CO MAJĄ DO TEGO KOPALNIE ŻE WAŁBRZYCH MA WIELE BUDYNKÓW ZNISZCZONYCH NIEREMONTOWANYCH , WIDZIELIŚCIE ŚWIDNICĘ , JELENIĄ GORĘ , LEGNICĘ, KŁODZKO , ONI NIE MAJĄ KOPALŃ , NIE MIELI KOPALŃ , TYLKO NORMALNYCH RADNYCH , STAROSTÓW I PREZYDENTÓW, I MAJĄ NORMALNYCH MIESZKAŃCÓW KTÓRZY INTERESUJE LOS MIASTA.

POWYŻEJ JEST LISTA CO ONI ZROBILI W TYCH 8 LATACH DLA MIASTA ? GDZIE BYLI JAK MIASTO OKRADALI NP. MPK ?
        • Gość: do niedebila Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 12.02.12, 13:08
          ZAKUTA PAŁO - TO MIASTO ZOSTAŁO STWORZONE DLA KOPALNI I ŻYŁO Z KOPALNI.
          I NAWET CHUCK NORRIS W RATUSZU GOOWNO POMOŻE.

PS ŚWIDNICA , JELENIA GÓRA , LEGNICA, KŁODZKO TO PEREŁKI.
          WSZĘDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA.
        • Gość: ovo Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.play-internet.pl 12.02.12, 13:14
          Racja, ludzie w W-chu, w 90 % to zwykłe dekle.
          Jak się ma likwidacja kopalń do kleptokracji i innej przestępczości urzędoli? Ano tak , że dawniej, za czasów kopalni też kradli, tyle że wtedy było więcej łupów do podziału i ochłapów dla ludu. Teraz nie pozostawiają ani kosteczki ze stołu dla skundlonego narodu, w związku z czym niedługo rzuci się on do gardeł rabusiom.
          Ludzie już zaczynają być agresywni, bo brakuje już niektórym zaspokojenia podstawowych potrzeb: żywności, transportu, a ostatnio nawet wody w kranie, nie wspominam o ludzkich warunkach mieszkalnictwa czy bezpieczeństwie na ulicy.
          • Gość: Wałbrzyszanin Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.12, 13:31
            Jak w tym mieście ma być dobrze, skoro byle koń ludzkim głosem wam prawi, że jest źle, a wy wierzycie.

• Gość: pedro Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.play-internet.pl 12.02.12, 16:23
              Szwagrowi na Policjantowie jest też dobrze,ma emeryturę mundurową, w związku z czym nie wierzy Koniowi że jest zle!
          • Gość: , Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.range86-135.btcentralplus.com 12.02.12, 13:33
            No coz koniu..
            Jak sie spodziewalem, masz wielce 'inteligentne' komentarze. Twoja wypowiedz to cala prawda. Ale na tm forum sa ujadacze, typu pieski szelemejowskie, ktore za wszelka cene chca zniechecic do myslenia i dzialania reszte forumowiczow. Klakiernia jedzie na cala potege, bo oni wiedza, ze im wieksza oswiata, tym szybciej urwie im sie zrodlo dochodu.
            To co Tusk wyprawia, wola o pomste do nieba. Wladze zwyczajnie wyprzedaja majatek narodowy. To co ma nalezec do spoleczenstwa, idzie w prywatne rece za bezcen, a przeciez ile fabryk, posiadlosci itp. zostalo wybudowanych wspolnym wysilkiem ludzi. Ale przyjdzie kiedys czas, ze ludzie nie wytrzymaja. Nie mozna okradac bez konca. Dziwic sie tylko mozna, ze wladze tego jeszcze nie widza.
    • Gość: bOBO Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.12, 01:16
      Moim zdaniem kluczowe były lata, zaraz po wstąpieniu do UE i tu negatywnym bohaterem był prezio tzw. Słońce Sudetów, który zaprzepaścił szansę na skok cywilizacyjny, który był możliwy, bo kasa z UE była dostępna i niektóre gminy taką szansę wykorzystały, ale Wałbrzych mimo, że był w takim tragicznym położeniu i potrzebował takiej pomocy, która była na wyciągnięcie ręki swoją szansę bezpowrotnie stracił a mało tego ten Krukoszenko Wałbrzych jeszcze pogrążył a zwłaszcza wpuścił miasto w kanał finansowej zapaści. Na tym tragiczna historia tego miasta się nie kończy, bo zgadzam się z opinią Państwa, że obecnie mamy władzę schizofreniczną, która kontynuuje proces niszczenia miasta a nadto wymaga od nas akceptacji dla swojego działania. Zaiste nie wiem jak to ocenić, czy gorsza była ta propaganda i Matrix Krukoszenki, czy obecna obłuda i zakłamanie autokratycznego prezia secundo? Odpowiedź pozostawiam Państwu, bo dla mnie Wałbrzych sięgnął dna a później okazało się, że jest jeszcze drugie dno i tam teraz zmierzamy. W tym miejscu warto zadać pytanie, czy jest jakieś wyjście z tej opresji? Oczywiście zawsze jest jakieś wyjście, ale wszystko zależy od obecnej sytuacji geopolitycznej a ta jest zła, bo u steru jest partia władzy PEŁO, która pompuje pieniądze z sektora publicznego do sektora prywatnego i jak dotąd tym głównie się zajmuje i nie ma szans, aby Tusk zajął się np. reformą wymiaru sprawiedliwości czy sprawami nurtującymi społeczeństwo. Po drugie ta partia władzy bardzo skutecznie eliminuje swoją konkurencję i choć nie ma nic do zaproponowania i robi błąd za błędem to nadal rządzi. Jak to działa? Posłużę się przykładem z naszego podwórka – proszę zobaczyć jak pojawiają się nowi kandydaci do stanowisk to od razu podnosi się wrzawa, że kolejni pchają się do władzy, że będzie to samo tzn. będą nas okradać to, więc po to głosować, po co zmieniać niech rządzą ci sami! Na tym się nie kończy sprawa, bo oni znają nie tylko przyszłość takiego kandydata, ale także jego przeszłość i opluwają go ile się da i cel jest tu oczywisty – chodzi o eliminację konkurencji, aby na placu boju został tylko jedynie słuszny kandydat PEŁO. Wałbrzych Czreśniakami stoi i im taki kit można wcisnąć. Szkoda, jaka tu powstała jest praktycznie nie do odrobienia, bo po pierwsze zniechęcono elektorat do głosowania, ale co gorsza zabraknie chętnych do ubiegania się o najważniejsze stanowiska w mieście. Proszę sobie przypomnieć ile wcześniej powstawało różnych inicjatyw lokalnych, ile było ciekawych komitetów wyborczych i kandydatów na urząd prezydenta – i co z tym zrobili Wałbrzyszanie? Zignorowali to sobie, słuchali partyjnych i kościelnych kazań i teraz mają piękne za nadobne tj. pełne lekceważenie rządzących i tą lekcję demokracji i pokory trzeba odrobić, ale co gorsza koszty trzeba będzie zapłacić. To jest też próba odpowiedzi na zadane mi pytanie „w takim razie kto?” Teraz będzie z tym problem, bo nikt rozsądny, uczciwy, kompetentny a przede wszystkim wykształcony z pomysłami na Wałbrzych się tu w najbliższym czasie „nie wychyli”, bo od razu zostanie w/wym. sposób zaatakowany a po drugie nie może liczyć na poparcie i wybór, bo według Czreśniaków będzie to samo i nic się nie zmieni, a jak tak to, po co startować, wydawać pieniądze itd. W tym zakresie Wałbrzych również stracił i w najbliższym czasie wybór będzie ograniczony do tych samych kandydatów, do partyjnych koterii itp. Poza tym kadencja obecnych władz dopiero się zaczęła i obecny prezio secundo i jego poplecznicy z rady miasta mają sporo czasu na działanie na naszą szkodę. Taka jest geneza i sytuacja w Wałbrzychu, gdzie obecnie nie ma samorządu a mamy do czynienia z rządami autokratycznymi, gdzie jednostka decyduje o wszystkim natomiast rola pozostałych ogranicza się do akceptacji jej działań. I tu również nikt, kto jest przy zdrowych zmysłach takiego układu nie poprze, nie przyłączy się do działania, bo w takim patologicznym układzie nie ma możliwości na realizowanie swoich pomysłów, programów itd. Proszę zobaczyć, że przy preziu zawsze pełno było klakierów: Wiłkomirskich, Wróbli, Tutajów, Rejmanów, Hunków itd., którzy byli gwarantem powodzenia wizualizacji natomiast przy prezio secundo nie ma już nikogo, po pierwsze, dlatego, że urzędujący prezio to narcyz a po drugie nie ma on planu działania a jego program polegał na tym, że on „zrobi więcej, lepiej, szybciej”. I tak on działa – chaotycznie, ale równie nieskutecznie (przyp. Mobruk, grodzkość). Stara kopalnia to również porażka – wzięto kredyt, zaangażowano środki z UE min. na to, aby miała tam miejsce siedziba filharmonii, ale nic z tego nie wyszło i teraz na ten cel będzie odbudowywany GDK. Mało tego projekt Stara kopalnia sypie się dalej, bo również inne wcześniej zakładane i szumnie ogłaszane funkcje nie będą miały nawet szansy na zaistnienie i na gwałt szuka się nowych pomysłów i dzisiaj już można to powiedzieć imaginacji, które uzasadnią wydane już pieniądze. Tak się u nas rządzi, wyrzuca się pieniądze a później szuka się uzasadnienia ich wydania. To wszystko jest pikuś, jeden kredyt więcej czy jeden mniej przy zapaści finansowej nie ma większego znaczenia, ale problem finansowy i obciążenie dla miasta pozostanie. Dalej nie ma koncepcji samofinansowania tego chorego projektu, co oznacza, że gmina będzie ponosić pełne koszty utrzymania Starej Kopalni, spłacać zaciągnięte na ten cel kredyty i tu również się posypało, bo na początku jedna kotłowania miała ogrzewać wszystkie budynki ST a teraz każdy budynek będzie miał swoją kotłownię, co jeszcze wydatnie zwiększy koszty eksploatacji a na tym się nie skończy. Właśnie sprawa ogrzewania pozwoli mi na zmianę tematu i wypowiem się w sprawie likwidacji szkół, gdzie rzekomo ogrzewa się puste sale. Proszę Państwa jest to śmiech na sali, na ogrzewanie sal lekcyjnych nie ma środków i dzieciom likwiduje się szkoły a na ogrzewanie pustych sal muzealnych w Starej Kopalni pieniądze się znajdą. Toż to jest chore i rzeczywiście to przesądza o tym, że mamy władzę schizofreniczną, która na domiar złego domaga się od nas akceptacji chorych pomysłów. Chore jest to, że tym dzieciom komplikuje się sytuację, utrudnia start w edukację a to właśnie te dzieci będą spłacać te kredyty, które teraz są na te chore pomysły zaciągane. Jakiś Czreśniak napisał, że władza ma do tego prawo, bo jest demokracja i oni wygrali wybory i to „w stylu nokaut w I rundzie”. Faktycznie jest inaczej ta schizofreniczna władza nie ma takiego mandatu społecznego (kilkanaście % elektoratu), ale też nie ma mandatu moralnego, aby obciążać następnych pokoleń, aby spłacali dzisiaj zaciągane kredyty na projekty, które nie mają racji bytu, które są oparte na błędnych założeniach i które nie zostaną w zakładanym zakresie zrealizowane itd. Wracając do szkół to oczywiście tu również widać brak kompetencji, nieudolność i po raz kolejny mamy do czynienia z pełną fuszerką. Ten problem nie został prawidłowo zbadany, nie określono jasnych zasad postępowania, kryteriów ocen, a przede wszystkim nie określono celu działania. Proszę zobaczy
      • Gość: QWERTY Re: Kto zniszczył Wałbrzych odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.12, 09:31
        Daj linka do bloga o ile piszesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka