Dodaj do ulubionych

Lubiński na prezydenta

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:42
Nie twierdzę, że jest idealnym kandydatem do pełnienia tej funkcji. Na pweno
ma jednak w sobie więcej samokrytycyzmu i ambicji ( nie koniecznie
politycznych) niż obecnie święcie nam panujący. Jedyny, który jest w stanie
powalczyć z Piotrem K. a jednocześnie zablokować zapędy rodziny Rosiaków do
objęcia głównych stanowisk w mieście i powiecie. Alina prezydentem - Longin
starostą- to pomysł na życie, który w Wałbrzychu można spróbować kupić.
Lubiński jest w stanie temu zapobiec, więc może warto rozpatrzeć taką opcję w
akcie głosowania?
Obserwuj wątek
    • Gość: *** Re: Lubiński na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:12
      Widze ze znasz sie na polityce jak ja na matematyce... Jaka Alina jak juz to
      Alicja Rosiak! Zastanow sie nim cos napiszesz...
    • Gość: obserwator Re: Lubiński na prezydenta IP: 80.51.231.* 05.01.06, 09:59
      Lubinski na prezydenta ... jednak najlepsza kandydatura w tym mieście. Bo
      zobaczcie sami: Kruczkowski, który dziur nawet nie umie łatać, Bartolik, który
      nie ma odwagi na wystartowanie, Pankanin, która ma samych wrogów i małżeństwo
      Rosiaków, gdzie ewentualny podział łupół pomiedzy ratusz i starostwo nie byłoby
      najlepszym rozwiazaniem dla regionu. Lubiński ... pomysle o nim przy urnie.
      • Gość: kasia Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.01.06, 10:14
        Fajnie zabrzmiała ta urna- raz blisko uryny a dwa zaduma na urną wskazana

• Gość: * Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.01.06, 13:02
          Gość portalu: kasia napisał(a):

> Fajnie zabrzmiała ta urna- raz blisko uryny a dwa zaduma na urną wskazana
          >

Brawo Kasia....precz z komuną, już Wałbrzych miał Kuźniara i Dyducha -----sSTARCZY
          • Gość: fidel Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.01.06, 11:04
            Dr Lubiński lepiej by zrobił gdyby leczył pacjentów
          • Gość: rooski Re: Lubiński na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 14:43
            starczy to jest uwiąd...
            a poza tym Religa też lekarz. Niestety tu liczy się kasa...
            • Gość: Doktor Re: Lubiński na prezydenta IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.01.06, 22:34
              Pankanin niech z nim współpracuje, bo Ona i jej działania przysporzą klientów
              doktorowi -zwłaszcza psychicznych!
              • Gość: dzidek Re: Lubiński na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 17:16
                Lubiński miał szansę 4 lata temu,ale za miejsce w Senacie oddał "pałeczkę"
                Kuźniarowi. Teraz szuka "przytuliska"???
                • Gość: leonsjo Re: Lubiński na prezydenta IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 09.01.06, 19:30
                  Bzdry pleciesz dzidek. Każdy kto choc troszkę interesuje się lokalna polityka
                  wie, że Lubińskiego nie dopuscił do kandydowanie Dyduch. W oczach Czerwonego
                  Marka Kuźniar był lepszym kandydatem. Zwycięstwo Lubińskiego w wyborach
                  uzupełniających do Senatu to późniejsze czasy.
                  • Gość: k2 Re: Lubiński na prezydenta IP: 81.168.209.* 09.01.06, 21:17
                    Lubiński był we władzach SLD kiedy w Wałbrzychu były największe afery, kiedy
                    SLD zaczęło mieć problemy uciekł jak szczur bo wydawało się mu że SDPL osiąknie
                    sukces. Dziś łasi się jak kot i prosi o łaskę i poparcie SLD bo wie że nie ma
                    żadnego zaplecza. Narazie nic, ale to nic nie zrobił co było by ważne, a jest
                    po prostu mierny i płynie na dobrej opinii ojca.
                  • Gość: dzidek Re: Lubiński na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:11
                    Do "leonsja".To nie są bzdury."Doły" SLD jako swojego kandydata na prezydenta
                    wybrały Lubińskiego. Istotnie,Dyduch naciskał żeby Lubiński "odpuścił",ale
                    dopiero oferta "senatorskiego stołka" podziałała.Lubiński miał oparcie we
                    wszystkich kołach i bez Jego zgody kandydatura Kuźniara nie wchodziła w
                    rachubę.
                    • Gość: piszpantu Re: Lubiński na prezydenta IP: 5.5R* / *.iad.untd.com 09.01.06, 23:31
                      precz z czerwonymi.lekarz niech leczy,urzednik niech urzeduje.sa ludzie
                      szkoleni na stanowiska a nie z przypadku i nie dla kasy.
    • Gość: Autor Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.01.06, 23:30
      Dyduch nakazał, że na prezydenta kandydować będzie Kuźniar. Tuż po tym odbyły
      się wybory uzupełniające do Senatu.
      • mgnac Re: Lubiński na prezydenta 10.01.06, 11:59
        Lubiński i ludzie z SLD po prostu ulegli "magicznej" sile Dyducha, tak
        naprawdę mnóstwo z nich coś mu - Dyduchowi - zawdzięczało, inni bali się
        go - nie wiedzieć czemu.
        A Lubiński - no cóż - do Senatu kandydował ,bo był najlepszym kandydatem
        wówczas.W jakimś sensie była to też rekompensata tzw. aktywu za niedopuszczenie
        go do wyborów na prezydenta.
        A tak w ogóle,to niech sam M. Lubiński się wypowie.
        Czy ktoś ma aby pewnność,że on chce teraz kandydować ?
        Pozdrawiam
    • Gość: tacha co do Lubińskiego - IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.01.06, 20:10
      jest kandydatem mało merytorycznym, nie potrafi argumentowac swoich wypowiedzi
      tylko wyglada to za zasadzie: jest zle bo ja nie rzadze. Ma praktyke w
      samorzadzie ale na to zeby moc tak plytko sie wypowiadac na temat
      budzetu......to byl skandal. Niby taki inteligentny a nie potrafił przytoczyc
      argumentow czemu budzet Wałbrzycha na 2006 ma byz zły.
    • Gość: usa Re: Lubiński na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:00
      Masz rację k2, Lubiński to miernota a jego populizm jest już większy niż
      leppera, aż dziw ży ktoś tak "mały" może być lekarzem.
      • Gość: r-a-n Re: Lubiński na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 02:41
        Jak słyszę taki slogan o panu Lubińskim to od razu przypominam sobie taki napis
        na garażach koło pętli na Podzamczu o skręcie i prezydencie Wałęsie. Nie smiem
        go jednak przytaczać na tym forum... Generalnie pan Lubiński nie nadaje się na
        to stanowisko i nie poświęca siędla ludzi tak jak pani Alicja Rosiak. Jeśli ona
        będzie kandydowała oddam głos na nią. Wolę by to ona rządziła w gminie niż
        jakiś postkomunista... zagłosowałbym na nią nawet gdyby pan Longin był
        starostą. Pan Lubiński działa pozornie, pani Alicja po prostu działa (i to
        dobrze).

-------------------

Białe jest białe a czerwone jest wredne!
        • Gość: piszpantu Re: Lubiński na prezydenta IP: 5.5R* / *.iad.untd.com 12.01.06, 05:37
          a mieszkanie ma zaplacone czy tonie w dlugach
        • Gość: az glupio Re: Lubiński na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 07:26
          Co za pala wypisuje takie bzdury? Lubinski postkomunista????? We lbach wam sie
          porabalo. Facet ma jakies 40 lat, wiec w 1980 mial 15 moze 17. A kiedy Gierek
          wolal: "Pomozecie" to mial 5 lub 7. Porabani jestescie, skoro kazdego o
          lewicowych pogladach nazywacie postkomunistami. Z tego wynika, ze prawicowcy to
          posttargowica:))))))))))))))))
    • Gość: obserwator Re: Lubiński na prezydenta IP: 80.51.231.* 16.01.06, 11:09
      .. jest problem na forum.... ludzie, którzy wypisują, że Lubiński nie walczy na
      argumenty, sami stosują tanie slogany typu: poskomunista. Szkoda, że wyzwiska i
      brak osobistej kultury to tutaj norma. Ale wracając do meritum, Lubiński jest
      najlepszym kandydatem lewicy na prezydenta tego miasta czy komus się to podoba,
      czy też nie. A dlaczego ? Jest młody, wykształcony, potrafi się wypowiadać i
      merytorycznie i populistycznie. Ma doświadczenie samorządowe i parlamentarne. A
      kim był obecny prezydent miasta zanim nim został ? Pytajcie w PEC S.A.
    • Gość: a tak sobie Re: Lubiński na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 10:31
      Jest chyba jeszcze coś. Lubińskiemu udaje się skupiać wokół siebie młodych
      ludzi, tych niespaczonych ideologią. Kilku lub kilkunastu takich którym się
      jeszcze chce. Nie wiem czy ci młodzi będą mieli po ewentulanej wygranej realny
      wpływ na decyzję i ilu "starych" będzie się chciało doczepić do tej karawany,
      ale jak mam wybierać to wolę 5 młodych i wykształconych z zapałem niż 20 byłych
      styropianów zacietrzewionych na różne kolory i z braku lepszych zajęć
      zajmujących się ciągłym spiskowaniem, teczkami, dokumentami. A czas leci
      • Gość: oszolomiony Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.06, 20:05
        O ktorych mlodych mowisz ?? Duchem czy cialem ??
        • Gość: walden Re: Lubiński na prezydenta IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 21.01.06, 14:00
          Pan Mirek jest obecnie rzeczywiście najlepszym kandydatem Ale sam przecież nie
          będzie rządził Wałbrzyszem Kto miałby go wspierać w kierowaniu miastem?
          Partyjny Beton Dyszkiewicz i Kuźniar czy też karierowicz Jaruś Klonowski, który
          dopiero co lizał zadek Marka Dyducha?
          • Gość: a tak sobie Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.01.06, 13:21
            Myślę, że to faktycznie może być największy problem Lubińskiego. Nie wierzę, w
            to że beton lewicowy będzie chciał odpuścić, ale chyba właśnie na tym bedzie
            polegała ewentualna siła Lubińskiego. Jeśli da mu się oprzeć w trakcie kampanii
            wyborczej zakusom "betonu" to jest wielce prawdopodobne że oprze się także w
            trakcie ewentualnych rządów w mieście. Wygrywając bierze na siebie całkowitą
            odpowiedzialność za sprawowanie ładzy prezydenckiej. Jeśli dobierze sobie ludzi
            tak jak Kruczkowski to ich porażki będą obciążały jego konto - patrz Bukina,
            Pankanin. Myślę że Lubiński zdaje sobie z tego sprawę. Może w trakcie kampanii
            ujawni swój "gabinet cieni". Chociaż z drugiej strony wybieramy prezydenta a
            nie jego współpracowników, bo odpowiedzialność spoczywa na prezydencie. Jak
            Kruczkowski nie jest w stanie poraddzić sobie z Pankanin, to znaczy że ma
            problem on a nie Pankanin. Jak Lubiński nie bedzie w stanie poradzić sobie z
            prezykładowo z Klonowskim, to sytuaja będzie analogiczna. Myślę, że Lubiński
            zdaje sobie sprawę z tego, że drugi raz po ewentualnej kompromitacji szansy na
            kandydowanie nie otrzyma. Warto też żeby w końcu ktoś zajął się miastem i jego
            nawet powolnym ale rozwojem, a nie ukłdankami personalnymi. Będzie trudny
            wybór, ale włąśnie dlatego trzeba rozpatrzyć wszyskie za i przeciw, a nie
            patrzeć tylko przez pryzmat kolorów
            • Gość: Sobięciniak Re: Lubiński na prezydenta IP: 195.117.40.* 23.01.06, 10:45
              Walden masz rację z tym Klonowskim. Pamiętam jak koleś afiszował się na
              plakatach z Lesiem Millerem i Kwasem, a teraz co nagle zapałał miłością do
              Mareczka Borowskiego i Lubińskiego. Cholera, a może on lubi chłopców :-)
              • Gość: kasia Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.01.06, 10:41
                klonowski to nieporozumienie- ciągnie się jak smród po gaciach od urzędu
                wojewódzkiego- oczywiście jak komuna rządzi- potem urząd miejski- oczywiście
                jak komuna rządzi- potem starostwo- bo tam komuna rzadzi a to tak wysokiej
                klasy specjalista, że nie znajdzie sobie nigdzie pracy tam gdzie nie ma komuny
                we władzach. Krąg możliwości Pana Klonowskiego się zawęża. Ciekawe gdzie po
                wyborach wyladuje. Ciekawi mnie jakie jest jego wykształcenie?
                • Gość: jimi Re: SDPL to nie tylko Klonowski IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 27.01.06, 11:57
                  Zaczynam się martwić bo z wpisów wynika że SDPL w Wałbrzychu to tylko Klonowski.
                  Nie ma innych?żadnych młodych wykształconych? Dzis próbowałem wejśc na ich
                  stronkę i posprawdzać ale cos nie działa. Może komuś sie uda?
                  www.sdpl.walbrzych.pl Pozdrawiam
                • Gość: hehe Re: Lubiński na prezydenta IP: 80.51.231.* 30.01.06, 10:16
                  droga Kasiu :) Jeśli interesuje Cię moja osoba, zadzwoń - nr tel znajdziesz w
                  każdej książce :) No, chyba, że odwagi Ci wystarcza jedynie na takie pisanie
                  jak tu, na forum, anonimowo i na Twym niskim poziomie. Pozdrawiam serdecznie i
                  życzę - mimo wszystko, fajnego dnia.
                  • Gość: Robert Re: Lubiński na prezydenta IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 12.02.06, 21:41
                    Nie no ten Klonowski popadł już w samozachwyt (Kasiu moje namiary znajdziesz w
                    każdej książce). Mam w takim razie pytanie: kucharskiej i tej od historii też?
            • Gość: nie martw się Re: Lubiński na prezydenta IP: 80.51.231.* 23.01.06, 11:31
              Martwisz się o Lubińskiego i jego współpracowników ? Nie martw się. Zacznij
              martwić się o siebie i zamiast obrzucać błotem zrób coś dla siebie i dla
              innych. Weż sie do roboty !! Może będziesz lepszy od np. Klonowskiego i
              Lubiński weżmie Ciebie na najbliższego współpracownika. Kto wie, może kariera
              przed Tobą? Życzę powodzenia.
              • Gość: parmalat Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.01.06, 11:17
                Pewnie ty sie nie martwisz, bo skoro piszesz "o martwieniu sie o siebie" to
                chyba nie bardzo zrozumiales, po co obejmuje sie stanowisko prezydenta.

Powinno sie to robic z mysla o mieszkancach, a nie o sobie i swoich
                przydupasach. Bo w tej kategorii widze "dla siebie i innych".

Niestety ten problem dotyczy chyba wiekszosci kandydatow, a z pewnoscia
                wszystkich "wspolpracownikow", liczacych na ochlapy.
    • Gość: Polanin Re: Pytanie jest inne.... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 30.01.06, 10:41
      Pytanie nie w tym czy Mirosław Lubiński będzie prezydentem bo o tym zadecydują
      wyborcy tylko jakimi ludżmi chce się otoczyć.Efektywnośc rządzenia zależy od
      zespołu współpracowników. Kim będą wiceprezydecni, kto będzie sekretarzem? Bo
      widzicie Kruczkowski może i nie jest zły ale wybór jego współpracownikow może
      Go kosztować prezydenturę. Może warto sie pokusić o jakieś typowania?? Jesli
      wygra podkreslam " jeśli" to za zajżymy sobie do tego wpostu i zobaczymy kto
      wytypował trafnie. Pozdrawiam
      • Gość: pomidor Re: Pytanie jest inne.... IP: 62.87.161.* 30.01.06, 14:59
        Patrząc na ludzi z otoczenia Lubińskiego ciężko jest prorokować kto zajmie
        najważniejsze stanowiska w mieście. Wszystko zależy od wyniku wyborów, od
        koalicji i wzajemnego popracia kandydatów. No ale spróbuje pobawić się w
        typowanie

Prezydent - M. Lubiński
        Vice 1- K. Ukrzewska
        Vice 2 - D. Lenda lub D. Marosz
        Vice 3 -i tu nie wiem, ale mam nadzieje że nie A. Rosiak
        Sekretarz Miasta - J. Klonowski?? nie to chyba nie możliwe
        • Gość: zgryz Re: Pytanie jest inne.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.02.06, 13:29
          Ja bym tu nominował
          Prezydent M Lubiński
          Vice - Ukrzewska
          Vice - Ktoś z SLD
          Vice - Ktoś ze związków zawodowych OPZZ
          Sekretarza nie będzie
          • Gość: Gość Re: Pytanie jest inne.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:57
            Rosiak idzie w odstawkę.On na pewno nie.
        • Gość: "na wspolnej":) Re: Pytanie jest inne.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:13
          Zeby zdobyc wladze, trzeba miec sile. Zeby miec sile, trzeba wejsc w uklady.
          Jesli Lubinski wygra, po skladzie wiceprezydentow dowiemy sie z kim wszedl w te
          uklady. Ciekawe, czy sprobuje siegnac poza lewice, bo slyszalem, ze otwiera sie
          na "wszystkich, ktorzy maja pomysly na miasto". A w druga strone - tez
          interesujace, czy potrafi "zabanowac" swoich pseudo-sprzymierzencow, jak chocby
          Turlinski, ktory na kazdym kroku obrabia mu d.......?:)))))))))
    • alicyjka11 Re: Lubiński na prezydenta 09.02.06, 20:52
      Popieram kandydaturę Pana Lubińskiego.To jedyny poważny kandydat na stanowisko
      prezydenta w naszym mieście.Właściwy człowiek na właściwym miejscu.
      • Gość: mlody Re: Lubiński na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 07:02
        Jesli Lubinski potrafi zorganizowac to miasto tak, zebym nie musial stad
        uciekac i szukac pracy wszedzie, ale nie tutaj, to ja go tez popieram. Poki co,
        mam wrazenie, ze za Kuzniara i Kruczkowskiego szanse na prace mieli i maja
        jedynie ci, ktorzy z wazelina przychodza do prezydenta. Ja wazeliny nie uzywam.
        • Gość: Fanka_Lubinskiego Re: Lubiński na prezydenta IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 12.02.06, 21:46
          MIREK UZDROWI NASZE MIASTO. W PRZECIWIEŃSTWIE DO GRZYMAJŁY, SĘDZIAKA, BUKOWCA,
          KUŹNIARA I KRUCZKOWSKIEGO ZNA SIĘ NA LECZENIU.
          • Gość: ela Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.02.06, 20:14
            Cudotwórca, uzdrowiciel-słowem iluzjonista i wizjoner, pewnie nie wytrzyma próby
            wody i niechybnie trafi na stos.
            Na cud liczyli też niedawno skazani członkowie SLD,ale niebiosa wam towrzysze
            nieprzychylne.
    • Gość: ala Re: Lubiński na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 14:02
      Tak sobie myślę, że dopóki decyzje wyborcze będą podejmowały takie osóbki jak
      Ela, dzielące nowoczesny świat na towarzyszy i nie towarzyszy to dobrze nie
      będzie, a Wałbrzych w którym zdecydowałam się mieszkać zawsze będzie
      zaściankiem. Ja postawię na prezydenta z realnym do wykonania programem, który
      mnie przekona że pomysły to nie wizje. Może być Lubiński
      • mgnac Re: Lubiński na prezydenta 14.02.06, 16:30
        Ala ma rację.Dzielenie nas na czerwonych i czarnych nic nie daje.
        Może wielka ideologia ,tradycje, historia mają znaczenie w Warszawce,ale
        tu gdzie żyjemy jakież to ma znaczenie.Ta dziura w drodze nie ma przecież
        koloru.Natomiast winnych "przekrętów" z obojętnie jakiej opcji trzeba surowo
        karać.To karanie też nie ma koloru.Kombinatorzy są wśród nas wszystkich.
        Poczekajmy na programy kandydatów.Poczytajmy je.I oceńmy.
        Pozdrawiam
      • Gość: * Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.02.06, 16:50
        Wałbrzych zawsze będzie zasciankiem Polski z racji swojego położenia.A jak
        będzie wyglądał to zależy od jego mieszkańców. Skoro dalej poszukują w ramionach
        SLD-owców swojego wywabiciela, być moze dobrego lekarza( nie leczyłem sięu
        niego), ale napewno polityka, któremu obca jest uczciwość polityczna (ucieczka
        z SLD bez rozliczenia siez jej błędów) Natomiast moralności i odpowiedzialności
        w tym człowieku nie widzę w ogóle.
        Jak mozna czuć się odpowiedzialnym za Polskę a jednocześnie popierać sowieckie
        wpływy na rządy polskie( odsyłam do "syzyfowych prac")
        • Gość: Lewy Re: Lubiński na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 00:51
          Zaścianek tworzą właśnie tacy ludzie, jak gość. Pelni historycznej i
          histerycznej ninawiści. W ich slowniku brakuje chyba slowa "socjaldemokrata",
          ktore funkcjonuje w Europie i na świecie, a wszystko, co lewicowe jest dla nich
          synonimem bolszewickiego komunizmu. Taka ograniczonosc swiatopogladowa to juz
          nawet nie zascianek, ale zadupie. Widze tez swego rodzaju schizofrenie o
          Goscia. Pisze o poszukiwaniu wywabiciela w ramionach SLD-owcow, a zaraz dodaje,
          ze Lubinski nie jest uczciwym politykiem, bo "uciekł z SLD". No to jest
          Lubinski w SLD, czy nie? Na marginesie warto przypomnieć, ze "borowki" powstaly
          wlasnie dlatego, ze czesc soclademokratow chciala zachowac uczciwosc polityczna
          i nie chciala firmowac swoimi nazwiskami lawiny afer z udzialem ludzi
          powiazanych z SLD. Stwierdzenie, ze Lubinski popiera sowieckie wplywy na rzady
          polskie jest tak niewiarygodnie idiotyczny, ze nie mozna w ogole sie do niego
          odnosic. Przed nami wybory prezydenta Wałbrzycha. Niech wygra najlepszy, byle
          nie byl ksenofobem i nie szrzyl ostracyzmow. Mam nadzieje, ze Gosc nie bedzie
          kandydowal.
          • Gość: * Lewy do nauki.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.02.06, 13:42
            Lewy napisał(a):
            Zaścianek tworzą właśnie tacy ludzie, jak gość. Pelni historycznej i
            histerycznej ninawiści. W ich slowniku brakuje chyba slowa "socjaldemokrata",
            ktore funkcjonuje w Europie i na świecie
            =====================
            Szanowny „Lewy”, gdybym był „zaściankowy: napisałbym „Lewusie”. Myślę, że warto
            by było gdybyś kolego powołując się na historię zapoznał się z nią , bo tylko w
            Europie wschodniej w tak zwanych „demoludach” partie socjalistyczne, lewicowe
            wypaczały sens idei państwa wolnego, sprawiedliwego nie mówię już o państwie
            demokratycznym WIĘC W SPOSÓB ZDECYDOWANY DZIAŁAŁY JAK PARTIE DYKTATORSKIE i nie
            miały nic wspólnego z „socjaldemokracją” Czy chcesz się odwoływać do
            „socjaldemokracji” na Kubie lub w Białorusi?
            Mylisz nienawiść z oceną rzeczywistości,nie tylko moją ale wielu faktycznych
            autorytetów historii świata.
            Brakuje ci „Lewy” jak większości lewakom trzeźwego spojrzenia na najnowszą
            historię Polski. Mówiąc lewica wam w głowie tylko SLD, to może oceńmy tą
            skorumpowaną partię spadkobierczynię PZPR-u, sprzedawczyka Polski. I wcale nie
            mówię to z nienawiści tylko z oceny faktów a także wielu historyków nie tylko
            polskich jej(PZPR) działalności. I jeżeli ktoś mimo lewicowych poglądów ciągle
            powołuje się lub odwołuje do SLD to w moim przekonaniu odwołuje się do
            poddańczej roli państwa polskiego i dyktatorskim działaniom.
            KTO RAZ ZDRADZIŁ, ZAWSZE ZDRADZIĆ MOŻE ZNOWU - nie wierzysz zapytaj żony.
            Lubiński to może jest i fajny facet, pewnie dobry lekarz ale dla mnie polityk
            który woli ugrupowania sprzedawczyków, czyli pewnie sam jest nie lepszy.
            A „socjaldemokracja” to naprawdę partia o poglądach zbliżonych do moich tylko
            nie w realiach polskich.
            Też uważam, że wybory powinien wygrać najlepszy, ale według mnie ten najlepszy
            powinien mieć czytelny „kręgosłup moralny” bo Dyduchów (ojciec chrzestny:
            Bukowca, Lubińskiego, Kuźniara, Szawczakowej, Gołębiowskiego, Lendy i Gnaca no i
            oczywiście Dyszkiewicza) już nam więcej nie potrzeba.
            Nie obawiaj się nie będę kandydował, ale bądź pewien że takich jak Ty będę
            piętnował wszędzie.
            • mgnac Re: Do Gościa 15.02.06, 17:00
              Gościu Szanowny,chcę Ciebie poinformować,że byłem delegatem na ostani zjazd
              PZPR i pierwszy kongres Socjaldemokracji Polskiej (SdRP - potem był dopiero
              SLD).I muszę Ci nieskromnie powiedzieć,że jestem dumny z tego,że mogłem
              przyczynić się do tworzenia w styczniu 1990 roku zrębów demokratycznej Polski.
              I jestem dumny,że likwidowłem PZPR.I wiedz,że bez takich jak ja,bez wielu
              innych,ani Ty ,ani ja nie pisalibyśmy sobie dziś tutaj co chcemy.
              Możesz oskarżać teraz na lewo i prawo,tylko pomyśl,czyś się czasem nie zapędził
              w tej nienawiści.
              Życzę lepszego ,pozytywnego nastawienia do świata i ludzi
              Pozdrawiam.Michał Gnacy
    • Gość: Weronika Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.02.06, 12:05
      A JA CHCĘ NADAL KRUCZKOWSKIEGO!!!MYŚLICIE ŻE INNI BĘDĄ LEPSI.PATRZĄC W HISTORIĘ
      SĄDZĘ,ŻE NIE
      • Gość: ,,, Re: Lubiński na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:30
        ..jasne Lubiński lekiem na całe zło ! jak zawarł pakt z SLD to nie po to żeby
        robić dobrze tylko zeby wygrać a ceną za to będą stanowiska dla tych co już
        byli a już ich w Ratuszu nie ma !! zaraz wypełzną fachowcy pokroju Dymalskiego
        Malika i innych przydupasów Dyducha ! wszyscy koledzy tych co dzisiaj siedzą za
        obwodnicę ! może i Lubiński chciał odnowy lewicy ale wrócił jak nie pyszny na
        jej łono i jako Prezydent niczego dobrego i nowego nie zrobi bo będzie chodził
        na pasku starych "betonów" bo nie ma nic za darmo ! lewica się odmieni jak
        wymrą stare "betony" i pouciekją klakierzy i karierowicze ..tak za 8 lat !!!
        kuracja przy pustym korycie to swietny środek przeczyszczający !
        • Gość: Feliks Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.02.06, 14:36
          Lubiński NA PREZYDENTA- KUBY!
          Lubinski do Korei!
          Lubiński na sekretorza egzekutywy!
          Lubiński daleko od noszy i Ratusza wałbrzyskiego!
        • Gość: Lewy Re: Lubiński na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:07
          Po pierwsze nie Lubinski zawarl pakt, a Olejniczak z Borowskim. To oczywiście
          pomoże mu w kandydowaniu, bo cala lewica w Walbrzychu bedzie miala jednego
          kandydata, ale nie on zabiegal o te jednosc. Po drugie Lubinski bylby niespelna
          rozumu, gdyby otoczyl sie "przydupasami Dyducha", ktorzy zablokowali jego
          kandydature na prezydenta w 2002, czyli fachowcami typu Malik, czy Dymalski. Po
          trzecie sa zarowno w SDPL, jak i SLD ludzie uczciwi, spolecznicy i kreatywni
          (Marosz, Karminski, Ukrzewska, Krzyżowski i wielu innych). Walbrzyska lewica to
          nie tylko "beton", ktory juz sie kruszy (Wiernik - emeryt, Dyduch - Wroclaw).
          Karierowicze i klakierzy (np. Turlinski, Nowak) przyssali sie juz do prawicy
          lub Rosiaka. Po czwarte Lubinski chcial i chce odnowy lewicy, ale to nie ma
          zadnego przelozenia na samorzad. Znam Lubinskiego i wiem, ze szuka wsparcia w
          roznych srodowiskach, a niektore sa bardzo daleko od lewicy, ale sa blisko
          spraw miasta. W tej chwili Lubinski to jedyny kandydat, ktory ma szanse odejsc
          od upartyjnienia Ratusza. Kruczkowski takiej szansy nie ma, bo w pierwszych
          dniach prezydentury wypieprzyl z podleglych mu instytucji niemal wszystkich,
          aby wsadzic na ich miejsce kolegow z PiS, PO i skad tam jeszcze.
          • Gość: Sam Re: Lubiński na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:37
            Fakt, Kruczkowski sie nie s-PIS-al, ale Bartolik poszedl w PIS-du. Pewnie
            dlatego, ze PIS-du brzmi podobnie, jak PZU. A swoja droga ciekawe, ze od czasow
            Bartolika mienie Walbrzycha ubezpiecza firma faceta, ktory pracowal z zona
            Bartolika. Ale oczywiscie nie ma w tym fakcie zadnego nepotyzmu, czy tez
            korupcji. PIS jest czysty, jak PIS......da:))))))))))))))))
            • acutus Re: Lubiński na prezydenta 19.02.06, 22:42
              A co zrobicie z Dobrowolskim, tak się chłop starał ?
              • Gość: miki Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.02.06, 12:34
                Dobrowolski fajny gość. Już za kilka miesięcy na emeryturze bedzie miał dużo
                czasu i może w końcu zajmie się na poważnie Towarzystwem Przyjaciół Dzieci i
                Towarzystwem Opieki Paliwatywnej którym dzielnie prezesuje
        • Gość: klonowski Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.06, 21:32
          zapomniałeś o zakochanej bez pamięci (oczywiście w lubińskim)ukrzewskiej i
          totalnym zerze klonowskim to gwardia lubińskiego żałosne.....
    • Gość: Paweł Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.02.06, 22:06
      Jeżeli Lubiński chce realnie zostać prezydentem W-ch to musi pokazać, że jest
      dobrym gospodarzem...
      • Gość: ala Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.03.06, 19:16
        Przede wszystkim musi być wiarygodny. A chyba jest najbardziej wiarygodny z tej
        plejady gwiazd!
        • Gość: Sigmunt Re: Lubiński na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 23:06
          Alu, wszystko zalezy od tego, czy jego wiarygodność potrafimy dostrzec i na
          czym ma sie ona opierac? Akurat fakt, ze odszedl z SLD w momencie, gdy mogl tam
          zrobic wielka kariere i dzis znalazby sie obok lub zamiast Olejniczaka, to moim
          zdaniem plus dla jego wiarygodnosci. Ale co jeszscze?
          • Gość: skołowany Re: Lubiński na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 23:37
            Hmmmmmmmmm..... ZZZZZZZDDDDDDDDDDRRRRRRRRAAAAAAAADDDDDDDDDDDAAAAAAAAA.
            Wiarygodność. Kariera. Wspaniałomyślny zbawca lewicy. Uczący demokracji.
            Podziwiam i dostrzegam P A J A C Y K A. Co jeszcze? Dajmy mu szansę i telefon
            do Zibrowa.
    • Gość: XV Re: Lubiński na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 07:46
      ble ble ble
    • Gość: Członkowie SLD Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.03.06, 14:58
      Panie Mirosławie, my członkowie SLD gorąco popieramy Pana kandydaturę na
      prezydenta Wałbrzycha w zbliżających się wyborach samorządowych. Z pewnych
      oczywistych względów ( jesteśmy pracownikami Koksowni) musimy na razie
      występować anonimowo, lecz to wyczyniaja A. Zibrow jest po prostu skandalem.
      Zibrow jest dla nas nie do zaakceptowania, ponieważ jeszcze tak niedawno chciał
      się zapisać do PiS-u. Jedynie Pan, Panie Mirosławie jest szansą, aby mieszkańcy
      naszego miasta ponownie uwierzyli w wartości lewicowe. Jesteśmy z Panem!!!!!!
      • Gość: członkowie SLD Re: Lubiński na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.03.06, 15:22
        Wyrażamy swoje zdecydowane oburzenie tą odrażającą prowokacją!!! Tekst był
        przypisany Panu Zibrowowi, Lubiński nie był i nigdy nie będzie naszym
        kandydatem.
        • analysis Re: Lubiński na prezydenta 07.03.06, 15:25
          Gość portalu: członkowie SLD napisał(a):

> Wyrażamy swoje zdecydowane oburzenie tą odrażającą prowokacją!!! Tekst był
          > przypisany Panu Zibrowowi, Lubiński nie był i nigdy nie będzie naszym
          > kandydatem.

...tako rzekli członkowie przez "małe C".
          :)
          Ubaw mam z tych manifestów!

moose
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka