4atu 07.11.12, 17:53 Przetarg przerżnięty z kretesem (teraz wiadomo,że zajezdnia jest zbędna). Tak zakończyła się historia wałbrzyskiej komunikacji rozpoczęta w 1945r. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pozor_vlack Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 07.11.12, 18:18 4atu napisał: > Tak zakończyła się historia wałbrzyskiej komunikacji rozpoczęta w 1945r. Cymbale, historia wałbrzyskiej komunikacji miejskiej rozpoczyna się 12 września 1898 , kiedy to tramwaje ruszyły na trasie ze Szczawienka (Nieder-Salzbrunn) do Sobięcina (Nieder-Hermsdorf). Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 07.11.12, 18:41 I historia komunikacji miejskiej w Wałbrzychu się nie kończy, zmieni sie tylko obsługa., cymbale. Odpowiedz Link Zgłoś
4atu Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 07.11.12, 19:05 Patrząc na treśc Twego postu zastanawiam się skąd ten brak podstaw kultury? Ani Ciebie nie obraziłem ani nie piłem wódki, ba kompletnie mnie nie znasz a wyjeżdzasz z cymbałami. Przecież to świadczy o Tobie a nie o mojej osobie. Spójrz w lustro i pomyśl chwilę. A co do meritum: napisałem wyraźnie "wałbrzyskiej komunikacji" a nie komunikacji w Wałbrzychu ale Ty tego chyba nie skumasz.Żegnam ozięble. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 07.11.12, 19:36 Hej, ty. Czym się różni miejska komunikacja wałbrzyska, od miejskiej komunikacji w Wałbrzychu ? Zaciekawiłeś mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 07.11.12, 19:37 Cymbale Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 07.11.12, 20:30 Hahaha oj się opozycja wkur.. wiła komunikacja miejska już upadała tyle lat i miesięcy a jakoś nie upadła i nowe autobusy mamy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
4atu Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 07.11.12, 20:32 Nie uważam Cię za cymbała bo nie znam Cię. Jednocześnie forma i treść Twoich postów powoduje, że dialog z Tobą to strata mojego czasu. Polemizuj z lekarzamispecjalistami , jurandami i innymi równymi Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
tepiciel_trolli Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 08.11.12, 17:23 pozor_vlack napisała: > Cymbale Heheh Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 07.11.12, 22:36 4atu napisał: > Przetarg przerżnięty z kretesem (teraz wiadomo,że zajezdnia jest zbędna). Tak z > akończyła się historia wałbrzyskiej komunikacji rozpoczęta w 1945r. Ale że co, konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
57jurand Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 08.11.12, 16:44 PADACZKA pozor vlaku, na 5 startujących oferentów MZUK ze swoim (około 7 zł ) zajął 4 miejsce na moje oko stawka wymyślona żeby przegrać. Zwycięzca ,firma z G.Ślaska zaproponowała (około 5 zł) i tak będzie nas wozić prywatna firma,z nastawieniem na maksymalny zysk. Dużo ludzi zacznie doświadczać uroków ,,Zielonej Wyspy,, będąc na bezrobociu .Kierowcy się pocieszają że i tak będą potrzebni , oczywiście że tak tylko że poznają urok śmieciowych umów. Mam prywatne zdanie na tą wytworzoną sytuację ale poczekam na oficjalne stanowisko naszych włodarzy. Do 4 atu nie wrzucaj mnie do jednego wora z tym popaprańcem Vlackiem . Odpowiedz Link Zgłoś
forummm 57jurand 08.11.12, 16:57 Przecież ty jesteś psychopata jak cała zgraja palikotowców Odpowiedz Link Zgłoś
57jurand Re: 57jurand 08.11.12, 17:51 Janusz Palikot w wywiadzie tel. ,,będziemy przyglądać się wypasionemu Szpitalowi na P. Górze. Wiesz dlaczego? Bo Szełemej jak dla mnie to zwolennik niewidzialnej wolnorynkowej ręki . Tylko kogo będzie stać na leczenie u niego tak bo to będzie jego . Odpowiedz Link Zgłoś
tepiciel_trolli Re: 57jurand 08.11.12, 18:07 57jurand napisał: > Tylko kogo będzie stać na leczenie u niego tak bo to będzie jego . A co cie to obchodzi trollu z tłustymi włosami, że można na nich skwarki smażyć. Jak nikogo nie będzie stać, to szpital padnie. I to będzie problem Romana a nie twój. Odpowiedz Link Zgłoś
tor-bus Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 08.11.12, 23:18 Wg ciebie prywatna firma proponująca stawkę ok 5 zł jest nastawiona na maksymalny zysk, a MZUK proponujacy 7 zł to filantrop? Otóż u prywaciarza nie bedzie Welca i jego ekipy przybocznych pomocników ktora miesięcznie kosi ze 100 tys na wyplaty . Nie bedzie całej masy paniuś do nicnierobienia i chodzenia w szpileczkach by sie dyrektorom milo pracowalo. Stąd rożnica w stawkach bo w MZUK jak MPK MZB itp pachnie strukturami z socjalizmu. Szyldy inne ale przerosty kadrowe i nepotyzm są jak dawniej. Kierowcy nie musza sie bać zmian, oni i teraz poszanowania nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 08.11.12, 23:38 Dokładnie tak samo lemingi marszczyły freda z uciechy, kiedy ogłaszano cudowne wyniki przetargów na budowę poszczególnych odcinków autostrad. Co wyszło? Wielki ch.... Twój i tobie podobnych przypadek w dwóch słowach zdefiniował Lenin: "POZYTECZNI IDIOCI" Odpowiedz Link Zgłoś
5-bieg Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 09.11.12, 10:52 Zalety nowego nie będzie gapowiczów ,picia piwska, jarania papierochów itp, durni którzy zawsze wiedzą wszystko najlepiej, spokojniej, bez wandali i śmierdzieli, tak to sobie wymarzyłem. Wczoraj moja córeczka wracając z babcią w autobusie była świadkiem bicia chłopaka który wzywał pomocy. I co żadnej reakcji nikt nie ruszył z pomocą, przecież tyle ciekawych rzeczy można przeoczyć za oknem autobusu. I tak samo tu na tym forum zauważam takich Wałbrzyszan mocnych tylko w gębie. A swoją kreatywność ukazują np. na murze kościoła w rynku miasta Sława z napisem ..tu rządził wałbrzych.. Pozdrawiam tych po zytywnych vałbrzyszan Odpowiedz Link Zgłoś
57jurand Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 09.11.12, 15:49 Będzie tak jak pisze pozor vlak ,skończą jak Chińczycy na autostradzie. Według mnie jest to realizacja zamysłu prez. Szełemeja ,likwidacji spółek miejskich których co publicznie oświadczył nie lubi. Jedyny plus to rzeczywiście jest szansa że ukróci się rozdawnictwo etatów z poleceń politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
max_kolanko Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 08.11.12, 14:24 A tak w ogóle to kto wygrał przetarg? Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 08.11.12, 19:19 tepiciel_trolli napisał: A co cie to obchodzi trollu z tłustymi włosami, że można na nich skwarki smażyć. Jak nikogo nie będzie stać, to szpital padnie. I to będzie problem Romana a nie twój. Jak szpital padnie, będzie to problem wszystkich. Przecież nie pójdę do szpitala w Świdnicy. Mam trochę honoru Odpowiedz Link Zgłoś
tor-bus Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 08.11.12, 20:09 Już czuć woń osranych dupsk MPKowskich spadochroniarzy , pokończyły się ciepłe posadki dyrektorków sekretareczek i tym podobnych nomenklaturowych "fachowców". Ciekawe co się z MZUKIEM stanie gdy za parę tygodni przegra przetargi na cmentarze lasy itp. Juz rok temu Bartolik i jego ekipa o włos nie wygrała tych przetargów. Popatrzymy teraz na rozstrzygniecia przetargowe z komunikacją w tle jak znam życie już od wczoraj pracuje sztab kryzysowy ktory szuka kruczków prawnych by unieważnic ten przetarg lub najkorzystniejszą ofertę śląskiej firmy. Co niektórzy mają zbyt wiele do stracenia by opuścić ciepłe posadki ktorych w ww kontekście ilość drastycznie zmaleje. Szczerze powiem nie wierzę w to że Wałbrzych da przykład innym miastom i uwolni komunikacyjny rynek z komunalnych szponów i kolesiowskich posadek. Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 08.11.12, 20:32 pozor_vlack napisała: > tepiciel_trolli napisał: > > A co cie to obchodzi trollu z tłustymi włosami, że można na nich skwarki smaży > ć. Jak nikogo nie będzie stać, to szpital padnie. I to będzie problem Romana a > nie twój. > > Jak szpital padnie, będzie to problem wszystkich. Przecież nie pójdę do szp > itala w Świdnicy. Mam trochę honoru Honor jak honor ale rozum bo chyba ten szpital w Świdnicy to jeden z gorszych szpitali kontakt24.tvn.pl/artykul,choroba-bledy-lekarzy-smiec,267956.html I tam też będzie prywatny szpital swidnica24.pl/szpital-latawiec-do-prywatyzacji/ Wypisują ze szpitala a pacjenci umierają na ulicy www.swidniczka.com/news,single,init,article,3801 Trochę urazów szpitalu Latawiec wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11232419,Czy_ktos_odpowie_za_kalectwo_studenta_politechniki_.html www.gazetawroclawska.pl/artykul/223348,swidnica-lekarze-pracuja-mimo-zarzutow-prokuratury,id,t.html Tu też nie zła aferka z danymi pacjentów w szpitalu latawiec swidnica.naszemiasto.pl/artykul/708158,szpital-latawiec-juz-drugi-ordynator-oskarzony,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
doidiotyforummm Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 09.11.12, 11:50 www.cmj.org.pl/ranking/wyniki_2012/index.php?typ=publiczne 8 to nie 61 zakłamany robaku. Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 09.11.12, 14:03 doidiotyforummm napisał(a): > www.cmj.org.pl/ranking/wyniki_2012/index.php?typ=publiczne > 8 to nie 61 zakłamany robaku. No tak tylko linki do afer w szpitalu latawiec mówią coś innego Tutaj też nie jest to fajne kontakt24.tvn.pl/artykul,skazony-material-biologiczny-czy-pacjenci-i-personel-sa-bezpieczni-w-tym-szpitalu,627947.html Także wszystko w skazuje że jednak Latawiec jest najgorszy a ranking Rzeczpospolitej nie wiem jak był robiony, bo nie sądzę aby po takich aferach udokumentowanych był na takim miejscu. Afery nie są wymyślone prze zemnie tylko opisane przez ludzi i przez wiarygodne źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
doidiotyforummm Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 09.11.12, 15:07 "wszystko w skazuje że " oprócz tego że nie masz pojęcia o języku ojczystym, jesteś ograniczonym kołtunem i nikim więcej. Spraw ludziom odrobinę radości i wyjdź oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 09.11.12, 16:27 doidiotyforummm napisał(a): > "wszystko w skazuje że " oprócz tego że nie masz pojęcia o języku ojczystym, je > steś ograniczonym kołtunem i nikim więcej. Spraw ludziom odrobinę radości i wyj > dź oknem. Super próbujesz zaprzeczyć prawdzie, negujesz fakty dotyczące złego szpitala jakim jest Latawiec . Odpowiedz Link Zgłoś
dr.urban Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 10.11.12, 11:11 co ma qu... szpital do komunikacji ? Skonczcie trolowac przyglupy Odpowiedz Link Zgłoś
dr.urban Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 10.11.12, 22:37 jakaś znamienna cisza zapadła nad trumną wałbrzyskiej komunalnej komunikacji. Wszyscy nabrali wody w usta ani ratuszowe trole nic nie piszą ani busiiarze ani opozycjia - CO JEST? Szok i załamka was dopadła ? Odpowiedz Link Zgłoś
tepiciel_trolli Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 11.11.12, 10:31 Wszyscy patrioci nie na forum, a na marszu zadymę robią Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 11.11.12, 11:05 tepiciel_trolli napisał(a): > Wszyscy patrioci nie na forum, a na marszu zadymę robią A dla reszty Polska to dziwny kraj i taki egzotyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 11.11.12, 11:27 Lewicowi antyfaszyści zapowiadali pokojową demonstrację. Dziś napisali na Facebooku: będziemy blokować Marsz Niepodległości - informuje "Rzeczpospolita". Do Warszawy zjeżdżają tysiące osób, aby wziąć udział w manifestacjach. A może do tych patriotów należysz tępicielu? Odpowiedz Link Zgłoś
tepiciel_trolli Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 11.11.12, 12:26 pozor_vlack napisała: > A może do tych patriotów należysz tępicielu? Nie. Jak widzisz wolę tępić trolli na forum. Poza tym dzisiaj bardzo piździ więc siedzę w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
doidiotyforummm Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 12.11.12, 12:33 walbrzych24.com/1-wiadomosci/4997-sukces-szpitala-ginekologiczno-polozniczego Odpowiedz Link Zgłoś
4atu Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 12.11.12, 21:32 Jak widzę-część tzw.forumowiczów ukierunkowana jest na "duszenie" tematów. Zasygnalizowałem temat komunikacyjny- kończy się na szpitalu ginekologicznym. Inna część jak pozor"marszczący freda" to wręcz uosobienie Kiepskiego. A tak szczerze - ciekawy jestem, czy forummm jest dupowłazem dla hajsu czy z głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.urban Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 12.11.12, 23:14 Szczególnie ten temat polubili sobie lokalni popaprańcy . komuś wyraźnie zależy by ten wątek zmarginalizowac . fakt chwalić się nie ma czym to ratuszowe trole rozmiekczaja go różnymi popierdółkami nie koniecznie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 12.11.12, 23:28 Widzicie ciołki, kto pracuje ten ma własny sprzęt i popi.rdala po Wałbrzychu niezleżnie od komunikacji miejskiej. Nieudałki muszą wozić swoje leniwe du.y autobusami. I nie dość , że im miasto robi łachę, to jeszcze mają jakieś pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 13.11.12, 07:04 pozor_vlack napisała: > Widzicie ciołki, kto pracuje ten ma własny sprzęt i popi.rdala po Wałbrzychu ni > ezleżnie od komunikacji miejskiej. > Nieudałki muszą wozić swoje leniwe du.y autobusami. I nie dość , że im miasto r > obi łachę, to jeszcze mają jakieś pretensje. Oj! Posypało ci słomą z butów, posypało...... Odpowiedz Link Zgłoś
radcom Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 13.11.12, 07:58 pozor_vlack napisała: > Widzicie ciołki, kto pracuje ten ma własny sprzęt i popi.rdala po Wałbrzychu ni > ezleżnie od komunikacji miejskiej. > Nieudałki muszą wozić swoje leniwe du.y autobusami. I nie dość , że im miasto r > obi łachę, to jeszcze mają jakieś pretensje. No popatrz zarobiony człowieczku... W krajach zachodniej Europy, gdzie stopa życiowa jest nieporównywalnie wyższa, odsetek mieszkańców korzystających z komunikacji publicznej jest znacznie większy niż w Polsce. Jak myślisz ćwoku, świadczy to o ich skąpstwie, czy odpowiedzialności społecznej. Wszak nawet największy debil wie, że transport publiczny generuje mniej CO2 i innych gazów cieplarnianych w przeliczeniu na jednego pasażera niż prywatne auta. Po za tym ustawowym obowiązkiem gminy jest zapewnienie transportu publicznego. Podobnie jak dostawa wody i odbiór ścieków. Pozostałe media leżą w gestii obywatela... Tak więc jeździj sobie swoim wspaniałym piętnastoletnim autem i nie zabieraj głosu w sprawach, o których pojęcia masz tyle co blasku w d.upie... PCMD, radcom Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 13.11.12, 12:05 radcom napisał: > Po za tym ustawowym obowiązkiem gminy jest zapewnienie transportu publicznego. > Podobnie jak dostawa wody i odbiór ścieków. Dodam jeszcze, że: 1. Obywatel ma prawo do zabezpieczenia społecznego w razie niezdolności do pracy ze względu na chorobę lub inwalidztwo oraz po osiągnięciu wieku emerytalnego... 2. Obywatel pozostający bez pracy nie z własnej woli i nie mający innych środków utrzymania ma prawo do zabezpieczenia społecznego.... 3. Obywatelom, niezależnie od ich sytuacji materialnej, władze publiczne zapewniają równy dostęp do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych. ... 4. Władze publiczne są obowiązane do zapewnienia szczególnej opieki zdrowotnej dzieciom, kobietom ciężarnym, osobom niepełnosprawnym i osobom w podeszłym wieku. Stary, a durny ty radcom. Odpowiedz Link Zgłoś
57jurand Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 29.01.13, 22:12 13 godzin za kółkiem po mieście. Czy mogę się czuć bezpiecznie jadąc np. 8 z Żeromskiego.Jakie są normy ,kto zmusza kierowców do ich przekraczania. Kto odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 29.01.13, 22:46 Może należało by nowy wątek założyć, bom sam ciekaw... Odpowiedz Link Zgłoś
57jurand Re: epitafium ku pamięci komunikacji wałbrzyskiej 30.01.13, 19:46 Warszawa 28 01 2013r. 14 osób rannych w wypadku autobusu miejskiego linii 510 . Pojazd uderzył w latarnię .Kierowca pojazdu prawdopodobnie zasłabł. Komunikacja w Wałbrzychu jest prywatna i nic tu nie poradzimy, jedynie można zainteresować problemem tzw. ,,krokodylki''. Z tego co wiem tachograf nie jest wymagany. Odpowiedz Link Zgłoś