Dodaj do ulubionych

Rysują samochody na piaskowej

IP: *.wlb.vectranet.pl 15.04.08, 15:28
Witam czy to tylko po piaskowej chodzą jakieś oszołomy i rysują
samochody ? u mnie pod blokiem co drugie auto jest zarysowane czy
naprawdę nikt nic nigdy nie widzi ? przyznam że jak bym takiego
dorwał to był mu łapy połamał :/ głupia rysa i koszt lakierowania
300 zł za element :/ może mieszkańcy wałbrzyskich dzielnic powinni
złożyć się na monitoring nawet najprostrzy ? myśle że jak by każdy
właściciel samochodu się złożył na to po 200 czy 300 zł to by nie
było źle i by starczyło na coś sensownego? strach zostawić auto
przed domem a nie każdy ma ten komfort że może sobie kupić garaż lub
ciągle stawiać auto na parkingu strzeżonym ... co o tym myślicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: karalajna Re: Rysują samochody na piaskowej IP: *.eranet.pl 15.04.08, 15:54
      powiem Ci że na taki debilizm to nic nie pomoże - bo taki co rysuje te samochody to założy kaptur czy kominiarke i dalej będzie je rysował. i tak jest ze wszystkim - z nowo pomalowanymi budynkami, przystankami autobusowymi itd.
      nie sądzę też żeby wałbrzyska policja miała ochotę uganiać się za oszołomami którzy to robią.
      no a inna sprawa - ludzie którzy nie mają samochodu, nie będą dokładali do monitoringu, który im na nic się nie przyda. każdy siedzi w swoim domu i innym nie pomoże.
      oczywiście ubolewam z Tobą bo nam też ostatnio ktoś specjalnie porysował maskę u to mega głębokie rysy są :[
    • Gość: karalajna Re: Rysują samochody na piaskowej IP: *.eranet.pl 15.04.08, 15:55
      no i nie tylko na piaskowej choć chyba głównie :[
      • Gość: xxx Re: Rysują samochody na piaskowej IP: *.range86-135.btcentralplus.com 15.04.08, 18:17
        Monitoring powinien byc zalozony w najbardziej newralgicznych punktach miasta, ale nie za prywatne pieniadze, bo to obowiazek miasta. Pan L. Rosiak jest odpowiedzialny z monitoring w Walbrzychu.
        • Gość: qwerty Re: Rysują samochody na piaskowej IP: *.wlb.vectranet.pl 15.04.08, 20:59
          Skradzione kołpaki, urwane listwy plastikowe, urwane lusterka,
          porysowany lakier etc. to normalka, która i mnie spotkała. Nigdy do
          głowy mi nie przyszło by ruszyć cudzą własność. Dlaczego? Po prostu
          tak mnie wychowano w domu i szkole. Karać sprawców to bardzo proste,
          znacznie trudniej zająć się wychowaniem dzieci i młodzieży, wskazać
          im drogę postępowania. Najpierw zacznijmy od własnych.
          • Gość: qwerty Re: Rysują samochody na piaskowej IP: *.wlb.vectranet.pl 04.05.08, 09:45
            przepraszam, pod wpływem osobistych zdarzeń zmieniam opinię i staję
            się radykalistą. Wiem, że ubytek kilku drobnych plastików to nic w
            porównaniu z ludzkimi nieszczęściami, ale własna krzywda najbardziej
            boli. Niestety, Wałbrzych to miasto złodzieji.
            Pozdrawiam.
    • al_ambrator Re: Rysują samochody na piaskowej 15.04.08, 21:50
      może to jakies lobby lakiernikow samochodowych:>
      Ja, parkujac na podzamczu, nigdy nie zostawiam auta przy chodniku. Zawszze
      lepiej gdzies z tylu. No ale miejscami na piaskowej, czy i tu na podzamczu,
      zawsze auto moze sie idącemu debilowi chodnikime pod gwóźź nawinąć :/
    • Gość: heniek Re: Rysują samochody na piaskowej IP: 62.87.152.* 16.04.08, 09:30
      Złapać a za karę kazać zamiatać szczoteczką do zębów
      Pl.Grunwaldzki /na kolanach/ - 7 dni w tygodniu po 12 godzin. Pewnie
      juz nigdy temu komuś nie przyszłaby do głowy taka głupota a
      samochody, murki itp. omijałby szerokim łukiem. Na te okoliczność
      dzieciom ze szkoły fundować wycieczki na zwiedzanie
      Pl.Grunwaldzkiego aby sobie poogladały jak wygląda wielkie
      sporzatanie po ,,malowaniu i rysowaniu,,
    • Gość: KrZ Re: Rysują samochody na piaskowej IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.08, 11:10
      póki nikt takich nie złapie i nie zostaną jakoś sensownie ukarani będą dalej to
      robić, sam pozbyłem się w ten sposób listwy plastikowej nie wiem gdzie i nie
      wiem po co komu ona :/

żal mi takich niedorozwiniętych dzieci....

Pozdrawiam
      www.szczawno.hb.pl
      • Gość: gość Re: Rysują samochody na piaskowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:10
        Nawet jeśli złapiesz to i tak powiedzą Tobie,że to mała szkodliwość społeczna i
        na tym się kończy.A mnie połamali ramiona wycieraczek:(((Pozdrawiam
        • Gość: *ice* Re: Rysują samochody na piaskowej IP: *.wlb.vectranet.pl 16.04.08, 19:44
          A u mnie kiedyś jeden amator cudzej własności probował sforsować zamek drzwi.
          Niestety miał pecha. Trafił na mnie gdy wracałem z psem z wieczornego spaceru.
          Mój pies bardzo chwalił sobie owe spotkanie, ten koleś niestety nie. No cóż.
          Życie złodzieja bywa emocjonujące.
          • Gość: kire Re: Rysują samochody na piaskowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 10:57
            Takiego zlodzieja to ojciec caly zycie lał, sasiad gwalcil, to musi sie
            dowartosciowac niszcząc cudza wlasnosc, ale nas stac na nowe wycieraczki i
            lusterka, a Wy juz nigdy z g*wna nie wyjdziecie :)
    • Gość: :) Re: Rysują samochody na piaskowej IP: 91.203.17.* 18.05.08, 23:00
      nie zarysowano mi jeszce auta ale na podzamczu pijana mlodziez z nudow wylamuje lusterka lub spuszczaja z kol powietrze- mialem tak juz 4 razy w przeciagu pol roku plus 2 razy lusterko - mojemu sasiadowi notorycznie sie wlamuja, to jest jakis obled- strach zostawiac auto pod domem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka