Dodaj do ulubionych

Nocne autobusy...

03.04.05, 01:57
Zastanawiam się czemu w tym pieprzonym (a tak umiłowanym) Wałbrzychu nie ma
nocnych autobusów. To chyba jakieś nieporozumienie! W innych miastach tych
rozmiarów takia komunikacja działa w najlepsze a u nas nawet ostatnie
autobusy w cyklu dziennym tak mają ułożone odjazdy z przystanków, że
wieczoram jadąc z jednego końca miasta na drugi (konieczność przesiadki)
okazuje się, że dojeżdżając na Grunwaldzki autobus odjechał 2 minuty
wcześniej ;) O ironio losu! o niedobry ZDiK-u!!! Przydał by się po prostu
taka linia z małym autobusikiem co godzinę. Nawet trasę można tak ustalić by
wszystkim dogodzić. Na przykład wyjazd z zajezdni na Białym Kamieniu, potem
na Sobięcin stamtąd na Podgórze, na placu Tuwima skręt na Nowe Miasto i dalej
Stary Zdrój, Piaskowa Góra, Szczawienko, Podzamcze, Szczawno Zdrój no i znów
Biały Kamień... lub odwrotnie. Tyle taksówek w nocy jeździ (widać
Wałbrzyszanie mają kasę ;p ). Czy na prawdę ZDiK czy DLA nie widzi w tym
interesu??? A Wy co o tym sądzicie???
Obserwuj wątek
    • Gość: UOP Re: Nocne autobusy... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.04.05, 10:06
      Zauważylem tez, ze w Walbrzychu nie ma nocnych tramwajow :(
    • koza16 Re: Nocne autobusy... 03.04.05, 10:44
      Ja sie w pelni z toba zgadzam! Mnie tez to denerwuje! Niechby jezdzil nawet co
      2 h ale zeby jezdzil! Przynajmniej w weekend. Mysle ze lobbowac powinni tez
      wlasciciele knajp. Tylko powinna ta linia zahaczac jeszcze o szczawno i
      rusinowa.
      • Gość: nowy Re: Nocne autobusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 13:41
        podobno nyskarze aby dostac zezwolenia zobowiazali sie ze beda w nocy jezdzic -
        zezwolenia dostali i sprawe olali, ale kto ma to egzekwowac skoro w dzien cuda
        sie w komunikacji dzieja i nikt nie reaguje ............... ech szkoda
        gadac......
    • Gość: dodgers Re: Nocne autobusy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 18:47
      nie wiem czy ktoś zauwazył ale metra też nie ma a torowiaska są(po kopalniach)
    • Gość: SiwY Re: Nocne autobusy... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 03.04.05, 19:53
      racja..przydalyby sie..przynajmniej ze 3 glownie linie chociaz co godzinke
      • Gość: Molin Re: Nocne autobusy... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.04.05, 10:36
        Pomilczmy trochę, wyciszmy się.
        • Gość: Siwy Re: Nocne autobusy... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 04.04.05, 16:21
          ja jestem bardzo spokojny
          • Gość: d Re: Nocne autobusy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 10:38
            najlepiej 2 , 5 i cos na piaskową.!!!
    • Gość: magda Re: Nocne autobusy... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 13.06.05, 12:27
      powinny byc, przynajmniej w sobote!
    • Gość: agan Re: Nocne autobusy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 14:47
      Od strony konsumenta jestem za takimi autobusami, ale patrzą na to od strony MZK to nie wiem czy to az tak sie opłaca.
      1, podczas nocnych jad jest o wiele wiecej zniszczeń autobusów
      2, któren kierowca będzie się użerał z bydłem,narażał swe zdrowie i życie za takie marne grosze?
      Żyjemy w chorym mieście
      • Gość: d Re: Nocne autobusy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:31
        masz racje, walbrzych to sama melina, a dodac podgorze i sobiecin to jeszcze
        bardziej.!!!.walbrzych to n ie wroclaw !!! a wogole ktory kierowca nie chcialby
        zarobic 200zł dodatkowo za godzinna jazde. teraz są takie czasy ze kazdy !!!
      • kot_aleksandra Re: Nocne autobusy... 14.06.05, 19:51
        W chorym mieście? W chorym państwie.

Poza tym Wałbrzych jest za małym miastem. Ilu pasazerów jechało by w nocnych
        autobusach? Jedna, dwie osoby? Byłoby to kompletnie nieopłacalne.
        • marzipan Re: Nocne autobusy... 15.06.05, 00:14
          Może niekoniecznie potrzebne byłyby takie autobusy całą noc, ale żeby tak
          chociaż były jeszcze ze dwa kursy D, czy 5 tak po 23. i po północy (po jednej
          brygadzie w zupełności by wystarczyło). Teraz jest taka sytuacja, że jak wracam
          ostatnim pociągiem do Wcha, to ostatnie D ucieka mi sprzed nosa 5 minut
          wcześniej (D jest 22:53, a pociąg przyjeżdża 22:45, ale kto jeździ ten wie, że
          z Wrocka punktualnie się nie da przyjechać w obecnym rozkładzie). Zostaje więc
          jedynie taxi.
          Ponadto powrót choćby z kina, od znajomych, czy z knajpy późniejszym wieczorem
          jest niemożliwy, bo ostatnie autobusy z centrum odjeżdżają przed 23.
          • Gość: Policjant Re: Nocne autobusy... IP: *.gnuconsulting.com 15.06.05, 00:26
            To nie chodz do knajpy. Zaozczedzisz zdtowie i pieniadze.
            • Gość: orzeu Re: Nocne autobusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:24
              Ja w knajpie ratuję zdrowie... psychiczne.
    • Gość: Justyna Re: Nocne autobusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:18
      Kiedyś jak funkcjonowały w Wałbrzychu kopalnie to były nocne autobusy bo
      górnicy jeździli na nocki do pracy. Po upadku kopalń przestali jeździć więc MZK
      uznało, że są nie opłacalne.
      • Gość: magda Re: Nocne autobusy... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 13.07.05, 10:03
        tylko, ze to jest komunikacja publiczna i priorytetem nie jest opłacalność
        ekonomiczna ale realna przydatnosc mieszkancom
    • Gość: James Re: Nocne autobusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:57
      To prawda ze ZDiK układa rozklady jazdy nawet nie uzgadniajc ich z MPK. Mam
      znajomego kierowce, ktory twierdzi ze te rozklady sa poprostu (cenzura)
      chore... Sam jak jade z rusinowa na gaj wieczorem to musze tak kombinowac zeby
      nie stac 40 min na niebezpiecznym grunwaldzikim. Poprosze "Pieknego" prezesa
      ZDiK u zeby sie na tym zastanowil i od wrzesnia wraz ze swoimi nierobami ulozyl
      nowe dopasowane do potrzeb mieszkancow rozklady jazdy...A co do nocnych
      autobusów to gorąco popieram ten pomysł... Napewno jezeli ZDiK sie popraiw
      wszyscy na tym skorzystaj!!! Pozdrawiam!
    • koza16 Re: Nocne autobusy... 13.07.05, 00:23
      No i tak jak w innym watku byla mowa. Wymagania do ZDiKu to wszyscy maja, ale
      tego ze przewoznicy okradaja ich z pasazerow to nikt nie zauwaza.
      Dodam ze ja tez jestem zwolennikiem powrotu nocnych autobusow!
      • Gość: d Re: Nocne autobusy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:50
        Podobno wałbrzych nie ma pieniędzy na uruchomienie nocnych autobusow, ale na
        nowy basen na bialym kamieniu maja. To są oszusci @@@!!!!
        • Gość: nocny marek Re: Nocne autobusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:14
          tak sobie mysle ze juz nigdy nie bedzie nocnych autobusow - komercyjnie nikt
          nie pojedzie poniewaz koszt biletu musialby wyniesc ok 10 PLN wiec taniej
          taksowka a zdik nie ma kasy. najsmieszniejsze jest to ze jedna z korporacji
          nyskarskich aby otrzymac zezwolenie zobowiazala sie do nocnych kursow - po
          otrzymaniu zezwolenia sprawe olali - tak wyglada egzekwowanie prawa w naszym
          miescie
          • Gość: James Re: Nocne autobusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:17
            A za to odpowiedzielny w-ce prez. Bartolik, któty bimba sobie z każdej sprawy...
          • Gość: karol Re: Nocne autobusy... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 13.07.05, 22:24
            Hahaha,dobre!A która to firma się rzekomo zobowiązała?Prywatne firmy przewozowe
            działaja w porozumieniu ze Zdikiem i działaja jak tzw:firmy podwykonawcze,więc
            jezeli Zdik nie zleca im jazd noca i nie konstruuje rozkładu jazdy to logiczne
            jest ,ze nikt sie tego nie podejmie.Chyba,że nielegalni.
            • Gość: oh karol Re: Nocne autobusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:29
              Gość portalu: karol napisał(a):

> Hahaha,dobre!A która to firma się rzekomo zobowiązała?Prywatne firmy
              przewozowe
              >
              > działaja w porozumieniu ze Zdikiem i działaja jak tzw:firmy
              podwykonawcze,więc
              > jezeli Zdik nie zleca im jazd noca i nie konstruuje rozkładu jazdy to
              logiczne
              > jest ,ze nikt sie tego nie podejmie.Chyba,że nielegalni.

to przewoznicy konstruuja rozklady jazdy nie zdik, zdik je jedynie zatwierdza
              lub nie - w zdiku pracuja dupki ktorzy tego nie egzekwoja
              • Gość: karol Re: Nocne autobusy... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 14.07.05, 22:16
                Dziwna strategia w takim razie by to byla-odjazd dwie minuty po autobusie...
            • koza16 Re: Nocne autobusy... 14.07.05, 10:43
              chyba slonce ci zaszkodzilo! A ktora to niby firma dziala jako podwykonawca
              ZDiKu???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka