Dodaj do ulubionych

Zostawić185!

IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 00:05
Jak się ostatnio wszyscy mieliśmy okazję dowiedzieć ZTM opublikował swój
kolejny projekt , który ma wychodzić naprzeciw wszystkim postulatom
mieszkańców Ursynowa.Niestety część z tych propozycji nie za bardzo wychodzi
naprzeciw.
Najbardziej zaskoczyła mnie propozycja dotycząca zmian tras linii:185 i
195 czego chyba nikt nie zgłaszał.
Nie było to w każdym razie wymienione wśród postulatów zgłoszonych przez
mieszkańców czy Urząd Dzielnicy na stronie ZTM.Nic dziwnego , bo linie te są
bardzo dobrze wykorzystywane przez pasażerów bez mała od samej pętli.
* Linia 185 przejeżdża koło bazarku przy Braci Wagów , do którego w ciągu
całego tygodnia a zwłaszcza w soboty i niedziele dojeżdża wielu mieszkańców i
to nie tylko z osiedli Imielin , Na skraju czy Stokłosy (Ursynów Północny i
Strzeleckiego),ale także jak się dowiedziałem ku mojemu zaskoczeniu również
innych dzielnic , między innymi Stegien i Sadyby.Liczba osób gromzdzących się
na przystanku Braci Wagów w soboty i niedziele jest tak duża ,że jak
przyjeżdża autobus , to szybko zapełnia się tak ,że o wolnym miejscu można
zapomnieć.Najśmieszniejsze jest to ,że często linie 185 i 503 jeżdżą parami
(no cóż , razem raźniej).
* Poza bazarkiem w tym rejonie ,z którego ZTM chce zabrać linię 185
znajduje się sporo bloków - Osiedle Wyżyny , Osiedle Imielin , Osiedle Na
Skraju , Osiedle Wolica.Mało tego , ostatnio w tym rejonie pobudowało sie
wiele nowych budynków , powstały nowe osiedla , między innymi
szesnastopiętrowy wieżowiec.
* W związku z tym ,że korzystam czasami z linii 185 miałem możliwość
dokładniejszemu przyjżeniu sie jej wykorzystaniu także w dni powszednie. Z
kilkunastu obserwacji dokonanych w szczycie popołudniowym obliczyłem , że
średnia liczba osób w autobusach linii 185 na Płaskowickiej pomiędzy
Stryjeńskich a Natolinem Północnym (po opuszczeniu przez autobus
przystanku "Stryjeńskich") wyniosła 10-12 osób.Raz widziałem na tym odcinku
ponad dwadziestu pasażerów.Zastanawiam się zatem ,że skoro ja o tym wiem , to
pewnie wie także o tym ZTM , dlaczego zatem ZTM chce zabrać stamtąd linię,
która "dobrze sobie radzi" , która kursuje na tej trasie od wielu już lat ,
do której zdążyli się już przyzwyczaić mieszkańcy ? Już widzę ten szok , to
zdenerwowanie mieszkańców , którzy jadąc sobie spokojnie do domu linią 185
skręcą z Dereniowej w zupełnie inną stronę...Zastanawiam się o co tu chodzi ,
komu ma służyć ta komunikacja ?
* Linia 195 z kolei jest również dobrze wykorzystana przez pasażerów.Na
Ursynowie Zachodnim czyli już "na starcie" autobusy wypełniają się niemal po
brzegi.Pytam zatem , po co wydłużać taką linię,która i tak ma już bardzo
długą trasę (dociera wszak aż do Huty)- żeby woziła powietrze? Na
Płaskowickiej jest już linia docierająca na Trakt Królewski , nie ma potrzeb
na drugą i to kursującą tak często, tak samo jak nie ma podstaw do zabierania
stamtąd linii 185!
* Pomysł wydłużenia linii 195 dziwi mnie także z tego powodu ,że takie
wydłużenie przy pozostawieniu częstotliwości 10 minut w szczycie pociąga za
sobą konieczność dodania jednej brygady szczytowej.Zastanawia mnie ,dlaczego
ZTM mając ponoć ograniczone środki wychodzi z takimi propozycjami?
Wiadomo ,że na Ursynowie możnaby taką brygadę znacznie lepiej spożytkować.
* Na przykład chcąc poprawić komunikację w rejonie ulic Pileckiego-
Płaskowickiej warto by moim skromnym zdaniem wydłużyć linię 416 od Centrum
Onkologii ulicami : Pileckiego-Płaskowickiej-NATOLIN PÓŁNOCNY.Nie potrzeba na
taką operację żadnej dodatkowej brygady ,częstotliwość wyniosłaby 16 minut w
szczycie.
Mam zatem nadzieję ,że uda się zablokować te pomysły ZTM , liczę na Wasze
poparcie.

Pozdrawiam Jacek.

Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Zostawić185! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 09:37
      Sorry, ale nie zgodzę się z Tobą. Proponowane przez ZTM zmiany polepszą
      znacznie dojazd do Geanta, gdzie jeżdzi najwięcej ludzi na zakupy. Po
      wybudowaniu nowego odcinka Płaskowickiej powstał najkrótszy dojazd do tego
      marketu, więc puszczenie tam 185 umozliwi mieszkańcom "środkowego" Ursynowa
      najszybszy dojazd. Z kolei 195 musi jechać do Natolina Płn, aby zwolinić
      miejsce dla 185 (najbliższa pętla). To jednak również pozwoli mieszkańcom
      Płaskowickiej szybko i często dojechac do Geanta, a także da bezposrednie
      połaczenie Ursynowa Płn. z popularnym bazarkiem przy Braci Wagów. A przecież
      503 jeżdzi po Ursynowie tak samo jak 185 więc dla klientów bazarku zupełnie
      wystarczy.
      • Gość: Jacek Re: Zostawić185! IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 11:14
        Gość portalu: Magda napisał(a):

> Sorry, ale nie zgodzę się z Tobą. Proponowane przez ZTM zmiany polepszą
        > znacznie dojazd do Geanta, gdzie jeżdzi najwięcej ludzi na zakupy. Po
        > wybudowaniu nowego odcinka Płaskowickiej powstał najkrótszy dojazd do tego
        > marketu, więc puszczenie tam 185 umozliwi mieszkańcom "środkowego" Ursynowa
        > najszybszy dojazd. Z kolei 195 musi jechać do Natolina Płn, aby zwolinić
        > miejsce dla 185 (najbliższa pętla). To jednak również pozwoli mieszkańcom
        > Płaskowickiej szybko i często dojechac do Geanta, a także da bezposrednie
        > połaczenie Ursynowa Płn. z popularnym bazarkiem przy Braci Wagów. A przecież
        > 503 jeżdzi po Ursynowie tak samo jak 185 więc dla klientów bazarku zupełnie
        > wystarczy.

Do Geant'a możnaby spokojnie skierować linię 165 z ulicy Pileckiego zamiast
        do Natolina Północnego.Ktobędzie bowiem jeżdził z Ursynowa na Służewiec
        Przemysłowy przez Poleczki i Fabrykę Domów -raczej mało kto.Tym bardziej z
        Natolina i to jeszcze przez Kiedacza.Dlatego , skoro linia 195 ma koniecznie
        jechać do Natolina Północnego ,to jej miejsce na Ursynowie Zachodnim powinna
        zająćlinia 165 lub jak w drugiej wersji proponuje ZTM linia 136 , która tak
        samo jak linia 185 przejeżdża przez "środkowy Ursynów" , częstotliwość zaś ma
        taką samą.Wtedy postulaty , które przedstawiłaś byłyby także spełnione , bez
        ruszania 185. Chciałem jeszcze dodać , że z linii 185 korzysta sporo
        mieszkańców wspomnianych przeze mnie osiedli ,którzy codziennie dojeżdżają do
        pracy na Stegny ,Sadybę, Czerniakowską.Nie można lekką ręką zabierać innym
        linii autobusowej ,która już tyle lat jeżdzi na tej trasie tylko po to ,aby
        poprawić komuśdojazd do sklepu. Z Imielina dojeżdża tam także bezpłatny
        autobus.Dodatkowo jak już napisałem mogłaby tam jeżdzić linia 165 lub 136 z
        Pileckiego.
    • tarantula01 Zostawić185! - chłodnym okiem 26.02.03, 10:02
      Gość portalu: Jacek napisał(a):

> * Linia 185 przejeżdża koło bazarku przy Braci Wagów , do którego w ciągu
      > całego tygodnia a zwłaszcza w soboty i niedziele dojeżdża wielu mieszkańców i
      > to nie tylko z osiedli Imielin , Na skraju czy Stokłosy (Ursynów Północny i
      > Strzeleckiego),ale także jak się dowiedziałem ku mojemu zaskoczeniu również
      > innych dzielnic , między innymi Stegien i Sadyby.Liczba osób gromzdzących się
      > na przystanku Braci Wagów w soboty i niedziele jest tak duża ,że jak
      > przyjeżdża autobus , to szybko zapełnia się tak ,że o wolnym miejscu można
      > zapomnieć.Najśmieszniejsze jest to ,że często linie 185 i 503 jeżdżą parami
      > (no cóż , razem raźniej).
      > * Poza bazarkiem w tym rejonie ,z którego ZTM chce zabrać linię 185
      > znajduje się sporo bloków - Osiedle Wyżyny , Osiedle Imielin , Osiedle Na
      > Skraju , Osiedle Wolica.Mało tego , ostatnio w tym rejonie pobudowało sie
      > wiele nowych budynków , powstały nowe osiedla , między innymi
      > szesnastopiętrowy wieżowiec.
      > * W związku z tym ,że korzystam czasami z linii 185 miałem możliwość
      > dokładniejszemu przyjżeniu sie jej wykorzystaniu także w dni powszednie. Z
      > kilkunastu obserwacji dokonanych w szczycie popołudniowym obliczyłem , że
      > średnia liczba osób w autobusach linii 185 na Płaskowickiej pomiędzy
      > Stryjeńskich a Natolinem Północnym (po opuszczeniu przez autobus
      > przystanku "Stryjeńskich") wyniosła 10-12 osób.Raz widziałem na tym odcinku
      > ponad dwadziestu pasażerów.Zastanawiam się zatem ,że skoro ja o tym wiem , to
      > pewnie wie także o tym ZTM , dlaczego zatem ZTM chce zabrać stamtąd linię,
      > która "dobrze sobie radzi" , która kursuje na tej trasie od wielu już lat ,
      > do której zdążyli się już przyzwyczaić mieszkańcy ? Już widzę ten szok , to
      > zdenerwowanie mieszkańców , którzy jadąc sobie spokojnie do domu linią 185
      > skręcą z Dereniowej w zupełnie inną stronę...Zastanawiam się o co tu chodzi ,
      > komu ma służyć ta komunikacja ?

Jeżeli jest takie wykorzystanie linii 185 we wspomnianych przez Ciebie
      okolicach, to nie dziwię się planom ZTMu. W końcu dla 10-12 osób w
      popołudniowym szczycie w autobusie mającym więcej miejsc siedzących to nie jest
      rewelacyjne wykorzystanie taboru. Toteż ten argument jest przeciw linii 185.
      Można się spierać, czy warto zmieniać trasę 185, czy też wystarczy tylko, aby
      była obsługiwana przez krótkie busy w DP przy jednoczesnym zmiejszeniu
      częstotliwości i przegubowe w DŚ. Ale ZTM rozstrzygnie.
      • Gość: Jacek Re: Zostawić185! - chłodnym okiem IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 11:35
        Zgodzę się z Tobą ,że 10-12 to byłoby mało dla linii 185,ale może na
        Stegnach ,czy na Czerniakowskiej , ale nie na ostatnim przystanku przed pętlą.
        Poza tym to 10 - 12 , to wartość średnia.Czasem bywało 8 a czasem 14-16
        osób.Raz sprawdzając "wyrywkowo" któregoś dnia widziałem tam ponad dwadzieścia
        osób. Nie mówiąc już o sobotach i niedzielach ,o których pisałem w poście ,
        kiedy to nie starcza miejcs siedzących.Zauważ także ,że na Ursynowie i nie
        tylko większość linii dojeżdża do ostatniego przystanku z zaledwie kilkoma
        osobami na pokładzie (wyjątek 195).To znacznie mniej niż wspomniane przeze mnie
        kilkanaście osób w 185.Najczęściej bowiem (czego zapomniałem dodać) widziałem w
        wozach linii 185 w popołudniowym szczycie 14 osób.
        • tarantula01 Re: Zostawić185! - chłodnym okiem 26.02.03, 12:00

> Zgodzę się z Tobą ,że 10-12 to byłoby mało dla linii 185,ale może na
          > Stegnach ,czy na Czerniakowskiej , ale nie na ostatnim przystanku przed pętlą.
          > Poza tym to 10 - 12 , to wartość średnia.Czasem bywało 8 a czasem 14-16
          > osób.Raz sprawdzając "wyrywkowo" któregoś dnia widziałem tam ponad
          dwadzieścia
          > osób. Nie mówiąc już o sobotach i niedzielach ,o których pisałem w poście ,
          > kiedy to nie starcza miejcs siedzących.Zauważ także ,że na Ursynowie i nie
          > tylko większość linii dojeżdża do ostatniego przystanku z zaledwie kilkoma
          > osobami na pokładzie (wyjątek 195).To znacznie mniej niż wspomniane przeze
          mnie
          >
          > kilkanaście osób w 185.Najczęściej bowiem (czego zapomniałem dodać) widziałem
          w
          >
          > wozach linii 185 w popołudniowym szczycie 14 osób.

Ta liczba pasażerów i tak będzie siedzieć - co to jest 14-16 osób w autobusie
          mieszczącycm 90-100 osób. Poza tym napisałem, że w weekendy mogłyby jeździć
          busy przegubowe, więc na pewno wszyscy by siedzieli. Ale jak dla wszystkich
          byłyby miejsca siedzące to nie ma sensu, aby jeździł tak duży autobus -
          wystarczy krótki Ikarus. Nigdzie nie jest napisane, że każdy pasażer musi
          siedzieć - to nie pośpieszny PKS.
          • pawciod Re: Zostawić185! - chłodnym okiem 26.02.03, 14:40
            Nie rozumiem dlaczego, Jacku, płaczesz za 185, jeżeli na Ursynowie jego trasa
            całkowicie pokrywa się z 503. A taka podmiana umożliwiłaby mieszańcom Imielina
            podjazd do Geanta, poprawiłaby komunikację w rejonie skrzyżowania
            Pileckiego/Płaskowickiej, dodała nową linię dla mieszkańców Natolina Płn.
            Poza tym pętla Ursynów Zach. jest dla 195 trochę za mała.
            I jeszcze jedna uwaga. 165 najbardziej oblegana (jeżeli tak to można nazwać)
            jest na odcinku Wyczółki-Ursynów Zach.
            • Gość: jacek Re: Zostawić185! - chłodnym okiem IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 15:38
              pawciod napisał:

> Nie rozumiem dlaczego, Jacku, płaczesz za 185, jeżeli na Ursynowie jego trasa
              > całkowicie pokrywa się z 503.

Owszem ,ale zauważ, że większość osób jeżdzi tą linią poza Ursynów.Na Stegny ,
              Sadybę ,Czerniakowską i Bartycką.

A taka podmiana umożliwiłaby mieszańcom Imielina
              > podjazd do Geanta,

Dlatego zaproponowałem ,aby skierować tam z Pileckiego linię 136 lub zgodnie z
              drugim wariantem linię 165 o podobnej częstotliwości.Zarówno 136 jak i
              proponowana 165 będą jeżdziły przez Imielin i to jej główną ulicą
              I.Gandhi.Chciałem Ci także przypomnieć ,że z Imielina można dojechać do Geant'a
              także bezpłatnym autobusem.Zgadzam się ,że taka linia 165 lub 136 docierałąby
              tam szybciej. Myślę także ,że byłoby lepiej gdyby była to linia 165 ,bo
              rzeczywiście na Ursynowie Zachodnim wsiada tam sporo osób,chcąc dojechać na
              Poleczki i Kłobudzką.Tym bardziej należy skierować tam linię 165 a nie 185.

poprawiłaby komunikację w rejonie skrzyżowania
              > Pileckiego/Płaskowickiej,

Linie 165 i 185,mam wrażenie, zdecydowanie wystarczą w tym
              rejonie.Proponowałem ,aby skierować tam linię 416 ,ale niestety nie udało się
              (choć na forum poparto ten pomysł).
              dodała nową linię dla mieszkańców Natolina Płn.
              Zgoda dla linii 195 na Natolinie Północnym , ale nie dla 165, bo będzie wozić
              powietrze.
              > Poza tym pętla Ursynów Zach. jest dla 195 trochę za mała.

165 zmieśći się bez problemu.

> I jeszcze jedna uwaga. 165 najbardziej oblegana (jeżeli tak to można nazwać)
              > jest na odcinku Wyczółki-Ursynów Zach.

Dlatego jej miejsce jest na Ursynowie Zachodnim.
              Poza tym jak wiadomo linia 165 nie należy do najlepiej wykorzystanych przez
              pasażerów i taką linią najprawdopodobniej pozostanie .Dlatego też właściwym
              byłoby ,aby skierowana była do Geant'a w celu jej uatrakcyjnienia.
              • magam1 Re: Zostawić185! - chłodnym okiem 27.02.03, 13:17
                Jacku, jeśli masz wątpliwości, przez kogo będą wykorzystane autobusy na
                zmienionych trasach, to udaj się proszę na spacer w okolice Geanta (bo z
                dojazdem możesz mieć niejaki problem). Chyba mało kto zdaje sobie sprawę z
                tego, że tam znajduje się nie tylko hipermarket, ale i całkiem spore osiedle
                mieszkaniowe. W dodatku powstają ciagle nowe bloki. A komunikacja jest marna.
                Do metra daleko, brak z nim bezpośredniego połączenia, a 195 trudno nazwać
                linią dowożącą. O autobusie Geanta nawet nie warto wspominać. Z Natolinem łączy
                nas tylko autobus widmo - 165. Do bazarku, Jacku, nieraz wygodniej iść na
                piechotę, choć jest to kawał drogi, a przecież nie bazarek jest najważniejszy,
                bo dalej jest Urząd Dzielnicy. A ty podnosisz larum, bo zabierają ci jedną
                linię, bez której z powodzeniem możesz się obejść. Ursynów nie kończy się na
                twoim osiedlu.
                Pozdrawiam
                • Gość: Jacek Re: Zostawić185! IP: *.acn.waw.pl 27.02.03, 22:47

Przeczytaj moją ostatnią wypowiedż w tym wątku. Piszę w niej ,że linia 195
                  rzeczywiśćie powinna być przedłużona do Natolina Północnego ,dzięki czemu
                  mieszkańcy Ursynowa Zachodniego dostaną częste połączenie z Natolinem
                  Północnym, okolicami ulicy Płaskowickiej ,wspomnianym przez Ciebie bazarkiem
                  czy też Urzęem Dzielnicy. To po pierwsze .Po drugie nie napisałem ,że na
                  Ursynowie Zachodnim nie ma potzeby wprowadzania nowych linii.Są takie potzeby ,
                  jest tam poza Geant'em wiele innych sklepów ,osiedla
                  mieszkaniowe ,nieopodal "Zielony Ursynów". ZTM planuje ponadto skierować w ten
                  rejon (czego wcale nie kwestionowałem) także linię 165 , która będzie kursowała
                  nie co 40 ,lecz co 15 minut i to do Metra Wilanowska czyli dalej niż obecnie.
                  Linia 165 jadąc w przeciwnym kierunku docierać będzie na "Środkowy Ursynów" a
                  także do stacji Metro-Imielin i na Cynamonową w kierunku Natolina Północnego.
                  Mało tego .Nie zaproponowałem pozostawienia linii 185 na obecnej trasie nie
                  proponując nić w zamian jak sugerujesz.Napisałem , żę zamiast linii 185
                  możnaby skierować z Pileckiego ulicą Płaskowickiej na Ursynów Zachodni linie
                  136 lub wspomniane 165 kursujących z podobną częstotliwością co 185. W zwiążku
                  z tym ,żelinia 165 i tak będzie przejeżdżać przez ten rejon właściwszym byłoby
                  gdyby swoją trasęna Ursynowie Zachodnim kończyła linia 136 ,która równie szybko
                  dowiezie okolicznych mieszkańców do stacji Metro-Imielin co 185 , czy do SGGW.
                  Zatem wydłużenie 195 do Natolina co 10 minut w szczycie, nowe 165 co 15 minut
                  i136 także co 15 minut to chyba poprawienie komunikacji a nie pogorszenie
                  prawda? Co do linii 185 to wybacz, ale ta linia jest jużzajęta i korzystają z
                  niej inni mieszkańcy nie tylko z mojego osiedla , ale także z ulic
                  Wasilkowskiego , Szczuki , Polaka,Meander ,Na Uboczu,Kulczyńskiego. Do pętli
                  dochodzą też mieszkańcy ulic Mandarynki , Migdałowej i Lanciego.Mimo to zabrano
                  stamtąd ostatnio linie: 193 , 401 z Płaskowickiej , a teraz ZTM planuje wycofać
                  stamtąd atrakcyjną linię 505.Trudno , sam kiedyśpisałem ,że linia 505 powinna
                  wrócić na Kabaty. Ty chcesz zabraćnam teraz kolejną atrakcyjną linię 185.
                  Dziękujemy za takie rozwiązanie.
                  • magam1 Re: Zostawić185! 28.02.03, 12:03
                    Małe sprostowanie: ja nic nie chcę ci zabierać, to ZTM ;)

Miałeś wątpliwości, komu zmiany mają służyć, więc starałam się to wytłumaczyć.
                    Twoje propozycje zmian mogą mi się podobać lub nie (przyznam się, że nieco się
                    w nich pogubiłam i już nie wiem czym i dokąd mogłabym dojechać). Problem w tym,
                    że bardziej jestem zainteresowana propozycjami ZTM, bo to raczej one zostaną
                    wprowadzone w życie...
                    Patrzę sobie na schemat nowych tras na stronie ZTM i co widzę? Denerwujesz się,
                    bo na dwa (krótkie) przystanki przed dotychczasową pętlą 185 skręci w prawo
                    zamiast w lewo. Litości! Przecież możesz do niego podjechać 503,które jeździ
                    często albo czymkolwiek innym, nawet metrem i się przesiąść. Nie wiem jak długo
                    mieszkasz w tym rejonie, ale ja mieszkałam przy przystanku na Stryjeńskich 20
                    lat. Pamiętam czasy kiedy nie jeżdziło tam nic. Potem pojawiły się rozmaite
                    autobusy, niektórym zmieniono trasy, bo Ursynów się powiększał. Niektóre linie
                    zabrano i teraz obsługują inne rejony. Nie wiem, jak się pozbierałam po tylu
                    szokach;)Zabrano ci nie tylko to co wymieniłeś, bo kiedyś tam jeździło i 504 i
                    136 i 505 i parę innych linii. Wszystkie od Stryjeńskich prościutko do pętli.A
                    ja do tej pory utrzymuję, że i tak połączenia w tych okolicach są b. dobre.

Na marginesie: dla mieszkańców ulic Szczuki i Wasilkowskiego nic się nie zmieni.

Pozdrawiam
                    Ps. Nie szalej tak ze 136, zmiany zarówno twoje, jak i ZTM nie wszytkim mogą
                    się spodobać. W końcu ta linia też jest już zajęta:)
                    • pawciod Re: Zostawić185! 28.02.03, 17:15
                      Czytając ten wątek zdąrzyłem się już dwa razy zgubić i dwa razy odnaleźć.
                      Chyba do przyjęcia dla wszystkich jest propozycja, aby miejsce na Ursynowie
                      Zach. po 195 zajęło 136. Czasy przejazdów by się nie zmieniły, a i wszystkie
                      poruszone problemy (dojazdy tu i tam) byłyby utrzymane.
              • Gość: Stegniak Re: Zostawić185! - chłodnym okiem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 10:21
                Gość portalu: jacek napisał(a):

>
                > Owszem ,ale zauważ, że większość osób jeżdzi tą linią poza Ursynów.Na
                Stegny , Sadybę ,Czerniakowską i Bartycką.
                Tak samo z Sadyby, Stegien (wzdłuż Bonifacego) ludzie chcieliby dojechać do
                GEANTA.... a wy chcecie aby tam było tylko 165 i 195, które z Bonifacego i
                całej Wisłostrady nie jeżdżą,

Pamiętaj Jacku, że autobusy nie wymyślono TYLKO dla Twego Ursynowa (tj, tej
                jego części w któej mieszkasz) ale dla innych też. Kiedy uruchomiono w połowie
                lat 70tych XXw, linię 185 - miała być ona EXPRESEM ze Stegien przez Sadybę,
                Czerniaków - Wisłostradę na Żoliborz. I co- ja mam płakać, że mi linię
                wydłużyli , i że teraz od Ursynowa nadjeżdża zapchana?
                Nie, bo tak inni chcą z nie korzystać, jak i mieszkańcy Stegien, Sadyby czy
                Czerniakowa chcą się dostać na Ursynów (np. w okolice GEANTA)

Pozdr.

• Gość: Jacek Re: Zostawić185! - chłodnym okiem IP: *.acn.waw.pl 28.02.03, 11:38
                  Gość portalu: Stegniak napisał(a):

> Gość portalu: jacek napisał(a):
                  >
                  > >
                  > > Owszem ,ale zauważ, że większość osób jeżdzi tą linią poza Ursynów.Na
                  > Stegny , Sadybę ,Czerniakowską i Bartycką.

>
                  > Pamiętaj Jacku, że autobusy nie wymyślono TYLKO dla Twego Ursynowa (tj, tej
                  > jego części w któej mieszkasz) ale dla innych też. Kiedy uruchomiono w
                  połowie
                  > lat 70tych XXw, linię 185 - miała być ona EXPRESEM ze Stegien przez Sadybę,
                  > Czerniaków - Wisłostradę na Żoliborz. I co- ja mam płakać, że mi linię
                  > wydłużyli , i że teraz od Ursynowa nadjeżdża zapchana?
                  > Nie, bo tak inni chcą z nie korzystać, jak i mieszkańcy Stegien, Sadyby czy
                  > Czerniakowa chcą się dostać na Ursynów (np. w okolice GEANTA)
                  >
                  > Pozdr.
                  >

Trudno płakać z powodu wydłużenia linii . Inaczej sprawa wygląda gdy chce się
                  ją komuś zabrać.Można wydłużyć linię 185 gdziekolwiek ,ale z Natolina
                  Północnego jeśli są na to środki. Ciekaw jestem jak byś zareagował gdyby ZTM
                  chciał zabrać ze Stegien 501 i skierować ją na przykład do Wilanowa a
                  protestującymieszkańcy Stegien słuchaliby złośliwych komentarzy w stylu " Świat
                  nie kończy się na Twoim osiedlu". Nikt nie chce zabieraćlinii 185 ze Stegien
                  ani z Sadyby.
                  • Gość: Stegniak Re: Zostawić185! - chłodnym okiem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 08:30

>
                    > Trudno płakać z powodu wydłużenia linii . Inaczej sprawa wygląda gdy chce
                    się
                    > ją komuś zabrać.Można wydłużyć linię 185 gdziekolwiek ,ale z Natolina
                    > Północnego jeśli są na to środki. Ciekaw jestem jak byś zareagował gdyby ZTM
                    > chciał zabrać ze Stegien 501 i skierować ją na przykład do Wilanowa a
                    > protestującymieszkańcy Stegien słuchaliby złośliwych komentarzy w stylu "
                    Świat
                    >
                    > nie kończy się na Twoim osiedlu". Nikt nie chce zabieraćlinii 185 ze Stegien
                    > ani z Sadyby.

Jacku - zabrano nam 116 do Wilanowa! Zabrano 177 zmieniając (w połączeniu z
                    403) na 513, która z mojego Św.Bonifacego/Sobieskiego nie jeżdzi. Zabrano 119.
                    Itp, itd.
                    A 185 zamiast skręcać w lewo do obecnej pętli za KEN, będzie skręcać w prawo.
                    To tylko jeden przystanek!
                    Ale można inaczej: Z Gandi w lewo w KEN, w prawo Płąskowieckiej 0 i prosto do
                    Geanta! W końcu na odcinku KEN skorzystali by i ci z Dereniowej i ci z
                    Cynamonowej (a więc "krakowskim targiem). A i przybliżyłoby to dojazd do
                    bazarku w dołku!
                    PS. Osobiście znam mnóstwo chętnych na dojazd 185 do centrum handlowego koło
                    GEANTA

Pozdr.,
    • Gość: ZOMO Re: Zostawić185! IP: *.acn.pl / 10.64.8.* 11.03.03, 21:08
      Zgadzam sie z toba w calosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka