Dodaj do ulubionych

Aby zylo sie lepiej

IP: *.range86-184.btcentralplus.com 17.08.12, 10:00
Pod rzadami koalicji PO-PSL
Rok 2012:
3 krotny wzrost podatku od “ użytków wieczystych “
Likwidacja prawie wszystkich ulg podatkowych
2 miliony Polaków w “ pętli zadłużenia “ na 30 mld. złotych. 14 mld. złotych długu na kartach kredytowych.
Zadłużenie samorządów – 12 mld. złotych.
Zadłużenie przedsiębiorstw – 240 mld. złotych.
Długi polskich banków komercyjnych – 60 mld. euro = ponad 240 mld. złotych,
Zagrożone kredyty gospodarstw domowych – 36 mld.
Polska tonie w długach; wszyscy, od noworodków do emerytów, jesteśmy zadłużeni po 21,5 tys. zł na głowę.
podwyżka cen energii
drastyczny wzrost bezrobocia
benzyna po 6 zł
podpisanie paktu fiskalnego
podpisanie ACTA
pan Tusk wywalczył w Unii prawo do zasiadania raz do roku przy stole państw strefy euro, na dostawionym stołku, dodatkowo Polska ma prawo milczeć.
podarowanie 7 mld EURO na ratowanie Grecji i ich 3x większych od naszych emerytur
podwyżka VAT do 23 % na ubranka dla dzieci ( POlityka prorodzinna w wykonaniu PO )
kompromitaca rządu w.s stadionu Narodowego
zrujnowana służba zdowia i kompletny chaos z listą leków
- 200 mln, złotych corocznych odsetek od elastycznej linii kredytowej 30 mld, euro, podpisanej przez Tuska z której nie korzystamy. 200 milionów corocznie w błoto !!!
- rzeczywista prywatyzacja służby zdrowia w Polsce. Ubezpieczenie społeczne wynikające z zapłaconych składek ZUS praktycznie nie istnieje. Leki i usługi medyczne są de-facto odpłatne. Bezrobotni maja być pozbawieni prawa do szczątków istniejącego jeszcze ubezpieczenia zdrowotnego. Nie masz pracy i pieniędzy – umieraj!
- W perspektywie Polacy będą płacili ok. 30% drożej za prąd ze względu na podpisany przez Tuska pakiet klimatyczny.
- Podatek katastralny w wysokości 1% wartości nieruchomości juz w 2014r.

2011:
zmniejszenie zasiłku pogrzebowego o 50%.
podwyżka podatku VAT
podwyżka AKCYZY
podwyżka podatku od ciężarówek
podwyżka opłaty klimatycznej
podwyżka składki rentowej
podwyżka wieku emerytalnego
podwyżka podatku gruntowego
podwyżka opłaty targowej
podatek od miedzi
akcyza na węgiel
uchwalenie ustawy drowotnej ( chaos w służbie zdrowia )
likwidacja ulg (jak na internet, rodzinne, na edukacje i kursy, przedsiębiorcze)

2010:

-wprowadzenie e-myta
-podatek pielegnacyjny, 1 % dochodow brutto,
-podniesienie oplaty rejestracyjnej dla samochodow,
-anulowanie budow polowy autostrad ( te które wybudowano się po prostu sypią )
-totalny chaos z pociagami
-likwidacja ulg na obowiazkowe biokomponenty do paliwa,
-umozenie miliardowych dlugow Rosji za gaz (bez powodu, w ramach przyjazni polsko radzieckiej)
-likwidacja ulg na internet,
-zamrozenie skladek do OFE,
-ogołocenie Funduszu Rezerwy Demograficznej
-zatrudnienie ponad 100 tysiecy nowych, zbednych urzednikow
-"kreatywna ksiegowosc", czyli liczenie szarej strefy (to jeszcze niepewne)
-ustawa o zabieraniu dzieci pod BYLE pozorem na wzor Szwecji
-portet prezydenta w kazdej ambasadzie (ostatnio bylo tak za Gierka)
-spotkanie ambasadorow Polski z calego swiata z Sikorskim i Ławrowem (byle sluzby specjalne Rosji, obecnie sprawy zagraniczne) w celu wyznaczenia "wskazowek".
-oblozenie VATem (najwyzszym) kursow ksztalcacych i szkolen, w tym na prawo jazdy.
-Pozyczka z EBI 2 miliardow Euro. Najwyzsza pozyczka, jakiej Europejski Bank Inwestycyjny udzielil od 2004.
-brak JAKICHKOLWIEK uzgodnien w sprawie gazociagu z Rosji do Niemiec. W efekcie, Polscy rybacy jako jedyni nie dostaja odszkodowan (Szwedzi i Estonczycy dostaja rownowartosc 150 tys zlotych kazdy).
-zablokowanie mozliwosci wplywania do portow w CALEJ POLSCE statkow o zanurzeniu wiekszym niz 7-8m. Statki te kierowane sa do Niemiec.
-Umowa na gaz z Rosja, o ktorej Unia Europejska wyrazila sie, ze jest skrajnie niekorzystna dla Polski.
No comments
Obserwuj wątek
    • sol.77 Re: Aby zylo sie lepiej 17.08.12, 10:12
      I cóż w związku z tym? Widocznie Polakom to nie przeszkadza,ze są łojeni na każdym kroku przez jaśnie nam panujących - mnie osobiście szlak trafia /do tej listy dodałabym jeszcze Nepotyzm / bo mam świadomość tego - chciałabym coś zmienić,ale ilu jest takich jak ja? I gdzie oni są? I czy w ogóle istnieją?
      • Gość: nocny myśliwiec Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 10:19
        Dzień Dobry sol.77.
        Jestem, chciałbym coś zmieńić.
        Co mam zrobić ?
        • Gość: prawda Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.204.11.242.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.08.12, 10:29
          dodam jeszcze że został wprowadzony podatek od deszczu, w niektórych miastach już obowiązuje.
          Abonament TV którego miało nie być !
        • fuj_fuj Re: Aby zylo sie lepiej 17.08.12, 10:35
          Strugaj dzidę, ostrz kosę, zaimpregnuj drzwi od stodoły i czekaj na sygnał.
        • sol.77 Re: Aby zylo sie lepiej 17.08.12, 10:57
          Gość portalu: nocny myśliwiec napisał(a):

> Dzień Dobry sol.77.
          > Jestem, chciałbym coś zmieńić.
          > Co mam zrobić ?

Zaczynasz mnie jeżyć takimi głupimi /tak-dobre słowo "głupimi"/ docinkami.Może Tobie dobrze się żyje - nie masz powodu aby narzekać ale wiedz o tym,ze sa ludzie,którzy mimo ciężkiej,uczciwej pracy nie są w stanie się utrzymać. Ja to już przerabiałam - 1200zł, teraz jest mi lepiej - mój dochód znacznie przekracza te 1200zł kilkakrotnie ....... ale NIE ZAPOMNIAŁAM jak to jest !
          Więc odbij,bo takimi głupimi tekstami robisz tylko z siebie idiotę!
          • Gość: ciekawski Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.08.12, 12:42
            sol.77 napisał(a):

...Ja to już przerabiałam - 1200zł, teraz jest mi lepiej - mój dochód znacznie przekracza te
            > 1200zł kilkakrotnie ....... ale NIE ZAPOMNIAŁAM jak to jest !...

więc sol.77 jest Kobietą :) a w stopce ma napisane :

Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów...

a więc droga sol kim jestes kobietą czy facetem ? a może poprostu ukradłaś komuś motto przemądrzała blondynko?
            • pozor_vlack Re: Aby zylo sie lepiej 17.08.12, 12:53
              > a więc droga sol kim jestes kobietą czy facetem ?

W pewnym wieku , różnica pomiędzy kobietą , a facetem zaciera się.
              Pozostaje upierdliwa zrzęda.
    • fuj_fuj Re: Aby zylo sie lepiej 17.08.12, 10:46
      Pamiętam jak Pinokio kłamał z mównicy sejmowej iż:
      "Naczelną zasadą polityki finansowej mojego rządu będzie stopniowe obniżanie podatków i innych danin publicznych, dotyczy to i musi dotyczyć wszystkich - tych bogatszych i tych mniej zamożnych..." (biednych - czyli 90% społeczeństwa skrzętnie pominął)

Kłamca, łgarz - czyli facet pozbawiony jajec i honoru.
      • Gość: nocny myśliwiec Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 11:03
        >Strugaj dzidę, ostrz kosę, zaimpregnuj drzwi od stodoły i czekaj na sygnał.

I to jest prawidłowa odpowiedź.
        • Gość: nocny myśliwiec Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 12:21
          >Pamiętam jak Pinokio kłamał z mównicy sejmowej iż:
          "Naczelną zasadą polityki finansowej mojego rządu będzie stopniowe obniżanie podatków i ...

Ty fuj_fuj należysz do forumowej inteligencji i doskonale zdajesz sobie sprawę, że jest to tzw. "kiełbasa wyborcza", serwowana za każdym razem przez wszystkich kandydatów do koryta niezależnie od przynalezności partyjnej.
          Więc w jakim celu wstawiłeś powyższy post, chyba, że chcesz znaleźć pokalsk u sol.77
          • fuj_fuj Re: Aby zylo sie lepiej 17.08.12, 13:28

> Więc w jakim celu wstawiłeś powyższy post, chyba, że chcesz znaleźć pokalsk u [
            > b]sol.77[/b]

Nie jestem pozerem i nie zależy mi na poklasku.
            Cel jest jasny i oczywisty - przypomnienie/zdyskredytowanie/ocena. Ludzie szybko zapominają, także trzeba im to przypominać przy każdej okazji.
            "Repetitio est mater studiorum"
    • sol.77 Re: Aby zylo sie lepiej 17.08.12, 13:24
      Zrzęda i niedojda?
      OK, marudzę na tutejszym forum? - Co w takim razie WY tu robicie?
      "kiełbasa przedwyborcza"? ależ proszę bardzo - tylko niech przed następnymi wyborami zaznaczy,że pi.rdo.li sobie ot tylko tak aby COŚ powiedzieć.
      Niezależnie od partii?
      OK i tu się zgodzę - jednak to co obecnie dzieje się u nas w kraju zakrawa na kpinę z demokracji - nie cierpię obłudy i hipokryzji i śmiem żywic nadzieję,że może zaznaczam "może" gdyby inni byli u koryta coś więcej by zrobili dla tych na dole.
      Nie dość,że jestem kobietą /marudną - ale to jeszcze nie menopauza ani inne braki dla zainteresowanych/ to jeszcze prócz tego Polką,której nie podoba się to co dzieje sie w MOIM kraju.Przerabiałam wszystko począwszy od chorej służby zdrowia,skończywszy na absurdalnym prawie "uchwałach" odnośnie mieszkań,podatkach i wszystkich tych innych tworów stworzonych na potrzebę .... obywateli? Czy tych u korytka? I będę o tym marudzić właśnie tutaj - aż do znudzenia :)
      pozdrawiam ...
    • sol.77 Re: Aby zylo sie lepiej 17.08.12, 13:51
      I jeszcze jedno - nie jestem oderwana od rzeczywistości - moje pisanie /zastanawianie się,porównywanie,zadawanie pytań/ ma na celu pobudzić u poniektórych szare komórki i jeżeli choć jedna osoba czytająca to forum "obudzi się" będę szczęśliwa,że moje pisanie / tak - tej przemądrzałej blondynki?/ nie pójdzie na marne.
      Mojemu synowi i tak już nikt ani nic nie przywróci słuchu ani nie odda bólu /ból zatok jest okropny/ tylko dlatego,że jakaś idiotka / w sensie medycznym/ wymyśliła sobie limity - nikt nie odda mi nerwów,które straciłam w momencie gdy z dziećmi dostałam eksmisje na bruk /no przepraszam z prawem do socjalki których i tak nie ma/ kto mi odda ubóstwo w którym żyłam gdy dochody w mojej rodzinie na 5 osób nie przekraczały 1700zł? /a podatki i inne takie szły na tych co to by im się dobrze żyło, k.u.r.w.a mać limuzyny za 5,5 mil./ mimo ciężkiej pracy? Wszystkie te sytuacje,które tu opisałam zmusiły mnie do myślenia - ot powód mojej bytności tutaj.I nie przemądrzała blondynka !
    • sol.77 Re: Aby zylo sie lepiej 17.08.12, 14:01
      Rozumiem,że Ci co są u korytka kradną /tak było jest i będzie/ ale na miłość boską - jak czytam,że ten ryży luj funduje se autka za 5,5 mil i tyleż samo /tylko/ przeznacza na pomoc osobą poszkodowanym w klęsce żywiołowej to mi się nóż w kieszeni otwiera.Jak czytam,że na pomoc Grecji poszło tyle kasy,a osoby /jak mój tato "niejeden taki przypadek" o którym tu wspomniałam/ nie mają szans na godną rentę /leki,opłaty,jedzenie o innych luksusach nie wspominam/ mimo tylu lat pracy to mnie jasny h.u.j trafia.A jeszcze taki nocny myśliwiec daje dobre rady KPINA i tyle !
      • Gość: nocny mysliwiec Re: do sol.77 IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 14:17
        Zbyt impulsywnie podchodzisz do forum
        Twoja historia, to historia 50 % mieszkańców tego kraiku,a 25 % może mieć jeszcze gorzej.
        A kto ci powiedział, że "nocny myśliwec" ma lepiej .
        Ale " nocny myśliwiec" nie jest głupi, wie, że sam sobie taki los utkał.
        Mógł wsiąść " do pociągu byle jakiego " w latach siedemdziesiątych i pojechać z biletem w jedna stronę, ale nie pojechał.
        "Nocny myśliwiec" żegnał kolegów w 1981 , którzy zwąchali pismo nosem i wyjeżdżali , ale sam du.y, nie ruszył.
        Więc cierp ciało , coś chciało. Świat stał otworem.
        • sol.77 Re: do sol.77 17.08.12, 14:23
          Hi hi - mnie w tej chwili jest dobrze - nie narzekam, przyszłość tez se jako tako zabezpieczyłam ..... ale nie zapomniałam, co było mi dane zaznać w naszym kraiku i współczuję reszcie - ot taka ze mnie miłosierna istota :)
          pozdrawiam :)
          • Gość: nocny myśliwiec Re: do sol.77 IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 16:35
            Wiem sol.77, czytałem, że jest ci dobrze.

> teraz jest mi lepiej - mój dochód znacznie przekracza te 1200zł kilkakrotnie ......

Pozazdrościć. Jakies 6 000 - 8 000 zł wyciągasz, życzliwie zazdroszczę.
        • sol.77 Re: do sol.77 17.08.12, 20:43
          Gość portalu: nocny mysliwiec napisał(a):

> Zbyt impulsywnie podchodzisz do forum
          > Twoja historia, to historia 50 % mieszkańców tego kraiku,a 25 % może mieć jeszc
          > ze gorzej.
          > A kto ci powiedział, że "nocny myśliwec" ma lepiej .
          > Ale " nocny myśliwiec" nie jest głupi, wie, że sam sobie taki los utkał.
          > Mógł wsiąść " do pociągu byle jakiego " w latach siedemdziesiątych i pojechać z
          > biletem w jedna stronę, ale nie pojechał.
          > "Nocny myśliwiec" żegnał kolegów w 1981 , którzy zwąchali pismo nosem i wyjeżdż
          > ali , ale sam du.y, nie ruszył.
          > Więc cierp ciało , coś chciało. Świat stał otworem.

Ponadto to nie ja se narzuciłam podatki /czyt. haracz/ żeby cierp ciało coś chciało.I nie będę się biernie przyglądać jak klasa uprzywilejowana dorabia się na ludzkiej krzywdzie czy głupocie /niszcząc przy okazji naszą nację/ / w myśl Twojego toku rozumowania,że najsłabsi czyli mniej sprytni intelektualnie odpadają - prawo dżungli?/ Tak, moja sytuacja jak i wielu innych jest przyjmowana już jako standard - że oddajemy daninę w zamian nie dostając NIC. Tylko,że dla mnie to nie jest żaden standard, to jest coś nienormalnego,pasożytniczego coś co należy zwalczać i tępić, to jest jawne oszustwo i złodziejstwo.I na każdym kroku będę potępiać tego typu działania,nie wydaje mi się aby np. taki Tusk był kimś lepszym od takiego Kowalskiego i tym samym zasługiwał na limuzyny,a Kowalskiego nie stać nawet na rower.
          tyle w temacie.I nie wmawiaj,że to ja /czy taki Kowalski/ jesteśmy winni w całości swojej sytuacji w naszym kraju.
    • Gość: Polska Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.08.12, 16:26
      Już wole PO i PSL niż jednego Palikota
    • Gość: :) Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 17:43
      nocny a ile ty tutaj wyciągasz?
      czy to tak może z sympatii,hobby :)
      • Gość: nocny myśliwiec Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 18:31
        To zależy z kim prowadzę dyskusję.
        Najlepiej wychodzę na sol.77, za wymianę postów z fuj_fuj, tylko co łaska.
        • Gość: nocny mysliwiec Re: do sol IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 20:55
          >I nie wmawiaj,że to ja /czy taki Kowalski/ jesteśmy winni w całości swojej sytuacji w naszym kraju.

Oczywiście, że tylko.
          Tusk malował kominy, uważasz, że siła nadprzyrodzona ściągneła go z tych kominów i został premierem ?
          • sol.77 Re: do sol 17.08.12, 21:03
            Przyjmuję opcje - głosujecie WY - liczymy MY w końcu nie takie cuda się widywało !
            Druga opcja: ludzie są otumanieni obietnicami,łatwowierni żyjący iluzjami co do lepszego bytu,a TACY na tym korzystają - dlatego powtórzę raz jeszcze - takie działania pasożytnicze powinny być tępione i piętnowane - aby następnym nawet przez myśl nie przeszło aby pasożytować na społeczeństwie !
            • Gość: nocny myśliwiec Re: do sol IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 21:11
              >Przyjmuję opcje - głosujecie WY - liczymy MY w końcu nie takie cuda się widywało !

Ty coś wiesz. Powinnaś zgłosić to do prokuratury.
              Inaczej stajesz się współwinna oszustwa.
              • sol.77 Re: do sol 17.08.12, 21:15

> >Przyjmuję opcje - głosujecie WY - liczymy MY w końcu nie takie cuda się wi
                > dywało !
                >
                > Ty coś wiesz. Powinnaś zgłosić to do prokuratury.
                > Inaczej stajesz się współwinna oszustwa.

Tak,widziałam/słyszałam/czytałam jak to się działo we Wałbrzychu :)
                • Gość: nocny myśliwiec Re: do sol IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 21:22
                  >Tak,widziałam/słyszałam/czytałam jak to się działo we Wałbrzychu :)
                  >Przyjmuję opcje - głosujecie WY - liczymy MY

Nikt w urnach nie chochlował wynikami.
                  Więc co widziałaś ?
            • 57jurand Re: do sol 17.08.12, 21:33
              trzecia opcja strach przed Kaczyńskim i PiS- em. Oto słowa profesora Tadeusza Kowalika który niedawno zmarł,,Najbardziej masowy i najprężniejszy ruch pracowniczy 2 połowy XX wieku na świecie wygenerował jeden z najbardziej niesprawiedliwych ustrojów społecznych, jaki zna współczesna Europa Tak, takie właśnie były skutki działania ,,Solidarności,,
              Wywiad dla FiM.
              • sol.77 Re: do sol 17.08.12, 21:42
                A czym się rożni Kaczyński od Tuska /po za miłością do sukienkowych - choć i ta ostatnio coś jakby straciła na sile/ robią spektakl na całą Polskę skutecznie dzieląc społeczeństwo w konsekwencji profitując na tym.Skąd mi taki pomysł do głowy przyszedł? Ano mamy we Wałbrzychu "łakomy kąsek" na którym PIS mógłby ugrać co nieco politycznie - ale jakoś i PIS trzyma się od tego tematu daleko - dlaczego? Wnioski zostawiam kumatym
                nocny myśliwiec uważam,że dzisiaj już wystarczająco zarobiłeś na mnie - piątek dzisiaj - pewnie masz żonę,poświęć jej trochę czasu by potem nie było sytuacji:

forum.gazeta.pl/forum/w,168,138127107,138127107,TAURON_elektryk_w_srebnym_bmw_posowa_cudze_zony.html
                :D
                miłego wieczoru życzę ...
              • Gość: , Re: do sol IP: *.range86-184.btcentralplus.com 17.08.12, 22:52
                Zapomniales jurand, ze do Solidarnosci wstapila cala masa bylych PZPR-owcow, czyli komuszkow. Nie macie ludzie zielonego pojecia, kto wydawal i jakie decyje wowczas, decyzje dotyczace funkcjonowania kraju. Zreszta to tylko byly podwaliny. To mozna bylo zmienic. Niestety po III Rzeczpospolitej nastapila gospodarka rabunkowa. Polska nie ma kapitalizmu, obecnie to jest ordynarny autokratyzm koalcji rzadzacej PO-PSL. To wszakzesz oni wydaja uchwaly i decyzje dot zycia i funkcjonowania polakow.
    • Gość: , Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.range86-130.btcentralplus.com 20.08.12, 10:02
      Mozna dodac do pierwotnej listy 'sukcesow' PO i PSL nastepna pozycje
      fatalny stan polskiego rolnictwa
      finanse.wp.pl/kat,104128,title,Fatalny-stan-polskiego-rolnictwa,wid,14854565,wiadomosc.html
      • Gość: , Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.range86-130.btcentralplus.com 22.08.12, 05:58
        I nastepna pozycja listy 'osiagniec' PO - PSL
        wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Dziennik-Gazeta-Prawna-Polska-bez-dzieci-wyjechaly,wid,14861530,wiadomosc.html?ticaid=1f07d
        • sol.77 Re: Aby zylo sie lepiej 22.08.12, 07:36
          Kto rządzi Polską
          naparkiecie.pl/ftopic12022.html
          davidicke.pl/forum/lista-ydow-w-polsce-t9804.html

Jeżeli to prawda /a zakładam,ze tak bo jakoś nikt z tej listy nie dowalił się do autorów,którzy tą listę wklepali na neta/ to jest jedno wyjście - zapakować tych pasożytów /którzy okradają nas pod postacią wszelakich podatków,zerują na nas/ i wysłać tam gdzie ich miejsce - Izrael.Cisną mi sie takie słowa - ale podaruję sobie by nie być posadzoną o antysemityzm.
          "Gołym okiem" widać,że Polacy sa eksterminowani /w bardzo humanitarny sposób - warunki ekonomiczne,co za tym idzie spadek narodzin,masowa emigracja/ - najbardziej jednak w.k.u.r.w.i.ł.o mnie:
          Tusk do PSL: rodzina bez dzieci to rodzina tania dla państwa
          Dalej:
          Trudny dostęp do opieki medycznej /konsekwencją jest utrata zdrowia lub śmierć/
          Sytuacja z życia wzięta:
          Pewna kobieta/lat 32 matka trójki dzieci/ poddała sie badaniu cytologicznemu,okazało się że ma 3 grupę z dysplazją dużego stopnia /realne podejrzenie o nowotwora/
          dostała skierowanie na biopsję.Poszła zarejestrować się do szpitala w celu wykonania tegoż badania.W rejestracji usłyszała,że najbliższy wolny termin to za 3 tyg. i to pod warunkiem,że nie będzie miesiączki /jeżeli będzie to od nowa wyznaczy sie termin/ Skoro lekarz zlecił badanie / podejrzenie o nowotwora/ to pytam jakie 3 tyg.? Przecież codziennie namnaża się miliony nowych złośliwych komórek, w takiej sytuacji czas działa na niekorzyść - ów znajoma zwróciła sie do lekarza u którego leczyła się prywatnie - miejsce w szpitalu znalazło się przeciągu tygodnia :) Miała farta konsekwencją było wycięcie kawałka szyjki macicy - w której to okazało się po badaniach histopatologicznych,ze był rak przedinwazyjny,a gdyby musiała tak czekać tygodniami na wykonanie samej biopsji? Strach pomyśleć,co mogło by ..... Jeszcze raz pytam czy ta idiotka,która wprowadziła limity - kierowała sie głupotą czy to było jednak celowe i zaplanowane działanie aby Polaków "wybić"
          Wnioski zostawiam kumatym.
          • walbrzyszanin1 Re: Aby zylo sie lepiej 22.08.12, 08:10
            Przeczytałem te listy z odnośników.
            To że dzięki takim autorom ,przeważnie po ukończonej szkole gimnazjalnej następują takie tragedie jak psychopatyczny morderca z wyspy Utoja.
            Przecież zawsze ktoś musi być winny .Poglądy czy to antysemickie ,czy tępiące mahometan albo katolików są wynikiem nie stanu faktycznego ale stanu umysłowego.To można leczyć .
            Takie uprzedzenia rasowe czy religijne nie prowadzą do niczego dobrego.
            • sol.77 Re: Aby zylo sie lepiej 22.08.12, 08:27
              Co nie zmienia faktu,że w/w lista jest faktem.A winni są Polacy,że dają sobie w kaszę dmuchać.

ps. Co tam ciekawego na składowisku ? :)
              U mnie smutno raczej - wczoraj w markecie spotkałam byłego sąsiada /bliski mieszkaniec składowiska/ po operacji tarczycy / w badaniach histopatologicznych wyrok - "złośliwy" / jest i już przerzut na nerkę :( /lat 26/
              Koleżanka /też bliska sąsiadka składowiska/ już po chemii - zupełnie łysa /lat 23/.Ostatnio słyszałam,że i ktoś zmarł /lat 55/ na raka krtani /tez dziwnym zbiegiem okoliczności sąsiad składowiska/
              • walbrzyszanin1 Re: Aby zylo sie lepiej 23.08.12, 07:27
                sol.77 napisał(a):

> Co nie zmienia faktu,że w/w lista jest faktem.A winni są Polacy,że dają sobie w
                > kaszę dmuchać.
                >
                > ps. Co tam ciekawego na składowisku ? :)
                > U mnie smutno raczej - wczoraj w markecie spotkałam byłego sąsiada /bliski mies
                > zkaniec składowiska/ po operacji tarczycy / w badaniach histopatologicznych wyr
                > ok - "złośliwy" / jest i już przerzut na nerkę :( /lat 26/
                > Koleżanka /też bliska sąsiadka składowiska/ już po chemii - zupełnie łysa /lat
                > 23/.Ostatnio słyszałam,że i ktoś zmarł /lat 55/ na raka krtani /tez dziwnym zbi
                > egiem okoliczności sąsiad składowiska/
                >
                >
                Takim samym faktem jest Zorro,Pinokio i wile innych bajek z Mchu i Paproci.
                Zanim napiszesz ,pomyśl.Myślenie samodzielne pozwala na szersze spojrzenie na otaczający świat. Nie wierz w bajdy .Między faktem medialnym lub filmowym a rzeczywistością jest mała różnica.Część z tych nazwisk występuje w oficjalnych dokumentach IPN-u.Wystarczy sprawdzić a wnioski co do "listy " będą porażające.Mały wysiłek a cieszy.
                • sol.77 do walbrzyszanin1 23.08.12, 08:07
                  Politykę obecnego rządu odbieram /nie tylko ja/ jako wrogie działania wobec naszej nacji /pisałam w postach o patriotyzmie/ i trudno się z tym nie zgodzić.
                  83% haraczu - co w konsekwencji robi z nas "żuli","biedaków" ,mimo TAKICH podatków niedofinansowanie opieki medycznej i szkolnictwa co w każdym szanującym się narodzie jest traktowane jako priorytet /aby naród był silny MUSI być zdrowy, wykształcony/ polityka antyrodzinna /konsekwencją jest niski przyrost naturalny/ zła sytuacja ekonomiczna,za którą ZAWSZE odpowiada rząd a nie zwykły Kowalski /konsekwencją jest emigracja,co zdrowszych,zaradniejszych,często wykształconych Polaków/
                  Mogłabym tu wymieniać jeszcze długo - ale zainteresowani i tak wiedzą o co kaman.
                  Powiadasz to co jest na necie nie zawsze zgadza się z rzeczywistymi faktami? Też taką opcję biorę pod uwagę,chociaż w TV mamy gorszą dezinformację - te wszystkie śmieci o wzroście gospodarczym o średniej krajowej itp. - to dopiero są bajki. A elyta,która zarządza naszym krajem /obojętnie już czy sa to Żydzi czy też nie/ profituje upadlając Polaków.
                  • walbrzyszanin1 Re: do walbrzyszanin1 23.08.12, 09:22
                    sol.77 napisał(a):

> Politykę obecnego rządu odbieram /nie tylko ja/ jako wrogie działania wobec nas
                    > zej nacji /pisałam w postach o patriotyzmie/ i trudno się z tym nie zgodzić.
                    > 83% haraczu - co w konsekwencji robi z nas "żuli","biedaków" ,mimo TAKICH podat
                    > ków niedofinansowanie opieki medycznej i szkolnictwa co w każdym szanującym się
                    > narodzie jest traktowane jako priorytet /aby naród był silny MUSI być zdrowy,
                    > wykształcony/ polityka antyrodzinna /konsekwencją jest niski przyrost naturaln
                    > y/ zła sytuacja ekonomiczna,za którą ZAWSZE odpowiada rząd a nie zwykły Kowalsk
                    > i /konsekwencją jest emigracja,co zdrowszych,zaradniejszych,często wykształcony
                    > ch Polaków/
                    > Mogłabym tu wymieniać jeszcze długo - ale zainteresowani i tak wiedzą o co kama
                    > n.
                    > Powiadasz to co jest na necie nie zawsze zgadza się z rzeczywistymi faktami? Te
                    > ż taką opcję biorę pod uwagę,chociaż w TV mamy gorszą dezinformację - te wszyst
                    > kie śmieci o wzroście gospodarczym o średniej krajowej itp. - to dopiero są baj
                    > ki. A elyta,która zarządza naszym krajem /obojętnie już czy sa to Żydzi czy też
                    > nie/ profituje upadlając Polaków.
                    A kto to jest ten Prawdziwy Polak? Typ słowiański,nordycki,romski,żydowski? A w ilu procentach domieszka krwi japońskiej eliminuje z grona Polaków?
                    • walbrzyszanin1 do sol.77 23.08.12, 09:30

A kto to jest ten Prawdziwy Polak? Typ słowiański,nordycki,romski,żydowski? A w
                      ilu procentach domieszka krwi japońskiej eliminuje z grona Polaków?
                    • sol.77 Re: do walbrzyszanin1 23.08.12, 09:40
                      Prawdziwy Polak?
                      A według Ciebie to kto to taki ?
                      Według mnie ktoś kto /przynajmniej/ nie działa na szkodę swojej nacji - co da się zauważyć w obecnych działaniach grupie osób zajmujące wysokie polityczne stanowiska.
                      Przykładem jest jak pisałam wcześniej polityka antyrodzinna /słynne słowa Tuska/ wprowadzenie wysokich podatków /haraczy/ doprowadzenie do katastrofalnej sytuacji ekonomicznej /konsekwencją jest emigracja/ itp. pisałam wcześniej - trudno tą bandę u góry nazwać Polakami.
                      Polecam poczytać forum "Narodowcy" /dla jasności nie identyfikuję się z w/w - ale w wielu kwestiach mają wiele racji/
                      i czekam co Ty rozumiesz przez słowa "Prawdziwy Polak"
                      • walbrzyszanin1 Re: do walbrzyszanin1 23.08.12, 11:57
                        Każdy członek społeczeństwa polskiego bez względu na kolor skóry,wyznanie czy poglądy polityczne .Nie martwią mnie związki partnerskie,przeszczpy rogówki i zapłodnienie in vitro.
                        Nasze życie jest zbyt krótkie żeby marnować je na dywagacje czy PO jest lepsze od LsD lub PiSu.Z definicji każda "partia polityczna " ma na celu zaspokojenie potrzeb swoich członków,to jest podstawa istnienia partii politycznej.Przejęcie władzy jest tylko narzędziem do realizacji tego celu. Nie ma podziału "oni" i "my". Przecież każdy może być wybranym do tzw.elit politycznych lub wybierać te elity.Ograniczeniem jest tylko wiek i posiadanie Polskiego obywatelstwa.
                        Możemy się nie zgadzać z wyborem większości, ale nie możemy udawać że tylko "my" jesteśmy dobrzy a "oni" są be.
                        Demokracja sama w sobie jest jednocześnie wolnym wyborem i dyktaturą.
                        Samo greckie " demos krateo" to nic innego jak władza ludu.Czyli i tak ktoś rządzi kimś.
                        • sol.77 Re: do walbrzyszanin1 23.08.12, 13:01
                          walbrzyszanin1 napisał:

Z definicji każda "partia polityczna " ma na celu zaspokojenie
                          > potrzeb swoich członków,to jest podstawa istnienia partii politycznej.

Zgadzam się ale nie kosztem zdrowia / NFZ limity itp./
                          nie kosztem niewolniczej pracy za 1200zł /83% zabierają nam - krótko ujmując złodzieje,bo na miano "partii politycznej" to trzeba se zasłużyć/
                          Ponadto polityka obecnej "partii" jest wymierzona przeciwko Polakom
                          trudny dostęp do opieki medycznej
                          zła sytuacja ekonomiczna,gospodarcza kraju
                          polityka antyrodzinna
                          szkolnictwo itp.
                          Ktoś coś jeszcze ma na podważenie argumentów o których wspomniałam wyżej?
                          Ale logicznych proszę - logicznych - nie bajki typu,że .....
                          • walbrzyszanin1 Re: do walbrzyszanin1 23.08.12, 13:27
                            Rozumiem że "prawdziwy polak" jest do przyjęcia i jest to zrozumiałe.
                            Logicznie wytłumaczyłem jakie cele ma partia polityczna.
                            Tłumacze łopatologicznie: zakładając działalność gospodarczą, osoba prowadząca tęże nastawiona jest na zysk a nie na filantropie.Inaczej - sklepy sprzedają towary a klienci za te towary płacą, sklepikarze nie oddają za darmo towaru.
                            A teraz do "argumentów". 1.NFZ- prosze podejmij decyzje czy za posiadane środki np.5000o zł kwota jest nie istotna ,ale ograniczona budżetem wykonasz operacje 90 letniej staruszce czy dwadzieścia zabiegów chemioterapeutycznych u dwudziestu chorych? Rozumiesz o co kaman.
                            2.Niewolnicza praca-dobre sobie, a te 83% to jest ten kawałek wypłaty co go na fiszce nie widać.ostęp do opieki medycznej został zniweczony zmianą ustroju państwa .Tyle że najstarsza demokracja czyli USA ma jeszcze gorszy dostęp do opieki medycznej.
                            3.Skoro jest złą sytuacja ekonomiczna to znaczy że GUS,EURostat, EBC i MFW to banda nieuków bo mają inne zdanie w tym temacie.
                            4.Masz racje ,polityka antyrodzinna przejawia się w powstaniu takich przestępczych organizacji jak MOPS,OPSy i inne takie.
                            5.Szkolnictwo-dopiero jak nauczyciele będą pracować w szkole a nie na korepetycjach może dzieciaki się czegoś więcej nauczą.
                            Reasumując koszty ponoszone przez społeczeństwo na rzecz dowolnej partii politycznej są adekwatne do wielkości potrzeb członków owej partii.Z tego co się orientuje są przyjęcia do PO w Wałbrzychu, wstąp i działaj na rzecz społeczeństwa.Sama krytyka nie rozwiązuje problemów.
                            • sol.77 Re: do walbrzyszanin1 23.08.12, 14:00
                              Ha ha tak wina podmiotów MOPS NFZ ZUS itp ale nie tych na górze hahahahahhaha ! To od czego "oni" są skoro widzą "nieprawidłowe" działanie w/w podmiotów? Chyba nie tylko do brania solidnych pensji z naszych podatków ! /limuzyny za 5,5 mil,pomoc osobą poszkodowanym w klęsce żywiołowej 5,5 mil - KPINA !/
                              Prosiłam o logiczne argumenty.
                              I nie porównuj właściciela firmy nastawionego na zysk do "partii politycznych" które mają określone zadania miedzy innymi dbanie o sytuacje ekonomiczną,polityczną,medyczną pro-rodzinną państwa - porównanie jak dla mnie idiotyczne !
                              A jak do tej pory to jedynie pasożytują !
                              I wszystko w naszym kraju leży - począwszy od infrastruktury poprzez szkolnictwo,opiekę medyczną,socjalną skończywszy na polityce pro-rodzinnej i emerytalnej /hi hi jak to sie ma do siebie - utrudniony dostęp do opieki medycznej i harowanie "w zdrowiu" do 67 roku życia?/ !
                              I dalej będę twierdzić,że polityka obecnej władzy /PIS,PO itp./ jest wymierzona przeciwko Narodowi Polskiemu już teraz ich polityka doprowadziła do masowej emigracji,spadku narodzin i nędzy wielu Polaków mimo ciężkiej pracy /1200zł jako płaca minimalna/
                              • walbrzyszanin1 Re: do walbrzyszanin1 24.08.12, 07:40
                                Przepraszam,musiałem się pomylić.Logika to nie jest ta gruba książka do podpierania drzwi w łazience.
                                Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.
    • sol.77 Re: Aby zylo sie lepiej 22.08.12, 08:33
      A co do moich uprzedzeń?
      Tak mam je do rządzących za stan mojego kraju - ekonomiczny /gospodarczy,polityczny itp. i przykro mi bardzo,że okazało się,że w większości to Żydzi.Gdyby moim krajem rządziły osoby bez korzeni Żydowskich i robiły by to źle - również bym była uprzedzona :)
    • Gość: :) Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 09:04
      ja to widzę że Tusk jest uprzedzony do Polaków
      skoro dla niego tania rodzina to rodzina bez dzieci
      skąd te uprzedzenia do Polaków ?
      Jako szef powinien dążyć aby rodziło sie nas coraz to więcej bo wiadomo,że silny kraj to taki który ma dużo zdrowych obywateli,a jak to wygląda w świetle jego słów i opieki medycznej?
      • Gość: ... Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 09:32
        To nie tylko liczba urodzin jest problemem:
        wiadomosci.onet.pl/kraj/niepokojace-dane-dzieci-wyjezdzaja-z-polski,1,5223515,wiadomosc.html
        • Gość: , Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.range86-130.btcentralplus.com 22.08.12, 12:29
          Po co kopiujesz te same widamosci o emigracji dzieci? Lepij patrz czy znow PO-PSL nie uchwalilo swoich'osiagniec', ktore trzeba by bylo wciagnac na slawna liste.Co jeszcze zrobia, zeby bylo coraz mniej polakow?
          • Gość: , Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 19:20
            W bialych rękawiczkach zlikwidują IPN, to kolejna zagrywka PO w celu likwidacji pamięci historycznej narodu. W szkołach historię już prawie zlikwidowali a jak się uczy to o bzdetach historycznych. Naród który nie zna swojej historii umiera.
    • Gość: Akex Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 20:09
      Do pierwszego komentarza! To o czym piszesz to szczera prawda! Zapomniałes o podwyżce gazu, benzyny i żywności.Co tydzień rosną ceny mięsa i wędlin.Coraz więcej ludzi grzebie w śmietnikach.To żenujące i wystawia rządzącym jednoznaczne świadectwo.Oportunizm, nepotyzm,kolesiostwo,interesowność to cechy rządzących! Ile upokorzeń trzeba znieść,aby wr4eszcie powiedzieć b a s t a!
    • sol.77 Re: Aby zylo sie lepiej 22.08.12, 20:09
      www.youtube.com/watch?v=JFBTjS_RkxI
      • Gość: Antywałbrzych Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.play-internet.pl 22.08.12, 23:43
        Wszystko się absolutnie zgadza ,tylko skoro jest tak źle, a jest... Dlaczego nasz kochany naród na kolejne 4 lata wybrał tych POpaprańców skoro już przez pierwszą kadencję skopali nam du.y?? Dlaczego Wałbrzyszanie też wybrali POpaprańców?? Wiem że nie było specjalnie kogo wybierać ale to tak jakbyśmy siedzieli na gałęzi którą sami sobie piłujemy. Strach pomyśleć co będzie dalej....
        • Gość: opozycja Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.12, 12:30
          Jest źle. Jest bardzo źle. Pewnie jutro będzie gorzej. Ja już qrwa nie mogę tak jest źle. A jak pomyślę , że będzie gorzej, to jest mi źle bardziej niż kiedy nie pomyślałem , że będzie gorzej. Nie będę ukrywał, sytuacja jest zła, a oni robią nam jeszcze gorzej, żeby było jeszcze bardziej źle niż jest teraz. Czy oni nie widzą , że jest źle, że jutro będzie gorzej. Udają , że nie jest źle, ale ja wiem , że jest źle i nikt mnie nie przekona, że nie było źle. Nie mówcie żebym nie mowił o tym , ze jest źle , bo jest.
          Pozdrawiam tych co myślą tak jak ja, a na pohybel tym, co myślą inaczej
          • Gość: Rebel Yell Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.12, 12:34
            Masz spore problemy z okresleniem czy jestes Miiieetkiem czy opozycja.
            Nie mozesz pozdrowic kto mysli tak jak ty, bo ty nie myslisz.
            Taka zwykla ludzka wesz.
            • Gość: opozycja Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.12, 13:11
              > Taka zwykla ludzka wesz.

Nie jest tak źle, zwłaszcza, że dla mnie jesteś wszą łonową.
              Nie dziękuj.
              • Gość: Rebel Yell Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.12, 13:19
                Przeciez ty nawet nie wiesz jak lono wyglada, nawet gdybys chcial zobaczyc pewnie brzuch ci zaslania.
    • sol.77 Re: Aby zylo sie lepiej 23.08.12, 14:09
      A na zakończenie tej dyskusji - błędną POlitką obecnie nam panujących jest SKŁADOWISKO MOBRUK w centrum miasta 120 tys,blisko domostw na którym często wybuchają pożary - obecni rządzący /Minister Ochrony Środowiska plus osoby,które wydały zgodę,decyzję na tego typu działalność w takim miejscu/ ŚWIADOMIE NARAŻAJĄ ZDROWIE OKOLICZNYCH MIESZKAŃCÓW
      baj.
      • Gość: Mietek Re: Aby zylo sie lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.12, 14:16
        sol.77 zawsze umie się znaleźć.
        baj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka