Dodaj do ulubionych

WŁAŚNIE PRZECZYTAŁEM!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:42
Właśnie przeczytałem w "Słowie Polskim" że w 2004r.PIJANI KIEROWCY
SPOWODOWALI 354 WYPADKI ZABIJAJĄC 43 OSOBY I RANIĄC 424!!!! I TO TYLKO NA
DOLNYM ŚLĄSKU!!!Co Wy na to??? Ja, jestem za karaniem pijanego kierowcy,
powodującego wypadek ,jak za morderstwo,bądź jego usiłowanie.Oprócz
tego,ścisłe przestrzeganie kodeksu karnego"przedmiot służący do popełnienia
przestępstwa PODLEGA KONFISKACIE"!!!A jazda pod wpływem alkoholu jest
przestępstwem!!
Obserwuj wątek
    • janek_8 Re: WŁAŚNIE PRZECZYTAŁEM!!!!!!! 19.02.05, 18:49
      więzienie, odszkodowania dla poszkodowanych, kary na rzecz funduszy
      poszkodowanych, odebranie prawa jazdy itd jak najbardziej, ale konfiskata
      samochodu - tu bym dyskutował.

Wuobraz sobie taką sytuację - masz brata, kolege, zone, kogokolwiek. Kupujesz z
      nim/nią samochód na spółkę, bo np. bedziecie mieli lepsze znizki przy OC.
      Pewnego dnia wypijasz ten "jeden" kieliszek, zatrzymuje Cię policja i zabiera
      samochód. Przeciez Twoj "wspolnik" nie byl winny. Dlaczego ma odpowiadac,
      ponosić jakakolwiek karę za to, że Ty byłeś głupi i jechałeś po pijaku?
      • Gość: HASAN_SAS Re: WŁAŚNIE PRZECZYTAŁEM!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 19:18
        a jak kupisz z zona zestwa nozy?
        • janek_8 Re: WŁAŚNIE PRZECZYTAŁEM!!!!!!! 19.02.05, 19:28
          Nóż zostaje w archiwum przechowywany jako dowód. Chyba nie wyobrażasz sobie, że
          jest licytowany i później jakaś rodzinka niedzielnym popoludniem po powrocie z
          marketu smaruje sobie nim chlebek?
          Samochód raczej trudno przechowywać na policyjnych parkingach. Chyba lepiej juz
          go sprzedac, a pieniądze przeznaczyc na odszkodowanie lub na fundusz
          poszkodowanych. Sam przelicz ile $$ odzyskasz za samochód na licytacji. W
          przypadku nałożenia kary na sprawcę wypadku (lub poprostu jadącego pod wpływem)
          będzie on MUSIAŁ zapłacic określoną sumę. "Narzędzie zbrodni" może służyć
          drugiemu wlaścicielowi jako narzędzie pracy. Dlaczego ma płacić za głupotę
          innej osoby?
          • Gość: HASAN_SAS Re: WŁAŚNIE PRZECZYTAŁEM!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 21:18
            dowod jest niszczony lub moze byc sprzedany jesli tak orzeknie sad. jesli
            wejdzie to w zycie (konfiskowanie samochodow) to kazdy zastanowi sie nawet
            przed powachaniem kieliszka
            • janek_8 nie studiowałem prawa, ale IMHO: 19.02.05, 21:48
              nikt nie ma prawa zabrać mi MOJEJ części samochodu. Sąd conajwyżej mógłby
              nakazać wpłatę równowartości samochodu.
              Rozwiązanie tak czy inaczej do kitu - wtedy zróżnicowano by kary w zależności
              od wartości samochodu a nie od rodzaju przestępstwa.
              Zmuszenie do zastanowienia się przed powąchaniem kieliszka można uzyskać tylko
              przez konsekwentne karanie, najlepiej juz istniejącymi środkami.
              Pozdrawiam!
              • Gość: HASAN_SAS Re: nie studiowałem prawa, ale IMHO: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 09:54
                tez nie studiowalem prawa, ale mysle, ze jesli cos zostalo uzyte do popelnienia
                przestepstwa to sad musi nakazac konfiskate, a po sprawie pewnie rozpatruje
                dokladnie co z tym zrobic (przepadek na rzecz skarbu panstwa, zniszczenie czy
                tez ewentualny zwrot)
    • koza16 Re: WŁAŚNIE PRZECZYTAŁEM!!!!!!! 19.02.05, 18:53
      Ja sie w pelni zgadzam na konfiskate samochodu. Przeciez to narzedzie
      przestepstwa!
    • arek354 Re: WŁAŚNIE PRZECZYTAŁEM!!!!!!! 19.02.05, 20:35
      Gość portalu: dzidek napisał(a):

> Właśnie przeczytałem w "Słowie Polskim" że w 2004r.PIJANI KIEROWCY
      > SPOWODOWALI 354 WYPADKI [...]

Chyba zmienię numer przy nicku. Przy okazji moje zdanie na temat konfiskaty
      pojazdu. Nie ma to większego sensu, bo jego właściciel siedząc w pierdlu i tak
      nie będzie w tym czasie z niego korzystał.
    • Gość: Krzysztof 88 sposoby?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 00:19
      Wieloletnie więzienia: sposób dobry tylko, że miejsc by zabrakło. Kary
      finasowe: delikwent mówi że nic nie posiada. Zakaz prowadzenia pojazdów
      dozywotnie? i tak będzie jezdził. PIJESZ - NIE JEDZ I NIE MYSL, ZE NIE
      SPOWODUJESZ WYPADKU. A PO DRUGIE: ODPOWIEDZIALNOSC, ODPOWIEDZIALNOSC. tEGO
      BRAKUJE KIEROWCOM.
    • Gość: Krzysztof 88 Dzidek masz rację - usiłowanie morderstwa jest oki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 00:20
      • Gość: dzidek Re: Dzidek masz rację - usiłowanie morderstwa jes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 18:49
        Cieszy mnie zrozumienie tematu. Chociaż możemy sobie
        tylko "pogdybać",wprowadził bym jeszcze LECZENIE OFIAR WYPADKÓW NA KOSZT
        SPRAWCÓW !! No bo z jakiej racji, ja czy ktoś inny ma płacić za to, że kretyn
        siada za kierownicę po kielichu !!!
        • koza16 Re: Dzidek masz rację - usiłowanie morderstwa jes 20.02.05, 19:33
          dokladnie tak! ale nie tylko ofiar pijanych kierowcow, takze tych trzezwych
          sprawcow, a takze na koszt sprawcow pobic itp.
          • Gość: * Re: Dzidek masz rację - usiłowanie morderstwa jes IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.02.05, 19:44
            Chyba lekko przegalapowaliście, co do wypitych to mozna podyskutowac, a co do
            nieudacznikow, to ostatecznie płacą ubezpieczenie........
            Podoba mi się pomysł z konfiskatą samochodu......
            Ale jak go przeprowadzić jak większość posłów jeździ na 2 gazie patrz poseł SLD
            Bronisław Cieślik dsość że na 2 gazie to jeszcze pod prąd
            • koza16 Re: Dzidek masz rację - usiłowanie morderstwa jes 21.02.05, 23:34
              Wypici tez placa ubezpieczenie! To zaden argument
    • mgnac Dzidkowi pralkę skonfiskować.... 21.02.05, 08:36

Jeśli zaleje sąsiada...Dzidek z takimi absurdalnymi pomysłami o konfiskacie
      to w kosmos.
      Prawo własności to rzecz święta.
      A surowe karanie pijanych kierowców - tu absolutna zgoda.
      • Gość: ebo Re: Dzidkowi pralkę skonfiskować.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 09:11
        mgnac napisał:

>
        > Jeśli zaleje sąsiada...Dzidek z takimi absurdalnymi pomysłami o konfiskacie
        > to w kosmos.
        > Prawo własności to rzecz święta.
        > A surowe karanie pijanych kierowców - tu absolutna zgoda.

jeżeli dzidek użyje pralki w ten sposób, że rzuci nią w sąsiada to oczywiście
        należy mu ją odebrać. Takim samym narzędziem przestępczym jest samochód w
        rękach pijanego kierowcy. Może należałoby odbierać samochód do czasu aż
        delikwent przedstawi zaświadczenie o przebytym leczeniu odwykowym.
      • Gość: Pawel Re: Dzidkowi pralkę skonfiskować.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.02.05, 11:14
        A prawo do zycia to juz nie jest rzecz swieta? Wg tego rozumowania nie mozna
        odbierac zabojcom pistoletow, bo w koncu "prawo wlasnosci..." A jakbym sobie w
        domu zmajstrowal bombe i chcial wysadzic z pol Walbrzycha to co? Tez prawo
        wlasnosci dziala i nie mozna mi odebrac?
        Wg mnie:
        Samochod z pijanym za kierownica = narzedzie zbrodni - > konfiskowac.
      • Gość: * Jesteście na czasie..... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.02.05, 14:21
        Konfiskata auta za jazdę po pijanemu?
        PAP/Polsat, 21.02.2005, 10:31

Znacznego zwiększenia kar dla pijanych kierowców chcą posłowie z komisji
        infrastruktury. Ich projekt przewiduje odbieranie samochodów kierowcom, którzy
        zostali złapani podczas jazdy po alkoholu. Aby wykupić auto, kierowcy mieliby
        płacić karę w wysokości jednej setnej swoich rocznych dochodów. Projekt ma
        spore szanse na realizację.
        W samej tylko Warszawie w 2004 roku zatrzymano 7,5 tys. pijanych kierowców. W
        całym kraju - około 70 tysięcy.
        • Gość: dzidek Re: Jesteście na czasie..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:54
          Do * Projekt o karze w wysokości JEDNEJ SETNEJ ROCZNYCH DOCHODÓW (moim zdaniem -
          do "kitu")!!! Czy ktoś zadał sobie trud OBLICZENIA O JAKĄ KWOTĘ CHODZI????
          Np.dochód 36000 (trzydzieści sześć tysięcy) rocznie tj.3000zł\miesięcznie!!-
          grzywna wyniesie-CAŁE TRZYSTA SZEŚĆDZIESIĄT ZŁOTYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          KPINA ZE SPOŁECZEŃSTWA ?? CZY ŚWIADOME DZIAŁANIE WNIOSKODAWCÓW?? ZRESZTĄ NA
          JEDNO WYCHODZI-SZKODA SŁÓW!!
          • Gość: dzidek P.S.Tytuł winien brzmieć KPINA ZE SPOŁECZEŃSTWA - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:56
    • Gość: Gołota Re: WŁAŚNIE PRZECZYTAŁEM!!!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.02.05, 17:27
      Jestem za !! Zamykać pjanych kierowców i zabierać mienie !! Może niektórzy
      zaczną myśleć!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka