IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.04.07, 20:42
Jakie prezenty teraz kupuje się na komunie? A ile daje się kasy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pryw Re: Komunia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.04.07, 21:03
      mp3 wierze rower mp4 kasa od 100 do mozliwosci danej osoby
    • Gość: linka Re: Komunia IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 28.04.07, 21:17
      mysle ze 500zl i ok
    • Gość: qqq Re: Komunia IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 29.04.07, 06:41
      [OT]
      ciekawe co by powiedział Chrystus, gdyby teraz zszedł ponownie na ziemię
    • Gość: o Re: Komunia IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 29.04.07, 20:48
      dzis uslyszalam co by dzieci chcialy dostac: 1)laptop, 2)plazma, 3)komorka z
      aparatem (pewnie takim conajmniej dwupikselowym), 4)wierza.. dla mnie to lekka
      przesada.. przeciez nie o prezenty tu chodzi..
      • Gość: pol Re: Komunia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 08:53
        a ja dostałem ruski zegarek z sekundnikiem ... i byłem gość
        • Gość: Miki Re: Komunia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.05.07, 18:11
          Ja natomiast dostałam parasolkę składaną i to był hit w tamtych czasach. A
          teraz to niedługo będą zajeżdżać samochodami.
      • Gość: lila Re: Komunia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.05.07, 19:10
        Zgodzę się w 100%!!! Ja na ślub nie dostała tego, co te bachory sobie teraz
        wymyślają!!!Istna paranoja!!!Moja chrzesnica zarzyczyła sobie aparat cyfrowy, a
        ja chyba pójdę kraść!!!Uważam, że to stanowcza przesada!!
        • korfanty-ildefons Re: Komunia 02.05.07, 19:17
          Takie czasy.... ktoś te dzieci nauczył podejścia... same się z tym nie urodziły...
          • Gość: nibylandia Re: Komunia IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 04.05.07, 08:40
            Właśnie, to wina kochanych rodziców i dziadków, że tak rozpuścili bachorki.
            Za chwilę zażyczą sobie mieszkania, samochodu i wycieczki do Meksyku.
            To chore co sie dzieje, co ludzie, podobno katolicy, zrobili z tego święta.
            Zrobili cyrk, w którym zatraciło się całe jego sedno. Dzieciaki pytane co się im
            kojarzy z komunią, odpowiadają prezenty. I tylko po to chcą iść do komunii.
            A propos...pięćset złotych to jest pół mojej pensji. Nie uważacie, że proporcja
            dla dziecka jest niewłasciwa, podobnie jak i z innymi drogimi prezentami. One
            nawet nie zdają sobie sprawy, jak ciężko trzeba zapracować na te grosze, uważają
            że im sie to należy...a takiego podejścia nauczyli rodzice.
            Kochani rodzice...nie zdziwcie się któregoś dnia, gdy zabraknie wam pieniędzy (
            są różne sytuacje w życiu), albo gdy się zestarzejecie...jak wasze własne dzieci
            odwrócą się od was, porzucą w szpitalu, albo oddadzą do najtańszego przytułka.
            Bo zaczniecie być problemem i nie będziecie już darmową dojną krową.
            Sami niszczycie społeczeństwo, demoralizujecie je w ten sposób, nie uczycie
            właściwych priorytetów, uczycie wandalizmu ( tak, tak, nie zapracowali na różne
            rzeczy, więc uważają, że mogą niszczyć, przecież nic się nie stanie, ktoś
            następny głupi przecież naprawi ), jednym słowem źle wychowujecie dzieci ( nie
            uogólniam, zdarzają się wyjątki ). Słuchałam, jako osoba postronna, rozmów
            dzieci, rodzice pewnie by nie uwierzyli, jaką opinię mają o nich ich własne
            dzieci. Sama byłam zdegustowana, patrząc na małolaty obdarzone drogimi
            prezentami, dobrze ubrane, które mówiły o swoich rodzicach, "te pedały",
            "staruchy", "wieśniaki", "palanty". Przytoczyłam tylko bardziej cenzuralne
            epitety jakie słyszałam. Przedział wiekowy - siedem - jedenaście lat.
            Pozdrawiam kochanych rodziców i ich rozpuszczone pociechy.
            Zacznijcie mysleć, póki nie jest za późno, żeby własne dzieci nie zaatakowały
            was siekierą. Przypadek z przed kilku lat.
            Ateistka
            • Gość: Polonistka Re: Komunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 23:17
              Myślę że dorosłym to napewno przyda się słownik ortograficzny !!!!
              • Gość: Nie polonistka Re: Komunia IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 05.05.07, 00:03
                Nie chcę być niemiła, dla Pani, bo ma pani rację, jednak Pani także powinna
                zajrzeć do słownika...na pewno.
                Pozdrawiam
    • Gość: bieta Re: Komunia IP: 80.50.44.* 08.05.07, 12:25
      13 maja moja pociecha przystapii do Sakramentu Komunii. Znam już częśc prezentów jakie otrzyma, i sa zróżnicowane - skoro pytasz co dzieciaki dostaja to powiem ci na przykładzie mojego dziecka:
      1. babcia emerytka: 250 zł
      2. babcia (emerytka)i dziadek (działalność gospodarcz z dochodami): 200 zł
      3. Chrzestny: kino domowe
      4. chrzestna : nie wiem
      5. rodzice(ja i mąż): laptop
      6. prababcia i pradziadek: nie wiem
      Reszta zaproszonych nie mam pojęcia.
      Tak wiec jak widzisz zróżnicowanie prezentów jest ogromne. ja wychodze z założenia: tyle na ile cię stać - i na co masz ochote.
      Wiem że w tym roku w modzie są również: mp3, mp4,rower,drukarka,telefon komórkowy, sprzet grający - wieża.
      moje dziecko ma zamiar z zakupionych pieniędzy kupić : drukarke i rower...tak to jest jak dzieci maja wszystko.
      Pozdrawaiam
      • Gość: przedwojenny Re: Komunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 13:58
        A ja to bym smoły gorącej kupił rozpuszczonym bachorom. A czy katabasy
        przygotowujący do Komunii, zarowno srakotłuków jak i ich rodziców, nie mogliby
        pohamować tego prezentowego szaleństwa? Pewnie sami patrzą czy coś im przy
        okazji nie kapnie.
      • Gość: 242 Re: Komunia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.05.07, 14:04
        Gratulacje za wychowanie kolejne konsumpcyjnego bachora. A to wszystko pod flaga
        chrześcijaństwa i ascezy, która mów że przecież wszystkie dobra doczesne są nic
        niewarte i trzeba zatroszczyć się przede wszystkim o rozwój duchowy. No ale w
        takim to właśnie katolickim kraju żyjemy. Co za barany...
        • Gość: jozef Re: Komunia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.05.07, 14:13
          wpuściliśta chamstwo czerwone a teraz zielone, pedalskie, europejskie na salony
          to i mata za swoje, z katolicyzmem bym tego nie mieszal, połóż zgniłe jabłko w
          skrzynkę to i reszta zgnije
          • Gość: 242 Re: Komunia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.05.07, 14:18
            jakoś to chamstwo jak mówisz "czerwone, zielone i pedalskie" najczęściej nie ma
            do czynienia z religią. więc co mamy? przecież to katolicyzm sam w sobie
            ewoluował do takiego tworu i do takich wiernych jakich mamy w kraju. btw. sądząc
            po wypowiedzi ty od o.Rydzyka?
            • Gość: jozef Re: Komunia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.05.07, 14:27
              oczywiscie ze nie ma do czynienia, to katolickie tajne oddzialy paraduja na
              pedalskich pochodach w strojach zakonnic i ksiezy, a Szymon Niemiec to znany
              moralizator ktory zalozyl kosciol zeby ratowac zdeprawowanych ludzi przed
              katolicyzmem
              • Gość: 242 Re: Komunia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.05.07, 14:30
                A co to wszystko ma do tego całego blichtru i konsumpcji towarzyszącemu
                Sakramentowi Komunii (ponoć) Świętej?
                Swoimi pięknymi wypowiedziami siejesz miłość do bliźniego. Chrystus byłby z
                Ciebie dumny chłopie.
                • Gość: jozef Re: Komunia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.05.07, 14:44
                  nie chciałbym odbierać prawa do siania miłości i tolerancji tym którzy
                  poświęcili temu życie, gdzie mi tam do Simona Mola
    • anka-biz Re: Komunia 17.04.13, 21:17
      pomyśl o srebrnym obrazku wykonanym ze srebra na drewnie - takie śliczne obrazki oferuje sklep z biżuterią srebrną i srebrnymi obrazkami "AnKa Biżuteria":

no i jak jesteś chrzestnym/ą to jeszcze coś w kopertę by trzeba było dodać :)

tomek159 napisał:

> Cześć.Powiedzcie mi jakie chrzestni daja teraz na komunię prezenty lub jaką
      > gotówkę.Pozdrawiam
      > Tomek
      • 57jurand Re: Komunia 18.04.13, 09:55
        No i proszę zaczyna się jak co roku. Pokoleniowa indoktrynacja religijna swoje robi.Zdziada pradziada zawsze to samo aż na wymioty bierze ,kończę lecę się wyżygać.
    • 57jurand Re: Komunia 20.06.13, 20:23
      komediowo.pl/gid,15747129,img,15747243,title,Przedziwne-zdjecia-z-Pierwszej-Komunii,galeria.html
      • 13.wal Re: Komunia 20.06.13, 22:21
        Jurandzie! Jednemu nie pasują czerwoni, innemu czarni, innemu znowu liberałowie czy demokraci ew. republikanie. I jest OK! Ale oni COŚ proponują (dobe,złe - rzecz gustu).Ty natomiast siejesz tylko i wyłącznie nienawiść do religii. Bo wiesz, że Bóg nie istnieje. Krzysztofek WIE!
        A nie wiedzą o tym dziesiątki tysięcy naukowców, inteligentów, ludzin naprawdę światłych.
        Oczekuję jedynie zastanowienia się nad sobą Panie K.

• 57jurand Re: Komunia 22.06.13, 23:28
      wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Incydent-podczas-wykladu-prof-Zygmunta-Baumana,wid,15755662,wiadomosc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka