IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.05.12, 00:30
Poziom debilizmu nie ma miary. Zbliżają się ME w piłkę kopaną. Większości Polaków - to h.j obchodzi, co widać po ulicach naszego miasta (a i Wrocławia czy W-wy). Tymczasem media robią raban- jakby miało to być wydarzenie superhistoryczne. "Nakręcanie " atmosfery zdarzenia jedynego w historii Polski wydaje mi się przegięciem. Liczę się z tym,że inni mają swoje zdanie....
Obserwuj wątek
    • Gość: Chooyarian Re: EURO-2012 IP: *.play-internet.pl 20.05.12, 07:01
      nie, swoi mają inne zdanie
      • Gość: je.bie mnie to Re: EURO-2012 IP: *.play-internet.pl 20.05.12, 07:59
        Racja. Mnie to je.bie. Mam głęboko w du.pie to całe euro. Przez to tylko po kieszeniach dostaniemy.Sram na to.
        • Gość: ollie Re: EURO-2012 IP: *.play-internet.pl 20.05.12, 08:37
          ty nie dostaniesz, przecież nie płacisz podatków
          jesteś na garnuszku państwa
          • Gość: jan Re: EURO-2012 IP: *.sattom.pl 20.05.12, 22:46
            super sprawa.im blizej tym bardziej mnie ciary przechodza po plecach. nierozumiem jak ktos nawet niebedac kibicem niezdaje sobie sprawy co to sa takie mistrzostwa.jest to trzecia co do wielkosci impreza na swiecie!!!!!!!!!!!!!!! i gdzie,u nas w naszym Kraju!!!!!!!!!!!!!!! niebadzmy tacy ograniczeni.trzeba wkoncu zdjac klapki z oczu.pozdrawiam
            • Gość: fghuj Re: EURO-2012 IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.12, 17:23
              a ty biedaku chyba nie zdiołeś tych klapek za to euro ty zapłacisz ito kilka lat zapamiętaj kradnie kilku spłacają wszyscy tak było wGrecji po olimpiadzie
    • Gość: kibol Re: EURO-2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 15:13
      Masz rację. Podziwianie umiejetności wykorzystywania nóg ??? Ludzie postęp zawdzięczają głowie, a małpom pozostawiliśmy umiejętność posługiwania się nogami.... Ale cóż niektórzy, z reguły mający mniej w głowie - podziwiają.... Taki swiat...
    • Gość: ***G*** Re: EURO-2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.05.12, 09:32
      własnie tu sie mylisz-95 % społeczeństwa to obchodzi,tak było zawsze...widac jestes w tych 5 % nieszczesliwych
    • Gość: KiboL Re: EURO-2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.05.12, 18:39
      jak nie jestes kibicem, nie zrozumiesz na co czekamy
    • Gość: krzys Re: EURO-2012 IP: *.ip.netia.com.pl 25.05.12, 09:00
      Ja tam bardzo się cieszę z EURO. I bardzo dobrze, że media nakręcają atmosferę wokół. Im bardziej nakręca tym bardziej wesoło będzie.
      I co tego, że zapłacę za to ze swojego portfela?? Za inne przyjemności też płacę i nie narzekam. Po to pracuję i zarabiam.
      Jak kogoś EURO nie interesuje niech nie czyta, nie słucha w radiu i nie ogląda w tv i będzie miał spokój!!!!!!
    • Gość: oglądacz Re: EURO-2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.12, 07:53
      Ja godziny i minuty odliczam,dla mnie to świeto
    • Gość: ciekawy Re: EURO-2012 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.05.12, 10:04
      Zgadza się. Większą robotę starają się w mediach wykonać zaciekli przeciwnicy wszystkiego. Dwa lata temu skakali z radości ze wszystkimi jak zostaliśmy organizatorami. A dziś za wszelką cenę starają się wmówić Polakom o jakimś płaceniu, o wybudowanych bublach itp... Ogólnie tragedia. Wychodzi na to, że po Euro Polska powinna się posłusznie rozsypać na kawałeczki.
      Tymczasem wbrew malkontentom Euro będzie udaną imprezą, w świat pójdzie całkiem nowa twarz Polski, nowoczesnej, przyjaznej i silnej gospodarczo. Bo tylko takie cechy umożliwiły Polsce organizację jednej z największych imprez sportowych na świecie.
      BTW jakby Euro za kilkanaście dni miałoby się odbyć np. w Czechach, to pewnie te same osoby, które teraz są na nie, zasypałyby internet żalem, że takie Czechy mogą a u nas wiecznie bida i szarzyzna. Tymczasem to Czechy NIE MOGĄ, a my możemy i organizujemy wielką imprezę.
      • Gość: sol Re: EURO-2012 IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 09:09
        w świat pójdzie całkiem nowa twarz Polski, nowoczesnej, przyjaznej i silnej gospodarczo.
        chyba się trochę zagalopowałeś :):):)
        Oczywiście nie mam w zamiarze umniejszyć dokonań organizatorom euro 2012
        pozdrawiam ...
    • fuj_fuj Re: EURO-2012 27.05.12, 10:55
      > Poziom debilizmu nie ma miary.

Ma ma, i wynosi od 55-69 IQ w skali Wechslera.

>Większości Polaków - to h.j obchodzi, co widać po ulicach naszego miasta (a i Wrocławia czy W-wy).

Niby jak "to widać" ?
      Ewentualnie jak by się miało przejawiać masowe zainteresowanie ME wśród rodaków - ot, tak, na codzień (każdy "zainteresowany" miałby przy sobie jakiś atrybut kibica - piłka, flaga inny gadżet?).

> Tymczasem media robią raban- jakby miało to być wydarzenie superhistoryczne. "Nakręcanie " atmosfery zdarzenia jedynego w historii Polski wydaje mi się przegięciem.

Bo i jest to "superhistoryczne" wydarzenie TEGO TYPU w naszej historii.
      Unikam wartościowania - czy to dobrze że jest tyle rabanu w mediach, czy źle.
      Widać przynajmniej pewną równowagę i proporcje. Duże wydarzenie - duży rozgłos.
      Gorzej jest - a tak jest często gdy rząd maskuje swoje niepowodzenia, bądź też odwraca uwagę społeczeństwa od swoich machlojek - gdy z drobnych, codziennych wydarzeń robi się medialny spektakl, rozbuchany do granic absurdu (vide śmierć małej Madzi).

Mnie też ta impreza nie rusza, jak i sam ten sport. Dziwi mnie w ogóle tak duża popularność dyscypliny w której od lat nie odnosimy żadnych sukcesów, a jeśli już o niej mowa, to zazwyczaj w kontekście afer, porażek bądź też chuligańskich wyczynów odmóżdżonych "kiboli". Niemniej będę kibicował naszej reprezentacji - z czystej patriotycznej przyzwoitości. Sercem jestem za naszymi !

Mam też nadzieję że społeczeństwo odpowiednio rozliczy elity rządzące za cały bajzel towarzyszący temu przedsięwzięciu, za niedotrzymanie solennych obietnic , za drenaż naszych kieszeni w celu pozyskania środków na realizację tej "wiekopomnej" imprezy i za całokształt nieudolnych rządów.

Oczywiście nie wszystko jest be. Żeby była jasność i aby oddać trochę sprawiedliwości - bez wątpienia cała ta wielka mobilizacja narodowa która ma miejsce teraz, przyczyni (-ła się już) do rozwoju i promocji naszego kraju.

Jak to będzie dalej - zobaczymy.
      Nie ma co narzekać wprzód :)
    • Gość: yu Re: EURO-2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.12, 07:46
      mistrz mistrz POLSKA mistrz!!!
      • Gość: ... Re: EURO-2012 IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 08:58
        Przynajmniej rodzina Madzi trochę odetchnie.
    • Gość: Rzeczpospolita EURO-2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 16:43
      "Na Euro 2012 zyskają wszyscy handlowcy, zarówno ci działający legalnie, jak i tzw. szara strefa"
      • Gość: . Re: EURO-2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 17:27
        Handlowcy zyskają (może) tyle, aby mogli zapłacić część zaległego ZUS-u i ( może) tyle aby opłacić komorników.....
        A "szara strefa " - panie mundry - , to Polak mądry po szkodzie.
    • lekarzspecjalista Do Yossariana o EURO-2012 16.06.12, 16:48
      Euro 2012 to nie tylko święto futbolu.
      To także dziesiątki imprez kulturalnych przygotowanych dla rodzimych i zagranicznych fanów piłki nożnej. Liczne galerie prześcigają się w pomysłach na wystawy prezentujące sztukę nawiązującą tematyką do piłkarskich igrzysk. Muzea odkurzają dawno zapomniane pamiątki po mistrzach sportu, od lat walające się w najgłębszych zakamarkach piwnic i archiwów. Teatry zapraszają na kolejne premiery nowych sztuk przygotowanych specjalnie z okazji Euro 2012. Co chwila w internecie pojawiają się single mniej lub bardziej rozpoznawalnych zespołów, aspirujące do bycia nieformalnym hymnem tej piłkarskiej imprezy. Jeszcze przez najbliższe dwa tygodnie piłka nożna będzie tematem numerem jeden w mediach, przestrzeni publicznej, rozmowach Polaków.
      Dlatego też na co dzień pozostająca nieco z boku i mająca problemy z przebiciem się do szerszej publiki sztuka stara się skorzystać z szansy i pojawić choć na chwilę w głównym nurcie.
      Przypodobać się homo ludens. Stać się wabikiem, który po opadnięciu kurzu na stadionach i opustoszeniu ulic z kolorowych, obwieszonych tandetą kibiców przyciągnie widza lub słuchacza ponownie, lecz tym razem na ucztę bardziej wyrafinowaną.
      (Gazeta Polska)
      • Gość: fan z Grodzkiej Re: Do Yossariana o EURO-2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.12, 17:00
        Każdy robi to, co lubi. Ja sobie dziś będę oglądał mecz, a Yossarian będzie zapie...ł do 22-giej przy remoncie żłobka na Kasztelańskiej , ku chwale Ojczyzny :)
        • Gość: . Re: Do Yossariana o EURO-2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 17:38
          Ty "lekarzspecjalista", to musisz być nieźle pojebany... przynajmniej tak jak te przygłupie pismaki z gazety.
          Już widzę oczami wyobraźni, jak tłumy zagranicznych kibiców odwiedzają teatry, po to aby wlepiać gały w scenę, jak Niemiec na tureckim kazaniu.
          • lekarzspecjalista Re: Do Yossariana o EURO-2012 16.06.12, 17:40
            Przecież homo ludens to ty, a nie zagraniczni kibice!
            • Gość: . Re: Do Yossariana o EURO-2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 17:53
              Podziwiam cię psi parchu, że w ogólke potrafisz się odszczekać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka