Dodaj do ulubionych

Szkoła 15

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.06.07, 15:48
Zapisałam mojego syna do Szkoły Podstawowej nr 15. Co sądzicie o tej szkole?
Obserwuj wątek
    • Gość: il Re: Szkoła 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 17:11
      Ok.
      • Gość: mama Re: Szkoła 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 17:44
        Poziom kształcenia na dośc wysokim(jak na Wałbrzych) poziomie. Dużo materiału,
        dużo zadań, konkursów (szczególnie w późniejszych klasach). Ubiegłoroczny test
        szóstoklasisty najlepiej w mieście wypadł właśnie w 15. Jesli dziecko nie lubi
        się uczyć, to w 15 będzie mu sie wiodło nie najlepiej. Klasy I-II są prowadzone
        różnie, w zależnosci od tego na jaką trafią nauczycielkę. Godna polecenia jest
        p. Dorota Ludwikowska. Dobra nauczycielka, pedagog i życzliwy człowiek. Okropna
        w 15 jest świetlica i nie wynika to chyba tylko z postawy pracujących tam osób,
        ale przed wszystkim z ogromnej ilości dzieci korzystających z "przechowywania"
        na świetlicy.Więc jeśli jest taka możliwość, lepiej dziecka po lekcjach nie
        zostawiać. Z zajęć dodatkowych rewelacyjna jest gimnastyka korekcyjna.
        Prowadząca ją pani Dorota jest pomysłowa, sumienna, zorientowana i bardzo
        zaangażowana. Dzieciaki ją uwielbiają! Na dobrym poziomie tez koła sportowe,
        chór i zajęcia informatyczne. Ubolewam nad marną jakością dodatkowych zajęć
        językowych. Niedawno jednak zmieniła się dyrekcja szkoły i zobaczymy co z tej
        zamiany wyniknie... Miejmy nadzieję, że będzie dobrze.Ogólnie rzecz biorąc, 15
        to chyba nie najgorszy wybór.
    • smirnovs Re: Szkoła 15 29.06.07, 21:59
      Piętnastka to bardzo dobra szkoła. W klasach I - III są bardzo dobrzy
      nauczyciele. Ja szczególnie poleciłabym panią Małgorzatę Pejczar - prawdziwego
      przyjaciela dzieci, świetnego pedagoga i nauczyciela. Zgadzam się, że świetlica
      to typowa przechowalnia dzieci. Moim zdaniem za mało jest propozycji zajęć
      pozalekcyjnych w klasach I - III, ale może nowa Dyrekcja to zmieni. W tym roku
      zajęli już trzecie miejsce w testach po szkole podstawowej, ale mimo to warto
      tam zapisać dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka