Dodaj do ulubionych

KBTI Poland

05.03.13, 18:22
Witam.
Ostatnio otrzymałem telefon z tej firmy w sprawie pracy w mieście Waalwijk,
praca m.in. przy pakowaniu urządzeń elektrycznych.
Czy ktoś może powiedzieć coś o tej firmie? Może ktoś już pracuje przez to biuro?
Osobiście znalazłem kilkadziesiąt różnych ofert pracy proponowanych przez tą firmę w Holandii, Niemczech, Belgi i Polsce na różnych stanowiskach.
Nie znalazłem jednak żadnych opinii, ale chyba powodem tego jest to że ta firma zajmuję się pośrednictwem pracy dopiero od połowy lutego.
Obserwuj wątek
    • 1ola24 Re: KBTI Poland 06.03.13, 18:06
      Hej mam identyczną sytuację, dostałam telefon że mam wychać z tej agencji 3.03.13 jednak wyjazd ten sie nie odbył i nawet nas nikt nie poinformował. Po jakimś czasie facet sie ze mna skontaktowal ze wyjazd jest przesuniety na inny termin, dziwi mnie to ze ta agencja nie ma ani swojej strony internetowej ani nic o nich nie ma w internecie. Wiem od faceta z tej agencji ze maja siedziby w Gliwicach i wałbrzychu jednak nigdzie na internecie nie ma adresu tych placówek, bo chcialam sie tam przejsc i zobaczyc czy ta agencja jest wiarygodna. Malo tego pytalam sie o popisanie umowy i jest tylko drogą elektroniczna, dziwne to dla mnie bo bylam w wielu agencjach i w kazdej podpisanie umowy bylo w ich agencji a nie przez internet. Boje sie troche wyjechac przez ta agencje zeby sie nie rozczarowała.

P.s jak bedziesz cos wiedzieć lub wyjedziesz przez tą agencje to napisz pliss
      • aabb_ccdd Re: KBTI Poland 06.03.13, 18:31
        1ola24 napisał(a):
        > P.s jak bedziesz cos wiedzieć lub wyjedziesz przez tą agencje to napisz pliss
        johny_holland napisał(a):

>Nie znalazłem jednak żadnych opinii, ale chyba powodem tego jest to że ta firma zajmuję >się pośrednictwem pracy dopiero od połowy lutego.

Już znalazł :-))))))))))))))))))))))))

www.niedziela.nl/forum/viewtopic.php?p=286751

Wysłany: Wczoraj 15:28

johny_holland, johny_holland, johny_holland, johny_holland, WITAM KOLEGO JA PRACUJE W TEJ FIRMIE I JESTEM ZADOWOLONY WYPLATA CO TYDZIEN MIESZKANIE OPLACAJA TAK ZE POLECAM

to jest troll wlasnie otrzymal bana
        • johny_holland Re: KBTI Poland 06.03.13, 19:10
          Jak już napisałem w wątku na forum niedzieli informacje od tego użytkownika uważam za nierzetelne, ponieważ zgodnie z wpisem https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/SearchDetails.aspx?Id=750e2f8b-582b-4b00-b70d-2fcdf5a59897 ta firma zajmuję się pośrednictwem pracy od 15 lutego 2013, a od tego użytkownika dostałem informacje że pracuje przez tą firmę już od 8 miesięcy.
          • kmmalinka Re: KBTI Poland 08.08.13, 09:24
            martwie sie, bo do mnie tez zadzwonili proszac o adres i date urodzenia.....odpisalam, ale teraz widze, ze firma jest calkiem podejrzana....prosze, piszcie jesli macie jakies wiesci na temat KBTI!
      • johny_holland Re: KBTI Poland 06.03.13, 18:59
        Witam.
        Strona internetowa niby jest (kbti.pl), ale to tylko wykupiona domena żeby maile nie odbierać na gmaila lub jakieś inne konto. Wejdź na www.niedziela.nl/forum/viewtopic.php?t=102330 tam też poruszamy temat tej firmy, ale na razie nic konkretnego nie wiadomo. Jeśli chodzi o umowę to z tego co zrozumiałem po rozmowie facetem to umowa zostanie przesłana elektronicznie, potem trzeba ją wydrukować i odesłać podpisaną, a potem drugą podpisać na miejscu z holenderskim pracodawcą. Wiele firm też tak robi. Z tą siedzibą to rzeczywiście jakaś dziwna sprawa, z tego co wyszukałem to jej w ogóle nie mają i też kontakt tylko przez komórkę z playa trochę podejrzane. Termin ja też miałem inny a ostatnio się dowiedziałem że wyjazd jest przesunięty, poza tym to jeszcze trzeba sobie sobie zorganizować transport we własnym zakresie.
        Zajrzyj na to forum do którego dałem link, jeśli znajdę jakieś informacje lub dowiem się czegoś nowego to tam będę pisał i możliwe że tez inne osoby z którymi kontaktowało się KBTI będą się udzielać.
        • kmmalinka Re: KBTI Poland 08.08.13, 09:34
          znalazlam nastepujace linki prowadzace do osob, ktore rzekomo pracuja w Agenji KBTI, ale nie ma tam zadnych konkretnych informacji.....:
          www.goldenline.pl/igor-jerzyk/wypowiedzioraz
          www.goldenline.pl/krystian-jerzyk/plus
          www.firma.egospodarka.pl/raporty-o-firmach/firma,14604592,jerzyk-krystian-1-krismilton-2-kbti-poland.html
      • pracazamiskeryzu Re: KBTI Poland 20.03.13, 14:30

Praca w Waalwijk, za skierowaniem KBTI czyli wysałnie do Waalvijk, a dokładanie do Synchreon Applee i miejsca zakwaterowania czyli obozowiska Droomgard w miejscowosci Kaatsheuvel ul. Biersteg Dunlan 2, koło Waalwijk.
        Umowę oferuje na miejscu firma European Staffing Sollultuons - pochodna eurostar 25.
        Oferuje zakwaterowanie w 4 osobowych barakach na obozowisku starych zniszczonych rozlatujących sie zagrzybiałych domków holenderskich. Brak mikrofalówek, popsute piece do ogrzewania ciepłej wody, brak naczyń, jakieś ich pozostałości. Swoje obozowisko mają tu również T & S i inne podobne agencje wyzysku majace aktualnie problemy z prawem w Holandii..
        Nie macie zagwarantowanych żadnych godzin pracy, średnio ludziom udaje sie wypracowac 30h tygodniowo w Aple na roznych stanowiskach pracy.
        Koszta jakie zdziera z Was agencja: 90e za łozko w 4os zapchlonym campingu, bez znaczenia ile godzin pracujecie, termin wypowiedzenia 2 tyg, zakaz posiadania alkoholu na terenie campingu, złodziejstwo-ośrodek okrada holenderska ochrona..oraz polacy okradajacy sie wzajemnie.
        Należy ze sobą zabrać wkładkę do zamka do pokoju standard typu" łucznik", bo podczas waszej nieobecnosci pokój w domku może zostac splądrowany, a często jest wizytowany..
        Dalsze koszta to 16e za miesiąc za dojazd busem do pracy, kasowany niezleznie czy jedziecie czy pracy brak. Ponadto w domkach nie ma pralki, a 1 pranie na terenie ośrodka 5e!
        Brak intenetu (żebyscie przypadkiem nie znalezli innej oferty pracy, choć nie oferuja wam na tym dzikim obozowisku meldunku więc i tak pracy bezpośrenio w żadnej firmie nie znajdziecie bo nie macie wspomnainego zameldowania, którego wymaga każdy holenderski pracodawca). Ponadto do sklepu 3km piechotą, pod obowozwisko podjezdza tzw "Pan Biedronka" sprzedajacy na parkingu towar z biedronki/ alkohol/ papierosy polskie z odpowiednią narżą..
        Z pozostałych ciekwostek, to obozowisko narkomanów i alkoholików pracujących na dragi i wóde, choc nie mozna wszystkich wkładać do jednego worka. Dodatkowo sciagają wam jeszcze ok 20e tygodniowo za ubezpieczenie. Z kosztów to chyba tyle..
        Za wynajem tego bungalowu firma płaci włascicielowi 150e meisiecznie, a od 4osób x 4 tygodnie x 90e sciaga około 1500e, ale to tylko taka dygresja..
        Tak wiec zdzierają od pracodawcy za każda godzinę waszej eksloatacji po kilka euro na każdej, zdzierają bajonskie sumy za zakwaterowanie, ubezpieczenie, dojazd i pozstaje wam na miske ryzu i jak to mieszkancy mawiaja na kilka gramów zioła zeby zapalić i zapomnieć gdzie jestescie.
        Co do pracy, jak sie coś nie spodoba team leaderowi wylatuejcie na zbity pysk w trybie natychmiastowym, 3 pomyłki w skałdaniu zamówienia out, normy wyśróbowane.
        Aha płacieice jeszcze za butki z noskiem 30e, za kartę dostępu 10e za swadectowo neikaralnosci jak sobie z polski nie zabierzecie 20e.
        W każdym bungalowie jest 14' tv z 2 kanałami, czesc osób przywozi swoje anteny i dekodery.
        Przed wyjazdem własnym autem, bez samochodu szkoda wogóle jechać to polecam zabrać również kilka butelek domestosa, preparatów plesnio i grzybobójczych i skrzynke z narzedziami narzedziami żeby jakoś tam fukncjonować.
        Na terenie tego DZIKIEGO obozowiska kwitnie handel wszystkiego typu używkami, polskim tytoniem. To obozowisko rzadzi się własnymi prawami, ktore nadzoruje holenderska złodziejska ochrona.
        Polcecam wyjazd tylko dla ludzi z nożem przy gardle, bo dla normalnego człowieka są to warunki uwłaczajace godnosci i wjezdzaja w trybie natychmiastowym
        1 wypłata po 3 tygodniach pracy, a do Bredy należy udac sie samemu wyrobic numer SOFI chyba ze chcecie czekać 6 tygodni na wyrobienie numeru przez agencję wyzysku.
        Co do wynagrodzeń, firma oszukuje jak tylko może, wiecznie ginące godziny, potrącenia, kwitki wypłat przychodza na maila choc wszyscy wiedza ze dosteu do netu nie ma.
        Co do netu, to internet można zorganziwac sobie w miasteczki mobilny za 10e karta sim+15e z t-mobile.nl dostaniecie 1GB na transfer danych, jak nie macie modemu to trzeba dorzucic jeszcze 15-20e za modem do labtopa, ktorego mozecie juz nie zobaczyć po powrocie z pracy).
        Co do procedur w miejscu pracy, zakaz posiadania telefonu, rewizja osobista, wyjmowane wkladek do butów, reczny wykrywacz metalu przy kazdym wyjsciu również na papierosa jak ktos pali - traktują wszystkich jak potencjalnych złodzieji.
        Na tzw biurze czyli firmowym baraki w dzien poprzedni jest wywieszana lista kto jest sczęsliwcem i udaje sie nastepnego dnia do pracy.
        Suma sumarum podobno 3/4 osób które przyjeżdza ucieką stamtąd z minusem 600-1000zł. ZAPRASZAMY DO HOLANDII, kraju chytrych guldenów i sprytnych oszustów, wyzyskiwaczy z tzw biur pracy tymczasowej.

* na chwilę obecną jest przestój i do Swiat bardzo wiele osób nie pracuje wcale badz w minimalnym wymiarze

• zozo99 Re: KBTI Poland 19.07.13, 23:46
      Odświeżam. Dostalem oferte w Kallo jako operator wózka widłowego. Ogolnie dzisiaj duzo ofert sie pojawilo w internecie z tej firmy. Czy wie ktos cos na temat tej firmy? Bo nic w sumie konkretnego nie jest napisane.
    • cinaci Re: KBTI Poland 04.09.13, 21:40
      Witam, też aplikuję na operatora wózka widłowego w kallo , mało informacji w necie o nich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka