Dodaj do ulubionych

Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ?

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.02.07, 11:16
Może ktoś mi to wyjaśni?
Dlaczego nie są kontrolowane autobusy MPK?
Kontrolowane są natomiast prywatni przewoźnicy.
Przecież wszystkie podmioty są równe wobec prawa !!!!
Takie selektywne traktowanie na tych którym trzeba dokopać i na tych co są
cacy (bo są po dobrej stronie barykady - alobo popiera ich odpowiednia opcja
polityczna) przypomina mi najlepsze czasy poprzedniego ustroju, w którym za
to że nie lubiłeś PZPR dostawałeś 3 lata.
Przecież te czasy podobno odeszły w zapomnienie - a może się mylę?
Obserwuj wątek
    • Gość: thx Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 18:45
      Ostatnio byłem świadkiem takiej kontroli :) Chłopcy z ITD
      specjalnie "polowali" na busa lini nr 2 na petli na Piaskowej Górze, ledwie
      ruszył a juz wyskoczyli i go zatrzymali, nadmienie ze obok zupełnie spokojnie
      stał sobie autobus MPK lini nr 2
      • Gość: kierowca Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.02.07, 19:28
        Dobra dobra. Jezeli busiarz ma wszystko w porządku i nie ma nic na sumieniu
        (czytaj: alkohol) to nie ma się czego obawiać, prawda? Ja takze nie boje sie
        kontroli drogówki, bo i papiery mam wporzo, i wszystko oplacone, i auto na
        bieząco kontrolowane, i usterki usuwane. W czym problem ?
        • Gość: ford Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 20:52
          w tym że wozisz ludzi na stojąco k-wa
          • Gość: kierowca Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.02.07, 21:00
            Gość portalu: ford napisał(a):

> w tym że wozisz ludzi na stojąco k-wa

Nie kieruj tych slow do mnie bo nie jestem smierdzacym busiarzem
    • Gość: Wrc Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.madcomputers.pl 18.02.07, 20:09
      dlatego, ze autobusy MPK sa kontrolowane CODZIENNIE w stacji diagnostycznej w
      zajezdni przed wyjazdem w trase na kolejny dzien. trudne? a tacy busiarze
      zrobia przeglad (czytaj dadza raz na 3 lata w lape znajomemu mechanikowi
      pieniadze ktore powinny trafic do urzedu skarbowego, ktory to mechanik podbije
      pieczotke ze wszystko jest OK nie zagladajac nawet pod maske)
    • Gość: he he Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.02.07, 21:07
      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Może ktoś mi to wyjaśni?
      > Dlaczego nie są kontrolowane autobusy MPK?
      > Kontrolowane są natomiast prywatni przewoźnicy.
      > Przecież wszystkie podmioty są równe wobec prawa !!!!
      > Takie selektywne traktowanie na tych którym trzeba dokopać i na tych co są
      > cacy (bo są po dobrej stronie barykady - alobo popiera ich odpowiednia opcja
      > polityczna) przypomina mi najlepsze czasy poprzedniego ustroju, w którym za
      > to że nie lubiłeś PZPR dostawałeś 3 lata.
      > Przecież te czasy podobno odeszły w zapomnienie - a może się mylę?

widzę że się wam do dupy dobrali :) skoro autko i papiery masz ok to nie pękaj
      wyjedż z garażu i nie biadol :) jesteście za wolnym rynkiem pod warunkiem że
      jego uwarunkowania was nie dotycza :) - MPK do tej pory kontrolowali wszyscy
      IDT, ZUS, PIP, PUP, WUP, UKS, US Policja itp, czas na was .... zobaczymy jak po
      takich kontrolach i konieczności spełnienia wszystkich prawnych wymogów bedzie
      wyglądac wasza rentowność którą na ty forum się chwalicie ......
      acha i by było jasne nie pracuje w MPK .......
      • Gość: munio Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.02.07, 21:23
        Chociaż nie pracujesz w MPK to widzę że jesteś bardzo dobrze poinformowany kto
        ich kontrolował !
        Może sam wysłałeś na nich te kontrole???????
        Konkurencja :) ???
      • Gość: obserwator Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 21:34
        I dobrze że jest ITD, bo to co czasami wyprawiają Panowie busiarze przechodzi
        ludzkie pojęcie, stają gdzie popadnie ludzi potrafią wysadzić nawet na srodkowym
        pasie przed światłami na Pl.Grunwaldzkim!!! Niekiedy nawet ludzie idą po
        przejściu prosto do busa. Światła czerwonego nie szanują, jedną ręką kierują, w
        drugiej trzymają komórę...itd
        • Gość: IQ Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.02.07, 21:59
          a co MPK to niby takie święte??

He he he toś mnie ubawił :)
          • Gość: Cichy Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 22:52
            Jechałem od Podzamcza,z ronda wyjechał bus i urwało mu się koło,jechałem kiedyś
            za bus-em a ten całe ok.300m ciągnął rurę wydechową,która iskrzyła jak przy
            spawaniu,póżniej skręciłem.Mają się czego widać bać.
            • Gość: gość Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.02.07, 22:57
              Cichy a jechałeś autobusem w którym spaliny wlatują do środka ????
              to jest bracie przeżycie
              na pierwsszym przystanku wszyscy uciekli
              • Gość: bartez Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: 217.153.196.* 19.02.07, 10:19
                Dlaczego ITD nie kontroluje MPK? Proste bo MPK jest monopolistą a Piękny rodał
                za dużo zezwoleń i teraz trzeba je komuś odebrać!!!
                • Gość: che Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.02.07, 22:43
                  obalić każdy monopol !!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Pryw Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.02.07, 21:25
                    ITD zamówiło MKP !! to było niemozliwe zeby ich kontrolowali zeby kazdy autobus
                    przetrzepali tak jak kazdego busa wałbrzych z miasta o tak wybitnym
                    transporcie miejskim stał by sie wioską o transporcie zerowym jedeynie
                    kilkanaście busów kilka autobusów reszte autobusów z MPK zobaczyli byśmy na
                    sztygarskiej ! a te niby kontrolne autobusu przed wyjazdem rano lub wieczorem
                    po przyjezdzie to totalna porazka !! wchodzi mechanik do kierowcy pyta sie czy
                    wszystko ok i podpisuje mu karte ! to niby ma być ta kontrola ?? Opanujcie sie
                    ludzie autobusy to syf totalny jedynie co to te dwie trzy sztuki nowych nadają
                    sie do jazdy ! a nie 30-40 letenie ikarusy !!
                • Gość: kasia Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.02.07, 21:53
                  bo MPK w całej Polsce jest monopolistą-tylko w dziwnym Wałbrzychu nie!
                  • Gość: stasia Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.02.07, 21:57
                    powiedziała Kasia, która pewnie z Wałbrzycha wyjechała raz i to po pijanemu
                    • Gość: kasia Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.02.07, 23:10
                      droga stasiu-wymień mi miasto gdzie jeżdża takie rzęchy jak w Wałbrzychu? w
                      którym mieście prywatni przewoźnicy mają uprawnienia na wożenie pasażerów i to
                      takimi trupami?
                      zdaje się że tylko w Wałbrzychu.
                      ty za to trzeźwa dojechałaś na glinik albo kozice spotkałaś prywaciarza i
                      myślisz że to już inne miasto!
                      • Gość: stasia Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.02.07, 11:48
                        Kasiu, od pilnowania żeby po drogach nie jezdzily niebezpieczne auta jest
                        policja która w Wałbrzychu daje dupy aż miło, a jak już przestaniesz się
                        złościć i odpoczniesz sobie w innym mieście to zobaczysz że nie jest tak jakie
                        masz wyobrażenie tylko prywatna komunikacja funkcjonuje. Nie trzeba słuchać
                        pisujących tutaj agentów pewnych układów tylko pojechać, obejrzeć i wyrobić
                        sobie własne zdanie. Pozdrawiam Cię w tą piękną niedzielę i idę na spacer
                        zobaczyć czy nie rozdają gdzieś "Przebudźcie się"
                        • Gość: kasia Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.02.07, 20:28
                          przykład proszę pani światowa..
                          • Gość: benedykta Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.02.07, 20:53
                            oj dziołcha, jaka ja światowa jak ja swoja podwórkowa
                            przykład? proszę: Lublin Opole Bydgoszcz Piotrków Trybunalski
                            • Gość: ala Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.02.07, 21:10
                              chyba o busy miedzymiastowe ci chodzi :D
                              • Gość: benedykta Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.02.07, 22:00
                                jak najbardziej nie, dorzucam jeszcze Osiedle Planeta - Urząd
                                Wojewódzki w Gdańsku
                        • Gość: kasia Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.02.07, 21:09
                          cytat
                          • Re: Rentowność MPK a Prywatni Przewoźnicy IP: *.madcomputers.pl
                          Gość: wrc 09.02.07, 23:24 + odpowiedz

pokaz mi inne miasto gdzie taki bandycki proceder okradania MPK ma miejsce to
                          Ci nobla nagrode dam, mieszkam teraz we Wroclawiu, sprobowalby tu prywatny
                          przewoznik wyjechac na linie, to gwarantuje ze 5 metrow by nie przejechal,
                          nalezy raz na zawse z tym w Wch skonczyc.

stasiu cytuję ci poprzednie komentarze. napisz mi które miasto miałaś na myśli?
                          • Gość: stasia Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.02.07, 11:43
                            kasiu cytujesz jakiegos licealiste oszołomionego pobytem w mieście, które
                            specjalistów do pracy szuka na wyspach, a robotników do fabryk ściąga ze wschodu
                  • Gość: Pryw Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.02.07, 21:59
                    A oto nowość środowa kontrol prywatnych przwożników nie przynosiła skutków 5
                    busów skontrolowanych i wszystki kontrole przeszły panowie z IDT sie wkurzyli
                    skontrolowali autobus lini 19 przy szpitalu Sokołowskiego odrazu ludzie
                    zostali wyproszenie a autobus nie miał szans przejscia kontroli !! I to sie
                    podoba równo uprawnienie ;) jednego smiecia (autobusu) mnie na wałbrzyskich
                    drogach
                    • Gość: stanislawa stasik Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.02.07, 22:05
                      dzis byla podobna sytuacja kolo statoil
                    • Gość: xyz Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.02.07, 23:13
                      coś ciekawego-dlaczego nie wspomnisz ze pare minut potem sółek chował za bramą
                      szpitala i bał wyjechać za bramę by nie poddać się kontroli-swoja drogą ciekawe
                      jak jego kontol wypadła????
                      • Gość: przypadkowy pasaże Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.dzi.vectranet.pl 25.02.07, 18:40
                        Jeżeli ktoś tak bardzo boi się kontroli to chyba o czymś świadczy.
                        Wiem że żadna kontrola nie jest miła ale jeżeli mnie raz, drugi skontrolują
                        i wszystko w miarę jest w porządku to napewno zaprzestaną.
                        Przeważnie kontrola jest kierowana tam, gdzie coś dzieje się złego.
    • Gość: jaaaaaaaaaa Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.02.07, 19:46
      Bo "busiarze" to same ku.. i zlodzieje ..e jezdza bez pozwolen i wogule az
      tam strach do nich zagladac jak ku.. jedzie tym roz..ym
      busem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jasiu Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 21:42
      do ania
      masz racje aniu a na pewno mpk nie jest lpsze od busow
      • Gość: edek Re: Dlaczego ITD kontroluje tylko "prywatnych" ? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.02.07, 21:56
        zawsze było, jest i będzie lepsze-nigdy się nie porównasz!!!!
        poczytaj uażnie inne posty to zrozumiesz w czym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka