Dodaj do ulubionych

dzialalnosc gosp

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 13.01.07, 13:10
czy moze ktos mi powiedziec jak mozna otrzymac jeakies pieniadze na
rozpaczecie dzialanosci.?
jako bezrobotny moge sie starac z urzedu pracy o 12 tys zł,to prawda?
i czy sa jeszcze jakies inne formy pozyskania funduszy?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: dzialalnosc gosp IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.07, 13:35
      z UP mozesz dostac 12 tyś zł - warunek że dwa lata byłes bez pracy i jesteś
      zarejestrowany jako bezrobotny- dodatkowo jeżeli 5 lat nie pracowałeś będzie ci
      przysługiwał niższy ZUS przez pierwsze dwa lata prowadzenia działalności- coś
      około 260 zł
      • Gość: kirby Re: dzialalnosc gosp IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 13.01.07, 13:37
        nie ma warunku ze dwa lata jest sie bez pracy-wystarczy byc zarejestrowanym
        bezrobotnym :) najlepiej to idz do pokoju 204 lub 216 w PUP'ie :)
        pozdrawiam
    • Gość: maga Re: dzialalnosc gosp IP: *.centertel.pl 13.01.07, 14:10
      Rzeczywiście można dostać takie pieniądze z UP i nie trzeba być 2 lata
      bezrobotnym. Z tego co wiem, to warunkiem jest przejście kursu, coś w stylu "ABC
      przedsiębiorczości". Trwa on chyba koło 6 miesięcy, ale głowy nie dam. Jest
      oczywiscie bezpłatny i w tym czasie pobierasz stypendium (ok. 450 zł),
      przysługuje Ci też zwrot kosztów dojazdu, jeśli jesteś spoza Wałbrzycha.
      Warto się też starać o pieniądze unijne. Można pytać...hmm..nie pamiętam jak się
      to nazywa... Taki budynek przy Placu Grunwaldzkim naprzeciw PKS-u.
      • Gość: kirby Re: dzialalnosc gosp IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 13.01.07, 14:44
        ludzie, bzdury wymyslacie - kto chce niech idzie do PUP i sie dowie bo "z tego
        co sie slyszy" nic nie jest prawda !!! :) no i tyle...
        • Gość: takietam Re: dzialalnosc gosp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 21:00
          Tak się skłąda, że to akurat jest prawda... Ja dostałem 12 tys. Polecam wszkże
          wspomniany wcześniej pokój 204, panie tam siedzące naprawdę pomogą :)
          • Gość: kirby Re: dzialalnosc gosp IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 14.01.07, 09:30
            witam-mi chodziło tylko o to że pieniazki sa - tak 12tys, ale nie trzeba odbywac
            szkolenia przez 6miesiecy lub byc bezrobotnym przez dwa lata (jak pisala
            kolezanka powyzej) ...
    • Gość: pop Re: dzialalnosc gosp IP: *.com 14.01.07, 09:40
      haha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka