voxave 30.04.13, 03:47 A w moim ogródeczku dużym jak męski krawat, kwitnie 7 tulipanów czerwonych.Jest bosko! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matri_caria Re: Trochę zielono 02.05.13, 08:42 No to pięknie! Mnie też jakoś cieplej się robi kiedy patrzę jak się drzewa w parku zielenią:) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Trochę zielono 03.05.13, 15:30 U nas leje juz 3-ci dzień,może być powódź.Rośliny takie zielone, kwitną śliwy i magnolie--jest cudnie. Nici z kontaktów z przyrodą. Ma być ładnie dopiero w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
matri_caria Re: Trochę zielono 04.05.13, 19:36 Dzisiaj było umiarkowanie ładnie, więc można uskuteczniać spotkania z przyrodą:) Ja zacznę jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Trochę zielono 04.05.13, 20:36 Ktoś przez siatkę urwał mi jednego tulipana tera mam tylko 6 -----a na targu tulipany dzisiaj były po 3o groszy--buuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Trochę zielono 06.05.13, 08:11 Ludzie są debilami, pewnie zerwał a potem wyrzucił :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Trochę zielono 06.05.13, 09:45 matri_caria napisała: > A może zerwał i zaniósł pannie? Nie mógł kupić? Nie dość że złodziej to i gołodupiec. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Trochę zielono 06.05.13, 15:07 Moje hiacynty jakoś się trzymają :D Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Trochę zielono 06.05.13, 16:27 Mam w ziemi coś co zjada mi hiacynty i wszystkie lilie:(Już nie sadze tych cudnych i mocno pachnących roślin. Wyrywałam dzisiaj takie paskudne, śmierdzące liściaste chwasty---na biało kwitną--skąd one sie biorą,wydawało mi sie że przez lata wszystkie wyrwałam a tu zagajnik. Odpowiedz Link Zgłoś
sly38 Re: Trochę zielono 07.05.13, 08:27 wczoraj dotarłem do swojej działki a tam żółto od mleczu dobrze wynajeci ludzie wykosili wszystko bo sąsiedzi nie byli zadowoleni z tego sąsiedztwa , tulipany naprawdę ładne wyglądają przy drodze do altanki jak droga w czerwieni warto było się tam dokuśtykać Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Trochę zielono 07.05.13, 12:07 Posadź hiacynty w poażurowanych plastikowych doniczkach. Szkodnik nie wejdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Trochę zielono 07.05.13, 13:07 Tak mówią fachowcy--cebulowe sadzić w doniczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
sly38 Re: Trochę zielono 07.05.13, 20:03 mam beton 50 cm szeroki a po oby stronach około 6m długie rosną tulipany naprawde fajnie to wygląda ta dróżka w czerwieni Odpowiedz Link Zgłoś
matri_caria Re: Trochę zielono 08.05.13, 13:12 Wziąłbyś parę tulpianów w garść i zaniósł vox, bo vox teraz leczy niedobór tulipanów w ogródku, bo jakiś niegodziwiec zabrał jednego (moja teza o tym, że to był naganny, choć romantyczny wyczyn jakoś upadła). Ja czekam na konwalie:) Odpowiedz Link Zgłoś