Dodaj do ulubionych

Papistom pod rozwagę.

10.03.12, 16:23
Okazuję się, ze jako społeczenstwo jesteśmy infantylni i nie chcemy być dojrzali. Potrzebujemy do życia postaci wyidealizowanego i zmitologizowanego tatusia.Taki rodzaj zaburzeń społecznej tożsamości to ewenement na skalę europejska.Jest w tym coś nie tylko żenujacego ,ale wręcz wstrzacajacego ,napisał Marek Krak. Wreszcie ktoś krytycznie odnosi się do kultu J.P. II . Oto ten głos Piotr Szumlewicz ,, OJCIEC NIESWIĘTY,, .
Obserwuj wątek
    • pozor_vlack Re: Papistom pod rozwagę. 10.03.12, 16:32
      A co ciebie jako niewierzącego 57jurand obchodzą katolicy.
      Ja tobie do miseczki nie zaglądąm, bądź łaskawy czynić podobnie.
      • 57jurand Re: Papistom pod rozwagę. 10.03.12, 17:02
        Małe pytanko z czyjej miseczki będzie dożywiał katolikow katolik R.Szełemej już niedługo na stadionowej mszy na B. Kamieniu. ?Pytanko drugie czy odrabiacze czynszów spontanicznie przystąpia do robot przyoltarzowych czy raczej dostana polecenie słuzbowe od klerykałow z URZĘDU MIEJSKIEGO.Autobusy paliwo dostana od DECA z Świdnicy co jest naturalne w tym przypadku. a może się mylę może znow ZDIUM będzie kłamał jak co roku.
        • radcom Re: Papistom pod rozwagę. 10.03.12, 17:23
          Jurand, ja twoim posłom pod sukienki nie zaglądam. Bądź uprzejmy nie podnosić księżom sutanny.
          Skoro nie jesteś dumny z JP2, to zachowaj to dla siebie. Ja też nie jestem dumny z pani/pana poseł z Krakowa, mimo to szanuje demokratyczny wybór. Choć uważam, że w imię Interesu Narodowego powinno się "kneblować" piewców srających we własne gniazdo...

Miłej niedzieli, radcom
          • pozor_vlack Re: Papistom pod rozwagę. 10.03.12, 17:49
            57juranda nie przekona. Wygonisz go od drzwi ,a on za tydzień znowu przyjdzie.
          • 57jurand Re: Papistom pod rozwagę. 10.03.12, 18:26
            radcom czego tak się miotasz ,używasz argumentow nie trafionych po prostu udajesz Greka lub walisz głupa .Wiesz doskonale że nie chodzi tu w co kto wierzy tylko mamona głupcze jak powiedział jakiś klasyk .Mam tylko jedno życzenie zeby uprawianie religii przez was ,mnie jako obywatela państwa swieckiego nic nie kosztowało .Gdy ja brałem udział w Marszach Ateistow w Warszawie ,Krakowie i Łodzi to nie przypominam sobie żeby bilety na pociag lub benzynę kupował mi jakis katolik nie prosiłem się was oto i myśle że honor wam nie pozwoli na domaganie sie jakichkolwiek funduszy od innych chociaż pieniadz nie smierdzi jak powiedział inny klasyk.
            • Gość: Wytrych Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.pools.arcor-ip.net 10.03.12, 18:38
              Sprzedaz palikmiotowy pomiocie swinski ryj i penisa z pukawka to starczy z palcem w dupie na nastepne wyjazdy !! "Mala mi" mozesz prowadzic na smyczy jak przewodnik dla slepego juranda !! Buhaha
              • Gość: zboro25 Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.03.12, 20:05
                wpierw Wytrychu zaciągnij wiarygodnych opinii, dlaczego Palikot występował z tymi rekwizytami a później sam ich 'używaj', ponieważ dzięki przykładowo wibratorowi i pistoletu, parę miesięcy temu były policjant został skazany za gwałt na policjantce w trakcie służby i żeby nie te sławne rekwizyty, to sprawa by została zamieciona pod dywan. więc pamiętaj - telewizja kłamie! dużo czytajcie książek (najlepiej zagranicznych autorów, choć nie zawsze oczywiście, bo chodzi tu o obiektywizm) i zrozumiecie, że tak naprawdę modlicie się do "ojca.." ale "..chrzestnego". tak jak mówię, wystarczy poczytać nawet Biblię i zobaczycie ile jest prawdy w naukach made in Watykan, tylko, że katolicyzm zawsze rósł w siłę na takich owieczkach...ups przepraszam barankach, który są w większości bez wykształcenia, a książka ich parzy jak diabła woda święcona i całą swoją wiedzę na temat wiary wynoszą ze mszy w każdą niedzielę, a później się dziwić, że dla nich ksiądz to nadczłowiek (de facto papież również)! dlatego jako agnostyk nie życzę sobie, aby jakakolwiek (nie tylko katolicka) religia żywiła i bawiła się za moje pieniądze, na które ciężko haruje tak jak i inni podatnicy, bo chcę za nie czuć się bezpiecznie (również socjalne), mieć dostęp do profesjonalnej opieki medycznej itp., czyli to co gwarantuje mi i innym konstytucja, a konstytucja gwarantuje również neutralność światopoglądową i wierzcie mi, że do póki to nie będzie realizowane, dopóty zawsze będziemy o tym mówić, my niewierzący, niekatolicy itp. itd. zaś co do opinii, że się "czepiamy" katolików, to wierzcie mi, że właśnie dużo katolików, również nie zgadza się na to jawne okradanie nas wszystkich przez pracowników obcego państwa (Watykanu). bo każdy chce żyć godnie, a nie sponsorować pasibrzuchów.
                • Gość: J-23 Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.12, 20:27
                  Watykan ma najlepszy wywiad na świecie
                • Gość: szczepan Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.12, 20:46
                  Witam!
                  Na początek pytanie? Czy poziom rozmów na tym forum prezentowany przez wytrycha i zboro jest tu normą? Jeden bez powodu rzuca mięsem bełkocąc -nie wiem pijany,wariat czy co? Drugi zdrowo pewnie napaćkany (następnym razem weź połowę mniej). Proszę o odp. osoby normalne, bo nie wiem czy warto tu zaparkować na dłużej.
                  • Gość: bywalec Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.12, 20:50
                    Jest normą, spadaj Szczepan.
                    • Gość: POlak Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.12, 20:55
                      ale ze sie tu jeszcze zaden katabas z pod ip sattom nie odezwal to szok normalnie
                    • Gość: szczepan Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.12, 21:03
                      Bywalcu- takimi odzywkami to mój dziadek konie płoszył
                      • Gość: bywalec Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.12, 21:10
                        Wracaj więc do dziadka i koni , to miasto nie dla ciebie.
                  • Gość: Do szczepana Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.pools.arcor-ip.net 10.03.12, 21:09
                    Lepiej bedzie jak zaparkujesz swoim "rzechem" gdzies na peryferiach forum i nie bedziesz wpierdzielal sie miedzy wodke a zakaske.Nowi i laicy w temacie stoja jedynie pod drzwiami i sluchaja o czym starszyzna dyskutuje.Juz na samym starcie zesrales sie smierdzaco i wydales sam o sobie zajebista ocene.Moja rada - wypad w "PISdu" !!
                    • Gość: tępiciel trolli Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.12, 21:22
                      Szczepan, nie daj się ! Puknij katola z półobrotu :)
                    • Gość: szczepan Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.12, 21:25
                      Tak się rozejrzałem po tematach, tekstach forumowiczów i nasunęły mi się takie uwagi:
                      1. Tematyka różnorodna i forum "żyje"
                      2. Są ludzie którzy mają coś do powiedzenia i mówią językiem normalnym, nie obrażającym innych
                      3. Zauważyłem 2 osobników, mających (delikatnie mówiąc) kłopoty z własną tożsamością i psychiką. Jak inaczej nazwać stałe zmienianie swej ksywki - kogucie, pietrzaku wytrychu, koniuszy itd (pools.arcor) czy wolfie,translatorze, Janie itd (dip,t). Czy wszyscy tu stale zmieniają nicki?. Mam nadzieję, że osobom tym nie jest już teraz potrzebna jakaś pomoc?
                      4. Jak na mój gust za dużo polityki
                      POZDRAWIAM WSZYSTKICH
                      • Gość: bywalec Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.12, 21:32
                        Żegnaj Szczepan. Pozdrów dziadka.
                        • Gość: szczepan Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.12, 21:48
                          Bywalec! Tyn lepiej bujnij się do parku sufit malować
                      • Gość: Do szczepana Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.pools.arcor-ip.net 10.03.12, 21:45
                        No i mala zjebka przyniosla pierwszy efekt,choc nadal prawiczek zaglada starszyznie do lieliszka ! Wiedz jedno mlokosie,tu nie Chiny,ze wszyscy chodza w jednakowych kufajkach i wpierdzielaja tylko ryz.Jak sobie sprawisz prywatne forum to bedziesz narzucal forumowiczom wlasne kryteria.POnawiam rade : Wypad w "PISdu" jak ci nie pasuje !!
                        • Gość: szczepan Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.12, 21:59
                          Wiedz jedno mlokosie,tu nie Chiny,ze wszyscy chodza w jedna
                          > kowych kufajkach i wpierdzielaja tylko ryz.
                          Twój bełkot jest bardzo wymowny.Otwórz szafę i gadaj o rzeczy
                          • Gość: Do szczepana Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.pools.arcor-ip.net 10.03.12, 22:14
                            Radze po dobroci o wyluzowanie !! Mydoom B czeka !!
                            • Gość: szczepan Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.12, 22:18
                              Widzę gościu z mydoomem, że jesteś genialny jak szczur doświadczalny!
            • Gość: Stanisław Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.sattom.pl 10.03.12, 22:03
              jurandzie 75 - ... a dlaczego ja mam płacić na twoją partię mutantów i na ciebie - sługusie palikota?
    • Gość: Stanisław Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.sattom.pl 10.03.12, 21:57
      jurandzie57 - ty wypierdku palikota! wylizuj dalej d... swojemu mistrzowi palikotowi i pozostałym mutantom ze swojej partii a innym do miski nie zaglądaj ty świński ryju.
      P.S. Przepraszam piękne blondynki, piękniejsze od juranda57, kochane świnki.
      • Gość: POlak Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.12, 22:23
        Łohohohohoh, łodezwał się klecha sattom lol
      • 57jurand Re: Papistom pod rozwagę. 11.03.12, 13:56
        Do Stasia.Staram sie nikogo nie obrażac ,ale tobie to napiszę. W pierwszych dniach stanu wojennego miałem przyjemność wyrżnąc w gębę z piąchy zomowca który miał ochotę mnie wylegitymowac na dworcu W-ch Miasto. Facet przekoziołkował po schodach az pod postój taxi , był wieczór i padał piękny śnieg.Myślę że po latach dla równowagi w przyrodzie mogłbym powtórzyć ten numer na jakimś klerykalnym kolaborancie moze to będziesz ty Stasiu.?
        • radcom Re: Papistom pod rozwagę. 11.03.12, 14:35
          57jurand napisał:

> Do Stasia.Staram sie nikogo nie obrażac ,ale tobie to napiszę. W pierwszych dni
          > ach stanu wojennego miałem przyjemność wyrżnąc w gębę z piąchy zomowca który m
          > iał ochotę mnie wylegitymowac na dworcu W-ch Miasto. Facet przekoziołkował po s
          > chodach az pod postój taxi , był wieczór i padał piękny śnieg.Myślę że po latac
          > h dla równowagi w przyrodzie mogłbym powtórzyć ten numer na jakimś klerykalnym
          > kolaborancie moze to będziesz ty Stasiu.?

Ty Jurand, ty kombatant k.urwa jesteś. Normalnie z komuną walczyłeś. Popatrz jaki gieroj. Szkoda tylko, że głowy nie masz jednakowo szybkiej jak kopyta...

Pozdrawiam, radcom

• 57jurand Re: Papistom pod rozwagę. 11.03.12, 14:55
            Co zatkało kakao. Teraz na druga nóżkę . Trochę wcześniej tym razem z kolegą obiliśmy facjatę plut. MO .było to na Gaju tam to było już ostro i to dosłownie bo z użyciem przez niego broni .Finał był taki jeden postrzelony ,milicjant na chorobowym 40 dni ja poznalem życie aresztanta. Świadków była masa Kolega do dziś śmiga z zagojoną dziurą w nodze.
            • radcom Re: Papistom pod rozwagę. 11.03.12, 15:04
              Ło matko! Partyzant, zapewne członek zbrojnego podziemia, szkolonego przez CIA.

Dzidziom w parku na ławce, takie kawałki wciskaj...

Dzień świra, radcom

• 57jurand Re: Papistom pod rozwagę. 11.03.12, 15:41
                radcom. troche odeszliśmy od tematu ,tak na koniec. Sprawa ta odbiła się na mnie gdy służyłem w wojsku dostałem bilet do Żagania do Kompani Ochrony Sztabu Dywizji i gdy się połapali jaki ze mnie gagatek to wywalili mnie do obsługi poligonu czyli do łopaty , a wcześniej skreślili mnie z listy żolnierzy przeznaczonych do pełnienia misji na Wzgorzach Golan.Także szczególnie traktowano mnie w trakcie unitarki .Tak było i wiec że każdy który działa na szkodę mojego kraju będzie zawsze w moich oczach draniem .
                • Gość: gratulacje Re: Wyborcom pod rozwagę. IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 15:47
                  I taki jest cały Ruch Palikota. Mężny i dzielny.
                  • Gość: Adam Re: Wyborcom pod rozwagę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.12, 18:15
                    Stara radcoma przemycała w jego wózku granaty. Dzięki temu radcom jest najmlodszym weteranem w ZBoWiDzie.
                  • Gość: nocóż Re: Wyborcom pod rozwagę. IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 19:39
                    I te posty 57jurand są niezbitym dowodem na fakt , że Bóg niewierzącym zabiera rozum.
                    • Gość: zboro25 Re: Wyborcom pod rozwagę. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.03.12, 20:22
                      rzeczywiście niezbity dowód...na Twoją głupotę!!!jestem niewierzący i z badań wynika, że niestety większość wierzących nie ma czym się chwalić w kwestii wiedzy, a jako dowód to mogę Ci napisać jako to paru moich znajomych (z widzenia) zachowywało się w dniu śmierci Waszego "świętego" - z rozpaczy wybijali śmietnikiem wystawę w sklepie na Podzamczu, takie po prostu pokolenie JPII, jak widać z wylewającym się rozumem na zewnątrz, które teraz albo siedzi albo zaraz umrze na marskość wątroby!
    • 57jurand Re: Papistom pod rozwagę. 11.03.12, 20:45
      Oto pobożny kumpel Wojtyły. ,,Ksiadz - deprewator nieletnich :
      Warszawa, PAP. W Sądzie Powiatowym dla m.st. Warszawy zapadł ostatnio wyrok w sprawie b. wikariusza parafii św.Augustyna-ks. Leona W. ( w orginale podana pełna wersja nazwiska ) oskarżonego o dopuszczenie sie czynów nierzadnych wobec nieletnich dziewcząt oraz pobicie kobiety w ciaży. Jak wykazał przewód sadowy, ks. W. który zajmowal się tzw. bielą i prowadził lekcje religii , często zapraszał uczennice do swego mieszkania. Zostało stwierdzone, że w czasie tych wizyt zgwałcił on 14 -letnią Bogumiłe P. i 17 - letnią Krystynę K.Prócz tego ks W . udowodniono cężkie pobicie bedacej w ciąży Franciszki K. z która łączyły go zażyłe stosunki. Ks. W. skazany został na 5 lat więzienia.(teraz najciekawsze )
      TEGO RODZAJU SPRAWY NIE SĄ ZJAWISKIEM ODOSOBNIONYM I ZNAJDOWAŁY SIĘ JUŻ NA WOKANDACH SĄDOWYCH. Gazeta Robotnicza Czwartek 5 Lipca 1962 r.
      Oto rak który pożera twój kościół i pamięc o twoim duchowym przywódcy.

• Gość: wielbiciel Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 21:02
        A jakieś twoje historie ze stanu wojennego, podobają się mi.
        • Gość: szczepan Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.12, 21:28
          Hahaha- rozśmieszyłeś mnie Jurand tymi zbowidowskimi marzeniami do łez. Masz chyba nawalone w mózgu jak Cyganka w tobołku. Z takim osobnikiem nie sposób prowadzić normalnej konwersacji. Niemniej jak masz w zanadrzu opowieści o pogromach zomowców w innych dzielnicach -przeczytam (może załóż bloga, lub napisz biografię np."przygody dobrego wojaka Juranda z Wałbrzycha"
      • radcom Re: Papistom pod rozwagę. 11.03.12, 21:55
        No to może po kolei. Zamierzchłe czasy zostawmy historykom i skupmy się na współczesności. Powiedzmy 1945 do dzisiaj.

Oto nowa władza ludowa z racji swej "świeżości" aż do lat pięćdziesiątych, Kościoła w Polsce, nie tyka. Gdy z lekka czerwoni okrzepli (wybijając akowców, winowców, pslowców...) postanowiła "uwolnić" Polaków od ucisku Kościoła. Zaprzęgnięto do tego cały aparat państwa zarówno ten legalny jak i nielegalny. Prześladowano, mordowano, okradano, kompromitowano i nic. Im bardziej dokręcali śrubę, tym mocniej Polacy "trwali w wierze". Nie ma obecnie na świecie historyka, który nie doceniłby roli KK w obaleniu czerwonych w Polsce. Wyszyński, Wojtyła, Popiełuszko, Jankowski i wielu innych osobiście przyczyniło się do obalenia systemu, który był nam Polakom obcy z założenia. KK w Polsce nigdy w swojej historii nie kolaborował z żadnym okupantem, stojąc zawsze w obronie Polski i Polaków...

To takie wyniosłe dyrdymały, przejdźmy do realiów.
        Ja na ten przykład, do kościoła nie chadzam. Na księży sobie popsioczą, moherowców pogardzam, na tacę nie daję...
        Jednakoż im bardziej wy na Kościół nastajecie, tym mocniej we mnie budzi się sprzeciw. Staję się zagorzałym i fanatycznym obrońcą wiary, tradycji i wszystkiego co z nią związane. Wiesz dla czego? Dlatego, że jestem Polakiem. Bo Polak wypija katolicyzm z mlekiem matki, czy to mu się podoba, czy nie. A najlepsze jest to, ze jest nas blisko czterdzieści milionów. Więc im bardziej będziecie "dokręcać śrubę" tym opór z naszej strony będzie rósł. Ot, taki nasz Polski fenomen...

Pozdrawiam, radcom
        • chocholitan Re: Papistom pod rozwagę. 11.03.12, 22:16
          Nic dodać, nic ująć do wypowiedzi radcom.
          PS
          57jurand nie zdaje sobie sprawy, że stoi w jednym szeregu z wszelkiej maści lewactwem .
          Żebyś kiedyś czasów gdy byłeś uciskany przez KK nie wspominał z rozrzewnieniem.
        • Gość: szczepan Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.12, 22:28
          Jeden chadza do kościoła inny nie, jeden daje na tacę drugi nie. I to jest normalne i zdrowe. Mogę nie zgadzać się z poglądami radcoma, ale widać że facet na poukładane w głowie i ma coś do powiedzenia. Szacun- choć dla Ciebie to mało istotne.
    • 57jurand Re: Papistom pod rozwagę. 12.03.12, 22:33
      radcom.Rachunki troche się tobie niezgadzają Polakow jest grubo ponad 40 mln. Oczywiście licze tych ktorym ziemia polska była macocha i wyruszyli w świat.Dokładnie wczoraj witałem się z koleżanką która przyleciała z USA. Panowie adwersaże wrzoda się usuwa chirurgicznie a nie pudruje chyba domyślacie się o jaka instytucję chodzi. Miłej nocy.
      • pozor_vlack Re: Papistom pod rozwagę. 12.03.12, 22:39
        Panowie adwersaże to 57jurand jakaś ranga w waszym Ruchu ?
        • 57jurand Re: Papistom pod rozwagę. 25.03.12, 20:33
          Oto radosna nowina. Będzie protest w temacie kto się modli za publiczne pieniądze.Do zobaczenia na proteście.
          • Gość: kol Re: Papistom pod rozwagę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 21:11
            Czy tak wygląda Twój świat? Czy jesteś osobą starszą która jest dumna z osiągnieć swego życia i ideałów które wielbiłeś/aś, czy osobą młodą która planuje życie, rodzinę i karierę(niepotrzebne skreślić) w tym kraju racjonalizmu i postępu? Czy odpowiada Ci to jak wygląda twój świat i nie dostrzegasz żadnych śmiertelnie poważnych problemów?
            Chodzi o problem z twoim zdrowiem
            Nie chcę się martwic ale chyba musisz się leczyć
            • Gość: szczepan do kol IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.03.12, 21:31
              Nie musi podejmować leczenia. Takie zawirowania osobowości nie powodują zagrożenia fizycznego dla osób trzecich. Takie "wylanie z siebie" na forum jako nn osoba, zgromadzonych frustracji, myśli i lęków jest nawet dla niego i jego otoczenia niezłym rozwiązaniem. Z reguły takie przypadki jak Jurand, Wytrych, Ovo itd są bezpieczne bowiem nie gromadzą tych złych emocji w sobie dysponując netem (jedynym kimś/czymś który z nimi koresponduje). Gorzej z innymi, którzy nie mając tych możliwości konwersację ze światem zewnętrznym prowadzą w formie rozmowy z lekarzem podczas obchodu w Bolesławcu czy innym Stroniu
              • 57jurand Re: do kol 26.03.12, 19:48
                szczepan. W przyrodzie już tak jest że każde stworzenie ma swojego pasożyta. Pies ma pchły , to samo kot golębie naprzykład maja wszy .Każde zwierzę coś ma a człowiek ?. Ludzkośc ma wszelkiej maści szamanow , imamów ,księdzów , buddystow i czort wie kogo jeszcze.Całe to toważycho żeruje na ludzkim strachu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka