Gość: Monika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 10:00 co sądzicie o fotografie i kamerzyście z Pisarzowic?? ktoś miał z nimi do czynienia? ja słyszałam wiele dobrego na ich temat, ale chciałabym sie dowiedziec czegoś więcej planując swoje wesele. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 13:10 Miałam okazję byc na imprezie, na której pełnił rolę kamerzysty i fotografa. Osobiście odniosłam dobre wrażenie, zwłaszcza, że efekt jego pracy jest naprawdę bardzo dobry. Dawno nie widziałam tak dobrze zmontowanego nagrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: 212.160.143.* 18.03.08, 13:25 przede wszystkim jak można jednocześnie robić zdjęcia i film?????? jeżeli dobrze zrozumiałem to od razu radzę odrzucić tą propozycję. osobno fotograf i osobno człowiek do filmu!! Oczywiście nie ma nic złego jeżeli będą z jednej firmy, ale wystrzegajcie się ludzi, którzy robią wszystko - bo spieprzą wszystko. Ps. gdzie i kiedy wesele to może będę mógł coS doradzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek8 Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 20:58 Filmował nasz slub i wesele. Jego pracowniczka, a na sesji plenerowej żona robiły zdjęcia. To prawda, zrobili całkiem fajny filmik i niezłe fotki. Mam pewne zastrzezenia co do jakości "odbitek" ale to musicie ustalić przed podpisaniem umowy. Nie podoba mi się też sporo zdjęć wykonanych przez pracowniczkę. Może po roku trochę więcej się nauczyła. Najlepiej umówić sie aby obsługiwało Was TYLKO małżeństwo właścicieli. Wtedy będzie wszystko OK. Słyszałem też głosy od gości, że byli średnio szczerzy (obgadywanie młodych lub gości za ich plecami, lub text: "KUR*A, KIEDY TE OCZEPINY BO JUZ JESTEM ZMęCZONY...") Mimo pewnego niesmaku, który pozostał po tej znajomości, jako fotografów/kamerzystów mogę ich polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.08, 13:25 swoja prace wykonują dobrze ale jesli chodzi o obgadywanie młodych i gości to duzo w tym prawdy wysmiewaja sie takze z orkiestr wiem bo słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek8 Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 22:15 Dlatego ich poleciłem. Gości, świadków można wybrać szczerych i przyjacielskich. Kamerzyści i fotografowie mają zrobić swoją pracę i zrobić ją dobrze. Na szczęście nie psują młodym tego wyjątkowego dnia, niesmak pojawia się później, jak goście opowiadają co od nich słyszeli ;) Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego na nowej drodze! j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 15:12 a czy to "obgadywanie" przeszkadza w trakcie wesela? tzn ja jestem osoba ktora jak uslyszy cos takiego na wlasnym weselu, to zrobi awanture, bo w koncu placimy im za prace a nie pogaduszki , i obgadywanie, wiec, jak to z nimi jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.08, 20:33 najwazniejsze że sa dobrymi fachowcami , tylko nie daj sie nabrać na słodkie gadanie ze to i to bedziesz miała u nich gratis bo to bzdura nie ma nic gratis to moja dobra rada pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.03.08, 09:56 jak dla mnie to radze dobrze się zastanowić przed podjęciem decycji. Owszem efekt ich pracy jest bardzo dobry, natomiast sposób w jaki sie zachowują jest nie do przyjęcia. Rozumiem że dla niech to tylko praca ale na taką uroczystość wypada ubrać sie raczej elegancko, więc trampki i porościągany sweter raczej nie pasują. Byłam na weselu i powiem szczerze, że miałam problem żeby skupić się na parze młodej bo cały czas najwięcej szumu i zamieszania robił właśnie kamerzysta. Ale decyzja należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siso Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 10:48 zatrudnilam ich na swoim weselu, jestem zadowolona, mam super plytę i zdjęcia w konkurecyjnej cenie, fakt tak słodzą że aż czasem mdli, ale ogolnie super-są bardzo elastyczni. co do ubioru-nigdy nie widzialam ich w trampkach-na każdym weselu, ktore obsługiwali kamerzysta zawsze pod krawatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONRAD M Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 19:39 porównując ich tworczośc do konkurencji z Wałbrzycha to TRzeba przyznac ze w Wałbrzychu są z 10 lat za nimi gdzies na etapie jeszcze wielu animacji i tym podobnych cuadctw..... a co do zdjeć chym ... zawsze znajdzie sie ktoś lepszy .... chociaż jeli dać im wolną ręke to robią sliczne ... wracając do filmów w Wałbrzychu nie ma nikogo kto mógłby się z nimi równac pozdrawiam Konrad Musiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: 212.160.143.* 03.04.08, 07:14 skupiajmy się na tym, co można zobaczyć na ich stronie, która stanowi zawsze wizytówkę i zbiór najlepszych prac, a to co sie tam znajduje nie można określić - jak piszesz - mianem "piękne". Zdjęcia są zwyczajne słabe i uważam, że od profesjonalistów powinno sie wymagać czegoś znacznie innego i przede wszystkim WARSZTATU!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.cust.tele2.pl 08.04.08, 21:42 na stronie nie umieszcza sie perełek bo konkurencja lubi podpatrywać wiec komentarz poprzednika uważam za debilny pozdrawiam Kamerzysta ze swiebodzic .... i jedno trzeba Jarkowi i Izie przyznac zawsze potrafia przywitac sie z innymi kreciołami a im gul skacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: 212.160.143.* 09.04.08, 07:11 podpatrywać... i kto tutaj "debilnie" postuje... A gdzie wyobraźnia i indywidualne podejście do modela czy modelki!!! KREATYWNOŚĆ. A to że jak piszesz "zawsze > potrafia przywitac sie z innymi kreciołami" to fantastyczne i suuper to jest normalnie i to własnie czyni z Nich prawdziwych fachowców :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 09:58 Zawsze znajdzie się ktoś komu cos nie odpowiada nie ma ideałow. Jednak co do tej Firmy to prawdziwi zawodowcy... teksty typu obgadywanie czy trampki i sweter to bzdury jakich mało pisane chyba przez konkurencje która chałturzy po pokojach w bloku Pan Jarek zawsze pod krawatem i garniturek pożycz sobie płyte z jakiej kolwiek studniowki w tym roku gdzie oni nie nagrywali ale będa się gdzies krecic i tylko gosciu z tej firmy pod krawatem elegancja a cały Wałbrzych własnie w trampkach i sweterkach... a tu mamy całą firme chyba teraz z 11 osob atelier suknie slubne wszystko w jednym miejscu co do słodzenia hym .... oni maja taki sposób bycia sa przemili az do bólu , co do obgadywania kiedy chciałam ich namówic na zwierzenia o orkeistrze na swoj slub tylko był usmiech i tekst ze oni to za PAjki ręczą głowa ale podali mi chyba z 20 asresów innych bez głupich tekstów..... fakt zaznaczyli ze dobry pozią maja ci z Witkowa Pajaki potem Bez Drinka i jeszcze cos ale akurat te zespoły miały terminy pozajmowen.... co do produkcji !!! SA NAJLEPSI Wąłbrzych jesli chodzi o filmy weselne to za 5 lat moze doróna im poziomem..... a zreszta pracuja codziennie mozna podjechac zobaczyc ...a w bzdury nie wierz bo złośliwych nie brakuje....jak wpiszesz w gogle iza i jarek pisarzowice studio to znajdziesz ich strone ..... sa najlepsi ....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: 212.160.143.* 26.03.08, 07:59 co do filmowania to nie wiem, bo nie miałem przyjemności oglądania, ale na stronie tych Państwa można przejrzeć ich zdjęcia i zapoznać się ze "stylem" i umiejętnościami... a to chyba najważniejsze. I tutaj zaczyna się problem, gdyż to co można zobaczyć na stronie w żaden sposób nie zachęca do tego by skusić się na ich usługi fotograficzne. Pewnie o gustach sie nie rozmawia i może niektórym "tani" fotomontaż przypadnie do gustu, ale płacić (nie znam stawek, ale żaden "profesjonalny" w rozumieniu zarabiający tym na życie fotograf nie zrobi wesela w cenie poniżej 1000-1500 zł)za takie efekty, to mówiąc delikatnie wyrzucenie pieniędzy. Reasumując radzę zastanowić się nad opcją uwieczniania zabawy weselnej przez ludzi będących jej uczestnikami - zwyczajnie zrobić wywiad kto może i jaki aparat ze sobą zabrać i poprosić o robienie zdjęć w trakcie zabawy czy uroczystości w kościele. Przy możliwościach dzisiejszych aparatów i odrobinie kreatywności gwarantuję, że efekty nie będą gorsze od tych jakie można zobaczyć na stronie Państwa z Pisarzowic. Jest jeszcze jedna opcja, najrozsądniejsza wg mnie - zatrudnić amatora - znów słowo amator nie odnosi się do umiejętności, lecz do faktu niezarabiania fotografowaniem na życie. Jest kilka internetowych galerii fotograficznych, w których amatorzy i nie tylko prezentują swoje dokonania. W tych to galeriach można znaleźć spore grono młodych artystów i pasjonatów fotografii z rejonu Wałbrzycha. Co zrobić? wejść pooglądać zdjęcia, zapytać, lub podać temat na forum a gwarantuję, że za cenę kilkuset złotych otrzymacie taką pamiątkę z wesela i takiej jakości zdjęcia, których nie powstydzicie się nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.08, 09:17 Miałam okazje bawić sie na weselu gdzie Państwo Młodzi zatrudnili " profesjonalistów" Z Wrocławia , jeden z gosci weselnych takze robił zdjecia swoim aparatem i co sie okazało że zdjęcia gościa okazały sie bardziej profesjonalne i lepszej jakości niż tych "zawodowców" co skasowali nie mało i zgadzam sie z wypowiedzia poprzednika że czasem lepiej zadac sobie troche trudu i popytac wsród gosci to żaden wstyd i nikt sie nie obrazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:16 ..... a ja uwazam ze sa SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.cust.tele2.pl 08.04.08, 21:48 To jakie są foty na weslu zalezy w 90 % od młodych Pani ktra napisała ze gość zrobił lepsze jest chyba nie normalna !!! ... mam rozumiec ze chodzi ktoś za mlodymi i pstrykał non stop ? jeśli mlodzi ograniczaja swobode kamerzysty - fotografa to na cuda nie ma co liczyc na zdjecia artystycne trzeba czasu i zroumienia ... a jak znam zycie chodze po wselach jako fotograf to 1 na 10 wesel jest takie na ktrym mozna poroboc foty artystyczne bo mlodzi daja wolna reke zawistnych pozdrawiam .... a co do konkurencji z pisarzowic kurcze no nie sa zli a co do filmów ... prawda brak im konkurencji jak ktos da im wolna reke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: usuńcie ten post bo jest stary IP: *.gprs.plus.pl 08.04.08, 21:57 Pisarzowice? To wioska na Mazurach! Kto ten post tu wcisnął. Chyba się wam regiony popie..ły! Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonek.od.krowy re 08.04.08, 22:22 osobiscie ich nie widziałem, również nie widziałem ich pracy. Jednak słyszałem od gości weselnych, że ten fotograf Jarek, podczas uroczystości zachowuje się jak skończony debil. Skupia wokół siebie uwagę wszystkich gości, kreując się na największą gwiazdę. Wtrąca sie do wszystkiego, przepycha, przerywa orkiestrze itd. Taka Doda z Pisarzowic. Wiem, że rodzice młodych chcieli tego buraka wygonić jeszcze w trakcie trwania uroczystości weselnej. Wydaje mi się, że profesjonalny fotograf, czy kamerzysta powinien być subtelny i niezauważalny. Nie powinien równiez nagrywać sytuacji niemiłych dla gości, młodych i rodziny. Psuje przez to cały urok tej chwili. Kto to w końcu jest krytyk, czy wynajęty za nasze pieniądze gościu od pstrykania? Ja bym kogoś takiego do domu nie zaprosił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedra1 Re: Fotograf z Pisarzowic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 21:51 Moniko! Ja polecam Ci ich bez wachania! Ceny konkurencyjne, miła i fachowa obsługa, doradzą we wszystkim,nawet w sprawach organizacyjnych z weselem. Niektore posty są pisane chyba przez nieudolną konkurencję. Na moim weselu wszystko bylo ok! Między innymi dzięki firmie Jarka i Izy . Odpowiedz Link Zgłoś