Dodaj do ulubionych

fikcyjni kandydaci

IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.09.06, 17:42
Obrebalski- a kto to jest i co on moze wiedziec o J.G?
Niedźwiecki- ich liebe alkochol
Piotrowski- a do roboty, 4 lata nic w radzie, niz dla mieszkańców nawet biura
nie otworzył
panowie do Roboty!!!
Obserwuj wątek
    • memelo Re: fikcyjni kandydaci 21.09.06, 18:11
      Robert Prystroń - ich liebe hłopcóf...
    • Gość: dres Re: fikcyjni kandydaci IP: *.231.udn.pl 21.09.06, 20:16
      Kolejny nawiedzony z armii RP.
    • Gość: jeleniogórzanka z bloga niedźwieckiego IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.09.06, 20:28
      upaść może nawet człowiek wielki; podeptać go - tylko nikczemny
    • Gość: janorw Re: fikcyjni kandydaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 21:34
      Do "fikcyjni kandydaci"
      Marek Obrębalski, jest mieszkańcem Jeleniej Góry, od ok. 50-ciu lat. Wychował
      się tu, tu ma rodzinę, ukończył studia, obronił doktorat, wreszcie jest,
      również od ponad 20-tu lat,pedagogiem w Akademii Ekonomicznej, gdzie
      wykształcił i nadal kształci rzesze studentów. Jelenią Górę zna doskonale, jest
      Autorem bardzo wielu opracowań i baz statystycznych, dotyczących Jeleniej Góry.
      Uważam, że mając taką wiedzę, profesjonalnie będzie zarządzał naszym miastem
      Pozdrawiam
      J.W.
      • Gość: el torro macabrico Re: fikcyjni kandydaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 21:36
        Nie, nie nie nieeeeeee, no nie ....
      • kazimierzp Trzeba jeszcze być decydentem! 21.09.06, 21:52
        Przy zarządzaniu firmą, uczelnią, miastem trzeba jeszcze umieć podejmować
        decyzje. Szybkie decyzje! Podbudowa teoretyczna to czasami za mało!
        • Gość: el torro macabrico Re: Trzeba jeszcze być decydentem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:02
          O, Panie Kazimierzu brawo! Czyżby autobus zaczął skręcać w prawo?
          • kazimierzp Ja zawsze jadę prosto! 21.09.06, 22:04
            Ja zawsze jadę prosto! Samochodem uznaję ruch prawostronny (chyba ze pojadę do
            Anglii - ale tylko turystycznie).
            Jak kiedyś jedno ugrupowanie twierdziło, że serce mają po lewej stronie, to
            stwierdzałem, a rozum jest pośrodku!
            • Gość: el torro macabrico Re: Ja zawsze jadę prosto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:16
              Popielniczka, radio i lewarek zmiany biegów jest po prawej stronie ... zawsze
              można jeżdzić przchylonym lekko na prawo, jak zwaniczaki z beemek...
            • Gość: janrow Re: Ja zawsze jadę prosto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:59
              Kaziu, a ten poślizg w mocno w lewo, w roku 1988, to poślizg niekontrolowany ?
              • Gość: janrow Re: Ja zawsze jadę prosto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 23:04
                Przepraszam, ten poślizg, to rok 1998. Sorry, to literówka.
                • inferno_m Re: Ja zawsze jadę prosto! 21.09.06, 23:12
                  Widzę, że i członkowie PO są obecni na forum.
                  Pozdrawiam
              • kazimierzp Jaki 1988!?! 21.09.06, 23:28
                Może chodziło Ci o 1998 rok kiedy to doszło do koalicji SLD i UW (za którą też zresztą byłeś). Tak jak doszło do koalicji AWS, SLD, UW, PSL w 1994 roku. Tak jak doszło do porozumienia w 2002 roku pomiędzy SLD, PiS (z przydomkiem samorządność), Prystromami, Samoobroną aby uwalić ze wszystkich władz Rady grupę Zofii Czernow (działającą z Twymi obecnie kolegami partyjnymi Łuzniakiem i Tomerą).
                Tak jak nie będę określał lewakami PiS który w Sejmie (jeszcze) jest w koalicji z Samoobroną.
                Jerzy nie myl pojęć i nie dostrajaj się do demgogicznych niektórych postów tego forum. Czekam na kontakt!
                • inferno_m Re: Jaki 1988!?! 21.09.06, 23:36
                  Wie Pan ci ktorym zachciało się kolaicji z SLD, polecieli z PIS. I nie ma dla
                  nich powrotu. Jeśli kiedykolwiek miałby dojść do czegoś takiego to ja pierwszy
                  odejdę. Działo się to nie za mocih czasów, za moich czasów sam jestem za to
                  współodpowiedzialny ponieważ jestem członkiem Zarządu Koła Miejskiego PiS w
                  Jeleniej Górze. A proszę mi wierzyć, różni ludzie do nas przychodzili, większość
                  nie ma wstydu.
                  • kazimierzp Do inferno! 21.09.06, 23:46
                    Wiem! Tyle, że w polityce (niestety) nigdy nie mów nigdy! Życie czasami buduje takie dziwne sytuacje! Rok temu głowę byś dał sobie uciąć, że nigdy nie dojdzie do koalicji PiS i Samoobrony! A co życie pokazało?
                    Jeżeli ma to być dla dobra wspólnego, dla jakiejś ważnej wartości to można, wręcz należy z każdym współpracować - robiąc wszystko aby taka sytuacja nie powodowała gwałcenia naszych zasad! Kraj, miasto, gmina - czyli te nasze ojczyzny czasami zmuszają do kompromisów!
                    • inferno_m Re: Do inferno! 22.09.06, 00:02
                      Wie Pan, nie za wszelką cenę. Są środowiska z którymi nie zgodzę się chociażby w
                      kwestiach obyczajowych. I tego nie zrobię, bez względu na wszystko.
                      Mam wpojony pewien system wartości którego zamierzam się trzymać. Np. gdyby w
                      SLD w Jeleniej Górze byli sami młodzi ludzie, którzy nie mają nic wspólnego z
                      PRLem to i tak nigdy z nimi się nie dogadam, dlatego że np. popierają aborcję.
                      Dla mnie sprawa jest oczywista.
                      W sprawach obyczajowych jestem konserwatystą natomiast gospodarczych liberałem.
        • Gość: janorw Re: Trzeba jeszcze być decydentem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:13
          Panowie, czy kadżdy z menedżerów rodzi się już z tymi umiejętnościami ? Czy
          wszyscy, nie tylko w Polsce, premierzy, ministrowie, prezesi, dyrektorzy,
          zasiadają w fotelach, już jako perfekcjoniści ? Fakt, trzeba mieć
          predyspozycje, lecz jak bardzo często one ujawniają się dopiero wtedy, kiedy
          stoimy w obliczu konkretnego zadania, decyzji. Mając wiedzę, na odpowiednim
          poziomie IQ, dobrych doradców, po niedługim czasie dochodzi sie do perfekcji.
          Zapytam, czy obecny prezydent, czy też poprzednia Pani prezydent, zasiedli w
          fotelach prezydenckich, już jako profesjonaliści ... ? Ech, mocno bym
          dyskutował na ten temat, nawet dziś. Dlatego miejmy trochę rozsądku, wydając
          jednoznaczne decyzje: nadaje się - nie nadaje się !
          Pozdrawiam
          • Gość: el torro macabrico Re: Trzeba jeszcze być decydentem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:17
            Co do IQ to moje wynosi 131...
          • kazimierzp Jerzy! Akurat Zośka jest profesjonalistką! 21.09.06, 22:18
            Jerzy! Mogę stwierdzić po 16 latach obserwacji prezydentów Jeleniej Góry, że
            Zofia Czernow akurat jest i od początku była profesjonalistką. Można ją nie
            lubić, można z nią się nie zgadzać, ale fachowości nie można jej odmówić, a
            zwłaszcza umiejetności podejmowania decyzji!
            Jeszcze jedno! Jóreczku powiedz mi co oznacza słowo RAZEM na tle Tuska w spocie
            reklamowym? Mógłbyś zadzwonić!
            Pozdrawiam Kazik
            • Gość: el torro macabrico Re: Jerzy! Akurat Zośka jest profesjonalistką! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:25
              A to już wiemy, autobus lekko skręca w lewo... tylko, że to jest ślepa uliczka.
              A ja myślałem, że to już normalność wraca... a to Zofia chce być
              profesjonalistką... smutne.. są osoby które nie mogą się pogodzić ( a może do
              nich nie dociera) z tym że nie są nikomu potrzebne.
              • kazimierzp Na Prezydenta nie startuje! 21.09.06, 22:31
                Tyle, ze akurat Zofia Czernow na Prezydenta nie startuje! A pisanie ze nikt,
                czy nikomu,...
                Kiedyś też tak pozwalałem sobie generalizować, ale życie mocno zweryfikowało
                moje widzenia świata!;-)
            • Gość: dziennikarz Re: Jerzy! Akurat Zośka jest profesjonalistką! IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.09.06, 22:30
              Ja ją znam cztery lata i stwierdzam, że dopiero jest na etapie uczenia się mowy
    • jozefkusiak jestem falszywym kusiakiem 22.09.06, 06:13
      nie mam nic wspolnego z tym prawdziwym.

Dorosli ludzie a wymyslacie glupoty. Jak wam sie nie podoba to wyjedzcie stad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka