Gość: aaby IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.02.06, 18:37 Wczoraj Kuźniar, Bekierowa i kilka innych osób zostało wyrzuconych z SLD, a Malik i Zibrow mają zakaz ubiegania się o mandaty w wyborach samorządowych. Rozpoczyna się jednoczenie lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zibrow Andrzej Re: lepiej na lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 22:34 Można zostawić to bez komentarza, a nawet zlekceważyć. Ale "mądra" polityka Pana Wojcieszaka i Pana Lendy doprowadza do samounicestwienia się SLD. Panowie Ci jako "kompetentne" kierownictwo Partii nigdy przenigdy nieomylne, boją się konkurencji i pasuje im zawieszenie Zibrowa. Już dawno dogadali się z kolegą Lubińskim, rozdali stanowiska i robią w "bambuko" wszystkich członków SLD. A ja i tak jeśli podejmę decyzję o kandydowaniu to jako nizależny, bo nie chcę być zakładnikiem. Tych Panów pytał się nie będę, bo to cienie tej partii. SLD zasługuje na lepsze kierownictwo i kompetentne autorytety bo są tam wspaniali ludzie których sznuję i poważam. Do boju Panowie ujawniłem sie i podpisałem bo mam dosyć tej Waszej fałszywej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeregowy SLD Re: lepiej na lewicy IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.02.06, 23:00 Niezależny? A kto kilka dni temu chwalił się w ratuszu, że ma propozycję startować razem z PO, kto nie płacił składek, kto chodził po kołach i obiecywał stanowiska za poparcie kandydatury, nie pan - Panie Andrzeju? Ludzie w SLD i nie tylko rzeczywiście zasługują na szacunek, ale i na prawdę. A przeciez to jest oczywiste, że musi byc jeden kandytat lewicy, by miał jakiekolwiek szanse wygranej.A Pan sie zachowuje, jak "dziecko w piaskownicy", jeżeli nie ja, to zabieram zabawki, radźcie sobie sami koledzy, ja sobie poradzę i bedę niezależny. Tak Pan chce wspomóc lewicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibrow Re: lepiej na lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 00:12 Szanowny Panie szeregowy anonimowy członku SLD. Oświadczam, że wszystkie należne i wynikajace ze Statutu składki zapłaciłem. Temat rzekomych składek, to próba wyłudzenia nienależnych kwot i ostrożniej z wyrokami. Mam prawo jak i każdy mieszkaniec wałbrzycha do własnego zdania. Nie jestem na niczyjej smyczy i mam odwagę występować nie anonimowo. Szanuję każdego człowieka, ale będę publicznie i szczerze, bez fałszu i obłudy mówić. Decyzji nie podjąłem, rozważam, a już jestem kopany, wykluczany. Nie mając innych możliwości bo nieomylne kierownictwo już zaplanowało przyszłość, postąpię zgodnie ze swoim sumieniem. To moje prawo, a może szansa dla lewicy? Nie wiem, nikt nie wie. I to nie żadna gra, żadne obiecanki i zabawa w piaskownicy ale poważne, jawne i uczciwe postawienie sprawy. W Ratuszu "dystyplinowałem" kolegę Marka Pałasza za knowanie i nierzetelną rzeczywistość (Poskarżył się-doniusł Panu Wojcieszakowi). A co do PO to nic mi nie wiadomo. Ale gdyby co to dobry partner i koalicjant na wybory samorządowe. czemu nie, a może PIS, jak ma to służyć społeczności lokalnej, a nie tylko Panom z tzw. "betonu partyjnego". Uprawianie sportu i potrzeba aktywności społecznej nauczyło mnie szacunku do drugiego człowieka i pokory do życia. Ale nauczyło też i walki o dobro człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: lepiej na lewicy 27.02.06, 13:46 Gość portalu: Zibrow napisał(a): > Szanowny Panie szeregowy anonimowy członku SLD. Oświadczam, że wszystkie > należne i wynikajace ze Statutu składki zapłaciłem. Temat rzekomych składek, to > > próba wyłudzenia nienależnych kwot i ostrożniej z wyrokami. Mam prawo jak i > każdy mieszkaniec wałbrzycha do własnego zdania. Nie jestem na niczyjej smyczy > i mam odwagę występować nie anonimowo. Szanuję każdego człowieka, ale będę > publicznie i szczerze, bez fałszu i obłudy mówić. Decyzji nie podjąłem, > rozważam, a już jestem kopany, wykluczany. Nie mając innych możliwości bo > nieomylne kierownictwo już zaplanowało przyszłość, postąpię zgodnie ze swoim > sumieniem. To moje prawo, a może szansa dla lewicy? Nie wiem, nikt nie wie. I > to nie żadna gra, żadne obiecanki i zabawa w piaskownicy ale poważne, jawne i > uczciwe postawienie sprawy. W Ratuszu "dystyplinowałem" kolegę Marka Pałasza za > > knowanie i nierzetelną rzeczywistość (Poskarżył się-doniusł Panu > Wojcieszakowi). A co do PO to nic mi nie wiadomo. Ale gdyby co to dobry partner > > i koalicjant na wybory samorządowe. czemu nie, a może PIS, jak ma to służyć > społeczności lokalnej, a nie tylko Panom z tzw. "betonu partyjnego". Uprawianie > > sportu i potrzeba aktywności społecznej nauczyło mnie szacunku do drugiego > człowieka i pokory do życia. Ale nauczyło też i walki o dobro człowieka. Szkoda, że nie nauczyło to Pana ortografii. "wałbrzych" piszemy z wielkiej litery, a "doniusł" przez "ó" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Miodek Re: lepiej na lewicy IP: 81.168.209.* 27.02.06, 14:01 jakas1 napisał: > "wałbrzych" piszemy z wielkiej > litery To piszcie. I uważajcie, kolego Jakas1, żebym z nudów nie zaczął szukać błędów w Waszych postach, bo tak to bywa, że "Uczył Jakas Zibrowa, a sam głupi jak krowa" Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: lepiej na lewicy 01.03.06, 15:39 Gość portalu: Jan Miodek napisał(a): > jakas1 napisał: > > "wałbrzych" piszemy z wielkiej > > litery > > To piszcie. I uważajcie, kolego Jakas1, żebym z nudów nie zaczął szukać błędów > w Waszych postach, bo tak to bywa, że "Uczył Jakas Zibrowa, a sam głupi jak > krowa" Głupi jestem może nawet jak byk (ortograficzny), ale przynajmniej w szkole mnie uczyli: "Jakeś ortografii leniu nie poznał, to się na prezydenty nie pchaj" i się tego słucham, czego i innym życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: lepiej na lewicy 27.02.06, 14:38 No i dobrze, że wywalili Kuźniara! Przez tego aferzyste SLD przegrało wybory na prezydenta Wałbrzycha. Bardziej antypatycznej osoby to ze świecą szukać. Zresztą jak ktoś ma dobrą pamięć to sobie przypomni Wydział Architektury Urzędu Miejskiego i przekręty tam panujące za derektorowania pana Kuźniara? PS. Panie Zibrow, kiedy pan przekręci koksownię, że wystawi nogi do przodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZDiK Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.06, 19:44 embriao napisał: > PS. Panie Zibrow, kiedy pan przekręci koksownię, że wystawi nogi do przodu? Zapewne wtedy, kiedy Pan przestanie okradać autobusy z tabliczek ! Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: lepiej na lewicy 28.02.06, 09:59 Gość portalu: ZDiK napisał(a): > embriao napisał: > > > PS. Panie Zibrow, kiedy pan przekręci koksownię, że wystawi nogi do przod > u? > > Zapewne wtedy, kiedy Pan przestanie okradać autobusy z tabliczek ! Jaki niby gó..arzu okradłem autobus z tablic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt z SLD Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.02.06, 10:39 Szanowny Panie Andrzeju. Nawet uwierzyłbym w te Pana opowieści, gdyby nie fakt, iż nie można wierzyć człowiekowi, który wykorzystuje swoją pozycję i publiczne pieniądze, aby odgrywać wspaniałomyślnego filantropa. Może skoro się Pan ujawnił, to skomantuje Pan fakt zakupu na aukcji charytaywnej u Pana Prezydenta obrazu za 4 tys złotych czy coś takiego, za który to obraz jak wieść niesie zapłacono z kasy firmy państwowej której jest Pan prezesem, na podstawie faktury. A jesli tak jest w rzeczywistości, to trzeba było powiedzieć że wsparcie idzie z koksowni, a nie od Andrzeja Zibrowa co następnie ogłoszono wszem i wobec w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibrow Andrzej Re: lepiej na lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 21:15 Szanowny Panie NIKT Z SLD ma Pan prawo nie wierzyć człowiekowi który w imieniu swojej Rodziny ufundował tabernakulum w kościele na Podzamczu, karmił dzieci w wałbrzyskich szkołach, kupował sprzęt sportowy dla szkół, osobiście finansował wałbrzyskie kluby sportowe, wspierał domy dziecka. To moje własne pieniądze zarobione ciężką uczciwą pracą. Z mojej inicjatywy i dzięki pełnieniu funkcji Prezesa w Grupie Kapitałowej KGHM udało się pozyskać środki na remont sali w Zamku Książ, wspierać klub sportowy Górnik-Zagłębie, wyremontować dom Opata - muzeum w Krzeszowie, wspierać niepełnosprawnych w Wałbrzychu i Wałbrzyskie Hospicjum. Dzisiaj pełniąc funkcję prezesa Zarządu w Zakładach Koksowniczych Wałbrzych staram się wspólnie ze związkami zawodowymi i załogą ponosić odpowiedzialność za rozwój regionu i w ramach prawem dozwolonym wspierać wałbrzyską społeczność. To nasza powinność i obowiązek, a nie prywata i egoizm. Przekazaliśmy biednym rodzinom kilkadzisiąt ton koksu wysypanym na placach kościelnych, wspieraliśmy budowę pomnika niepodległości w Wałbrzychu, bieg Gwarków, gdzie kiedyś zapalany był ogień "GWARKÓW" bezpośrednio od bateri koksowniczej, wspieraliśmy akcję św. Mikoła, wspomogliśmy remont dachu kościoła św.Anny, dostarczyliśmy opał dla kościoła Aniołów Stróżów. wspieramy wałbrzyski sport, i chore dzieci. To wszystko jest transparentne. Tak trzeba i tak będziemy robić, i taka jest moja mentalność, i tego wymaga solidarne Państwo prywatne i publiczne pieniądze- SŁUŻYĆ DOBRU CZŁOWIEKA. Pozdrawiam - Filantrop Zibrow z którego inicjatywy i udziale Związków Zawodowych zorganizowano BAL KOKSOWNIKA i zebrano około 32000 zł na Wałbrzyskie Domy Dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mgnac Re: lepiej na lewicy 26.02.06, 10:56 Witam,brawo Panie Andrzeju,gratulacje za odwagę w tłumie tych wszystkich anonimowych osób. Chciałbym dodać - z całym szcunkiem dla Pana Wojcieszka,że niczym szczególnym,jako szef powiatowej (w praktyce nieistniejącej) struktury SLD nie zasłynął,więc jego decyzje dla szeroko rozumianej lewicy wałbrzyskiej są mało wiążące.Dziś jest wielu ludzi ,którzy są poza SLD,czy poza SDPL,i się z nimi nie rozmawia,nie konsultuje,nie wykorzystuje.Pokutuje stara metoda partyjnego sztywniactwa.Jesteś w partii- jesteś z nami,nie jesteś- nie liczysz się. Beton to nie sprawa wieku,tylko mentalności. W całej tej sprawie trzeba,aby wypowiedział się też na tym forum oraz publicznie Mirosław Lubiński. Pozdrawiam Michał Gnacy - bezpartyjny człowiek o lewicowych poglądach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: lepiej na lewicy IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 26.02.06, 11:38 Witam, niestety nie wszyscy moga sie nieanonimowo wypowiedezieć na tym forum, z przyczyn zresztą oczywistych wcale nie dlatego, że boją sie podpisać. Pytanie po co ma sie wypowiedziec Lubiński skoro,to kto jest członkiem SLD to jest sprawa partii? Zresztą, czy to jest miejsce do załatwiania takich spraw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: lepiej na lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 13:13 Brawo Andrzeju - startuj w wyborach na Prezydenta. Niech przestanie się liczycpartyjniactwo a zacznie dominować osobowość i charakter. Zapewniam, że masz wielu zwolenników, którzy nie chcą się do tego przyznać publicznie. Jesteś lubiany bo bo jesteś człowiekiem, który liczy się z każdym. Nigdy nie byłeś cwaniaczkiem a wręcz przeciwnie twój stosunek do innych zawsze postrzegany był pozytywnie. Obt tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sldowiec Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.02.06, 18:45 Panie Gnacy,Pan sobie może pozwolić na podpisywanie,ale nie wszyscy,i musi to pan zrozumnieć. A co do Zibrowa to uważam gościa za rozsądnego. Wg mnie lewica powinna jego poprzeć,bo jest bardziej niezależny od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaby Re: lepiej na lewicy IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 26.02.06, 19:12 Nie wiem nie znam go, ale raczej kojarzy mi się z "towarzystwem" Dyducha (vide praca w KGHM), a nie z niezależnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibrow Andrzej Re: lepiej na lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 21:59 Nie wstydzę się i nie wyrzekam towarzystwa Marka Dyducha. Moim zdaniem przyzwoity i uczciwy człowiek. Szanowny Panie aaby, byłem, jestem i będę niezależny. Świadczy o tym moje życie zawodowe i działalność społeczna. Wałbrzyski górnik, taksówkarz, nauczyciel, mechanik samochodowy, prywatny przedsiębiorca. Praca w Niemczech, USA, Japoni i na Ukrainie. Były prezes Górnika-Zagłębie, Przewodniczący Rady Fundacji Rozwoju Filcharmoni Sudeckiej. To mój dorobek i niezależność w skrócie. Ostatnie 4 lata to tzw. funkcje publiczne, ale z wyboru w konkursie przy udziale przedstawicieli załogi i wygranym jednomyślnie. Odchodząc z KGHM dziesiątki ludzi biło mi brawo za obronę wartości i człowieka. To fakt a nie bałwochwalstwo,. Świadczą też podziękowania od wielotysięcznej załogi i listy gratulacyjne od Sollidarności i górników dołowych po OPZZ skończywszy. Człowiek i Życie. Niezależny A.Z. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.02.06, 23:00 Panie Andrzeju. U mnie, szarego człowieka, ma Pan poparcie. Znam Pana i wiem, że niezależnie od strony (lewej czy prawej - prawą jednak odradzam) ma Pan zawsze jeden cel - pomóc drugiemu człowiekowi. Piszę to bez żadnej ironii, piszę szczerze. Proszę nie zwracać uwagi na głupie docinki ze strony przeciwników politycznych. Oni sami sobie wystawiają swiadectwo. Pozdrawiam i głowa do góry ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: lepiej na lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 23:22 Zibrow myślałem żeś dupek. Ale równy z Ciebie gość. Masz jaja, ale i tak Ci dokopią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piłkarz Re: lepiej na lewicy IP: 212.160.143.* 27.02.06, 09:18 Kolego młody nie masz racji, że mu dokopią. Znam Pana Zibrowa był naszym Prezesem Górnika - Zagłębie kilka lat. Równy gość z kopem. To on wykopie ten partyjny beton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zero Re: lepiej na lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 09:25 Z jednej strony bedzie wiec Zibrow, ktory mowi, ze jest niezalezny, a z drugiej pewnie lubinski popierany przez SLD, SDPL, UP i innych. Roznica miedzy nimi jest taka, ze Zibrow zawsze byl przydupasem Dyducha, a Lubinski byl od Dyducha niezalezny. Jaka to ironia losu:))))))))) Z tego wniosek, ze lewica w Walbrzychu to juz na pewno nie Dyduch. A tak na powaznie, to latwo byc niezaleznym filantropem, gdy "wujek" Dyduch zalatwia prezesure w KGHM, czy Koksowni. Ciekawe, ze pan Zibrow nie prowadzil tak szerokiej akcji charytatywnej bedac wlascicielem "Olimpu", a przynajmniej nie dokonczyl budowy, ktora dzis straszy na podzamczu. Tak czy siak Lubinski ma wieksze szanse i wieksze poparcie. Aaaaa i jeszcze jedno Dyduch Lubinskiemu nie zalatwil zadnej prezesury i dlatego ja glosuje na Lubinskiego, a nie kameleona Zibrowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.06, 10:01 Gość portalu: zero napisał(a): > dlatego ja glosuje na Lubinskiego, a nie kameleona Zibrowa A ja zagłosuję na człowieka, nie na nazwisko. Zibrow Górą, a Ty faktycznie jesteś zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibrow Andrzej Re: lepiej na lewicy IP: 212.160.143.* 27.02.06, 14:41 Kolego Zero. Różnica jest taka że ty jesteś sympatykiem innych ludzi. Masz prawo. Ale nie bądź "przydupasem" kolegi Lubińskiego. Mimo, że mam w niektórych sprawach odrębne zdanie, szanuję GO. Jako aaaaaaa zero możesz sobie używać do woli. Ale "daj sobie na wstrzymanie" i nie feruj wyroków. Załatwić, poniżyć, zgnojić można każdego, ale nigdny nie można załatwić prezesury w firmie giełdowej i w dodatku notowanej na giełdzie Londyńskiej. Co najwyżej można rekomendować. Zajrzyj kolego zero do protokółu konkursu i Walnego Zgromadzenia Wspólników i zobaczysz wynik w głosowaniu nad kandydaturą 5 do 0 (opinię wyrażała też solidarność i solidarność 80). A co do akcji charytatywnych to zawsze miałem "inklinacje" pomocy ludziom (wyjaśniałem to obszernie kilka wierszy wyżej). W OLimpie najcennieszy dar, tak dla przypomienia to kupno tabernakulum do kościoła na Podzamczu za 10000 zł. O innych darowiznach ze "skromności" nie wspomnę. Szanowny kolego zero, martwisz się o zaczętą budowę. Demokracja. Chyba że chcesz mnie wywłaszczyć w imię wyższych celów bo już tacy byli, wiecie rozumiecie 16 lat temu w OLIMPI-e i zamykali mi budowę i wywłaszczali. Tylko dzisiaj mamy wolność w tym gospodarczą. Życzę Ci wszelkiej pomyślności kameleonie bo schowałeś się za aaaaaaa i jesteś bardzo odważny. Aż się boję co będzie jak Ci załatwią władzę i w imieniu tych których popierasz będziesz zwalczał przedsiębiorców i demokrację i odbierał niedokończone budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.02.06, 08:52 Brawo A Zibrow.Nie znam Pana, ale brak anonimowości i Pana słowa przemawiają do mnie.Wydaje mi się ,że jesteś Pan Człowiekiem,a nie "ludziem"jak większość tych z róznych partii.Działaj tak dalej dla dobra biednych ludzi niezaleznie z jakich pieniędzy.Darowizna z firmy na szczytny cel ma też duże znaczenie.To zdecydowanie lepsze niż przeznaczanie pieniędzy na fundusz reprezentacyjny,jak niektórzy robią.Masz Pan u mnie poparcie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibon Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.06, 11:03 A jednak miałem rację że coś się dzieje na lewicy, pisałem otym na forum. Sadząc pogłosach niezadowolenia w tym wątku odnośnie pana Zibrowa, to wydaje się że zagrożone kundelki odszczekują się czując zagrożenie.Ciekaw jestem jak się cała sprawa rozwinie. Chociaż prezentuję inne poglądy to trzymam kciuki za Zibrowa ,może wreszcie będzie szansz na normalną lewicę w tym mieście i skończą się partacze typu Lubiński ,Lenda, Wojcieszak itd,itd..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość! Re: lepiej na lewicy IP: *.e / *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.06, 12:07 Historia się powtarza jak przed laty, ale wtedy odchodzili z powodu złego stanu zdrowia. Przypomina mi się rok 1968, 1970. Te przegrupowania to tylko po to ażeby zdobyć głosy wyborców a trzon zostaj ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: lepiej na lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 13:01 Dokładnie. "Gość!" masz rację. Stado wron które obsiadło drzewo - przyszedł myśliwy,strzelił,wrony się zerwały i każda usiadła na innej gałęzi.Czy to jest inne stado? Nie stado jest to samo,zmieniły się tylko gałęzie. Identycznie jest w tej sytuacji - trwa intensywna zamiana stołków! No oczywiście zdarzają się ofiary - vide członkowie poprzedniego zarządu,ale STADO zostaje to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: lepiej na lewicy IP: 80.51.231.* 27.02.06, 14:20 No Wojcieszk pozbywa się wszystkich tych, którzy mają coś normalnego do powiedzenia i pojęcie o pracy samorządowej. Zostanie sam ze swoimi przydupasami bo mysli że jak Lubiński wygra do do opsadzenia będzie kilka stanowisk. Mimo, że jestem lewicowy to prosze głosujcie na Kruczkowskiego bo wyjade z miasta jak Wojcieszk, Kozłowicz, Choptiany będą decydować o losach mojej rodziny dwaj z nich wspólnie z Romanem Komurkowcem zrobili już świetny interes na ME w kolarstwie górskim. Roman, a może zaprosisz Tych Panów do Warszawy są tam wakaty w magistracie po Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierotka Re: lepiej na lewicy IP: 212.160.143.* 27.02.06, 14:54 Niezły cyrk się zrobił. Dzięki panie Zibrow za odwagę. Przekonał mnie Pan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.06, 14:57 słyszałem że Lubiński obiecał Wojcieszakowi i Lendzie za pomoc w dostaniu stołka prezydenta ( czytaj zczyszczenie ambitnej konkurencji - w drodze do tegoż fotela-z SLD), mają obiecane intratne posadki....jestem ciekaw jakie ,może zamek Książ, wiceprezydentura czy coś koło tego? ciekawe. a pozatym niech się dalej tak żrą pomiędzy sobą , Kruczkowskimu w to graj ,najgroźniejsza konkurencja zajęta waśnimi między sobą i wygra te wybory w cuglach!!!a wtedy łopatka w rączki i zakopiemy dogorywającego trupa lewicy ...amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.06, 19:52 Gość portalu: aaa napisał(a): > słyszałem że .... itd. A ja słyszalem, ze twojej starej wali z ust. I nie interesuje mnie czy to prawda czy plotka. Mi wystarczy, że slyszalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.02.06, 07:48 gwiazdka nie tak nerwowo , i coś miśię ze jednak trafiłem... świadczy o tym twoja odpowiedź... a może ty jesteś.... no to sza bez niedomówień, plotek itp z kultralnym pozdrowieniem miłego dnia dla gburka śle "aaa" Odpowiedz Link Zgłoś
mgnac Spokojnie Panie i Panowie z lewicy 27.02.06, 15:49 Panie i Panowie,spokojniej proszę.Tym,którzy są zwolennikami IV RP i dyktatu dwóch braci w to graj,kiedy się spieramy. Jeśli już to piszcie o faktach,a nie o podejrzeniach,że ktoś ,gdzieś,coś słyszał.Może się przesłyszał,albo źle usłyszał. Takie niedomówienia to tandetny sposób na wkładanie kija w mrowisko. Jak coś wiecie to piszcie co,skąd,kiedy itd.Tylko fakty.Albo własne oceny sytuacji. Pozdrawiam Michał Gnacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigmunt Re: Spokojnie Panie i Panowie z lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 17:52 Watek calkiem ciekawy, choc obarczony pewnymi schematami myslowymi, bo jesli Zibrow byl prezesem, no to ktos mu to zalatwil, jesli Lubinskiego popiera Wojcieszak i Lenda, no to musza cos za to dostac. Dobrze, ze te emocje maja miejsce teraz i moze skoncza sie w odpowiednim czasie. Kandydat lewicy na prezydenta moze byc tylko jeden. W kazdym innym wypadku nie ma mowy o wygranej prezydenturze. Dla rownowagi dla prawicowego rzadu w kraju, przydalby sie lewicowy prezydent. Jesli pan Zibrow wystartuje nawet jako niezalezny, to przeciez wierni ksiedza Raszpli nie beda na niego glosowac, mimo ufundowania tabernakulum, ale elektorat lewicowy. Moim zdaniem pytanie powinno brzmiec kto i po co chce dzielic walbrzyska lewice? Po co? zeby przegrala wybory samorzadowe. Kto? .................. sami poszukajcie odpowiedzi, kto zyska na podziale lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewicowiec Re: Spokojnie Panie i Panowie z lewicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 27.02.06, 20:12 Panie Andrzeju, popieram Pana! Jeśli wystartuje Pan w wyborach na prezydenta Wałbrzycha - ma Pan mój głos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Spokojnie Panie i Panowie z lewicy IP: 62.87.161.* 27.02.06, 22:21 Już raz podzielił, teraz robi to drugi raz. Tak na marginesie, odsyłem do wywiadu p. Lubińskiego Udzielonego WW gdzie to informuje, jak będąc jeszcze w strukturach SLD uczł demokracji. Dzisiaj widzimy jak te nauki wyglądały. Nauka nie poszła w las. Nie można mieć pretensji p. Lubińskiego, należy się zastonowić, jak po jego rejteradzie z szeregów SLD do władz partii doszli jego uczniowie. Jednak coś poszło nie tak, bo większość członków chcąc zachować twarz poparła na spotkaniach w kołach A. Zibrow Jle głosów SLD-owców w wianie wniesiecie Panowi p. Lubińskiem? Z 360 członków może jakieś 20 + głos jednego.... zdyscyplinowanego przez A.Zibrowa w Ratuszu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Spokojnie Panie i Panowie z lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 08:20 Zdrada, zdrada. No jasne, ze zdrada. Miller z Dyduchem zdradzili idealy lewicowe. Gawronski, Zyndul, Sobotka i inni zdradzili prawo. Borowski z Lubinskim zdradzili SLD, ktore ich zdradzilo. Zibrow zdradzil za to wielkie niespelnione ambicje. A jakie sa fakty? - cztery lata temu Dyduch chcial Kuzniara na prezydenta, zeby zatuszowal chocby sprawe obwodnicy, ale walbrzyszanie olali to, co chcial Dyduch - Lubinski w cuglach wygral wybory do rady miejskiej i zostal jej przewodniczacym, mimo, ze SLD bylo w mniejszosci w radzie - Zibrow przerznal zas wybory do sejmiku wojewodzkiego - trzy lata temu, kiedy Golębiewski zostal marszalkiem wojewodztwa, Lubinski wygral wybory uzupelniajace do senatu - Zibrow zostal odrzucony jako kandydat SLD na przewodniczacego partii w miescie, zostal nim Lubinski - dwa lata temu zaczely wychodzic na jaw przekrety SLD w Opolu, Starachowicach, w Walbrzychu, ale kierownictwo partii nie wyciagalo wobec winnych zadnych konsekwencji. Jednoczesnie Miller kurczowo trzymal sie stolka premiera, choc byl juz calkiem skompromitowany - dwa lata temu Borowski i Lubinski stworzyli SDPL, zostali w SLD nazwani zdrajcami, ale dopiero w tym momencie SLD zaczelo sie zmieniac - dzis w SLD nie ma juz tych, ktorzy spowodowali rozlam lewicy: Millera, Oleksego, Dyducha. Zastapil ich Olejniczak. Nastapila powolna przemiana w tej partii. Powstala szansa na ponowne zjednoczenie lewicy, bo tylko tak mozna sie przeciwstawic moherowym beretom - te pozytywne zmiany, o ktore chodzilo wiekszosci zwyklych czlonkow SLD, dzis sa obarczone etykieta zdrady. No to ja juz nie wiem, kto kogo zdradzil i o co chodzi. Myslalem, ze o normalna lewice, ktorej juz nie bedzie mogl nikt zarzucic naduzyc wladzy i wspierania postkomunistycznych ukladow. I jeszcze jeden fakt. Lubinski i Golebiewski sa najbardziej wybieralni, czesciej wygrywaja wybory niz ktokolwiek inny w walbrzyskiej lewicy. Nawet w ostatnich wyborach parlamentarnych w Walbrzychu Golebiewski i Lubinski zdobyli najwiecej glosow poparcia, wiecej niz Chlebowski, Roman, Mrzyglodzka. Golebiewski jest poslem, a Lubinski ma najwieksze szanse na prezydenta miasta. Ale zawsze mozna wystawic innego kandydata i przerznac wybory, bo przeciez wszyscy czuja sie zdradzeni, zniecheceni, wykreceni. Niech dalej rzadzi Kruczkowski. To swoj chlop, fajnie klnie z kierowcami na walbrzyskie dziury w jezdniach, choc od tych przeklenstw ani jednej dziury nie ubylo. Moze po prostu lepiej sie nam zyje w takiej dziurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibrow Andrzej Re: Spokojnie Panie i Panowie z lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 08:35 Zapraszam wszystkich zainteresowanych na program TV Dami 1 marca (jutro) godz 17,15. Program na żywo z mozliwością zadawania pytań przez telefon. Zaprezentuję w bezpośredni i jednoznaczny sposób moje stanowisko i poglądy na tematy polityczne, gospodarcze i społeczne. Oj bedzie się działo. DZIĘKUJĘ wszystkim za wypowiedzi zamieszczone na tym portalu. Z pokorą dokonam analizy i wyciągnę wnoski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: Spokojnie Panie i Panowie z lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:46 Panie Andrzeju, a moze po prostu wystarczy dogadac sie np. z Lubinskim. Ratusz jest duzy, dla wszystkich starczy miejsca:))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: Spokojnie Panie i Panowie z lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.02.06, 10:43 Tylko nie to!!!.Lubiński w ratuszu...help.Wyjadę z Wałbrzycha.Ten człowiek niech zajmie się tym co powinien robić( leczyć).Co za kraj lekarz- polityk,ksiądz-polityk itp.Naszymi sprawami powinni zajmować się ludzie po studiach prawniczych,ekonomicznych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spokojnie Panie i Panowie z lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.02.06, 10:44 trzeba to zobaczyć, może być bardzo ciekawie szczególnie jak bedą niewygodne pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: Spokojnie Panie i Panowie z lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:55 ..hahaha pani Wiola i nie wygodne pytania :) ja też chcę to zobaczyć :) i to jak p.Zibrow będzie mówił o konkretach a nie będzie ogólne lania wody o niczym lub o tym ze kocha Wałbrzych i jego mieszkańców ! Jak na razie to nawet nie ma jego deklaracji że będzie startował tylko krygowanie się przed przyszłym elektoratem w stylu "chciałbym ale się boję " no wlaśnie bo co innego gadać i pisać a co innego zrobić i postawić się dawnym kolegom z SLD ( bo anuż na coś się przyda ich przychylność ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura57 Reżyser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 17:57 Tego typu imprezy są reżyserowane - wiadomo nie od dziś. Sposób, będzie świadczył jakie są(akurat te)media. Ambicje Tego człowieka(wbrew temu co mówi) przypominają "kaczorów". Chciałbym się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sldowiec Re: Spokojnie Panie i Panowie z lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.02.06, 16:50 Panie Zibrow,jak Pan chce kandydować to niech Pan to wreszcie ogłosi. To,że wiele osób Pana popiera o czymś świadczy,nieprawdaż? W SLD też ma Pan poparcie,na bank większe niż Lubiński,który z grupką starych towarzyszy i nowych ,mlodych wilków już dzielą stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Spokojnie Panie i Panowie z lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.06, 08:56 Zawsze byłem za lewicą,ale nie mogę już patrzeć na te wasze układziki. Najpierw się rozbiliście,odszedł Borowski,a teraz coś sklejacie na siłę. Starsi,tak jak ja nie wybaczą Lubińskiemu i innym ,ze uciekli,jak tchórze z SLD.Co -wybierzemy go na prezdydenta - a on znowu zmieni partię?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałbrzyszanin Re: lepiej na lewicy IP: 156.17.24.* 01.03.06, 12:56 Panie Andrzeju. Jeśli wystartuje Pan w wyborach, jako niezależny kandydat, ma Pan mój głos. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.06, 15:00 Każdy tylko nie Lubiński, jak Zibrow wystartuje to oddam na niego głos, facet ma jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkanoc Re: lepiej na lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:43 Skoro ma jaja, to niech sobie kurza ferme zalozy. Ja tam wole Lubinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość! Re: lepiej na lewicy IP: *.e / *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.06, 17:01 Chciałbym się zapytać skąd przybył ten pan Zibrow co to za figura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.06, 18:07 Gość portalu: wielkanoc napisał(a): > Skoro ma jaja, to niech sobie kurza ferme zalozy. Ja tam wole Lubinskiego Lubiński natomiast jest znakomitym lekarzem: skutecznie mnie wyleczył z lewicy. Teraz wiem, ze trzeba głosowac nie na partie, tylko na czlowieka. Zibrow moim kandydatem. W TV Dami pokazal, jaki jest naprawde i tylko tłuk nie jest w stanie tego pojąć. Zibrow lewicowiec a daje na kosciol. Ktory z prawej strony potrafi zrobic cos dla drugiej strony ? Nikt ! tylko same wypieprzanie ze stolkow, bo to "komuch". A dla Zibrowa ktoś z prawej strony to nie "czarnuch" tylko człowiek ! Zibrow The Best ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze w SLD Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.06, 23:44 Jeśli to prawda,że Wojcieszak z Lendą próbowali wyłudzić ekstra kasę na składki od Zibrowa,to jest skandal.To,ze gośc ma kasę nie znaczy,że ma dawać jakiś haracz.W SLD już chyba nigdy nie będzie normalnie.Wypiszę się z tego bagna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UW Re: lepiej na lewicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 02.03.06, 06:41 W każdej partii jest normą że osoby które piastują wysokie stanowiska dzięki układom partyjnym, muszą płacić większe składki. Niestety coś za coś. Prędzej mi kaktus na dłoni wyrośnie niż uwierzę że SLD i Dyduch nie mieli absolutnie nic wspólnego z nominacją Pana Zibrowa na Prezesa. Ja rozumiem, że Pan Zibrow jest sympatycznym facetem. Spotkałem go kilkakrotnie i faktycznie tak jest. Ale z pomysłem o kandydowaniu na prezydenta w moim mniemaniu lekko przesadził. Czy nie pamiętacie już że Pan Andrzej Zibrow to bardzo bliski kolega tow. Dyducha? Tego samego Dyducha, który był przykładem najtwardszego betonu partyjnego, tego Dyducha, który sterował Wałbrzychem na odległość i nic dobrego z tego nie wyszło. W moim mniemaniu dobrze robi Darek Lenda czyszcząc partię z betonu, szkoda jednak że robi to razem z Wojcieszakiem, który także powinien być "spuszczony". A Panu Panie Andrzeju gratuluje pomysłu z osobistym występowaniem na forum, niewielu polityków ma na tyle odwagi. Chodź z całą pewnością nie będę na Pana głosował, to życzę Panu powodzenia. Może lepiej niech Pan zostanie w tej koksowni. Szkoda siatkarzy po Pana odejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziura Re: lepiej na lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 07:14 No i wpadlismy wszyscy w wielka dziure i to nie ta, z plakatow Kruczkowskiego. To nasze lokalne srodowisko, to jedna wielka dziura i zadupie. Miasto jako aglomeracja niczemu nie jest winne. W koncu tam, gdzie byla pustynia powstalo Las Vegas. Ale wlasnie Las Vegas stworzyli ludzie z pasja i fantazja. Walbrzych tworza ludzie sfrustrowani, ktorzy kreatywnosc myla z kreacja wieczorowa wlasnej zony. Walcza o kase na te kreacje, a nie o kreowanie miasta. Zaczynam miec odruch wymiotny widzac Kaczory w TV i cala ich ferme PiS-owska. Jednoczesnie jednak widze, ze walbrzyska lewica, ktora moglaby przeciwstawic sie apodyktycznym rzadom Predkiego i Chlebowskiego (Kruczkowski to tylko marionetka), to jeden wielki kociol zolci, ktora wylewa sie na lewo i na prawo. Wybory wygrywa sie majac przygotowana scisle okreslona strategie i dzialania, w ktorych jest miejsce na ludyczne zachowania, wyrezyserowane emocje itd. Ale walbrzyska lewica przypomina teraz znana z historii szlachetczyzne. Zamiast walczyc z Moskalem oni chca zajazdu na Soplicow. Coz, chyba nic sie nie zmieni, czeka na nas "wygodne zadupie" jak spiewa Daukszewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Re: lepiej na lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 22:49 To czarna dziura, otchłań która wciagnie nas w nicość. Panie starszy Wojcieszak i młody panie Lenda (taki młody a taki beton). Panom juz dziękujemy. Kończ Waść wstydu oszczędź. Za Waszych rządów lepiej na lewicy nie będzie. Panie młody Kapuściński, Panie Ławski, Panie Kraczkowski w Was nadzieja. A co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XV Re: lepiej na lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 07:44 ble ble ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaby Re: lepiej na lewicy IP: 217.153.225.* 03.03.06, 08:44 Cóż nieoczekiwanie dla mnie samego, ten wątek przerodził sie w wątek dotyczącyPana Zibrowa. Jakoś nikogo nie obeszło, że jest szansa na oczyszczenie SLD z tych, którzy przez tyle lat nadawali ton lewicy w mieście i ponieśli klęskę,nie widząc jednocześnie swoich błędów i arogancji. Teraz kilka słów do Pana Andrzeja nie wiem czym została wywołana Pana taka histeryczna reakcja? Przecież zawiesił Pan cżłonkostwo w SLD. Skoro tak, to nie jest Pan brany pod uwagę jako kandydat parti na żadne stanowisko i nie może pan z jej ramienia ubiegaćsie o mandat np. radnego. Topo pierwsze. Po drugie, otóż moim zdaniem, (zreszta nie tylko moim) właśnie na tym forum udowodnił pan, że nie nadaje się Pan na kandydata na prezydenta. Sam fakt,że impulsywnie i gniewnie wdajesię pan w dyskusje na tym forum świadczy, że nie ma pan cierpliwości i klasy prawdziwego polityka ( w dobrym znaczeniu tego słowa). Czy widzi Pan gdzieś tutaj Kruczkowskiego, Lubińskiego, Pankaniń itd. którzy obrzucają błotem siebie i swoich przeciwników? Nawet jeżeli niektóre posty wydaja się Panu obraźliwe to czy koniecznie musi się pan wdawać w pyskówkę, reagować na prymitywne prowokacje? Z przykrością zauważam,że dostosowuje sie Pan do prymitywnego poziomu niektórych forumowiczów. Takie sformułowania jak "doniósł Wojcieszakowi", "przydupas Lubińskiego" czy do sa słowa godne powaznego człowieka? Druga rzecz jeżli juz zabiera Pan głos, to czemu omija Pan niewygodne dla siebie stwierdzenia? np. ten o aukcji z zakupieniem obrazu przez koksownię, członkostwem w UW. I niestety kilka razy delikatnie mówiąc "mija się Pan z prawdą" To, że pan sie chwalił, że ma pan propozycje kandydowania z PO nie wyszło od Marka Pałosza.Po raz pierwszy, przecież pochwalił sie Pan tym na imprezie w siedzibie SLD kilka tygodni temu,a co do swojego "dyscypliniowania" M.P w ratuszu. dobrze Pan wie, że oprócz niego było tam kilka osób w tym podobno dwaj dziennikarze, a Pan latał po całym pokoju i pokazując "gest Kozakiewicza", krzyczał ja wam (SLD) pokaże". Czy to jest zachowanie godne rasowego polityka? Co do składek, jeżeli się Pan nie zgadza to czemu nie odwołał sie Pan do sądu partyjnego, tylko poszedł poskarżyć sie w telewizji? co do kandydowania na Prezydenta - jest kilka osób od Pana lepszych (wbrew temu co Pan powiedział w DAMI). Chociażbydlatego, że one są tzw. "wybieralne", to znaczy, że maja to coś, że ludzie im ufają i oddają na nie głos np. Lubiński, czy Danuta Marosz. Pan tego niestety tego nie ma, co juz wielokrotnie Pan udowodnił np. startując w czasach, gdy wystarczyło postawić na czele lewicy "konia", a i tak by wszedł. i nie jest wytłumaczeniem, że nie miał Pan pierwszego miejsca na liście. Darek Lenda startował z ostatniego i wszedł. ale on, czy Lubiński, czy tez Maroszowa autentycznie zajmuja sie codzienną pracą (spotakania z ludźmi, pomoc dla nich) i to nie tylko w okresie wyborczym. Gdzie był Pana głos, gdy np. Lubiński protestował przeciwko budowie na Ratuszowej? Pomimo tego co wyżej napisałem, uważam jak kilka innych osób tutaj sie wypowiadających, że przyda się Pan lewicy, jeżeli naprawdę wierzy w jej wartości. Wale nie trzeba być kandydatem na prezydenta, aby pomóc w rozwoju tego miasta. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibrow Andrzej Re: lepiej na lewicy IP: 212.160.143.* 03.03.06, 09:28 Nie jestem kandydatem na Prezydenta. Decyzja w maju. Ja po prostu JESTEM Andrzej Zibrow. A Pana aaby niema. Miło Mi było podyuskutować, poznać opinię, tak pojmuję życię i otwartość do ludzi. Wyciągnę wnioski z opinii zamieszczanych w tych wątkach. Kogo obraziłem przepraszam, ale nie kopałem, choć sam byłem skopany - ale to dobrze, troszkę pokory nie zaszkodzi. Przyszłość i życie zweryfikuje. Biorę za to ODPOWIEDZIALNOŚĆ. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sldowiec Re: lepiej na lewicy IP: 212.160.143.* 03.03.06, 10:02 Brawo Darku Lendo!!!! Ależ jesteś pracowity i skuteczny!!!! Byłeś w kilku kołach SLD i koła się rozpadły. Dzisiaj grzebierz lewicę swą niekompetencją. Odpuść sobie, wyluzuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaby Re: lepiej na lewicy IP: 217.153.225.* 03.03.06, 11:31 nie jestem Darkiem Lendą, przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: lepiej na lewicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.03.06, 15:27 Kto śmiał wyłączyć neta Prezesowi Zibrowowi? No kto? Pytam Chłopina z siebie wchodzi, że sobie popisać nie może:) Odpowiedz Link Zgłoś