Dodaj do ulubionych

Auto-Rein uwaga na nich!!!

10.04.13, 16:18
Ludzie uważajcie na ta firmę ponieważ tatuś z synkiem stwarzają tylko dobre wrażenie a ich metodą na życie jest oszukiwanie ludzi poprzez to że wyłudzają pieniądze za samochody a nie dosyłają potrzebnych dokumentów do zarejestrowania w urzędzie (akcyza, BRIF) na moim przykładzie wysyłają mi te dokumenty od dnia 03.01.2013 i do dnia dzisiejszego ich nie otrzymałem – oszuści!
Obserwuj wątek
    • mar-k-us Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 12.04.13, 17:39
      A to kolega zależy jakie auto wziął, bo jak dwudzistoletniego golfa to czego sie spodziewal, a jak lepsza bryka to zalezy jaka wartosc. No i jak zaplacony byl juz to kto kupuje nie majac w reke papierow. Ja mialem podobne zdarzenie, jak sprzedawca kretacz to mozna karną sprawę w zależności czy zaplacony juz (wyludzenie) czy tylko umowa. W kazdym razie nie popuscic, gul mi chodzi na wspomnienie jak tak mialem. Ale co pomoc bez szczegolu.
    • loop20 Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 23.01.14, 14:55
      Potwierdzam Auto Rein to oszuści! Najpierw jest zwodzenie, potem kłamanie. Niezły interes nabijanie ludzi w butelkę, uwaga nie zobaczycie ani auta, ani pieniędzy. Pewnie właśnie puka do nich komornik. Ponoć już są niewypłacalni, więc nie dajcie się oszukać.
    • miro1200 Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 14.02.14, 11:48
      Oszuści Tatuś jak i Syn UWAGA !!!!! Przez duże U.
      Takiej dawki arogancji, chamstwa, braku kultury i ogłady nie spotkałem jeszcze nigdy.
      Jak najdalej od nich Marcin Reinprecht to złodziej i oszust, niewypłacalny bankrut który żyje w świecie iluzji. Oszukał mnie oszuka i Ciebie ...
    • all965 Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 25.02.14, 23:52
      Zgadza sie ! Banda oszustów ! kupiłem dwa lata temu powypadkowe prawie nowe auto z bardzo małym przebiegiem , najwiekszym moim błedem było że naprawiałem je u nich , spartolili naprawe przez co po dwóch latach mojego użytkowania rozleciał sie silnik , po jego rozebraniu okazało się że auto które w chwili zakupu u nich zareczali że auto ma 20tyś km przebiegu okazało się ze miało ok. 150tyś przebiegu , sfałszowali książke serwisową , teraz jestem tego pewien , Ale mogłem byc bardziej czujny bo kiedy odbierałem zrobione u nich auto to ojciec tego młodego chyba na imie ma Marcin odbierał mnie z PKP mercedesem s klasy i w czasie jazdy zobaczyłem ze przebieg tego auta jest 77tyś km , jakież bylo moje zdziwinie kiedy po paru dniach na ich stronie w necie zostało wystawione do sprzedaży samo auto ale juz z przebiegiem 33tyś kilometrów
    • asx33 Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 18.06.14, 11:11
      Witam. Mam pytanie do osób oszukanych - czy udało Wam się odzyskać pieniądze lub odebrać od tej firmy dokumenty zakupionego pojazdu? Jeśli tak to jakim sposobem udało Wam się to uzyskać?
      • mar-k-us Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 20.06.14, 18:12
        Napisz do mnie na mar-k-us[at]gazeta.pl (poczta z moim loginem w domenie gazety).
        Dzieląc się szczegółami lub łącząc sprawy zwiększymy szanse.
        Interesikiem kręcą nadal ale jeśli prokurator zobaczy że oszustw tatuś z synkiem mają więcej może w końcu jakaś sprawiedliwość się znajdzie. To wygląda na sprytny plan. Cwaniaki! Są niesamowici i mają fantazję! Ciekawe jak wielu się nabrało... Uczciwy
    • archeo0 Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 19.07.14, 17:56
      WSZYSCY POSZKODOWANI PRZEZ AUTOREIN II MOGĄ KONTAKTOWAĆ SIĘ Z MECENASEM ŁUKASZEM POGONOWSKIM TEL.885266283 !
    • 0oszukany_klient Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 23.07.14, 14:41
      Uwaga na firmę Auto – Rein i Auto- Rein 2, ojciec z synem z premedytacją wyłudzają od ludzi pieniądze!! Najpierw biorą kolosalne zaliczki na sprowadzenie auta po czym nie ma ani auta ani pieniędzy. Są już doniesienia na policji odnośnie oszustw i z tego co można przeczytać na forach pojawiają się ciągle nowe poszkodowane osoby.
      • dupa523 Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 29.08.15, 20:02
        Ta firma to dno i trzy metry mułu. Znaleźliśmy ogłoszenie o samochodzie, nasz zaufany mechanik i spec od motoryzacji wielokrotnie z gościem rozmawiał przez telefon, żeby go sprawdzić i dowiedzieć sie, czy jest sens tłuc się 150km z lawetą - wszystko wydawało się cacy. Na wejściu powitał nas kawał chama gbura i cwaniaka. Przy spojrzeniu na auto okazało się, że jest tłuczone z każdej strony, pognite, pordzewiałe, z wiszącymi kablami itp. Silnik przy odpaleniu się dusił. Oszust wystawił samochód z podrasowanymi fotkami i wmawiał, że jest wszystko ok i jeszcze próbował wyłudzić 200zł "zaliczki" za to, że nie kupilismy tego złomu. Ja rozumiem, że w uzywanych autach cos może być do naprawy, ale to się do cholery uczciwie mówi przez telefon. Nie polecam ani kontaktu z tym oszołomem ani ty,m bardziej transakcji z nim - zwłaszcza, jak ktos musi kawałek do Środy podjechać. Strata czasu kasy i nerwów!!!!
    • mlodzian84 Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 31.01.15, 16:39
      Ludzie o czym wy piszecie? Zakupiłem w firmie A-R dwa samochody, z żadnym nie było jakichkolwiek problemów, co więcej, właściciele firmy bardzo mi pomogli.
    • majczini Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 31.01.15, 16:49
      "Witam, zamawiałem tam samochód w 2013 roku, fakt, zdarzyło się opóźnienie 3 dni ale samochód pierwsza klasa, moi znajomi też kupowali samochody w tej firmie, POLECAM"
      • 1joan_na Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 12.02.15, 19:30
        Doprawdy ciekawe, że dwie pozytywne opinie o firmie pojawiły się w tym samym dniu, kiedy Marcin po raz kolejny zwodząc i oszukując w żywe oczy usłyszał, o tym , że jako klienci straciliśmy do niego zaufanie po przeczytaniu niestety za późno tych wszystkich komentarzy w internecie. Nagle ... ktoś sobie przypomniał o wystawieniu opinii, podczas, gdy ostatnia pojawiła się w lipcu... Oszust, złodziej i krętacz i oby jego potencjalni klienci dowiedzieli się o tym wcześniej niż mój narzeczony!!!!
        • 1joan_na Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 20.02.15, 22:47
          W związku z tym, że nie widzę opcji usunięcia,bądź edytowania opinii, chciałam sprostować mój komentarz z dnia 12.02.15. Otóż samochód został nam przekazany. Jest zgodny z tym, co przedstawiał właściciel firmy Auto-Rein. Z samochodu jesteśmy zadowoleni, niemniej jednak czas oczekiwania i różne związane z nim okoliczności spowodowały, że taka opinia została przeze mnie opublikowana. Być może padły zbyt ostre słowa,przyzwoitość podpowiada mi, że wypada za niektóre przeprosić ale p. Marcin sam się do tego przyczynił.
    • mareklubin Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 23.02.15, 19:59
      W na początku lutego zakupiłem u p.Marcina auto klasy średniej. Wszystko w jak najlepszym porządku. Po przeczytaniu komentarzy kiedy czekałem na resztę dokumentów ze strony p.Marcina, zaczynałem się obawiać. Dziś wiem że nie było powodu. POLECAM

P.S. Dziękuje za te koła :)
    • masurenteam Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 07.07.15, 11:15
      Potwierdzam tą złą opinię! Nie odbierajcie auta bez kompletu dokumentów, a w szczególności dowodu opłacenia akcyzy. Prawie pewne, że zmuszą was do jej opłacenia, mimo zapewnień w umowie że zawarte to jest w cenie zakupu !
      • maccy8 Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 02.01.18, 14:22
        Ja z kolei nie potwierdzam powyższych złych opinii. Auto zamówiłem - nowe lekko uszkodzone. Zrobione profesjonalnie i odebrane w grudniu. 5 lat gwarancji z Ford GMBH - Ford protect z Hotelem włącznie honorwane w całej europie.
        Cena 20% nizsza niż u konkurencji gdzie nie wiesz co kupujesz!!!
    • jaro9666 Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 12.06.18, 15:46
      "Auto Rein Never Again"
      Wszystkie negatywne opinie to niestety prawda :-(
      Moja sprawa trafiła do prokuratury
      Jak najdalej od tych pseudo biznesmenów i kłamców
    • anianapier Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 04.07.19, 15:10
      Również przestrzegam przed tą firmą, nie chcą oddać pieniędzy, sprawa w sądzie:(
      • anianapier Re: Auto-Rein uwaga na nich!!! 04.07.19, 15:13
        anianapier napisała:

> Również przestrzegam przed tą firmą, nie chcą oddać pieniędzy, sprawa w sądzie:
        > Nie mogę zrozumieć, jak można przywłaszczyć sobie ciężko zarobione pieniądze, to jakim trzeba być człowiekiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka