Dodaj do ulubionych

Dialog Wałbrzych

IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 24.02.06, 19:14
Czy ktoś z was ma łącze z dialogu z którym są problemy (Wałbrzych)?
Zauważyłem, że od jakiegoś czasu nawet strony się ciężko otwierają. Czy może
ktoś to potwierdzić, czy to tylko u mnie tak się dzieje.
Obserwuj wątek
    • react Re: Dialog Wałbrzych 24.02.06, 22:40
      Ja miałem tylko problem, kiedy u rodziców zmieniałem parametry łącza z 1 Mbit na
      Wolno ładująca się strona może być wynikiem słabego komputera lub błędów w
      systemie, może być to też spowodowane obciążeniem łącza np. przez Aktualizacje
      Automatyczne w windows, lub jakiś program typu p2p np. emule... Możliwe, że wina
      moze leżeć też po stronie źle skonfigurowanej karty sieciowej.
      - zacznij od przeinstalowania systemu operacyjnego, zainstaluj Javę i wejdź na
      stronkę www.numion.com - tu w sposób łatwy lekki i przyjemny możesz sprawdzić
      parametry łącza...
      Polecam też spróbować ściągnąć jakiś plik z dobrego, szybkiego serwera -
      osobiście do takich testów używam: mp3.wp.pl
      W okienku będzie widać z jaką realną szybkością ściąga się plik... Kiedy miałem
      1 Mbit (128kbajtów) prędkość ściągania plików często przekraczała 128...

A jeśli to wszystko nie poskutkuje - proponuję zadzwonić do dialogu, oni na
      prawdę nie gryzą...

No i przede wszystkim: www.firefox.pl - zainstaluj tą przeglądarkę, bo Microsoft
      Internet Explorer to delikatnie mówiąc Śmieć...
      • react Re: Dialog Wałbrzych 25.02.06, 09:34
        Obcięło kawałek mojej wypowiedzi - uzupełniam: " z 1Mbit na 256 Kbitów, ale
        szybko ten błąd usunięto"

Dorzucam też jeszcze raz linki bo widzę, że system nie chwyta wszystkich...
        www.numion.com
        mp3.wp.pl
        www.firefox.pl
        • Gość: rozpacz Re: Dialog Wałbrzych IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.03.06, 02:16
          dzięki za odpowiedź. Z firefoxem i ustawionym proxy śmiga ok (dzięki za
          podpowiedź z firefoxem, jest świetny), jak tylko wyłączę proxy lub próbuję
          ściągnąć pocztę bezpośrednio przez outlooka, to trwa to latami. Można jakoś
          przyśpieszyć połączenie z pocztą?
          • react Re: Dialog Wałbrzych 04.03.06, 09:39
            Wszystko zależy od serwera - no i maksimum możliwości łącza... onet i wp są dość
            szybkie, innych poczt nie używałem, więc nie moge się wypowiadać...
            Osrzegał bym tylko przed outlookiem, bo dziurawy jest... (wyjdę na jakiegoś
            wroga Microsoftu ;-) ) Spróbuj The Bat!, albo Mozilla Thunderbird, może coś
            pomoże, jeśli Firefox pomógł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka