umbradomini1 16.07.05, 23:24 co dziś przeczytałaś/eś????? ja: "Opowieści tajemnicze" Iwan Turgieniew Wybiórcza:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 16.07.05, 23:27 Przeczytałam całą masę wątków na forum o ciuchlandach (ambitnie....) :) "Badenheim 1939" - o holocuaście bez pisania o holcauście.... A teraz cyztam "Kronikę ptaka nakręcacza" geniusza Murakamiego (o kocie też jest) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 16.07.05, 23:36 och, te kicie to mi się po nocach śnią już, podobnie jak dziecko Rosemary:) postów też pełno przeczytałem i mnie wzbogaciły:) MIŁYCH SNÓW:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 00:02 Dobranoc :) Kolorowych i bezsierściowych... Czyli niech Ci się koty nie śnią... Do napisania / przeczytania... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 16:55 dziś miałem humor na kolejną randkę z Kosińskim- wiem, że nie lubisz :Ptaszka", ale w takie dni działa jak balsam na m a skołataną i brudną duszę.... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 17:50 To ja nie napiszę co o tym myślę... Ta książka jest przecież paskudna. A na co pomaga? Bo, szczerze mówiąc, nie potrafię sobie wyobrazić. "Jedwab" Alessandro Baricco - ładna historia. A teraz zafunduję sobie jakąs powtórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 22:37 oj pomaga, pomaga.... nawet nie wiesz, jak bardzo.... dzięki tej ludzkiej nienawiści i zezwierzęceniu wiem, że nie mam tak źle.... a z ładnych i łatwych: Eduardo Mendoza "Oliwkowy labirynt" oraz seriale:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 22:41 Moim zdaniem to jest z lekka patologiczne :) Coz, ja czerpię radość z czytania Plath i "Pani Bovary", więc w sumie mnie to nie dziwi. Do mnie Mendoza nie trafia (pensjonarkę jakąś od niego spotkałam, ale...) zdecydowanie wolę "Norę" Ibsena, z którą umówiona byłam dzisiaj. Co za babka! Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 22:51 Jakbyś oznała panny z :przygód fryzjera damskiego", to byś zdanie zmieniła, albo i nie zważywszy na płeć:) Jakoś mnie Skandynawia i jej depresyjne klimaty nie kręcą- jutro kupuję książkę Fielding za 9.90 i mam bachicznę ucztę pustoty, czyli coś w sam raz na lato:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 22:55 Rozbuchana wyobraźnia, tak? Zabawne... "Przygód fryzjera..." w bibliotece nie mają. Skandynawia? Uwielbiam... Od klasyki po to co w kiosku (chociaż to było dawno). Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 22:58 "Fryzjera .." mam ja, reflektujesz po Fanny??? Taa, pamiętam boską Magrit i jej sagi.... oj, cała biblioteka u nas tym zawalona:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:01 O, bardzo chętnie! (to wiem, co będę czytac jutro...) "Saga o Ludziach Lodu" była niezła, ale nie jestem w stanie jej znowu przeczytać. Ale całe 47 tomów sobie uzbierałam... To był taki dziwny zapał do czytania. Niech mnie cos jeszcze tak wciągnie... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:04 mnie kiedyś wciągnęła seria "Poczytaj mi mamo!"- miałem chyba ze sto tych książeczek, cudowne były. teraz szukam oryginalnych braci Grimm, czyli bez pedagogicznego bełkotu upiększeń i braku krwi Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:06 Mam, ale po angielsku, jeśli Cię to urządza. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:09 jasne, podszkolę język, bo ten na uni jakoś mnie cofnął.... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:12 To się w ten sposób odwdzięczę. Mam trochę innej klasyki i jednego Grishama, jesli reflektujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:10 Tak mi sie przynajmniej wydaje, ze to bez upiększeń, jako ze w baśni , którą cyztałam były nieznane mi angielskie wulgaryzmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:15 YUPI!!!!! chcę wulgaryzmów po obcemu:) a za Grishama dzięki, ale nie.... wolę coś jeszcze lżejszego- jeśli tylko istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:16 "The little princess"? Świetna książka :) "Anne of the Green Gables"? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:20 o nie!!!!!!!!!!! tylko nie książki dla młodych dziewcząt i to po angielsku- starczą Grimmowie i wyżebrany na sierpień Harry, jeśli się uda, bo jeśli nie, to dopiero wer wrześniu... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:22 Dziewczęta chyba ze swojej natury są młode :) a Harrego widziałam w Eurece dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:24 za 99, 90 złotych (słownie nie napiszę, bo dostanę apopleksji i nie zapełnimy tego forum postami) chłopcy też są wiecznie młodzi- vide Peter Pan Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:26 Na merlinie 92... A "Petera Pana" to akurat mam. W oryginale :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:30 a cz\ego nie masz????? widzę konkurencję dla antykwariatu... po serialu "Cold case" na TVN nabrałem ochoty na "Alice in Wonderland" (mam w domu po polsku na szczęście) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:32 Nie wystrasz się - mam po angielsku :) Nie, po prostu kiedyś miałam jeszcze ambicje.... Co to za serial? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:37 Po polsku "Dowody zbrodni" - opowiada o wznowieniach starych spraw o morderstwa. Producentem jest Bruckheimer od C.S.I (idiotyczny polski tytuł "Kryminalne zagadki Las Vegas"). poziom i gry i zdjęć świetny, poza tym muzyczne kawałki z epoki- miodzio wprost:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:38 Trzeba się będzie dokształcić w tym zakresie... A co ma do tego Alicja? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:43 chłopiec gonił za królikiem i znalazł trupa.... wpierałem mamie, że zaraz wpadnie do dziury... wczoraj na "Marsjanie atakują" próbowałem znaleźć powiązania między dziełami literatury, filmu i sztuki, a filmem, rodzce byli tym rozbawieni i stwierdzili, że już nie umię normalnie myśleć- chyba rację mają:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:45 Ten film jest koszmarny, jak mało który inny... :) Za to ostatnio widziałam "Księgę Diny" - miodzio... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:46 nie widziałem , lecz podobno piękne zdjęcia i muzyka, no i świetna aktorka.... ja dalej jestem przy grocholowej Judycie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:48 Aktorka była niesamowita. No i Skandynawia.... Nie widziałam i chyba widzieć nie chcę :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:51 to może "Godziny"- wiem jak mi tę książkę zachwalełaś:) a Judytka po 5 ogląqdaniu już nie brzydzi, nawet oglądam to w pokoju, gdzie jest TV, a nie spod stołu w kuchni:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:54 "Godziny" to trzeba w kolejnosci takiej (moim zdaniem): - Pani Dalloway - Godziny książka - Godziny film I można tak siedzieć, czytać i oglądać... do filmu nie mogłam się przekoanć, ale za którymś razem inaczej poszło i obejrzałam cały. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:56 ja obejrzałem zaraz po tym, jak dawali do Gali- jeden z lepszych gratisów... DOBRANOC:) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:57 i znów jutro praca!!!!!!! bbbbblllleeeeee!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 17.07.05, 23:58 Nie marudź, niektórzy by chcieli... Baw się dobrze i coś przeczytaj, bo inaczej forum padnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 21:52 dziś zacząłem czytać .... szczerze nic:( dalej mam zryty humor.... wszyscy to zauważyli.... ale dziś dzień buziaka, więc CMOK :) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 21:54 A mogę oddać? :) A ja czytałam, przeżywając rozczarowanie ogromne, "Pamiętniki Fanny Hill" Clelanda, a potem przejrzałam "Fanny" - napisałam na forum książki właśnie o tym. Wciąż nie mam potwierdzenia z uniwersytetu.... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 21:57 Wiem O "Pamiętnikach..." i "Fanny":) Z chęcią odbiorę;) Też nie mam żadnych potwierdzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 21:59 Ale ja nie mam potwierdzenia, że dostali moje pieniadzę... Z chęcią oddam :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:01 Bo zanim oni to zaktualizują.... dziś nikt nie wqiedział o wynikach na europeistykę, bo nie było na kandydacie, a na stronie politologii były... taki jest porządek na Uni... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:04 Denerwuje mnie to, że jeszcze przynajmniej tydzień nic nie będę wiedzieć... Mogłam iśc na tę archeologię, to już bym wiedziała... A znam takich, co nie wiedzieli jakimś cudem, że strona kandydatów istnieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:05 Piszesz do takiego;) dowiedziałem się tydzień temu i stała się dla mnie podobnym miejscem jak Mekka dla muzułmanów:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:08 Niektórzy do dzisiaj nie wiedzieli :) Ja też tak od tygodnia pielgrzymuję.... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:09 widać robimy im frekwencję, może wpiszemy się też do księgi gości...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:12 Trzeba ich namówić na akccję płacenia za kilkanie - nowy system pracy przez internet - przynajmniej koszty opłaty mogłyby się zwrócić :) I kupiłabym sobie nowego Chwina.... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:15 To przyznaj sie, ile zapłaciłeś nad te 80 zł? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:25 Nie tłumaczcie się, obywatelu :) Każdy chce się na studia dostać (niekoniecznie rowerem), rozumiemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:30 tak, mały mercedesik jest już ich:p Pani Komendant, już nie dam nic nikomu! obiecuję! chyba, że będę musiał! a kara niech będzie w zawiasach:P Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:36 dobrze- odbędę tę karę ( z książki w dłoni) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:41 z niedowierzaniem??? czy powątiewaniem???? <myśli o tym> Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:50 to będzie wymagał większego wysiłku intelektualnego.... <zaczyna myśleć> Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:54 Baw się dobrze... :) Może podzielisz się wnioskami? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 22:59 <myśli> nie przeszkadzaj w tym odtwórczym akcie, bo ulegnę samozapłonowi:P Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 23:02 <wyciąga widły i zaczyna kłuć w bok> A może wzorem Jakuba W. sięgnąć po gumofilce? Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 23:08 Czyżbyś nosił gumofilce i pił bimber z trocin pędzony? Bo ja mówię o moim idolu, J. Wędrowyczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 23:09 och, och, skucha:) <dalej myślę> a gumofilce mam, podobnie jakbarchanowe majtaski:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 23:12 Skucha straszna i dekonspiracja.... A on ma jeszcze mundur z czasów wojny :) A nie znasz Wędrowycza? Przecież to najulubieńszy stary dziad i bohater polskiej fantastyki - niektóre teksty to prawdziwe perełeczki. A do tego truskawkowa pryta na siarce i mozna z tej wschodniej Polski nie wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 23:15 niestety nie- fantastyka mnie nie bierze, jakoś wolę twardą rzeczywistość, a Dziki Wschód znaM I BEZ TEGO, BO nieraz tam byłem u rodziny:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: NOWY WĄTEK 18.07.05, 23:16 To jest jedyna fantastyka, jaką czytam. Absurdalna, swojska, siermiężna... Śpij dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 //////////////nowy dzień////////////////////// 19.07.05, 14:22 dzień dobry wszystkim, którzy to czytacie <ciągle myślę> Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 14:25 A dzień dobry... To ja nie przeszkadzam i sobie dalej nowiuśką "Zadrę" poczytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 14:30 pachnie jeszcze farbą???? jeśli tak, to zazdroszczę!!!!!!!!!! chcę nową książkę- jak mi odbije , to sobie Harryego kupię, bo dziś widziałem za 76 złotych:) (trochę dużo) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 14:33 Pachnie coraz mniej, bo czytana na deszczu zamokła... Zapachu czy gazety zazdrościsz? :) Dużo - tak ze trzy książki po polsku (nowy Chwin, Małż, książka Szczuki)... Ale i tak mniej niż w Eurece. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 14:36 zapachu:) bez gazety sobie poradzę, ale ten zapach.... na europeistykę przyjęli tylko 4 osoby ze starą maturą:( Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 14:38 No to mamy inne podejście - kiedy "Zadra" pojawia się w kiosku, to to jest święto! :) Wiesz, nawet gdyby na SM mieli przyjąc tylko jedną to i tak sobie poradzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 14:44 DZięki, ale jeśli mnie wezmą, to będą tam jeszcze 3 osoby z mojej starej klasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 14:47 No to już będzie towarzystwo :) A kiedy wyniki? Dalej nie wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 14:49 wyniki sądziś albo jutro, ale pewnie za tydzień (już mnie to nie zdziwi) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 14:51 :) Mam tylko nadzieję, ze tak do września się dowiem :) Bo u mnie najwcześniej w poniedziałek.... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 14:57 :P to język do Uni:P we wrześniu pewnie będą, jeśli nie będzie nowej afery:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 14:59 Okaże się, ze cos jeszcze źle policzyli... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 15:01 albo zgubili dokumenty..... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 15:05 Nie - mam wreszcie potwierdzenia wpłat :) Niech nic nie psują, bo duch mojego chomika nie da im już zasnąć... <Miała nie przeszkadzać w zastanawianiu> Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 15:43 widzę, że duch Goldiego czuwa nad tobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 16:21 Nie - to mój prywatny chomiczek i jego prywatny duch jego. Ewentualnie wypożyczę sobie skądś Ducha Ojca Hamleta i też nie podskoczą (czytałeś Szczepkowskiej powieść?) Zakończyłam czytanie "Zadry" - teraz tylko oprawić w rameczki i na ściane :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 21:50 Nie czytałem:( teraz kolejny raz jestem na "Białe na czarnym" Rubena Galego- wstrząsające, chyba najbardziej ztego, co do tej pory czytałem. Żadna litera, żadne słowo nie są zbędne.... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 21:56 Nie czytałam :) A Szczepkowską mam z taką śliczną dedykacją od autorki :P A teraz jestem na skraju intelektualnej wegetacji -> "Julita i huśtawki". Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 22:05 Jak miło:) ja raczej nie pcham się na spotkania autorskie, bo i kiedy.... a wegetacja intelektualna jest czasem miła- poluję na tę Fielding za 9,90:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 22:08 A to błąd, bo bywa sympatycznie. Poza tym we Wrocławiu jest tyle ciekawych spotkań, ze dziesiątki razy miałam ochotę pojechać - jak była Natalka Śniadanko, czy Stasiuk, czy cała masa innych osób.... Ale Kowalewska naprawdę niezbyt ciekawą ksiązkę stworzyła... Także czytanie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 22:13 to poczytaj literaturę socrealistyczną:P APAP nawet nie pomoże, ani AVIOMARIN.... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 22:16 Sądzę, że tytuł "Traktory zdobędą wiosnę" brzmi co najmniej kusząco :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 22:19 Podobnie jak "Uprawa buraka cukrowego" (romans bohaterski):P Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 22:22 To ja jednak zostanę przy Julicie. O właśnie- rozjechany kot tam był opisany, co to stał się przyczyną rozterek egzystencjalnych jednej z bohaterek. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 22:23 jak miło- wykorzystam:0 lecz może najpierw sam przeprowadzę takowe doświadczenie z kicią:P??????? Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: //////////////nowy dzień///////////////////// 19.07.05, 22:26 NIe, nie rób tego. Masz kota, czy będziesz polował na jakieś? "(...) Nie płacz, kochanie. - Matka bierze ją na kolana. - Kotek poszedł do nieba. Będzie się tam bawił z aniołami. - Nie poszedł. leży na podzłodze." O_o Odpowiedz Link Zgłoś