Dodaj do ulubionych

*ALDI* market

02.03.12, 15:12

za moim płotem budują.Teraz wjechali mi na gasienicach na moje podwórko wyrwy jak na poligonie.Mamy wspólna kanalizacje i musza nas tez ruszyc.
Ale babraja sie w błocie budowlańcy ale zasuwaja jak samochodziki---a czasem chowaja sie przed szefem---ja ich widze z okna a ich szef nie.
Mam niezła zabawe ----biorę kawe i ciastka i siadam przy oknie---film jak w kinie .
Musze zrobić teraz zdjęcia i potem jak juz bedzie ślicznie i parking i mala architektura(zieleń).
Obserwuj wątek
    • pawlonik Re: *ALDI* market 03.03.12, 03:15
      a w którym to miejscu budują ???

voxave napisała:

>
      > za moim płotem budują.Teraz wjechali mi na gasienicach na moje podwórko wyrwy j
      > ak na poligonie.Mamy wspólna kanalizacje i musza nas tez ruszyc.
      > Ale babraja sie w błocie budowlańcy ale zasuwaja jak samochodziki---a czasem ch
      > owaja sie przed szefem---ja ich widze z okna a ich szef nie.
      > Mam niezła zabawe ----biorę kawe i ciastka i siadam przy oknie---film jak w kin
      > ie .
      > Musze zrobić teraz zdjęcia i potem jak juz bedzie ślicznie i parking i mala arc
      > hitektura(zieleń).
      • voxave Re: *ALDI* market 03.03.12, 07:42
        Buduja na rogu skrzyzowania Piastowskiej i Bielawskiej na przecowko budynku ADM.
        • mattos Re: *ALDI* market 03.03.12, 09:42
          Czy ja dobrze trafiłem?

Czy to tu............

A może to tu?
          • voxave Re: *ALDI* market 03.03.12, 13:25
            Mattos-----dobrze trafiłeś :)
    • matri_caria Re: *ALDI* market 05.03.12, 08:38
      Uwielbiam takie obrazki. To jest chyba wspólny mianownik dla wszystkich takich ekip budowlano-naprawczych. A najbardziej mi sie podoba jak na przykład jeden kopie rów, a nad nim pięciu stoi i patrzy. Nie jeden raz takie obrazki widywałam.
    • sibeliuss Re: *ALDI* market 05.03.12, 11:57
      Kiedy otwarcie?
      • voxave Re: *ALDI* market 05.03.12, 15:14
        --Sibi---budowlańcy ( sa z nami zaprzyjaźnieni) twierdza,że w czerwcu 2012 :)
        Chce zrobic szereg zdjęć telefonem kom. teraz i potem po skończonej budowie-----oj bedzie pieknie.
        • sibeliuss Re: *ALDI* market 06.03.12, 10:54
          Wpadnę może latem to zobaczę.
          • voxave Re: *ALDI* market 06.03.12, 16:42
            sibeliuss napisał:

> Wpadnę może latem to zobaczę.

Trzyma cię za......(rozgladam się) słowo.
            Juz poprzez sniegi wypatrywalam i nic.:)
            • voxave Re: *ALDI* market 15.03.12, 23:58
              Nazwałam robotników --zielonymi ludzikami----bo wszyscy maja taka odziez ochronną.Ci od kanalizacji pomarańczową.Każda Formacja inny kolor.
              Fajny widok,jak tak grupami kolorystycznym uwijaja sie na tym mrowisku---idzie im to sprawnie i szybko.
    • voxave Re: *ALDI* market 28.03.12, 13:34
      Juz widac mury i zarys ronda:D
      • matri_caria Re: *ALDI* market 11.09.12, 08:59
        Odgrzebuję stary wątek, bo ciekawa jestem wieści z frontu, a ponieważ voxave jest na pierwszej linii tego frontu, to zwracam się do niej. Jak tam? Towar już układają na półkach? Kwiatki sadzą na rondzie?
        • voxave Re: *ALDI* market 11.09.12, 15:30
          Niestety nie,coś tam jest niezgodne z projektem--tak mowia budowlańcy zaprzyjaźnieni z nami.
          Bąkają coś o październiku.
          Jak tylko powiesza zawiadomienie ,że jutro start----to zaraz wam napisze.:))))
          • voxave Re: *ALDI* market 13.09.12, 17:12
            Widzę przez okno jak wewnątrz montują regały i stanowiska kasjerek.
            • matri_caria Re: *ALDI* market 14.09.12, 08:21
              To czekamy na rozwój wydarzeń:)
              • voxave Re: *ALDI* market 14.09.12, 11:48
                :D:LD:D:D
                • matri_caria Re: *ALDI* market 19.09.12, 15:50
                  Właśnie sobie zajrzałam na stronę Aldi i od dzisiaj mają w ofercie np. krepinę dekoracyjną, budzik sterowany sygnałem radiowym i jeszcze system próżniowego przechowywania.

I co?

I nie mogę kupić nawet gdybym chciała.

Ale pocieszam się myślą, że jak otworzą, to będą lepsze rzeczy, prawda?
                  • voxave Re: *ALDI* market 19.09.12, 17:11
                    Oj myśle ,że tak.
                    Postawie stołeczek rybacki od poprzedniego dnia i na zmianę z menem bedę koczować.

Będę pierwsza---nagroda może jaka sie mi fuksnie.

Może jogurt za darmo ? :))))))))))
                    • voxave Re: *ALDI* market 21.09.12, 14:22
                      Dzisiaj budowlańcy wyjechali--zabrali swoje budy---płot wczoraj rozebrany.
                      Przeszlłm sie przez parking Aldi jako pierwsza.
                      Teraz chodzą ogrodnicy robia dziury wiertłem w ziemi--bedą sadzić tuje.W dużej ilości.
                      To na razie tyle.
                      Jakby co to bedziemy w kontakcie---powiedziały pluskwy do właściciela mieszkania ha,ha,ha
                      • matri_caria Re: *ALDI* market 21.09.12, 19:12
                        No! Gratuluję spaceru:) Orkiestry dętej przy tym nie było? Kwiatów, przemówień? Czekam na informację o pierwszej ciężarówce z towarem;)
                        • voxave Poczta pantoflowa 22.09.12, 02:12
                          Zielone ludziki, czyli budowlańcy wczoraj odjechali------pozostawili informację :

Aldi bedzie otwarty 5.10.2012------jak coś ulegnie zmianie dam znać.

Smucimy sie, bo poznaliśmy spora grupe mężczyzn w różnym wieku,niezwykle sympatycznych i ciężko pracujących w ciągłej rozłące z rodziną,a teraz już nigdy ich nie spotkamy.....:(((((

Maja teraz duże zlecenie w Legnicy---gdzieś na dwa lata.

Bardzo solidna firma ---a mówia,że Polacy to lenie i partacze a jak potrafia piekne budowle w terminie oddać do użytku.

Następne *Aldi* ma powstać w Bielawie,ale juz inna firma bedzie go budować.
                          • matri_caria Re: Poczta pantoflowa 22.09.12, 14:18
                            voxave napisała:

> Zielone ludziki, czyli budowlańcy wczoraj odjechali------pozostawili informację
                            > :
                            >
                            > Aldi bedzie otwarty 5.10.2012------jak coś ulegnie zmianie dam znać.
                            >
                            > Smucimy sie, bo poznaliśmy spora grupe mężczyzn w różnym wieku,niezwykle sympat
                            > ycznych i ciężko pracujących w ciągłej rozłące z rodziną,a teraz już nigdy ich
                            > nie spotkamy.....:(((((

a pisałaś kiedys, że uciekali przed kierownikiem:) sie chowali
                            • voxave Re: Poczta pantoflowa 22.09.12, 18:42
                              Bo palili papierosy--a my nic nie mamy do nich.
                              Polubiliśmy sie, a teraz taka strata.
                              Ciągle tracimy poznanych ludzi---zawsze mi żal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka